VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#276 2013-12-29 22:39:19

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  5mÄ—n.  14d. 
NerÅ«kau  16m.  5mÄ—n.  26d. 

Re: Nebenoriu gerti

Sveika prisijungusi, Jovita. Smagu, kad esi su mumis, problemos pripažinimas yra pirmas ir labai svarbus (jei ne svarbiausias) žingsnis į blaivų gyvenimÄ…. NeiÅ¡sigÄ…sk, nÄ—ra žodis alkoholikas toks baisus, kaip atrodo pradžioj, gyvenu su juo daug metų ir nieko :). Svarbus dalykas - gerti, kaip visi, mes neiÅ¡moksim niekada ir pasakymas „truputi“ mums negalioja, jokio „truputi“ nÄ—ra. Bet jei pradÄ—si kabintis į blaivybÄ™, tikrai nesigailÄ—si, blaivus gyvenimas nÄ— iÅ¡ tolo nesulyginamas su tuo amžinai toÅ¡kulio kamuojamu egzistavimu. Laikykis, Äia tikrai rasi palaikymÄ…, Äia tave tikrai iÅ¡klausys ir supras.

Neprisijungęs

2013-12-29 22:39:19

Google

#277 2013-12-30 07:07:41

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  5mÄ—n.  8d. 

Sveika , jovita, gerai kad laiku supratai stabdyt ligÄ…. AÅ¡ taip pat gerdavau vienas, ryte lyg sudaužytas. Svarbiausia , ne kelk pirmos ir daugiau bendraut su tokiais pat turinÄiais ligÄ….

Neprisijungęs

#278 2013-12-30 09:10:34

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  9mÄ—n.  23d. 
NerÅ«kau  9m.  9mÄ—n.  16d. 

Sveiki visiems ir visus su Å¡ventÄ—mis. Å iandien prisiminiau tÄ… rytÄ…, kuris iÅ¡auÅ¡o prieÅ¡ metus, kai svarsÄiau miunghauzeniÅ¡kÄ… dilemÄ… "prapulti, ar kaip nors gelbÄ—tis?". Pasirinkimas padarytas teisingas. Rezultatas akivaizdus. Dovanokit, kad nelabai Äia paraÅ¡au - daug paraÅ¡yta, kartotis nesinori. Bet, kilus vertoms dÄ—mesio mintims, bÅ«tinai paraÅ¡ysiu (o perskaitau viskÄ…, aÅ¡ visuomet on-line).
Smagu, kad prisijungė Jovita. Sėkmės Tau! Jei pavyko kitiems, pavyks ir Tau. Darom gerai. Ir, galiu pasakyti atsakingai, net nebūtina aplinkiniams nieko aiškinti - laikas ir mūsų gyvenimo būdas bei kokybė viską parodo. Tad būkime teigiamais pavyzdžiais ir ateity!
Gerų, linxmų Naujųjų!

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#279 2013-12-30 13:13:47

Audronis
Senbuvis

Artaz, spaudžiu dešinę :)

Artaz rašė:

<...>Dovanokit, kad nelabai Äia paraÅ¡au - daug paraÅ¡yta, kartotis nesinori. Bet, kilus vertoms dÄ—mesio mintims, bÅ«tinai paraÅ¡ysiu (o perskaitau viskÄ…, aÅ¡ visuomet on-line).<...>

O tu rašyk, kaip sakė amžinatilsi Nikulinas – „Ты пиши пиши“. Tikrai nepakenks jei pasikartosi, ne visi naujai prisijungę pasiryžta perskaityti visą forumą. Kiekvienam sava bėda didžiausia ir jei niekas neatsako, tai atrodo, kad vėl, kaip ir realiame gyvenime, žmogų paliko vieną su problema. Ir kas tuomet belieka? Tik eiti ir prisigerti...

