VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#651 2014-07-30 18:53:28

Anonimas
Narys
Registravosi: 2014-07-22
Žinutės: 28

Re: Nebenoriu gerti

Sveiki smile
Pasidalinkite apie ką galvojate (galvodavote) kai galvoje sukasi šalto alus bokalas. Kai dirbti nebesinori (nes padirbėta), knygos taip pat. Krosas padeda, bet negaliu bėgti puse dienos, plius kartais ir neišeina išbėgti.

Man dar tik 8-ta blaivybės diena eina, o atrodo, kad amžinybė. Tarsi artimojo netekčiau. Kartais atrodo kaip aš sugebėsiu? Jau sakau, kad gal reikėjo nuo rudens imtis šio įšukio. O gal pamėginti vieną alaus? (gal nieko nenutiks) Nuotaikos dvejopos. Ryte džiaugiuosi kokia aš šaunuole ir kaip net nenoriu. Per pietus užsinoriu sad ir dar atostogos artėja smile (kur pasiūlymų bus).

Neprisijungęs

2014-07-30 18:53:28

Google

#652 2014-07-30 20:17:57

alikas
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-07
Žinutės: 359

Anonimas rašė:

Sveiki smile
Pasidalinkite apie ką galvojate (galvodavote) kai galvoje sukasi šalto alus bokalas. Kai dirbti nebesinori (nes padirbėta), knygos taip pat. Krosas padeda, bet negaliu bėgti puse dienos, plius kartais ir neišeina išbėgti.

Man dar tik 8-ta blaivybės diena eina, o atrodo, kad amžinybė. Tarsi artimojo netekčiau. Kartais atrodo kaip aš sugebėsiu? Jau sakau, kad gal reikėjo nuo rudens imtis šio įšukio. O gal pamėginti vieną alaus? (gal nieko nenutiks) Nuotaikos dvejopos. Ryte džiaugiuosi kokia aš šaunuole ir kaip net nenoriu. Per pietus užsinoriu sad ir dar atostogos artėja smile (kur pasiūlymų bus).

Labai daug rūkiau,gėriau labai daug kavos,stengiaus kalbėt su kuo nors,nedirbau ir gyvenau viena mintim-kaip išsilaikyt negėrus vieną dieną.Man sekėsi-bendravau su keliais žmonėmis kurie irgi neseniai buvo mete gert.

Nėra to blogo kas neišeitu į gerą.

Neprisijungęs

#653 2014-07-30 20:27:04

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

anonimui kentėti. teks pagyventi tokioje kenčiančiojo būsenoje. Ir ta būsena trunka gana ilgai. Bet tikrai verta stengtis.

Neprisijungęs

#654 2014-07-30 23:08:56

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mėn.  13d. 
Nerūkau  16m.  6mėn.  25d. 

Anonimas rašė:

Man dar tik 8-ta blaivybės diena eina, o atrodo, kad amžinybė. Tarsi artimojo netekčiau. Kartais atrodo kaip aš sugebėsiu? <...>

Ne „dar tik“, o „jau net“ :) Nereikia taip sumenkinti savo pasiekimo. Kažkada man blaivi savaitė buvo kažkoks stebuklas...

Blaivybės pradžioje su savimi visuomet turėdavau kokio nors labai stipriai gazuoto gėrimo. Kai į galvą pradėdavo lįsti putojančios mintys, gerdavau tą gėrimą taip, kad ašaros pasipildavo. Man tai labai padėjo alaus troškulį malšinti.

Neprisijungęs

#655 2014-07-30 23:13:01

Anonimas
Narys

kentėsiu smile Kaip galėsiu smile
Keistas jausmas. Tas noras užeina per dieną keletą kartų. Susuka galvą labai, bet kažkaip praeina savaime ir spalvos grįžta smile ir apima džiaugsmas jog nesukvailiojau ir einu pirmyn smile

Neprisijungęs

#656 2014-07-31 06:34:00

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

man gal tik po 2-3 mėnesių dingo ta baisi būsena, kada daugiau apie nieką negali galvoti, kaip tik apie gėrimą, ilgėjimosi jo. O dabar net mintis neateina. Bet jei patenku į situaciją, kur geriama, ar organizuojama išgerti- tai labai sunku, taip ir kirba mintis išgerti šalto šampaniuko per tokį karštį. Ir į parduotuvę vis dar einu kuo rečiau, kad negundytų vyno akcijos. Bet, kad žinotum Anonime kaip džiaugiuosi, kad ryžausi šitam žingsniui- visas gyvenimas, gamta, mintys pakeitė spalvas cool
Laimės dar neatradau, bet gyvenimas tapo kokybiškesnis. o gal tai ir yra laimės pradžia?
Sveikinimui Žvejui. Kada gi baigsis tie tavo žemės ūkio darbai, o tai nieks labas rytas nebeparašo sad

