VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#326 2014-04-21 20:31:28

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Re: baisiai bloga

Kaip visaip pasirodo bÅ«na... AÅ¡ per Å¡ventes negeriu ir jų aplamai neÅ¡venÄiu.  Geriu viena sau, kad atsirastų noras dirbt, tvarkytis, kad norÄ—Äiau bendraut. Keista motyvacija gÄ—rimui...

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

2014-04-21 20:31:28

Google

#327 2014-04-21 20:58:11

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

AÅ¡ irgi džiaugiuosi ,kad blaiviai atÅ¡ventÄ—m.Dukra pristatÄ— mums savo draugÄ…,tai vaiÅ¡inom jį lietuviÅ¡kais tradiciniais valgiais,stebinom gražiai numargintais kiauÅ¡iniais.Skaniai valgÄ—m ir visÄ… laikÄ… Å¡nekuÄiavomÄ—s.Buvom pasivaikÅ¡Äiot apytuÅ¡tÄ—m miesto gatvÄ—m.Laikas tiesiog praÅ¡vilpÄ— ir be alko,net stebÄ—jomÄ—s,kad įmanoma nenuobodžiaut per Å¡ventes ir negÄ—rus.

Neprisijungęs

#328 2014-04-28 22:32:27

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mÄ—n.  23d. 

Kur Pariukė dingo, brukštelk kaip einas.

Neprisijungęs

#329 2014-04-29 12:36:08

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

nedingau. Daug prisigalvojau kuo užsiimti, tai nebeliūdna ir vienai. Ir apie gėrimą net negalvoju.

Neprisijungęs

#330 2014-04-29 13:36:43

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

Smagu, kad radai užsiÄ—mimÄ…, tik kartais ir Äia pasivaidenk, o tai paskui visokios negeros mintys pradeda lįsti :)

Neprisijungęs

#331 2014-04-29 16:14:01

pariuke
Senbuvis

tai paskaitau kasdien, pažiūriu kaip kam sekasi kovoti su alkoholiu. Tik nieko neparašau, nes nėra ką rašyti. Kol kas atsilaikau.

Neprisijungęs

#332 2014-05-09 14:10:34

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Nieko gero, pilu nuo Velyku praktiÅ¡kai be sustojimo, jei diena pavyksta kokia atsilaikyti tai stebuklas, o taip bÅ«tinai ryte pachmieloÄka reikalinga, tada drebulys nerimas, pykinimas praeina, kiek lengviau atsidÅ«sti ir sugebi diena iÅ¡gyventi nenorÄ—damas venu persipjauti ar ant Å¡akos pasikabinti kilpoje... ir Å¡iandien jau ieÅ¡kau pachmielo nes nuotaika nuÅ¡ikta, prakaitas žliaugte žliaugia, akyse liejasi.. hmm  Bet manau surasiu kur alaus truktelti..

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#333 2014-05-09 17:24:15

pariuke
Senbuvis

Pasiklydes tikrai pasiklydęs...
O aš šiandien buvau parduotuvėje, penktadienis, oras blogas, tiesiai ir nuėjau į alkoholio skyrių, ir toks noras buvo išgerti, net pradėjau įsivaizduoti kaip bus gera, juk rytoj savaitgalis, vis tiek nieko neveiksiu.
Nenusipirkau. Vis tik dar negaliu penktadieniais eiti į parduotuvę.

Paskutinis taisÄ— pariuke (2014-05-09 17:44:39)

Neprisijungęs

#334 2014-05-09 18:42:10

Iškaimo
Senbuvis

O man prakaitas nežliaugia ir rankos nedreba. Niekada. Tikrai galėjau šiandien negert. Tiesiog būtų nebuvę nuotaikos. Dabar nuotaika, tokia dirbtina, bet yra. Ber ir savigrauža, labai nedirbtina, nemenkesnė... sad

Neprisijungęs

#335 2014-05-09 21:39:28

alikas
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-07
Žinutės: 359

pariuke rašė:

Pasiklydes tikrai pasiklydęs...
O aš šiandien buvau parduotuvėje, penktadienis, oras blogas, tiesiai ir nuėjau į alkoholio skyrių, ir toks noras buvo išgerti, net pradėjau įsivaizduoti kaip bus gera, juk rytoj savaitgalis, vis tiek nieko neveiksiu.
Nenusipirkau. Vis tik dar negaliu penktadieniais eiti į parduotuvę.

Å aunuolÄ— Pariuke.StiprybÄ—s Tau.

Nėra to blogo kas neišeitu į gerą.

