VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#651 2014-07-30 18:53:28

Anonimas
Narys
Registravosi: 2014-07-22
Žinutės: 28

Re: Nebenoriu gerti

Sveiki smile
Pasidalinkite apie ką galvojate (galvodavote) kai galvoje sukasi šalto alus bokalas. Kai dirbti nebesinori (nes padirbėta), knygos taip pat. Krosas padeda, bet negaliu bėgti puse dienos, plius kartais ir neišeina išbėgti.

Man dar tik 8-ta blaivybÄ—s diena eina, o atrodo, kad amžinybÄ—. Tarsi artimojo netekÄiau. Kartais atrodo kaip aÅ¡ sugebÄ—siu? Jau sakau, kad gal reikÄ—jo nuo rudens imtis Å¡io įšukio. O gal pamÄ—ginti vienÄ… alaus? (gal nieko nenutiks) Nuotaikos dvejopos. Ryte džiaugiuosi kokia aÅ¡ Å¡aunuole ir kaip net nenoriu. Per pietus užsinoriu sad ir dar atostogos artÄ—ja smile (kur pasiÅ«lymų bus).

Neprisijungęs

2014-07-30 18:53:28

Google

#652 2014-07-30 20:17:57

alikas
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-07
Žinutės: 359

Anonimas rašė:

Sveiki smile
Pasidalinkite apie ką galvojate (galvodavote) kai galvoje sukasi šalto alus bokalas. Kai dirbti nebesinori (nes padirbėta), knygos taip pat. Krosas padeda, bet negaliu bėgti puse dienos, plius kartais ir neišeina išbėgti.

Man dar tik 8-ta blaivybÄ—s diena eina, o atrodo, kad amžinybÄ—. Tarsi artimojo netekÄiau. Kartais atrodo kaip aÅ¡ sugebÄ—siu? Jau sakau, kad gal reikÄ—jo nuo rudens imtis Å¡io įšukio. O gal pamÄ—ginti vienÄ… alaus? (gal nieko nenutiks) Nuotaikos dvejopos. Ryte džiaugiuosi kokia aÅ¡ Å¡aunuole ir kaip net nenoriu. Per pietus užsinoriu sad ir dar atostogos artÄ—ja smile (kur pasiÅ«lymų bus).

Labai daug rūkiau,gėriau labai daug kavos,stengiaus kalbėt su kuo nors,nedirbau ir gyvenau viena mintim-kaip išsilaikyt negėrus vieną dieną.Man sekėsi-bendravau su keliais žmonėmis kurie irgi neseniai buvo mete gert.

Nėra to blogo kas neišeitu į gerą.

Neprisijungęs

#653 2014-07-30 20:27:04

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

anonimui kentÄ—ti. teks pagyventi tokioje kenÄianÄiojo bÅ«senoje. Ir ta bÅ«sena trunka gana ilgai. Bet tikrai verta stengtis.

Neprisijungęs

#654 2014-07-30 23:08:56

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  5mÄ—n.  16d. 
NerÅ«kau  16m.  5mÄ—n.  28d. 

Anonimas rašė:

Man dar tik 8-ta blaivybÄ—s diena eina, o atrodo, kad amžinybÄ—. Tarsi artimojo netekÄiau. Kartais atrodo kaip aÅ¡ sugebÄ—siu? <...>

Ne „dar tik“, o „jau net“ :) Nereikia taip sumenkinti savo pasiekimo. Kažkada man blaivi savaitė buvo kažkoks stebuklas...

BlaivybÄ—s pradžioje su savimi visuomet turÄ—davau kokio nors labai stipriai gazuoto gÄ—rimo. Kai į galvÄ… pradÄ—davo lįsti putojanÄios mintys, gerdavau tÄ… gÄ—rimÄ… taip, kad aÅ¡aros pasipildavo. Man tai labai padÄ—jo alaus troÅ¡kulį malÅ¡inti.

Neprisijungęs

#655 2014-07-30 23:13:01

Anonimas
Narys

kentÄ—siu smile Kaip galÄ—siu smile
Keistas jausmas. Tas noras užeina per dieną keletą kartų. Susuka galvą labai, bet kažkaip praeina savaime ir spalvos grįžta smile ir apima džiaugsmas jog nesukvailiojau ir einu pirmyn smile

