VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Dėl manęs gali kas nori ką nori šalia gert, kategoriškai atsisakau visada, visi žino ir nesiūlo. Geriu viena gi.
JauÄiuosi tarsi spardytumÄ—t man subinÄ™. Ir gerai. Bandysiu ryt nebenulint. Sveikata stringa pagaliau. Spaudimas pakilÄ™s nuolatos, praÄ—jo visas gerumas. Jei kÄ…, gelbÄ—siuos xanaxu, vis mažesnÄ— blogybÄ—. Ir namai susitvarkyt pagaliau reikia...
O gali alkoholis išgraužt gerklę?
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Dėl manęs gali kas nori ką nori šalia gert, kategoriškai atsisakau visada, visi žino ir nesiūlo. Geriu viena gi.
JauÄiuosi tarsi spardytumÄ—t man subinÄ™. Ir gerai. Bandysiu ryt nebenulint. Sveikata stringa pagaliau. Spaudimas pakilÄ™s nuolatos, praÄ—jo visas gerumas. Jei kÄ…, gelbÄ—siuos xanaxu, vis mažesnÄ— blogybÄ—. Ir namai susitvarkyt pagaliau reikia...
Žinoma gali.Juk per gerkle jį pili.
Man irgi po daugiadienių išgriauždavo gerklę ir nejausdavau skonio gal trejetą dienų.Tarp kitko gerklės visokie augliai ir vėžiai ne tik nuo rūkymo,bet ir nuo alkoholio vartojimo.
O su xanaxs tai tu atsargiau,nes vėl gali pult į dvigubą depresiją.
PatarÄiau pradÄ—t badaut.VienÄ… dienÄ… gerk tik vandenį,kitas dvi valgyk vaisius.
Iškrovos dienos labai gerai išvalo organizmą ir padeda atsikratyt priklausomybių - alko,rūkymo.
Gal tau iškaimo tiktų?
Neprisijungęs
AÄiÅ« už patarimÄ…. Esu svarsÄius tai iÅ¡bandyt. AiÅ¡ku tiktų, nes ir Å¡iaip sustorÄ—jau, nebegaliu į save žiÅ«rÄ—t, tik stacionare kol bÅ«siu niekas neleis badaut. Pradžiai gersiu daug vandens. Jau dabar buteliais vandens apsistaÄius visÄ… vakarÄ…. Man psichologÄ— pataria geriau gert vaistus, o ne alkoholį, nes kai depresija susirgau, tai alko gert pradÄ—jau tik po 3 metų ligos, o pasveikt kolkas nelabai pavyksta. XanaxÄ… visada geriau, bet priklausomybÄ—s neturiu jam. Ąžuolyno klinikoj kol gulÄ—jau, puikiausiai apsÄ—jau be jų. Ir be alko, aiÅ¡ku
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 10d. |
kas tas xanaxas?
Neprisijungęs
NerimÄ… nuimantys vaistai. Atpalaiduoja raumenis, truputį migdo. Jo dažnai skiria ir alkoholikam, nes nustojus staiga gert, atsiranda nerimas, pyktis, nemiga. ÄŒia firminis vaisto pavadinimas, Å¡iaip tai Äia alprozalamas Mano darbe kas treÄia moteriÅ¡kÄ— jo turi. Ypatingiem atvejam
Pvz kai vyrai iki negalÄ—jomo sunervina
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 25d. |
Iškaimo rašė:
Spaudimas pakilęs nuolatos, praėjo visas gerumas. Jei ką, gelbėsiuos xanaxu, vis mažesnė blogybė. Ir namai susitvarkyt pagaliau reikia...
Ne kartą girdėjau medikus sakant, kad geriant daug alkoholio, jis neigiamai veikia stemplę ir atsiranda didžiulė stemplės vėžio grėsmė. Be abejo, ne tik grėsmė, bet ir pakankamai stemplės vėžio atvejų.
Neprisijungęs
Iškaimo, man kilo klausimas dėl dienos stacionaro, kurį žadi nuo pirmadienio lankyti. Kiek žinau, tai tas stacionaras baigiasi gal kokią 15.00 val., na geriausiu atveju - 17.00 val. O kaip bus su vakarais, kuriuos vis tiek nori-nenori turėsi leisti namuose?