Neprisijungęs

#280 2014-01-01 16:38:59

Jovita
Naujokas
Registravosi: 2013-12-29
Žinutės: 2

Su Naujaisiais metais visus!!
Aciu, uz padrasinancius zodzius wink dar viso forumo neperskaiciau, bet perskaitysiu, nes randu daug geru minciu, kurias galiu prisitaikyti sau..
Nesu gili alkoholike, galiu valdytis puikiai, bet turiu noreti, o ta buna uzmirstu.. Kai mintis kreipiu i kitus dalykus, nebemalsinu alkoholiu savo jausmų, bet jei pasiduodų blogom mintims, alkoholis atrodo nuramina, bet jis nenuramina, jis pablogina situacija.. Esu isitikinusi, jei jau dabar nesiimsiu darbo su savimi, po kažkiek metų neįšbrisiu, bijau to.. Esu pastebÄ—jusi, kad kuo ilgiau nieko nevartoju, kad ir mažo kiekio, tuo mažiau norisi.. o jei pradedu vakarais po kelis alaus, ar vyno, tada ir kita vakarÄ… užėjus į parduotuvÄ™, net jei tuo metu nenoriu alkoholio, ateina mintis, reik nusipirkti, nes galbÅ«t vakare norÄ—siu, o kai jau vakare turiu kažko deganÄio, tai atrodo, kad ir noriu, nors nevisada noriu, bet kaip neįšgersi, jei turi..  O Å iandien gera, nes esu pailsÄ—jus, neskauda galvos, nekankina pagirios..
Pasirinkau truputi literatÅ«ros ir gilinsiuos po biÅ¡ki, nes man knygos padeda, juk primiausiai viskas prasideda nuo minÄių.. Bandysiu jas keisti..

Neprisijungęs

#281 2014-01-02 09:12:53

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  11m.  11mÄ—n.  14d. 

Taip, Jovita, esi visiÅ¡kai teisi.  Kuo ilgiau lauksi ir plauksi pasroviui, tuo sunkiau bus iÅ¡brist. Visi, kurie tapo alkoholikais, kažkada buvo "kultÅ«ringai" geriantys.
Sunkiausia, kai esi vieniÅ¡as žmogus, praradÄ™s visÄ… Å¡eimÄ… ir artimuosius-tuomet atrodo, kad alkoholis nuramins plyÅ¡tanÄiÄ… Å¡irdį. Bet deje.
O darbas su savimi-tikrai labai gera terapija. Man padÄ—jo. Taigi sÄ—kmÄ—s, ir raÅ¡yk, dalinkis patirtimi, kaip paÄiai sekasi.

Neprisijungęs

#282 2014-01-03 20:13:59

ozka
Senbuvis
Registravosi: 2013-03-24
Žinutės: 311

Rita64 rašė:

Taip, Jovita, esi visiÅ¡kai teisi.  Kuo ilgiau lauksi ir plauksi pasroviui, tuo sunkiau bus iÅ¡brist. Visi, kurie tapo alkoholikais, kažkada buvo "kultÅ«ringai" geriantys.
Sunkiausia, kai esi vieniÅ¡as žmogus, praradÄ™s visÄ… Å¡eimÄ… ir artimuosius-tuomet atrodo, kad alkoholis nuramins plyÅ¡tanÄiÄ… Å¡irdį. Bet deje.
O darbas su savimi-tikrai labai gera terapija. Man padÄ—jo. Taigi sÄ—kmÄ—s, ir raÅ¡yk, dalinkis patirtimi, kaip paÄiai sekasi.