Neprisijungęs

#656 2014-07-31 06:34:00

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

man gal tik po 2-3 mÄ—nesių dingo ta baisi bÅ«sena, kada daugiau apie niekÄ… negali galvoti, kaip tik apie gÄ—rimÄ…, ilgÄ—jimosi jo. O dabar net mintis neateina. Bet jei patenku į situacijÄ…, kur geriama, ar organizuojama iÅ¡gerti- tai labai sunku, taip ir kirba mintis iÅ¡gerti Å¡alto Å¡ampaniuko per tokį karÅ¡tį. Ir į parduotuvÄ™ vis dar einu kuo reÄiau, kad negundytų vyno akcijos. Bet, kad žinotum Anonime kaip džiaugiuosi, kad ryžausi Å¡itam žingsniui- visas gyvenimas, gamta, mintys pakeitÄ— spalvas cool
Laimės dar neatradau, bet gyvenimas tapo kokybiškesnis. o gal tai ir yra laimės pradžia?
Sveikinimui Žvejui. Kada gi baigsis tie tavo žemės ūkio darbai, o tai nieks labas rytas nebeparašo sad

Paskutinis taisÄ— pariuke (2014-07-31 06:36:03)

Neprisijungęs

#657 2014-07-31 09:51:58

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Pritarsiu Pariukei,kad ir man reikÄ—jo kokių 3 mÄ—nesių,kad praeitų tas stiprus noras kur nors gurkÅ¡telti kokio martinio...,bet dabar tuos ale "tauriuosius" gÄ—rimus pakeiÄiau į natÅ«ralias sultys,vaisių kokteilius.
Pamatysi Anonime,kaip keisis tavo fizinÄ— iÅ¡vaizda-veido oda,atsiras laiko savo neįgyvendintom savjonÄ—m..susidÄ—lios kitaip mintys,keisi santykiai su tave supanÄiais žmonÄ—n.
Man Å¡itie procesai į gerÄ… atÄ—mÄ— norÄ… iÅ¡gert vÄ—l...tiesiog branginu tuos man paÄiai neįtikÄ—tinus  pasiekimus,nes atrandu save iÅ¡ naujo.

Neprisijungęs

#658 2014-07-31 16:32:26

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  5mÄ—n.  10d. 

pariuke rašė:

man gal tik po 2-3 mÄ—nesių dingo ta baisi bÅ«sena, kada daugiau apie niekÄ… negali galvoti, kaip tik apie gÄ—rimÄ…, ilgÄ—jimosi jo. O dabar net mintis neateina. Bet jei patenku į situacijÄ…, kur geriama, ar organizuojama iÅ¡gerti- tai labai sunku, taip ir kirba mintis iÅ¡gerti Å¡alto Å¡ampaniuko per tokį karÅ¡tį. Ir į parduotuvÄ™ vis dar einu kuo reÄiau, kad negundytų vyno akcijos. Bet, kad žinotum Anonime kaip džiaugiuosi, kad ryžausi Å¡itam žingsniui- visas gyvenimas, gamta, mintys pakeitÄ— spalvas cool
Laimės dar neatradau, bet gyvenimas tapo kokybiškesnis. o gal tai ir yra laimės pradžia?
Sveikinimui Žvejui. Kada gi baigsis tie tavo žemės ūkio darbai, o tai nieks labas rytas nebeparašo sad

vėlų rudenį baigsis darbai dabar tik trumpas poilsis ir vėl prie darbų dėkui kad nepamiršai

Neprisijungęs

#659 2014-08-03 22:21:06

Anonimas
Narys

Letai slenka dienos sad daug dar laiko iki kolei 2-3 men prikapses. (Laukiu kol iskris visos iliuzijos apie gerima). Nors siandiena jau riba buvo. Norejau vyno taures nors numirk sad isgyvenau - nenumiriau. Bet matyt neatsilaikysiu visada sad gurkstelsiu kurnors. O poto vel kankinsiuosi kol skaitiklis prisuks dieneliu skaiciu big_smile

Neprisijungęs

#660 2014-08-04 11:03:02

katyte
Senbuvis

Nereikia specialiai nei laukt ,nei kankintis-tiesiog reikia gyvent Å¡iÄ… akimirkÄ…,tiesiog BŪTI Äia ir dabar.
Dirbt sau mielus darbus,bendraut su tau mielais žmonėm,skaniai maitintis ir tobulėti dvasiškai.