Neprisijungęs
Troja rašė:
Iškaimo, man kilo klausimas dėl dienos stacionaro, kurį žadi nuo pirmadienio lankyti. Kiek žinau, tai tas stacionaras baigiasi gal kokią 15.00 val., na geriausiu atveju - 17.00 val. O kaip bus su vakarais, kuriuos vis tiek nori-nenori turėsi leisti namuose?
Ä® stacionarÄ… mane siunÄia dÄ—l paÅ«mÄ—jusio depresijos epizodo. Tokius nerimo priepuolius "gydausi" alkoholiu. Blogiausia bÅ«na rytais, todÄ—l ir gerdavau rytais. Vakarais ir taip jauÄiuosi geriau. Taigi, tas kelias savaites man reikia, kad kažkas iki vakaro laikytų už rankos. O ir Å¡iaip tvirtai apsisprendžiau baigt su tokiais "savigydos" metodais.
Tiesiog bandau viską, ką pasiūlo.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Troja rašė:
Ä® stacionarÄ… mane siunÄia dÄ—l paÅ«mÄ—jusio depresijos epizodo. Tokius nerimo priepuolius "gydausi" alkoholiu. Blogiausia bÅ«na rytais, todÄ—l ir gerdavau rytais. Vakarais ir taip jauÄiuosi geriau. Taigi, tas kelias savaites man reikia, kad kažkas iki vakaro laikytų už rankos. O ir Å¡iaip tvirtai apsisprendžiau baigt su tokiais "savigydos" metodais.
Tiesiog bandau viską, ką pasiūlo.
Pagirtina, kad taip apsisprendei. Bet bandai ne viską - mitybą keisti nebandei. Žmonėms sudėtinga patikėti, kad toks dalykas galėtų daryti stebuklus, bet patikėk, atsikratytum ne tik fiziologinės priklausomybės nuo alkoholio, bet ir depresija nuo tavęs gerokai atsitrauktų. Taptum visiškai kitu žmogumi. Žinok, labai įdomu yra tuos pasikeitimus stebėti. Ir dabar tam yra pats palankiausias laikas.
Rašyk, kaip sekasi
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 0d. |
galima daugiau pakomentuoti apie mitybÄ…
Neprisijungęs
valanciukas rašė:
galima daugiau pakomentuoti apie mitybÄ…
Tai mityba, kai valgomi tik natūralūs, termiškai neapdoroti produktai. Ši mityba daro stebuklus - savo kailiu patikrinau
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 11mÄ—n. | 16d. |
Tikra tiesa, Troja.
AÅ¡ kol kas tokiÄ… mitybÄ… pritaikius tik pusryÄiams ( kartais pietums). Dar truputį trÅ«ksta valios. Bet ir tai duoda rezultatÄ…. KeiÄiasi skonis ( ir maistui ir alko).
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 0d. |
sveiki. norėjau pasiteirauti ar jūsų tėvai/mamos turėjo problemų su alkoholiu? gal ir tai lemia?
Neprisijungęs
mano tai tėvas tikrai labai gėrė, mama išsiskyrė su juo kai buvau visai maža. Bet lankė mane kartais, visada girtas.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 16d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 28d. |
Manau, kad genai tikrai ne paskutinėje vietoje. O šiaip mano tėvas irgi gėrė, bet ar aš tai paveldėjau ar pats „užgyvenau“ nustatyti sudėtinga.
Neprisijungęs
Mano tėvas gėrė tiek, kad priklausomybės neturėjo. Bent jau man taip atrodo. Bent jau kai "gamino" mane, tai galiu garantuoti, kad tikrai nebuvo priklausomas Todėl neabejoju, kad priklausomybę užgyvenau pati uoliu savo "darbu"
Paskutinis taisÄ— Troja (2014-05-15 16:28:42)
Neprisijungęs
Troja/quote rašė:
Pagirtina, kad taip apsisprendei. Bet bandai ne viską - mitybą keisti nebandei. Žmonėms sudėtinga patikėti, kad toks dalykas galėtų daryti stebuklus, bet patikėk, atsikratytum ne tik fiziologinės priklausomybės nuo alkoholio, bet ir depresija nuo tavęs gerokai atsitrauktų. Taptum visiškai kitu žmogumi. Žinok, labai įdomu yra tuos pasikeitimus stebėti. Ir dabar tam yra pats palankiausias laikas.