Paskutinis taisė pariuke (2014-07-31 06:36:03)

Neprisijungęs

#657 2014-07-31 09:51:58

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Pritarsiu Pariukei,kad ir man reikėjo kokių 3 mėnesių,kad praeitų tas stiprus noras kur nors gurkštelti kokio martinio...,bet dabar tuos ale "tauriuosius" gėrimus pakeičiau į natūralias sultys,vaisių kokteilius.
Pamatysi Anonime,kaip keisis tavo fizinė išvaizda-veido oda,atsiras laiko savo neįgyvendintom savjonėm..susidėlios kitaip mintys,keisi santykiai su tave supančiais žmonėn.
Man šitie procesai į gerą atėmė norą išgert vėl...tiesiog branginu tuos man pačiai neįtikėtinus  pasiekimus,nes atrandu save iš naujo.

Neprisijungęs

#658 2014-07-31 16:32:26

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mėn.  7d. 

pariuke rašė:

man gal tik po 2-3 mėnesių dingo ta baisi būsena, kada daugiau apie nieką negali galvoti, kaip tik apie gėrimą, ilgėjimosi jo. O dabar net mintis neateina. Bet jei patenku į situaciją, kur geriama, ar organizuojama išgerti- tai labai sunku, taip ir kirba mintis išgerti šalto šampaniuko per tokį karštį. Ir į parduotuvę vis dar einu kuo rečiau, kad negundytų vyno akcijos. Bet, kad žinotum Anonime kaip džiaugiuosi, kad ryžausi šitam žingsniui- visas gyvenimas, gamta, mintys pakeitė spalvas cool
Laimės dar neatradau, bet gyvenimas tapo kokybiškesnis. o gal tai ir yra laimės pradžia?
Sveikinimui Žvejui. Kada gi baigsis tie tavo žemės ūkio darbai, o tai nieks labas rytas nebeparašo sad

vėlų rudenį baigsis darbai dabar tik trumpas poilsis ir vėl prie darbų dėkui kad nepamiršai

Neprisijungęs

#659 2014-08-03 22:21:06

Anonimas
Narys

Letai slenka dienos sad daug dar laiko iki kolei 2-3 men prikapses. (Laukiu kol iskris visos iliuzijos apie gerima). Nors siandiena jau riba buvo. Norejau vyno taures nors numirk sad isgyvenau - nenumiriau. Bet matyt neatsilaikysiu visada sad gurkstelsiu kurnors. O poto vel kankinsiuosi kol skaitiklis prisuks dieneliu skaiciu big_smile

Neprisijungęs

#660 2014-08-04 11:03:02

katyte
Senbuvis

Nereikia specialiai nei laukt ,nei kankintis-tiesiog reikia gyvent šią akimirką,tiesiog BŪTI čia ir dabar.
Dirbt sau mielus darbus,bendraut su tau mielais žmonėm,skaniai maitintis ir tobulėti dvasiškai.

Neprisijungęs

#661 2014-08-04 11:10:18

Anonimas
Narys

Vadinasi man blogai sad isbleso mano DIDELIS NORAS nebevartoti. Jauciuosi kaip laikyciausi atokiau nuo uzdrausto vaisiaus. Tarsi kitiems galima o man ne sad Pykstu tada ant saves ir viso pasaulio. Kodel dabar negaliu daryti to ko noriu daryti. +30 karscio visi atsikemsa alaus o as kaip kokia raupsuotoji. Teks kazka galvoti. Nebeliko motyvu kurie anksciau dar siek tiek vede sad

Neprisijungęs

#662 2014-08-04 12:03:13

Audronis
Senbuvis

Anonimas rašė:

<...>Kodel dabar negaliu daryti to ko noriu daryti. +30 karscio visi atsikemsa alaus o as kaip kokia raupsuotoji.<...>

Ką nori, tą ir matai... Tikrai ne visi ir greičiausiai net ne dauguma atsikemša alų. Bent aš matau daugiau tokių, kurie ramiai geria vandenį ar sultis.

Neprisijungęs

#663 2014-08-04 12:05:37

Anonimas
Narys

Audronis rašė:

Anonimas rašė:

<...>Kodel dabar negaliu daryti to ko noriu daryti. +30 karscio visi atsikemsa alaus o as kaip kokia raupsuotoji.<...>

Ką nori, tą ir matai... Tikrai ne visi ir greičiausiai net ne dauguma atsikemša alų. Bent aš matau daugiau tokių, kurie ramiai geria vandenį ar sultis.