Neprisijungęs

#661 2014-08-04 11:10:18

Anonimas
Narys

Vadinasi man blogai sad isbleso mano DIDELIS NORAS nebevartoti. Jauciuosi kaip laikyciausi atokiau nuo uzdrausto vaisiaus. Tarsi kitiems galima o man ne sad Pykstu tada ant saves ir viso pasaulio. Kodel dabar negaliu daryti to ko noriu daryti. +30 karscio visi atsikemsa alaus o as kaip kokia raupsuotoji. Teks kazka galvoti. Nebeliko motyvu kurie anksciau dar siek tiek vede sad

Neprisijungęs

#662 2014-08-04 12:03:13

Audronis
Senbuvis

Anonimas rašė:

<...>Kodel dabar negaliu daryti to ko noriu daryti. +30 karscio visi atsikemsa alaus o as kaip kokia raupsuotoji.<...>

KÄ… nori, tÄ… ir matai... Tikrai ne visi ir greiÄiausiai net ne dauguma atsikemÅ¡a alų. Bent aÅ¡ matau daugiau tokių, kurie ramiai geria vandenį ar sultis.

Neprisijungęs

#663 2014-08-04 12:05:37

Anonimas
Narys

Audronis rašė:

Anonimas rašė:

<...>Kodel dabar negaliu daryti to ko noriu daryti. +30 karscio visi atsikemsa alaus o as kaip kokia raupsuotoji.<...>

KÄ… nori, tÄ… ir matai... Tikrai ne visi ir greiÄiausiai net ne dauguma atsikemÅ¡a alų. Bent aÅ¡ matau daugiau tokių, kurie ramiai geria vandenį ar sultis.

Matyt taip ir yra. Pabaisa selsta mano galvoje. Bando patikrinti kas stipresne ji ar as smile Pokolkas 1:0 mano naudai smile

Neprisijungęs

#664 2014-08-04 14:01:23

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  5mÄ—n.  10d. 

va ir dÄ—k taÅ¡kus taip ir man atrodÄ— kad visi alų kemÅ¡a per karÅ¡Äius bet po kurio laiko pamaÄiau kad ne visi dauguma blaiviai gyvena , Å¡iaip niekas nelaiko niekas nedraudžia, gali kimÅ¡t alų bet geriau jau taip nebÅ«tų , gyvent blaiviai Å¡aunu, o kas lieÄia buvusius stalo draugus tai kas tikri tai tikrai iÅ¡ liks kas niekas prapuls.

Neprisijungęs

#665 2014-08-04 15:27:50

Anonimas
Narys

Dar pasiteirausiu del nealkoholinio alaus. Mano atveju jis man lb tiktu (nekalbu apie kasdienini jo plerpima, bet kai pabaisa uzvaldo prota). Nes paprastai noriu skonio. Ir laipsniu ten nera (ant kaikuriu raso ta itin maza, ant kai kuriu isvis nera).
Gira? (ten berods buna kazkas panasaus i saltybarsciu laipsnius. arba varijantu pasitaiko ir be % )

Ar jau cia blogiu blogis? ar alkoholio norintis isvengti zmones renkasi sias alternatyvas?
Nenoriu tapti liguista. Kur net giroje, kefyre ar lasiukuose nuo kosulio izvelgti gresme.

Kokia nuomone? (jei kartais jau daug diskutuota apie tai nukreipkite mane kur tai buvo daryta)

Aciuuuu

Neprisijungęs

#666 2014-08-04 16:26:54

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  11m.  11mÄ—n.  16d. 

Manau, kad bealkoholinis alus- tikrai neišeitis. Čia suveikia žmogaus protas-lyg ir laisvas vėl gerti. O iš tikrųjų -jokios laisvės gert nereikia ieškoti. Tiesiog ( aš bent jau) po truputėlį "perkodavau "smegenis ir sėkmingai geriu mineralinį.....

Neprisijungęs

#667 2014-08-04 17:13:57

Audronis
Senbuvis

Anonimas rašė:

Dar pasiteirausiu del nealkoholinio alaus. Mano atveju jis man lb tiktu (nekalbu apie kasdienini jo plerpima, bet kai pabaisa uzvaldo prota). Nes paprastai noriu skonio. Ir laipsniu ten nera (ant kaikuriu raso ta itin maza, ant kai kuriu isvis nera).

Būtų išeitis į netolimą užgėrimą ir daugiau niekur. Neapgaudinėk savęs pavadinimais „bealkoholinis“ ir pan., juk ten aiškiai užrašyta „alus“.

Anonimas rašė:

Gira? (ten berods buna kazkas panasaus i saltybarsciu laipsnius. arba varijantu pasitaiko ir be % )

Ar jau cia blogiu blogis? ar alkoholio norintis isvengti zmones renkasi sias alternatyvas?
Nenoriu tapti liguista. Kur net giroje, kefyre ar lasiukuose nuo kosulio izvelgti gresme.