Neprisijungęs

#336 2014-05-09 22:22:42

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mÄ—n.  23d. 

puiku pariuke vadinasi supranti , kad greit gali gryšt į senas vėžias, o iskaimo bandyk stabdyt ir nuotaika bus nedirbtinė bet natūrali ir puiki, žinoma reiks laiko, patikėk, aš taip pat kaip ir tu ėjau kritau ir vėl lipau, vėl kritau bet noras būt blaiviam nugali ir aš dabar džiaugiuos šia diena blaivia diena.

Neprisijungęs

#337 2014-05-10 06:00:38

pariuke
Senbuvis

labas rytas, šiandien negaliu atsidžiaugti, kad vakar nenusipirkau. Vis dar neidavau penktadieniais į parduotuvę, jau ir noras išgerti buvo praėjęs. O vakar kažkas pasidarė, sulaužiau savo taisyklę apsipirkinėti tik kartą savaitėje ir tik ketvirtadienį. Matyt per anksti pasitikėjau savimi. Visas vakaras buvo sugadintas - taip norėjau išgerti, buvau nerami, buvo psichologiškai bloga, liūdna ir t.t.
Padariau išvadą, kad reikia neprarasti budrumo, kad turiu laikytis savo sukurtų taisyklių.

Neprisijungęs

#338 2014-05-10 08:37:22

Iškaimo
Senbuvis

Labas rytas :) Na, Pariuke, o jei leistum sau iÅ¡gert kartÄ… į savaitÄ™, tik 5dieniais, ir tik taure gero vyno. Su drauge, ar viena, su gero sÅ«rio gabalÄ—liu. Arba Zvejys butelį alaus. KartÄ… į savaitÄ™. Juk jei sugebat mÄ—nesiais negert, tai nejaugi nesugebÄ—tumÄ—t sustot po trupuÄio lengvo alkoholio? Man kažkaip atrodo bus lengviau sustot, jei aÅ¡ žinosiu, kad atvažiavus senai gerai draugei su Å¡eima, galÄ—siu iÅ¡gert su ja vyno. Juk ne viena, nekasdien, taip, kaip bÅ«davo iki nesveiko gÄ—rimo, kai lakiau viena.
P.S rašau būtuoju laiku "lakiau", nes šiandien nesiruošiu lakt. Dar gerai, kad kaimo pardavkėj alko ne savitarnoj, tai nereikės prašyt, kas man sukeldavo nemažą stresą

Neprisijungęs

#339 2014-05-10 08:49:40

katyte
Senbuvis

Iškaimo rašė:

Labas rytas smile Na, Pariuke, o jei leistum sau iÅ¡gert kartÄ… į savaitÄ™, tik 5dieniais, ir tik taure gero vyno. Su drauge, ar viena, su gero sÅ«rio gabalÄ—liu. Arba Zvejys butelį alaus. KartÄ… į savaitÄ™. Juk jei sugebat mÄ—nesiais negert, tai nejaugi nesugebÄ—tumÄ—t sustot po trupuÄio lengvo alkoholio? Man kažkaip atrodo bus lengviau sustot, jei aÅ¡ žinosiu, kad atvažiavus senai gerai draugei su Å¡eima, galÄ—siu iÅ¡gert su ja vyno. Juk ne viena, nekasdien, taip, kaip bÅ«davo iki nesveiko gÄ—rimo, kai lakiau viena.
P.S rašau būtuoju laiku "lakiau", nes šiandien nesiruošiu lakt. Dar gerai, kad kaimo pardavkėj alko ne savitarnoj, tai nereikės prašyt, kas man sukeldavo nemažą stresą

Na aÅ¡ irgi esu apie tai pagalvojus-tik taurÄ— vyno su drauge,kaip Äia bus jei ateis kas į sveÄius ir  aÅ¡ negalÄ—siu iÅ¡gert TIK taurÄ—s vyno,...ir daug visokių niuansų..visur ir visada galima susieÅ¡koti.
Bet pagalvoju dabar ,kad kas nuo tos taurės pasikeis,jei aš ją išgersiu?Tapsiu išmintingesnė,sveikesnė????
Juk galima visą vakarą plepėtis prie stiklinės mineralio vandens ,arbatos ar kavos puodelio,skanaus maisto...ar netgi gamintis kartu bendraujant ir po to mėgautis.Galima išmėgint naujus receptus ir t,t...
Man tiesiog ta apsvaigimo busena nebepatinka,aÅ¡ apsunkstu ir tampu neaktyvi tiek fiziÅ¡kai tiek dvasiÅ¡kai.Man butų prarastas laikas,sutrikdytas poilsis ir tuÅ¡Äia galva.Dingtų sÄ…moningumas.BÅ«Äiau kaip daržovÄ—.PAMÄ„STYK,iÅ¡kaimo,ar patinka tau bÅ«ti daržove?

