VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 6d. |
Dar tokia į temą, tikrai jokių amerikų neatverianti, bet suprantama Jerzy Pilch "Stiprusis angelas". Gerai skaitosi.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 28d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 10d. |
Suskaičiau ir knygą „Girtuoklis“, jei neskaityti kvailokos, mano manymu, pradžios, tai knyga pakankamai įdomiai skaitosi.
Kadangi namie atsirado kitų įdomių užsiėmimų, kuriems reikia skirti daug laiko, knygas sugebu paskaityti tik pripuolamai, tai jau beveik savaitę mučinu „Aš buvau narkomanas“...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 13d. |
Man ''Stiprusis angelas'' nelabai patiko... Siaip sau. Kuliminacijos momento knygoje irgi nebuvo, arba ji praziopsojau.
Neprisijungęs
Siuo metu kaip sveikstanti alkoholike, tai pradedu suprasti, kad mano gerima labai itakojo sielos zaizdos, jos jau buvo seniai, tik manau kad alkoholis jas paastrino. Ir neseniai knygyne aptikau knyga "Gyvenimo zaizdu gydymas", tai sakyciau paprasta ir pamokanti, kaip rasti isejima is dvasiniu kanciu. Kaip gydyti prota, siela ir kuna. Man ji tinka ir patinka, tad su malonumu ja skaitau, manau kad ir kitiems ji turetu patikti...
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 15d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 1d. |
emocija7 rašė:
Siuo metu kaip sveikstanti alkoholike, tai pradedu suprasti, kad mano gerima labai itakojo sielos zaizdos, jos jau buvo seniai, tik manau kad alkoholis jas paastrino. Ir neseniai knygyne aptikau knyga "Gyvenimo zaizdu gydymas", tai sakyciau paprasta ir pamokanti, kaip rasti isejima is dvasiniu kanciu. Kaip gydyti prota, siela ir kuna. Man ji tinka ir patinka, tad su malonumu ja skaitau, manau kad ir kitiems ji turetu patikti...
o autorius? Nes knygų panašiais pavadinimais nemažai. Turiu kelias.. Tik pasitikiu vidinio išgymo programomis nei tik knygomis.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
emocija7 rašė:
o autorius? Nes knygų panašiais pavadinimais nemažai. Turiu kelias.. Tik pasitikiu vidinio išgymo programomis nei tik knygomis.
manau, kad kalbama apie šią knygą http://knygynas.btz.lt/gyvenimo-zaizdu-gydymas.html
Neprisijungęs
ta knyga, kuri buvo nuorodoje. As ir netik knygomis gydau savo siela, nes vienam eiti dvasinio gijimo keliu yra sunku. Bet si knyga man patinka, kad su malda galima daug dalyku padaryti savo viduje, bet dar ir melstis reikia moketi (as kalbu apie save). Nes manau kad pyktis, pagieza, nerimas stipriai prisideda prie noro gerti. Anksciau as sias emocijas "uzpildavau", o dabar blaiviai reikia jas isspresti. o spresti yra nelengva, nes kai skauda viduje, tai rinkdavausi lengvesni kelia...
Neprisijungęs
Perskaičiau knygą Dž.Londono "Džonas Miežius" ir likau absoliučiai nusivylusi pirmaisiais 200 puslapių. Pasirodė tokia vaikiška knygutė. Galvojau net, kad čia gal vertimas nevykęs. Bet paskutinius apie pusę šimto puslapių lyg kitas žmogus būtų rašęs: tiek radau proto ir išminties perliukų, kad daug ką norėjosi net išsirašyt, kaip antai: "Kai tik žmogus pradeda gerti protingai - tai liūdnas ženklas, kad jis jau nemažai pažengęs alkoholizmo keliu"
Iš paminėtų čia knygų didžiausią įspūdį paliko "Aš buvau narkomanas", o "Girtuoklio" dar neskaičiau
Neprisijungęs
Perskaičiau knygą ''Sutemos tirščiausios prieš aušrą''. Knyga prasminga tiek geriančiam, tiek blaivybėje esančiam bei apskritai nevartojančiam. Norėjau dalį knygos ''peršokt'',tačiau mano yda to neleidžia. Nežinau kuo, tačiau ši knyga man simpatinga. Gerai, jog aprašyta reabilitacijų veikla, reabilitantų klystkeliai bei dabartinis požiūris gydant savo dvasios žaizdas. Jaučiasi jų nuoširdumas, atvirumas apie gydymo klystkelius, o ne blevyzgos : ''oi džiaugiuosi, kad aš čia''. Knygą skolinausi, tačiau nusprendžiau įsigyti. Verta dėmesio, jei perskaitoma nuo pradžios iki galo.
Neprisijungęs
Man ir ši knyga patiko!
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 7d. |
Žuvyte, skaitau knygą ir džiaugiuosi, kad pačiu laiku ji pas mane atkeliavo. Man dabar tikrai to reikėjo.