Matyt taip ir yra. Pabaisa selsta mano galvoje. Bando patikrinti kas stipresne ji ar as smile Pokolkas 1:0 mano naudai smile

Neprisijungęs

#664 2014-08-04 14:01:23

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mėn.  7d. 

va ir dėk taškus taip ir man atrodė kad visi alų kemša per karščius bet po kurio laiko pamačiau kad ne visi dauguma blaiviai gyvena , šiaip niekas nelaiko niekas nedraudžia, gali kimšt alų bet geriau jau taip nebūtų , gyvent blaiviai šaunu, o kas liečia buvusius stalo draugus tai kas tikri tai tikrai iš liks kas niekas prapuls.

Neprisijungęs

#665 2014-08-04 15:27:50

Anonimas
Narys

Dar pasiteirausiu del nealkoholinio alaus. Mano atveju jis man lb tiktu (nekalbu apie kasdienini jo plerpima, bet kai pabaisa uzvaldo prota). Nes paprastai noriu skonio. Ir laipsniu ten nera (ant kaikuriu raso ta itin maza, ant kai kuriu isvis nera).
Gira? (ten berods buna kazkas panasaus i saltybarsciu laipsnius. arba varijantu pasitaiko ir be % )

Ar jau cia blogiu blogis? ar alkoholio norintis isvengti zmones renkasi sias alternatyvas?
Nenoriu tapti liguista. Kur net giroje, kefyre ar lasiukuose nuo kosulio izvelgti gresme.

Kokia nuomone? (jei kartais jau daug diskutuota apie tai nukreipkite mane kur tai buvo daryta)

Aciuuuu

Neprisijungęs

#666 2014-08-04 16:26:54

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  0mėn.  13d. 

Manau, kad bealkoholinis alus- tikrai neišeitis. Čia suveikia žmogaus protas-lyg ir laisvas vėl gerti. O iš tikrųjų -jokios laisvės gert nereikia ieškoti. Tiesiog ( aš bent jau) po truputėlį "perkodavau "smegenis ir sėkmingai geriu mineralinį.....

Neprisijungęs

#667 2014-08-04 17:13:57

Audronis
Senbuvis

Anonimas rašė:

Dar pasiteirausiu del nealkoholinio alaus. Mano atveju jis man lb tiktu (nekalbu apie kasdienini jo plerpima, bet kai pabaisa uzvaldo prota). Nes paprastai noriu skonio. Ir laipsniu ten nera (ant kaikuriu raso ta itin maza, ant kai kuriu isvis nera).

Būtų išeitis į netolimą užgėrimą ir daugiau niekur. Neapgaudinėk savęs pavadinimais „bealkoholinis“ ir pan., juk ten aiškiai užrašyta „alus“.

Anonimas rašė:

Gira? (ten berods buna kazkas panasaus i saltybarsciu laipsnius. arba varijantu pasitaiko ir be % )

Ar jau cia blogiu blogis? ar alkoholio norintis isvengti zmones renkasi sias alternatyvas?
Nenoriu tapti liguista. Kur net giroje, kefyre ar lasiukuose nuo kosulio izvelgti gresme.

Naminės giros negeriu, jokių Smetoniškų ir panašių, kur užrašytą 1,2 proc. taip pat ne, vengiu visų į vidų vartojamų spiritinių vaistų. Sintetinę girą pradėjau ragauti gal po poros blaivybės metų, šiuo metu nebegeriu ir jos, geriau vanduo, sultys ar šiaip koks limonadas. Kiek pažįstų ilgesnę blaivybės patirtį turinčių žmonių, visi su šiais dalykais elgiasi panašiai.

Šiaip jau daug pridiskutuota forume apie bealkoholiniu gėrįimus, vaistus ir t.t., nebeatkapstau dabar kas ir kur, bet pasiskaityk temą Kaip išlikti blaiviam. Mūsų patarimai, ten naudinga informacija. Apie bealkoholinius alus ir vynus irgi konkrečiai parašyta. Paskaičiusi neskubėk sakyti, kad tai nesąmonės, geriau dar kartą paskaityk. Suprask, jog ten sudėta tikra negeriančių žmonių patirtis. Tikrai verta ja pasinaudoti.

Neprisijungęs

#668 2014-08-04 17:19:30

Anonimas
Narys

lb aciu uz nuomones. paskaitysiu butinai. na o kaip seksis toliau gyventi blaiviai bus matyt smile

Neprisijungęs

#669 2014-08-04 20:42:42

katyte
Senbuvis

Aš skaitau,kad apskritai gazuoti gėrimai nesveika...geriausiai natūralios sultys,arbata arba vanduo.