Paskutinis taisÄ— katyte (2014-05-10 08:50:49)

Neprisijungęs

#340 2014-05-10 08:55:10

katyte
Senbuvis

Alkoholis sulaiko skysÄius ir turi daug tuÅ¡Äių kalorijų,tad jei gersi ir toliau iÅ¡ kaimo,tai nesitikÄ—k,kad busi liekna ir graži.Laikui bÄ—gant iÅ¡vaizda tik prastÄ—s.
Dar galiu pasiūlyt puslapį:
www.depresijosklubas.lt

Paskutinis taisÄ— katyte (2014-05-10 08:55:28)

Neprisijungęs

#341 2014-05-10 09:01:07

Iškaimo
Senbuvis

AÅ¡ kai iÅ¡geriu truputį, atsipalaiduoju, nes visada esu įsitempus. Tada pasidarau atviresnÄ—. DraugÄ— taip pat. Retai susitinkam, ir tai mums kaip ritualas. Net gÄ—rimu nepavadinÄiau to. Ragavimu greiÄiau. Nežinau kaip bus, bet nelabai įsivaizduoju kaip be to galÄ—Äiau. Man atrodo viskam svarbiausia SAIKAS.
Depresijosklube aÅ¡ jau nuo 2009... IÅ¡ ten mane ir atsiuntÄ— Äia big_smile

Paskutinis taisė Iškaimo (2014-05-10 09:03:07)

Neprisijungęs

#342 2014-05-10 09:02:35

katyte
Senbuvis

pariuke rašė:

labas rytas, šiandien negaliu atsidžiaugti, kad vakar nenusipirkau. Vis dar neidavau penktadieniais į parduotuvę, jau ir noras išgerti buvo praėjęs. O vakar kažkas pasidarė, sulaužiau savo taisyklę apsipirkinėti tik kartą savaitėje ir tik ketvirtadienį. Matyt per anksti pasitikėjau savimi. Visas vakaras buvo sugadintas - taip norėjau išgerti, buvau nerami, buvo psichologiškai bloga, liūdna ir t.t.
Padariau išvadą, kad reikia neprarasti budrumo, kad turiu laikytis savo sukurtų taisyklių.

Gali pasididžiuot savim:)
Aš pasiilgau naktinių klubų nes mėgstu pasišokt:)Tai man buvo praeitą savaitgalį tokia mintis,kad reiktų pamėgint nueit ir negert alko,o tik sultys.
Tik va,draugas gali nesuprast,nes kaip  blaivus, nemÄ—sta Å¡okiųsmile

Neprisijungęs

#343 2014-05-10 09:05:02

katyte
Senbuvis

Iškaimo rašė:

AÅ¡ kai iÅ¡geriu truputį, atsipalaiduoju, nes visada esu įsitempus. Tada pasidarau atviresnÄ—. DraugÄ— taip pat. Retai susitinkam, ir tai mums kaip ritualas. Net gÄ—rimu nepavadinÄiau to. Ragavimu greiÄiau. Nežinau kaip bus, bet nelabai įsivaizduoju kaip be to galÄ—Äiau. Man atrodo viskam svarbiausia SAIKAS.
Depresijosklube aÅ¡ jau nuo 2009... IÅ¡ ten mane ir atsiuntÄ— Äia big_smile

Jei pripažisti,kad esi alkoholikė,tai žinok,kad pas alkoholikus to saiko nebūna.
Turi būti tiesi linija.
P.S.o bendrauti reikia mokintis,Äia jau darbas su savim.

Neprisijungęs

#344 2014-05-10 09:08:22

Iškaimo
Senbuvis

katyte rašė:

Alkoholis sulaiko skysÄius ir turi daug tuÅ¡Äių kalorijų,tad jei gersi ir toliau iÅ¡ kaimo,tai nesitikÄ—k,kad busi liekna ir graži.Laikui bÄ—gant iÅ¡vaizda tik prastÄ—s.
Dar galiu pasiūlyt puslapį:
www.depresijosklubas.lt

O kodÄ—l visi alkoholikai su stažu-kÅ«di? Jeigu tik gersi ir nevalgysi, svoris neaugs, nes tai, kaip minÄ—jai, tuÅ¡Äios kalorijos. Va, kad apsiryju aÅ¡ iÅ¡gÄ—rus, apetitas tada sukyla, todÄ—l ir kalorijų gaunu daug.