Neprisijungęs
''Gyventi blaiviai'' - knyga pradedantiems blaivėti. Jokių moralų ar marazmų apie alko žalą. Tik patarimai, kaip pradžioje blaivybės neatkristi. Nors knygą išleido AA tarnyba, kurioje prikaupta AA žmonių patirtis, tačiau dvasinio sveikimo programa ten nenagrinėjama, todėl knyga universali ir tinka visiems stengiantiems išlysti iš alkoholinio liūno. Tačiau labai ''lengvai'' parašyta, todėl reikia įdėmiai skaityti, kad galvelėje nors kas liktų...
Tikiuosi, gal kas savo pamąstymais irgi pasidalins
Paskutinis taisė Žuvis (2012-11-09 16:40:01)
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mėn. | 21d. |
Žuvis rašė:
''Gyventi blaiviai'' - knyga pradedantiems blaivėti. Jokių moralų ar marazmų apie alko žalą. Tik patarimai, kaip pradžioje blaivybės neatkristi. Nors knygą išleido AA tarnyba, kurioje prikaupta AA žmonių patirtis, tačiau dvasinio sveikimo programa ten nenagrinėjama, todėl knyga universali ir tinka visiems stengiantiems išlysti iš alkoholinio liūno. Tačiau labai ''lengvai'' parašyta, todėl reikia įdėmiai skaityti, kad galvelėje nors kas liktų...
Tikiuosi, gal kas savo pamąstymais irgi pasidalins
Kad daugiau ir pridurti nelabai yra ką. Patarimai surašyti knygoje veikia netik blaivybės pradžioje. Džiaugiuosi jog einant ketvirtiems blaivybės metams link pabaigos neužmirštu vis ją pasklaidyti. Ir naudotis tuo kas ten parašyta.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 6d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 30d. |
Šits Čechovo apsakymėlis - atkryčio taikliausias aprašymas.
http://ilibrary.ru/text/1368/p.1/index.html
Neprisijungęs
Sveiki. Pasirodo, Antikos laikais alkoholio situacija buvo lygiai tokia pati, kaip ir šiandien - nepasikeitė niekas Šiandien panorau paskaityt kažkokios ramios, liūliuojančios išminties ir pasiėmiau jau skaitytą L.A.Senekos knygą "Apie sielos ramybę" ir joje gerokai prieš mūsų erą gyvenęs protingas filosofas Epikūras rašė:
"Nei nuolatinės išgertuvės, nei triukšmingos vaikštynės, nei pasismaginimai su berniukais ar moterimis, nei gardžiavimasis žuvimi ar dar kuo nors, ką siūlo valgiais apkrautas stalas, neteikia malonumų gyvenime. Malonų jį padaro blaivus protas, kuris tyrinėja bet kokio pasirinkimo ar atsisakymo priežastis ir išvaiko tokias mintis, kurioms užplūdus, sielose kyla didžiausias sąmyšis".
Lyg būtų mums parašyta Man atrodo, kad tai, jog gyvenimą maloniu padaro būtent blaivus protas, gali suprast tik tas, kam teko daugiau ar mažiau gyvent su neblaiviu protu. Manau, kad nuo alkoholio nepriklausomi žmonės blaivybę vertina kitaip, blaivybė jiems - norma. O mums blaivybė - malonumas
Neprisijungęs
Troja, labai gerai parašiai. Galim neabejoti, kad visais laikais buvo "šita" problema. Ir, nereikia iliuzijų, ji niekur neišgaruos. Keičiasi tik spalvos, niuansai, aplinkybės...
Teisingai pastebėjai, tik kad mes, бойцы невидимого фронта, galime įvertinti blaivaus gyvenimo kaifą. Gerai pasakė Volandas iš "Meistras ir Margarita". Gėrio atstovui buvo atsakyta maždaug taip: "..jei manęs, blogio, nebūtų, iš kur jūs žinotume kas yra gėris? Juk nebūtų su kuo lyginti."