Sveiki,visi.Su naujaisiais.Per naujus užgėriau,dabar vėl viskas iš naujo...Ta bėda ir buvo,kad pradėjau plaukti pasroviui...Bjauriausia,kad namiškiai smerkia ,tai dar labiau stogą rauna

Nėra priešų ir draugų,o kiekvienas žmogus yra man mokytojas

Neprisijungęs

#283 2014-01-04 07:43:08

žvejys
Senbuvis

Ilgai svarsÄiau ar raÅ¡yt, bet geriau raÅ¡yt nei tylÄ—t. Savijauta lyg padare nusikaltimÄ…, tartum baustas policijos. Toks bÅ«davo vidinis skausmas , kad sekanÄio greiÄio ar vairavimo iÅ¡gÄ—rus vengdavau ir iÅ¡mokau gyventi, nepažeidinÄ—ju jau geras deÅ¡imtmetis. Bet su blaivybe, nuopolis po nuopolio, dabar senas draugas seni prisiminimai , nacionalinÄ—s žvejybos įpatumai, pakÄ—liau pirma ir tuoj antra, stabdžių neturiu. Noras vienas lipti. Å eima supranta , padeda. Nedarykit klaidos nesÄ—skit prie stalo kur yra alkoholis.

Neprisijungęs

#284 2014-01-04 11:51:56

ozka
Senbuvis

žvejys rašė:

Ilgai svarsÄiau ar raÅ¡yt, bet geriau raÅ¡yt nei tylÄ—t. Savijauta lyg padare nusikaltimÄ…, tartum baustas policijos. Toks bÅ«davo vidinis skausmas , kad sekanÄio greiÄio ar vairavimo iÅ¡gÄ—rus vengdavau ir iÅ¡mokau gyventi, nepažeidinÄ—ju jau geras deÅ¡imtmetis. Bet su blaivybe, nuopolis po nuopolio, dabar senas draugas seni prisiminimai , nacionalinÄ—s žvejybos įpatumai, pakÄ—liau pirma ir tuoj antra, stabdžių neturiu. Noras vienas lipti. Å eima supranta , padeda. Nedarykit klaidos nesÄ—skit prie stalo kur yra alkoholis.

Toks piktumas ant savÄ™s ima,juk nepylÄ— nieks per prievartÄ….Dar ir prisicirkinau,kaip visada ,tai dar labiau gÄ—da.AiÅ¡ku,po kelių dienų bus lengviau,aÄiÅ« visiems,kas palaiko ir paraÅ¡o.

Neprisijungęs

#285 2014-01-04 12:23:16

žvejys
Senbuvis

Taip , bet nemoku atsilaikyt pagundom.

Neprisijungęs

#286 2014-01-04 23:04:55

Audronis
Senbuvis

Svarbu, kad sugebėjot atsikelti ir pasiryžę toliau siekti blaivybės. Kas buvo tas buvo, reikia žiūrėti į priekį, dar gerai būtų paanalizuoti savo veiksmus ir išsiaiškinti užgėrimo priežastis. Reikia gi susigaudyti kur tas grėblys padėtas, kad sekantį kartą jį pavyktų apeiti.

ozka, žvejy, dėkui, kad parašėte, laikykitės. Nenoriu įkyrėti, bet siūlau dar kartą pasiskaitinėti temą Kaip išlikti blaiviam. Mūsų patarimai.

Neprisijungęs

#287 2014-01-05 06:50:23

Skersvejis
Narys
Registravosi: 2014-01-05
Žinutės: 36

Sveiki, priimkit ir mane į Nojaus laivÄ…. Jau dienÄ… blaivus, "dežurna" naktis dabar kaip tik, beieÅ¡kodamas gydymosi variantų radau šį forumÄ… ir likau labai sužavÄ—tas malonia atmosfera, ko besikapstanÄiam, manau, labai reikia, o dažnam labai stinga, kas iÅ¡ dalies
ir lemia pastovius atkryÄius. NorÄ—jau jau dabar įjungt skaitliukÄ…, bet kokia tai klaidelÄ— forume, tai įvedus Å¡ios dienos datÄ… rodo, kad jau metus blaivas smile

Į šventę traukiame būriais, tik grįžtame po vieną..

Neprisijungęs

#288 2014-01-05 07:28:10

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  9mÄ—n.  23d. 
NerÅ«kau  9m.  9mÄ—n.  16d. 

