VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
geriu kiekvieną savaitgalį penktad vakare, šeštad ir sekmad po butelį vyno, tai viso 3, nes liūdna būti vienišai. Noriu nebegerti, bet kai tik ateina savaitgalis, tai vėl tas pats. viskas nebeidomu, ir nebematau kad kažkas gyvenime gali būti geriau. Darbas ir namai.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 6d. |
pariuke rašė:
geriu kiekvieną savaitgalį penktad vakare, šeštad ir sekmad po butelį vyno, tai viso 3, nes liūdna būti vienišai. Noriu nebegerti, bet kai tik ateina savaitgalis, tai vėl tas pats. viskas nebeidomu, ir nebematau kad kažkas gyvenime gali būti geriau. Darbas ir namai.
Ojej, koks liūdnas tavo komentaras, pariuke. Net nežinau, kaip tave paguosti. Mane irgi nervina tai, kad tokioje situacijoje, kaip tavo, yra dvi tiesos ir neaišku, kuri iš tų dviejų tiesų yra TIESA. Viena yra ta, kai sako, kad ar tu darysi ką nors, ar nedarysi, yra likimas, kurio nepakeisi ir nuo kurio nepabėgsi ir tavo gyvenimo įvykiai yra suplanuoti ir nepakeičiami. O kita tiesa yra ta, kad reikia žmogui nesėdėti sudėjus rankų, o eiti, veikti, ieškoti, dalyvauti, keisti. Tai vat ir neaišku, kaip elgtis tavojoje situacijoje, kad ją pakeistum, bet vis tiek aš tau patarčiau nesėdėti, vis dėlto, sudėjus rankų, o kažką veikti, bandyti pakeisti, kol alkoholis neįtraukė tavęs į baisų, baisų liūną ir į kitus baisius su alkoholiu susijusius dalykus. Nenusimink ir laikykis.
Neprisijungęs
Darbas namai ir butelis. Pažįstama kombinacija. Pašalinus iš jos butelį, kažkas turi atsirast vietoj jo, ir atsiranda, nesulyginamai smagesnio, tik tam reikia trupučio laiko, kurį ne visiems pavyksta iškęst, ypač kai esi vienas/vienišas. Bet pakentėti verta
Neprisijungęs
manau kad jau įtraukta esu į tą liūną, nes tai vienintelis man įdomus užsiėmimas. Na dar kelionės įdomu, bet ir tai baigia atsibosti. vis su tokiomis pačiomis vienišomis draugėmis. Ir taip jau daug metų, kai mane paliko mylimas žmogus. Bet pati kalta, kad mylėjau vedusį gal 10 metų, bet buvau laiminga ir ne vieniša, gyvenau laukimu. Pagalvoji apie savo gyvenimą ir pamatai, nieko ir nepadariau šiame gyvenime. O tada taip ir norisi išgerti, užmigti ir apie nieką negalvoti. Pati suprantu, kad jei nieko nedarysiu tai pražūsiu.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 22d. |
Labai gerai , kad įvardiji priežastį. Nenoriu taves įžeisti , bet pažįstu panašia .Pirmiausia neieškok išeities alkoholį , tai liūnas iš kurio sunkiai išsikapanojam. Nekaltas vienas vyno butelis ir tik savaitgaliais , virsta vis dažnesniu ir po kurio laiko, jau reiks dviejų. Bendravimas , kad ir virtualus daug duoda , svarbiausia neprarask vilties.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 25d. |
Meilė ateina ir praeina,keičias draugai ir draugės.Bet jeigu įsimylėsi vyno butelį,jis gali likti ištikimas iki grabo lentos.Verta pagalvoti apie savo ateitį,nes pasakysiu seną kaip pasaulis tiesą-vynas problemų neišsprendžia.Pats patyriau.