Neprisijungęs

#670 2014-08-04 22:44:11

Audronis
Senbuvis

Anonimui sveika / nesveika kol kas antram plane, jei koks gazuotas gėrimas geriau alaus norą sumažina, tai tikriausiai ką iš jų rinktis klausimas nekyla. Apie sveikatą vėliau bus galima pagalvoti, šiuo metu svarbu atsilaikyti... Nereikia kelti didelių tikslų iškart, po truputi, mažais žingsneliais dažnai viskas pasiekiama lengviau.

Neprisijungęs

#671 2014-08-07 13:16:39

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mėn.  0d. 
Nerūkau  18m.  10mėn.  17d. 

Audronis rašė:

Anonimui sveika / nesveika kol kas antram plane, jei koks gazuotas gėrimas geriau alaus norą sumažina, tai tikriausiai ką iš jų rinktis klausimas nekyla. Apie sveikatą vėliau bus galima pagalvoti, šiuo metu svarbu atsilaikyti... Nereikia kelti didelių tikslų iškart, po truputi, mažais žingsneliais dažnai viskas pasiekiama lengviau.

Tikrai, jei palyginti gazuoto gėrimo burbuliukų žalą su alkoholio žala, tai net juokas neima...
Šita tema jau nekart diskutavom, reiškia aktualu, jei vis grįžtam.
Tikrai, blaivybės pradžioje labai svarbu nebūti alkanam ir ištroškusiam.
Labai pritariu, kad reikia po ranka turėti kokio gaivaus gėrimo ir prisisotint jo tiek, kad alus tiesiog fiziškai netilptų.
Man gal tik toks skirtumas nuo Audronio, kad nemėgstu stipriai gazuotų. Užtai prisiplempdavau kitokių. Yra gi dabar. O ir brangesnių, egzotiškų leisdavau sau praragaut. Kodėl ne? Gi vistiek pigiau negu kablį pagaut.
Pavalgyt neužmirškit. Sotumas gerina nuotaiką, nuima nerimą, o linijas pataisyt galėsim blaivia galva.

Neprisijungęs

#672 2014-08-07 21:19:25

Anonimas
Narys

O aš laikausi puikiai smile
Blaiva ir laiminga. Nežinau ar blaivybė labai gerai mane veikia? Ar  B grupės vitaminai kuriuos geriu, bet nebekankina (arba vis rečiau) nerimas, stresinės situacijos nebe atrodo tokios baugios.

Kas link norėjimo įkalt. Tai taip. Kai esu soti ir neištroškusi, nenoriu alkoholių smile tada jaučiuosi apsvaigusi nuo blaivybės. Kas link figūrų big_smile Jau keletas kg užlipo big_smile Nes seniau na koki viena ar keletą kartu per dieną pilnai soti būdavau big_smile nes vakare vynas geriau muš smile Dabar daugiau kartų soti būnu. smile Na, bet aš netgi sutikčiau likti su tais keletu kg jei jausčiausi taip gerai visada smile (čia matyt kalbu tik šiandiena smile Tuojau atostogos. Teks susikaupti)

Neprisijungęs

#673 2014-08-07 22:06:59

katyte
Senbuvis

Smagu skaityt,Anonime:)
Jei esi liesa,tai tik į naudą tie kg,...o šiaip man alkoholis trukdydavo išlaikyt formas-aš kaip tik pilnėdavau gerdama,nes prisigėrus prisivalgydavau-nekontroliuodavau savęs,..kitą dieną net neprisimindavau,kad valgiau:)Pagiringa irgi nežinodavau kaip "užkamšyt" tą blogumą,tai prisipirkdavau visokio nesveiko maisto.Po to kokį laiką bandydavau grįžt į formas,bet jei ir vėl gerdavau ir vėl ta pati dainelė būdavo:)Nustojus gert,pradėjau sąmoningai valdyti savo norus ir susireguliavo viskas:)

Neprisijungęs

#674 2014-08-07 22:19:05

Anonimas
Narys

ištiesų ir vartojant alkoholi prisikimšdavau kai išgerus būdavau. Ir kita dieną visa nesveika maistą rydavau.
Dabar gal kiek ir daugiau suvalgau per dieną, nes padeda mažiau galvoti apie svaigalus (+ visokiu limonadų man pokolkas norisi, ko anksščiau vengdavau). Bet kai iškris alus iš galvos ir kg nukris vel smile

Neprisijungęs

#675 2014-08-08 08:43:59

katyte
Senbuvis

Na aš niekad tu limonadų negerdavau ir girtuokliaudama..nei  alaus,  nei sidro nemėgau.Mat tie gėrimai su burbuliukais,už tai tau ir noris dabar tų limonadųsmileAš mėgdavau stiprius gėrimus.
Esu skaičius,kad alų geriančios moterys suvyriškėja,o vyrai sumoteriškėja:)
Su laiku atsirinksi ką gert ir valgyt.

Neprisijungęs

Forumo apačia