Sveikas prisijungęs, Skersvėji. Sėsk į mūsų laivą ir plaukiam kartu. Vietos tikrai užteks visiems norintiems ir niex neišstums už borto. smile

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#289 2014-01-05 09:09:24

žvejys
Senbuvis

Sveikas skersvÄ—ji, svarbiausia noras. Mano atkritimai , tai vaikiÅ¡kai nesilaikau, tų bÅ«dų kuriuos praÄ—jo dauguma. Nekelk pirmos, nelaikyk, nepirk, nesilankyk ten kur geriama, skambink tokiam paÄiam. Seniau laikiau alkoholį namuose kritau, dabar atvažiavo seniai lauktas draugas, aiÅ¡ku alkoholis ant stalo ilgai į kalbinÄ—t neteko manes , pakÄ—liau pirma ir važiuoja. SkersvÄ—ji, Äia neiÅ¡moksi saikingai gerti , grieÅ¡tai negerti ir viskas. Daugiau negaliu Å¡vesti Å¡venÄių , kaip seniau namuose prie stalo. Savijauta tokia bjauri, norisi užsidaryt ir prabÅ«ti kokį mÄ—nesį po to iÅ¡lysti eiti į grupe. gÄ—da pasakyti naujokui , kad negeriu tik kelios dienos, pagirios taip pat baisios buvo, po ilgo laiko negÄ—rimo savijauta baisi bÅ«na.

Neprisijungęs

#290 2014-01-05 10:41:11

Audronis
Senbuvis

Sveikas prisijungęs, Skersveji. Smagu, kad esi su mumis ir išdrįsai parašyti. Problemos pripažinimas ir jos išsakymas jau yra sveikimas. Pradžioje buna sunku, bet dėl to ką gauni negerdamas tikrai verta pakentėti :)

Neprisijungęs

#291 2014-01-05 11:07:20

ozka
Senbuvis

Skersvejis rašė:

Sveiki, priimkit ir mane į Nojaus laivÄ…. Jau dienÄ… blaivus, "dežurna" naktis dabar kaip tik, beieÅ¡kodamas gydymosi variantų radau šį forumÄ… ir likau labai sužavÄ—tas malonia atmosfera, ko besikapstanÄiam, manau, labai reikia, o dažnam labai stinga, kas iÅ¡ dalies
ir lemia pastovius atkryÄius. NorÄ—jau jau dabar įjungt skaitliukÄ…, bet kokia tai klaidelÄ— forume, tai įvedus Å¡ios dienos datÄ… rodo, kad jau metus blaivas smile

Sveikas,Skersvėji,smagu,kad parašei. Vat vat forumas tikrai padeda. Aš tai naktį geriu migdomuosius,nes kitaip visai blogai.

Neprisijungęs

#292 2014-01-05 11:25:01

ozka
Senbuvis

Audronis rašė:

Svarbu, kad sugebėjot atsikelti ir pasiryžę toliau siekti blaivybės. Kas buvo tas buvo, reikia žiūrėti į priekį, dar gerai būtų paanalizuoti savo veiksmus ir išsiaiškinti užgėrimo priežastis. Reikia gi susigaudyti kur tas grėblys padėtas, kad sekantį kartą jį pavyktų apeiti.

ozka, žvejy, dėkui, kad parašėte, laikykitės. Nenoriu įkyrėti, bet siūlau dar kartą pasiskaitinėti temą Kaip išlikti blaiviam. Mūsų patarimai.

AÄÅ«,Audroni ,už palaikymÄ… ir patarimÄ….Tu visada taikliai Å¡audai,labai tavim žaviuosi ir tikiu.

Neprisijungęs

#293 2014-01-05 14:33:42

Audronis
Senbuvis

To Äia ir susirenkam, kad vienas kitam nors kažkuo galÄ—tume padÄ—ti. Patarimai ne iÅ¡ pirÅ¡to laužti, daugelio žmonių patirtis ten sudÄ—ta. Visa bÄ—da, kad tu patarimų arba visai girdÄ—ti nenorim, arba iÅ¡imtis darom, galvodami, kad mums jie netinka...