Neprisijungęs

#345 2014-05-10 09:13:50

Iškaimo
Senbuvis

katyte rašė:

Jei pripažisti,kad esi alkoholikė,tai žinok,kad pas alkoholikus to saiko nebūna.
Turi būti tiesi linija.
P.S.o bendrauti reikia mokintis,Äia jau darbas su savim.

Kol kas negaliu pasakyt "esu alkoholikė". Bet turiu bėdų. Ir jei nesustosiu kad ir nuo šiandien, netrukus teks pripažint.

Neprisijungęs

#346 2014-05-10 09:15:49

katyte
Senbuvis

Na ,laikui bėgant gal ir tu tapsi kuda,nes maistas gal jau ir nerūpės...,bet pabrinkusi veidą tai tikrai turėsi.Ir po ilgo gėrimo stažo tikrai nebeatstatysi ką praradai.Nuo alkoholio sproginėja veide kapiliarai,dėl to alkoholikai ir vadinami ''mėlinanosiais''.
Dar tau iškaimo siūlau vieną puslapį:
www.sielosnamai.lt
asmeninio ir dvasinio augimo projektas

Neprisijungęs

#347 2014-05-10 09:28:17

Iškaimo
Senbuvis

katyte rašė:

Na ,laikui bėgant gal ir tu tapsi kuda,nes maistas gal jau ir nerūpės...,bet pabrinkusi veidą tai tikrai turėsi.Ir po ilgo gėrimo stažo tikrai nebeatstatysi ką praradai.Nuo alkoholio sproginėja veide kapiliarai,dėl to alkoholikai ir vadinami ''mėlinanosiais''.
Dar tau iškaimo siūlau vieną puslapį:
www.sielosnamai.lt
asmeninio ir dvasinio augimo projektas

Nenoriu mÄ—lynos nosies. TodÄ—l esu Äia. Tenoriu gyvenimo, kurį gyvenau prieÅ¡ 3-5 metus.
AÄiÅ« už nuorodÄ…, bÅ«tinai paskaitysiu smile

Neprisijungęs

#348 2014-05-10 09:39:07

katyte
Senbuvis

...ir dar jei bus noro pasiklausyk:
http://www.youtube.com/watch?v=sCQGub0q_OE
ir ieškok sielos ramybės pirmiausiai savyje,o ne su kokia drauge prie vyno taurės.
SÄ—kmÄ—ssmile

Neprisijungęs

#349 2014-05-10 17:10:38

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

Iškaimo rašė:

Labas rytas :) Na, Pariuke, o jei leistum sau iÅ¡gert kartÄ… į savaitÄ™, tik 5dieniais, ir tik taure gero vyno. Su drauge, ar viena, su gero sÅ«rio gabalÄ—liu. Arba Zvejys butelį alaus. KartÄ… į savaitÄ™. Juk jei sugebat mÄ—nesiais negert, tai nejaugi nesugebÄ—tumÄ—t sustot po trupuÄio lengvo alkoholio?<...>

Tai dažnai naujoko užduodamas klausimas, forume jau buvo keltas, gal net ne kartÄ…. Galiu ir aÅ¡ dar kartÄ… atsakyti – Ne, nenorÄ—Äiau. Paragauti kokio gÄ—rimo gal kartais ir bÅ«tų įdomu, bet jokiu bÅ«du nenoriu apsineÅ¡ti. Man nepatinka apsvaigimo bÅ«sena. AnksÄiau tik joje ir galÄ—jau gyventi, o dabar visiÅ¡kai nebetraukia.

IÅ¡kaimo, matau vis dar bandai derÄ—tis su savo ligomis, galvoji, kad esi kitokia nei Äia raÅ¡antys. PatikÄ—k, kuo anksÄiau mesi derybas su alkoholiu ir pripažinsi, kad su juo tau ne pakeliui,  tuo ilgiau džiaugsiesi blaiviu gyvenimu. Jis tikrai vertas tų kanÄių, kurias patirsi jo siekdama. Su blaivybe gauni daug daugiau nei tikiesi...

Neprisijungęs

#350 2014-05-10 19:36:43

pariuke
Senbuvis

Lyjo, šalta buvo, nuobodi diena, atėjo vakaras, taip norėtusi vyno taurę išgerti, atrodo taip gera būtų.

Neprisijungęs

Forumo apaÄia