Neprisijungęs
Pažįstamais dalykais pakvipo,tik aš vyną gėriau,kai atseit norėjau mesti stiprų gėrimą,t.y brendį.Nusipirkdavau vakarui 1l sauso vyno,tetrapake,atseit sveika.Pachmielintis tada dar nereikėjo,bet (dabar bijau sumeluot po kiek laiko)jau po vyno naktį lėkdavau į gėrimų parduotuvę.Berods jau po pusmečio taip pradėjo darytis.Dėl to,kad mylėjai vedusį,čia jau sunkiau.Kitą vertus,reikia nepamiršti,kad dauguma vyrų linkę į poligamiją.Juk kai kuriose šalyse net po kelias žmonas turi,tai filosofine prasme nieko čia tokio.Tuo labiau,kad vyrų Lietuvoj mažiau nei moterų...Na o dėl vyno turiu praktišką patarimą-keisti vynuogiu sultimis,jei gėrei baltą vyna-šviesiomis,jei raudoną-raodonomis.Sultys turi tanino,apgauni gomurį.Priklauso nuo to,kiek laiko jau taip geri ir kiek pati nori kažka keisti .Sėkmės ir parašyk
Neprisijungęs
dar negakiu negerti, savaitgalis, geriu. tai va okie reikalai ožkyte
Neprisijungęs
Tuo nieko nepakeisi, turi kažką keisti.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
dar negakiu negerti, savaitgalis, geriu. tai va okie reikalai ožkyte
Pariuke,kokiam mieste gyveni?Gal aa grupė galėtų padėti?Bet ,aišku,ryt turi buti blaiva.Pvz.aš per savaitgalį anksčiau niekaip neišsiblaivydavau,nebent kur išvažiuodavau iš namų.
Neprisijungęs
privalau sugebėti pati kitaip gyventi. Nieks nepadės. vakar po vyno dar plečkutę sugėriau. šiandien bloga, jau nulėkiau vieną alaus nusipirkau ir išgėriau. ir pati sau pažadėjau, kad ir kaip bus bloga, daugiau neisiu į parduotuvę. o nuo rytojaus stengsiuos nei lašo. nes nebemoku saikingai gerti. ir kaip mačiau šioje svetainėje patarimus, kad reikia net neragauti, nes paragavus viskas. taip ir man.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 25d. |
Nu tai taip ir padaryk.Man atsipagiriojimas baigdavosi dar didesnemis pagiriomis.O dabar pastebėjau,kaip nekeista,jeigu nevaroji,tai ir pagirių nėra.Nereikia galvoti ar parsinešt ar ne.Visai kitos mintys.Pamėgink kokį savaitgalį praleist blaiviai,turėtų kilti minčių pamastymui.
Neprisijungęs
Gerai ,kad taip mastai,o bėje geriant ištikro dar vienišesnė daraisi,galiu iš patirties pasakyti,kol truputi išgėrusi atrodo viskas liuks ,gali viska keisti,apima pakilimo būsena,bet ryte suvoki,kad tai tik iliuzija ir tada dar labiau nusivili,tokios alkoholio pinklės,atrodo,kad tik alkoholis ramstis ,kuris padeda tau tapti kaip ir drasesne savim pasitikinčia,bet juk geriant save kaip tik izoliuoji nuo nauju pažinčių ir išėjimo i žmones,esi priklausoma nuo taurelės,kuri nuo pirmo lašo kontroliuoja tave,nereikia dėt iliuzijų,kad alkoholi galima kontroliuot.
pariuke rašė:
privalau sugebėti pati kitaip gyventi. Nieks nepadės. vakar po vyno dar plečkutę sugėriau. šiandien bloga, jau nulėkiau vieną alaus nusipirkau ir išgėriau. ir pati sau pažadėjau, kad ir kaip bus bloga, daugiau neisiu į parduotuvę. o nuo rytojaus stengsiuos nei lašo. nes nebemoku saikingai gerti. ir kaip mačiau šioje svetainėje patarimus, kad reikia net neragauti, nes paragavus viskas. taip ir man.