Neprisijungęs

#294 2014-01-05 15:39:54

kestas
Narys
Registravosi: 2013-12-08
Žinutės: 43

Blaivus  20m.  1mÄ—n.  22d. 

Sveiki . Turiu antrÄ… grupÄ™ potrauminÄ™ , tad po jos labai jau buvau įsiklampinÄ™s . akupunktura susipirkau yrankių medienai ir gavau palikimÄ… senÄ… sodybÄ… . pagalvojau be uzsiÄ—mimo vÄ—l atgal , o dabar rÅ«pesÄių gyvas velinias . Tai ir juokinga , kad DIEVULIS pamokÄ… padare o nenubaudÄ— .big_smile

Neprisijungęs

#295 2014-01-05 15:50:21

Skersvejis
Narys

Audronis rašė:

To Äia ir susirenkam, kad vienas kitam nors kažkuo galÄ—tume padÄ—ti. Patarimai ne iÅ¡ pirÅ¡to laužti, daugelio žmonių patirtis ten sudÄ—ta. Visa bÄ—da, kad tu patarimų arba visai girdÄ—ti nenorim, arba iÅ¡imtis darom, galvodami, kad mums jie netinka...

Dar viėnas variantas, kad ir girdėt norim, ir suprantam kuo tai baigsis ir kaip tai veikia, bet vis sugebam rast kažkokių pasiteisinimų, apsigynimų.
ÄŒia ir užsiregistravau iÅ¡ dalies dÄ—l, to, kad kai kuriomis metodikomis negaliu naudotis, pvz.: paskambint negerenÄiam draugu, nes tokių papraÅ¡Äiausiai nÄ—ra, ir iÅ¡vis jų nelabai yra. Pas mane Äia yra labai didelÄ— krÅ«va užleistų, nuo seno nesprestų prichologiniu problemų. Na jos buvo sprendžiamos - alkoholiu big_smile Ir nors žinai, kad po to bus tik blogiau, bet kartais pasvÄ—rus ir prisiminus nusprendi, kad dabartinÄ— emocinÄ— bÅ«sena yra blogesnÄ— nei bus po nusigÄ—rimo ir nutari užsipirkt penktadienio vakarÄ…, sÄ—st vienas prie stalo ir iÅ¡sijungt, tik dažniausiai tampa naktimi nebe iÅ¡ penktadienio į Å¡eÅ¡tadienį, o iÅ¡ penktadienio į treÄiadienį.
Tai dažniau situacijos kai būtent noriu prisigert, nors žinoma, viskas prasideda nuo pirmo gurkšnio.
Dėkuj visiems už palaikymą. Skaitau toliau ir bandau susidaryt konketų planą iš šios peklos smile

Neprisijungęs

#296 2014-01-05 16:00:34

ozka
Senbuvis

Audronis rašė:

ÄŒia tai tikra teisybÄ—,man bvo patarimas nepirkti alkoholio,bet mat ;tai Äia tipo dovanų,tai taipsau tegu bÅ«na...Na ir pabuvo,sulaukÄ— butelaitis savo valandos,o aÅ¡ bjaurumo ir savigraužos dienos.Visiems gero vakaro ir blaivios ateinanÄios savaitÄ—s.Man visai baisu,nes neaiÅ¡ku ,kaip darbe baigsis...