Mes tai žinome ką su kuo lyginti. :-)
Neprisijungęs
Pritariu, dėl gėrio ir blogio, manau gyvenime reikia visko: gėrio,blogio ir t.t. Tas pats ir su pakilimais, nukritimais
Neprisijungęs
https://www.knygos.lt/lt/knygos/55-ties … ti-sausam/
nereklamuosiu, neskaičiau, bet galiu tik paminėti, kad ten yra ir Jūsų bičiulio/kolegos istorija
Neprisijungęs
Blaivus | 5m. | 11mėn. | 7d. |
Audronis rašė:
Perskaičiau rekomenduotą „Džonas Miežius arba atsiminimai apie alkoholį“. Jei labai trumpai – patiko. Iš rimtesnių J. Londono knygų buvau skaitęs (gal prieš 25 metus) tik „Martinas Idenas“, kuri tuo metu paliko labai gilų įspūdį ir buvo tokia nepanaši į „Baltąją iltį“ ar „Smoką Beljų“... Tuo metu net pagalvojau ar tai tikrai tas pats Londonas parašė
Norėjau pasakyti, kad knygą galima rekomenduoti jaunimui, kuris eksperimentuoja su alumi, fizais ir sidrais, bet jau įsivaizduoju kokią bus reakciją – „Jis gėrė 20 metų ir tik tada nebegalėjo be alkoholio gyventi, man taip nebus, aš tik kartais... alaus... ir t.t.“ Tik kažin ar kas tapo alkoholiku nuo pirmo gurkšnio alaus (koks kartus, limonadas daug skanesnis) ar degtinės (nuryti beveik neįmanoma). Aš nuo pirmo rimto išgėrimo iki sustojimo atgėriau ~20 metų, ~4 paskutinius stipriai, į pabaigą jau beveik neišsiblaivydamas... O viskas prasidėjo nuo pasižaidimų
Martinas Idenas D.Londono - išties puiki knyga, kažkada buvusi iš mano favoričių
Neprisijungęs
Blaivus | 5m. | 11mėn. | 7d. |
Aš šiuo metu momentais paskaitau knygą Allen Car"Langvas būdas suvaldyti alkoholį" , perskaičiau jau beveik galimą sakyti 2/3 . Bet negaliu aš jos skaityti, kaip kokio romano, vienu dviem prisėdimais , lygiai taip pat kaip ir Senekos "apie Sielos ramybę". Mano nuomonė apie Allen knygą, kad ji su per dideliais tokiais išsiplėtimais, pavyzdžiais iš amerikietiško gyvenimo, nu žodžiu aš ją patrumpinčiau. Man patiko jo teiginys: alkoholis yra narkotikas, prie narkotikų priprantama. Ir dar mano mylimiausia Allen frazė-mylėk gyvenimą. Neblogai knygoje aprašoma, kaip žmonės tampa skonio gurmanais - pradeda nuo saldžių vynų o po kelerių metų geria sausus vynus, ir kaip įsisuka į alkoholinį ratą...
Neprisijungęs
2013 m. leidimo Jono Kačerausko mokslinė knyga "Blaivybė Lietuvoje. Istorija ir dabartis".
Pasirodo, kad Motiejus Valančius agitavo negerti tik stipriųjų gėrimų, o, pvz., silpną alų gerti leido. Taip gaunasi, kad net toks blaivybės korifėjas, kaip M.Valančius iš mūsų turėtų ko pasimokyti
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 28d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 10d. |
Švedai tikriausiai M.Valančių skaitė ir pagal jį alų virti pradėjo :) Mūsiškiams pasakyk, kad alus 2,1 proc. tai užjuoks negyvai...
Neprisijungęs
Neprisijungęs
Baigiau skaityti knygą „Lengvas būdas suvaldyti alkoholį" . Gal ir ne stebuklai, bet viena iš grandinės dalių link blaivaus gyvenimo. Šiandien draugė jau atsigavusi po gimtadienių, tai važiuosim už miesto kačiukų pasiskinti. Anksčiau būdavau savaitgaliais nevairuojanti. O dabar aš galiu. O tada gaudavosi kad vienintelis užsiėmimas toliau gerti . Oi kaip man gera šiandien save tokią matyti. Ir eisiu kitos knygos nusipirkti, tik nežinau kokią toliau rinktis- ar dėl alkoholio ar dėl savęs pažinimo? ką patarsit mano likimo draugai?
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Baigiau skaityti knygą „Lengvas būdas suvaldyti alkoholį" . Gal ir ne stebuklai, bet viena iš grandinės dalių link blaivaus gyvenimo. Šiandien draugė jau atsigavusi po gimtadienių, tai važiuosim už miesto kačiukų pasiskinti. Anksčiau būdavau savaitgaliais nevairuojanti. O dabar aš galiu. O tada gaudavosi kad vienintelis užsiėmimas toliau gerti . Oi kaip man gera šiandien save tokią matyti. Ir eisiu kitos knygos nusipirkti, tik nežinau kokią toliau rinktis- ar dėl alkoholio ar dėl savęs pažinimo? ką patarsit mano likimo draugai?
Aš vakar Knygų mugėje nusipirkau Venedikt Jerofejev "Maskva-Petuškai". Nežinau, ar tiktų šią knygą, pariuke, tau rekomenduot, bet manau kad gal visai neblogai būtų paskaityti, kaip geriantis žmogus kankinasi, kai ne gėrimas yra antraeilis visų įvykių dalykas, o atvirkščiai - visi įvykiai yra antraeiliai, netyčia besiklijuojantys prie pagrindinio - gėrimo. Seniai norėjau šią knygą įsigyti, nes kolekcionuoju knygas apie gerokai ilgą savo gyvenimo etapą, ir džiaugiuosi, kad įsigijau. Dar labai noriu H.Kunčiaus knygos "Pijoko chrestomatija", bet kažkaip vakar mugėje neradau.
pariuke, manau, kad ir apie alkoholį, ir savęs pažinimo knygos yra vertos dėmesio
Neprisijungęs