Paskutinis taisė smiltis (2015-01-26 20:00:12)
Neprisijungęs
geriu žolelių arbatytę su medumi. Ir rytoj nubusiu blaivi. Buvau prasivaikščioti lauke, buvau parduotuvėje, tai sunkiai atsilaikiau nepažiūrėjusi vynelio akcijų. Bet atsilaikiau ir neužėjau.
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 2mėn. | 5d. |
Pariuke vynelis tai nedomina , bet tokių visokių suėjimų tai ir vengiu .
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Pariuke,laikykis,bjauriausia vat tas momentas ir yra,kad po vynelio plečkutės stipresnio reikia,o po to jau pachmielintis kitą dieną.Esi didelė šaunuolė,kad nebenusipirkai dar vyno.Na,ryt į darbą,savaitė prasidės blaivia galva,jau gerai.Nium pas mane blogai buvo tas,kad aš per pietus gerdavau ko nors,priklausomai nuo maisto,pvz,prie cepelinu ar kugelio -alaus,prie kepsnio-vyno ir panašiai.Tai po to prasidėjo dar bjauresni dalykai.Nei vienas iš čia esančiu nepatapo alkoholiku iškart,kiekvienas turim savo gan nemenką patirtį,,(gėrimo).Tavo visa ana savaitė praėjo blaiviai,sėkmės ir šitojoje.
Neprisijungęs
Labai gerai pastebeta
Skersvejis rašė:
Darbas namai ir butelis. Pažįstama kombinacija. Pašalinus iš jos butelį, kažkas turi atsirast vietoj jo, ir atsiranda, nesulyginamai smagesnio, tik tam reikia trupučio laiko, kurį ne visiems pavyksta iškęst, ypač kai esi vienas/vienišas. Bet pakentėti verta
Neprisijungęs
Susilaikyk šia savaite , savaitgalį suplanuok išvyka kur nors , net neik į alkoholio skyrių. Prabėgs ši savaitė , kita bus lengvesnė. Taip po truputį iš gyvenimo išbrauksi alkoholį. Jei tik turi noro ir minčių mesti gėrimą , valio. Keisis viskas pamatysi, sėkmės darbo savaite:)
Neprisijungęs
Nesislapstysi visą, gyvenimą nuo alkoholio skyriaus, barų neapeidinėsi, o jei ir pasiseks, tai tai tikrai kels diskomfortą.Reikia keisti požiūrį į gėrimą. Apsvarstyk gerai ką tau alkoholis davė, pliusus ir minus, dar geriau susirašyk, geriau įsiminsi. Realiai pamatysi, kad visiškai nieko gero gėrimas nepadarė, o atvirkščiai, smarkiai apgriovė gyvenimą. Įsimink visas blogas akimirkas sukeltas alkoholio, prisičiūdijimus ir panašiai, ir nebijok jų nuolat prisimint, paeskaluot mintyse, pasijuokt iš to. Suprasi, kad tau to tikrai nereikia, kad tai atneša tik negandas. Ir nebesinorės gert, ir nebus baisu tranzitu pro alkoholio skyrių praeit, suprasi, kad tau to tikrai nereik, galėsi pro akcijas ir barus eit iškelta galva žinodama, kad tu stipresnė už tą brudą, ir jis tau jokios įtakos nebeturi.