Rašyk, kaip sekasi
AÄiÅ« už patarimus. Bet aÅ¡ nelabai kÄ… turiu keist. Labai mÄ—gstu daržoves, nevalgau saldumynų, bandelių. Vaisių nemÄ—gstu. MÄ—sa-kaip priedas prie daržovių. Kažko ypatingo net neįperku už savo minimalkÄ™. Taip kad sveikas maitinimasis man natÅ«raliai norom nenorom tenka pakÄ™st. Nežinau į kuriÄ… dar sienÄ… padaužyt galvÄ…, kad viskas ten susitvarkytų...
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 10d. |
užaugau be tėvų pas diedukus, visi smarkokai gėrė
Neprisijungęs
Savo mamos gyvenime nebuvau maÄius su taurele-negÄ—rÄ— nei laÅ¡o,o tÄ—vukas iÅ¡gerdavo epizodiÅ¡kai.Dabar kaip apie jo gÄ—rimus pagalvoju,tai turbut jei ne Å¡irdies sutrikimai ir insultai,tai nežinia kaip bÅ«tų viskas iÅ¡sirutuliavÄ™,mat paskutinius kelis savo gyvenimo metus negÄ—rÄ—,nes sirgo ir nebuvo galima.
Neprisijungęs
Sveiki mieli forumieciai.Jau senai lankausi cia ir jieskau pagalbos.Ta nesekminga kova su alkoholiu tesiasi jau keli metai.Kad turiu problemu supratau jau senokai.Blogiausia tai, kad kiekvienas abstinencijos laikotarpis,leidzia man uzmirsti visas dvasines ir fizines kancias,kurias sukele gerimas,ir po keletos dienus vel eilinis uzgerimas.Sunkiausia yra likti blaivai savaitgaliais,o kada dazniausai nepavyksta,vel jauciuosi apgailetinai,kaip tikra nevykele,ir vel sedziu internete,skaitau forumus,straipsnius,kaip islipti is tos priklausomybes,nugaleti ta nora isgerti,ir gyventi blaiviai.
Dziaugiuosi,kad daugeliui is jusu pavyko su tuo susidoroti,ir gyvenate blaivu gyvenima.As taip pat labai tikiu,kad man pavyks issivaduoti is to monstro nagu,su Dievo,mano pacios ir jusu pagalba.Aciu jums ,kad esate.
Neprisijungęs
Nu... pvz... 3 dienos kaip skysÄių pavidalu vartoju tik h2o. Naujokai, zinokit, kad is pirmo karto Å¡... bus. Nenent esat pradedeantys alkolikai, arba isivaizduojat, kad nesat tokie...
Neprisijungęs
As suprantu ,kad is pirmo karto nepavyksta,na pas mane tu bandymu ir ketinimu buvo n.....kartu,bet vistiek tikiu kad turi pavykti, na ir as tikrai toil grazu ne pradedanti alkoholike......
Neprisijungęs
Viltis juk mirsta paskutine.
Neprisijungęs
Sveika prisijungusi,Debesėli55.Būk su mumis,kuo mūsų daugiau,tuo įdomesnis forumas ir daugiau duoda naudos,nes nuomonės įvairesnės.
Neprisijungęs
Aciu Ozka,stengsiuosi rasyti ,nes reikia su kaskuom issikalbeti.Skaiciau,kad labai svarbu palaikyti blaivybei yra kalbejimas ,nuosirdus ir atviras, apie savo pojucius,nuotaikas,ir tas kalbejimas turi vykti pasitikejima keliancioje aplinkoje,o as manau ,cia tokia ir yra.Issiklabeti atvirai daugiau ir neturiu su kuo,nes kaip ir visi savo gerimus slepiu,geriu viena,arba su savo vyru,nors jis nepripazysta,kad jam reikia pagalbos,taip kad liekate jus visi.
Neprisijungęs