Neprisijungęs

#297 2014-01-05 16:10:08

ozka
Senbuvis

Skersvejis rašė:

Audronis rašė:

Dar viėnas variantas, kad ir girdėt norim, ir suprantam kuo tai baigsis ir kaip tai veikia, bet vis sugebam rast kažkokių pasiteisinimų, apsigynimų.
ÄŒia ir užsiregistravau iÅ¡ dalies dÄ—l, to, kad kai kuriomis metodikomis negaliu naudotis, pvz.: paskambint negerenÄiam draugu, nes tokių papraÅ¡Äiausiai nÄ—ra, ir iÅ¡vis jų nelabai yra. Pas mane Äia yra labai didelÄ— krÅ«va užleistų, nuo seno nesprestų prichologiniu problemų. Na jos buvo sprendžiamos - alkoholiu big_smile Ir nors žinai, kad po to bus tik blogiau, bet kartais pasvÄ—rus ir prisiminus nusprendi, kad dabartinÄ— emocinÄ— bÅ«sena yra blogesnÄ— nei bus po nusigÄ—rimo ir nutari užsipirkt penktadienio vakarÄ…, sÄ—st vienas prie stalo ir iÅ¡sijungt, tik dažniausiai tampa naktimi nebe iÅ¡ penktadienio į Å¡eÅ¡tadienį, o iÅ¡ penktadienio į treÄiadienį.
Tai dažniau situacijos kai būtent noriu prisigert, nors žinoma, viskas prasideda nuo pirmo gurkšnio.
Dėkuj visiems už palaikymą. Skaitau toliau ir bandau susidaryt konketų planą iš šios peklos smile

Tas ir yra ,Skersvėji,kad ir pirmas,ir antras ,ir dar kažkelintas gurkšniai emocinę būseną pagerina,veikia kaip narkotikas,dėl to taip ir darosi,kad paskui iš visų planų šnipštas gaunasi.

Neprisijungęs

#298 2014-01-05 16:10:44

Skersvejis
Narys

ozka rašė:

Audronis rašė:

ÄŒia tai tikra teisybÄ—,man bvo patarimas nepirkti alkoholio,bet mat ;tai Äia tipo dovanų,tai taipsau tegu bÅ«na...Na ir pabuvo,sulaukÄ— butelaitis savo valandos,o aÅ¡ bjaurumo ir savigraužos dienos.Visiems gero vakaro ir blaivios ateinanÄios savaitÄ—s.Man visai baisu,nes neaiÅ¡ku ,kaip darbe baigsis...

o kas darbe? balius nusimato?

Neprisijungęs

#299 2014-01-05 16:19:39

ozka
Senbuvis

NeaiÅ¡ku dar kaip po anos savaitÄ—s baliuÅ¡kinų valdžia sureaguos.Gali bÅ«ti blogai,bet kÄ… aÅ¡ Äia iÅ¡ anksto,ryt bus ryt.O Å¡iandien-karÅ¡tos arbatos puodas su juodų serbentų uogiene.Man tokiomis dienomis padeda

Neprisijungęs

#300 2014-01-05 16:35:38

Skersvejis
Narys

ozka rašė:

NeaiÅ¡ku dar kaip po anos savaitÄ—s baliuÅ¡kinų valdžia sureaguos.Gali bÅ«ti blogai,bet kÄ… aÅ¡ Äia iÅ¡ anksto,ryt bus ryt.O Å¡iandien-karÅ¡tos arbatos puodas su juodų serbentų uogiene.Man tokiomis dienomis padeda

turbÅ«t taip pat kaip ir ankstesniais tokiais atvejais. jei tai jau ne pirmas kartas, darbdaviai ir prie tokių dalykų pripranta, jei jiems tikrai esi reikalinga.  RyÅ¡ium su tuo, mano tvarkymosi plano dalis yra naujo darbo ieÅ¡kojimas (žinoma snukelį pirma reik atgaut), nes Å¡itam darbe jau priprato prie to, kad aÅ¡ pijokas, ir darbo savaitÄ™ pradÄ—jus ne nuo pirmadienio o nuo penktadienio, nelabai kÄ… ir sako. Tai susidaro tokios Å¡iltnaminÄ—s salygos girtuoklystei vystytis, nors streso po pravaikÅ¡tų tai vistiek nesumažina, pakimba virÅ¡ galvos masÄ— reikalų, klientam tenka meluot. Bjaurus dalykas sad

Neprisijungęs

Forumo apaÄia