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 4mėn. | 9d. |
Man ir taip buvo darbas namai alus, ir kasdien vis daugiau kol nepradėjau iš ryto gert, darbe gert ir kartais išvis i darba nebeit, neisivaizdavau kaip nutraukt ta prakeikta grandine, vis sakydavau rytoj, bet šiaip taip pavyko pirmas dienas sunkiausia buvo atsispirt dabar kuo toliau tuo mažiau galvoju apie tuos prakeiktus velnio lašus, bet galvoje dar yra kažkokia tuštuma...tikiuos su laiku praeis
Neprisijungęs
vėl geriu žolelų arbatytę su medumi. Ir dar net klube pasportavau. Bet tik 20 min., nes nebuvo sveikatytės ir jėgų. Vis tik gėrimas atima sveikatos. O parduotuvėn net nėjau. Kol kas slapstysiuos nuo gerimų parduotuvių . Sunkiausia bus savaitgalį. Ką čia per tokius šalčius suplanuosi, kokios išvykos. Draugės pasikviesti negalėsiu, nes tada tik prie vynelio galim pasiguosti vienišu gyvenimu. O savaitgalis greit ateis, nes darbe daug darbo, tai laikas greit praeina.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
vėl geriu žolelų arbatytę su medumi. Ir dar net klube pasportavau. Bet tik 20 min., nes nebuvo sveikatytės ir jėgų. Vis tik gėrimas atima sveikatos. O parduotuvėn net nėjau. Kol kas slapstysiuos nuo gerimų parduotuvių
. Sunkiausia bus savaitgalį. Ką čia per tokius šalčius suplanuosi, kokios išvykos. Draugės pasikviesti negalėsiu, nes tada tik prie vynelio galim pasiguosti vienišu gyvenimu. O savaitgalis greit ateis, nes darbe daug darbo, tai laikas greit praeina.
Smagu,pariuke,kad tau šiandien gerai sekasi,arbatytė su medum yra gerai.Man ryte dar labai tinka šviežiai spaustos apelsinu ir greipfrutų sultys,matyt vitamino c trūksta.Džiugu,kad tau paprastom dienom nesinori vynelio.Man tai norėdavosi ir paprastom dienom.O kad nėjai šiandien į parduotuvę-šaunuolė.Pati nuspresi,kada tu gali pereiti per tą alkoholio skyriu,o kada dar ne...
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 28d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 10d. |
pariuke rašė:
<...>Kol kas slapstysiuos nuo gerimų parduotuvių :). Sunkiausia bus savaitgalį. Ką čia per tokius šalčius suplanuosi, kokios išvykos.<...>
Na ir gerai, juk ir siūloma, bent pradžioje vengti vietų kur yra alkoholio. Visų. Parduotuvių irgi. O man alkoholio skyrius išvis neegzistuoja. Žinau, kad toks yra, kartais net praeinu per jį, yra tokių parduotuvių, kur to sunku išvengti, bet nematau kas ten yra. Kažkas galvoje išsijungia...
Savaitgaliui pasiplanuok ką nors įdomaus. Juk tikrai yra koks nors dalykas, kurį norėjai padaryti, bet per gėrimą tam vis nebuvo laiko. Va dabar yra proga atsigriebti :)
Neprisijungęs
Taip ir man buvo , ką čia suplanuosi , ką čia nuveiksi, bet dabar laiko trūkumas, tiek visko kad apie poilsį nėr kada galvot.
Neprisijungęs
ir vėl nėjau į parduotuvę, nes maisto atsargų pilnas šaldytuvas, nes savaitgalį kai gėriau vynelį, tai ir valgyt prisidariau ir pelėsinių sūrių prisipirkau, tai visą šią savaitę galiu neiti į parduotuvę. Pietus pavalgau kur nors mieste. Tai kiek čia reikia tam vakarui. Gal vienas iš būdų man tinkantis apsisaugojimui - neiti į parduotuves, juk galiu apsipirkti vieną kart savaitėje pasidariusi sąrašą. O dėl užsiėmimų dar nesugalvoju, kad nueit kur kavinėn ar teatran ar kinan tai reikia draugės. Mano draugė labai taupo ir neleidžia tam pinigų. Šiandien darbas nuvargino, tai gera pailsėt ir prie interneto. Vakare eisiu gert. Ne ne vynelio, o žolelių arbatytės
Neprisijungęs