NaminÄ—s giros negeriu, jokių SmetoniÅ¡kų ir panaÅ¡ių, kur užraÅ¡ytÄ… 1,2 proc. taip pat ne, vengiu visų į vidų vartojamų spiritinių vaistų. SintetinÄ™ girÄ… pradÄ—jau ragauti gal po poros blaivybÄ—s metų, Å¡iuo metu nebegeriu ir jos, geriau vanduo, sultys ar Å¡iaip koks limonadas. Kiek pažįstų ilgesnÄ™ blaivybÄ—s patirtį turinÄių žmonių, visi su Å¡iais dalykais elgiasi panaÅ¡iai.

Å iaip jau daug pridiskutuota forume apie bealkoholiniu gÄ—rįimus, vaistus ir t.t., nebeatkapstau dabar kas ir kur, bet pasiskaityk temÄ… Kaip iÅ¡likti blaiviam. MÅ«sų patarimai, ten naudinga informacija. Apie bealkoholinius alus ir vynus irgi konkreÄiai paraÅ¡yta. PaskaiÄiusi neskubÄ—k sakyti, kad tai nesÄ…monÄ—s, geriau dar kartÄ… paskaityk. Suprask, jog ten sudÄ—ta tikra negerianÄių žmonių patirtis. Tikrai verta ja pasinaudoti.

Neprisijungęs

#668 2014-08-04 17:19:30

Anonimas
Narys

lb aciu uz nuomones. paskaitysiu butinai. na o kaip seksis toliau gyventi blaiviai bus matyt smile

Neprisijungęs

#669 2014-08-04 20:42:42

katyte
Senbuvis

Aš skaitau,kad apskritai gazuoti gėrimai nesveika...geriausiai natūralios sultys,arbata arba vanduo.

Neprisijungęs

#670 2014-08-04 22:44:11

Audronis
Senbuvis

Anonimui sveika / nesveika kol kas antram plane, jei koks gazuotas gėrimas geriau alaus norą sumažina, tai tikriausiai ką iš jų rinktis klausimas nekyla. Apie sveikatą vėliau bus galima pagalvoti, šiuo metu svarbu atsilaikyti... Nereikia kelti didelių tikslų iškart, po truputi, mažais žingsneliais dažnai viskas pasiekiama lengviau.

Neprisijungęs

#671 2014-08-07 13:16:39

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  9mÄ—n.  3d. 
NerÅ«kau  18m.  9mÄ—n.  20d. 

Audronis rašė:

Anonimui sveika / nesveika kol kas antram plane, jei koks gazuotas gėrimas geriau alaus norą sumažina, tai tikriausiai ką iš jų rinktis klausimas nekyla. Apie sveikatą vėliau bus galima pagalvoti, šiuo metu svarbu atsilaikyti... Nereikia kelti didelių tikslų iškart, po truputi, mažais žingsneliais dažnai viskas pasiekiama lengviau.

Tikrai, jei palyginti gazuoto gėrimo burbuliukų žalą su alkoholio žala, tai net juokas neima...
Šita tema jau nekart diskutavom, reiškia aktualu, jei vis grįžtam.
Tikrai, blaivybės pradžioje labai svarbu nebūti alkanam ir ištroškusiam.
Labai pritariu, kad reikia po ranka turėti kokio gaivaus gėrimo ir prisisotint jo tiek, kad alus tiesiog fiziškai netilptų.
Man gal tik toks skirtumas nuo Audronio, kad nemėgstu stipriai gazuotų. Užtai prisiplempdavau kitokių. Yra gi dabar. O ir brangesnių, egzotiškų leisdavau sau praragaut. Kodėl ne? Gi vistiek pigiau negu kablį pagaut.
Pavalgyt neužmirškit. Sotumas gerina nuotaiką, nuima nerimą, o linijas pataisyt galėsim blaivia galva.

Neprisijungęs

#672 2014-08-07 21:19:25

Anonimas
Narys

O aš laikausi puikiai smile
Blaiva ir laiminga. Nežinau ar blaivybÄ— labai gerai mane veikia? Ar  B grupÄ—s vitaminai kuriuos geriu, bet nebekankina (arba vis reÄiau) nerimas, stresinÄ—s situacijos nebe atrodo tokios baugios.

Kas link norÄ—jimo įkalt. Tai taip. Kai esu soti ir neiÅ¡troÅ¡kusi, nenoriu alkoholių smile tada jauÄiuosi apsvaigusi nuo blaivybÄ—s. Kas link figÅ«rų big_smile Jau keletas kg užlipo big_smile Nes seniau na koki viena ar keletÄ… kartu per dienÄ… pilnai soti bÅ«davau big_smile nes vakare vynas geriau muÅ¡ smile Dabar daugiau kartų soti bÅ«nu. smile Na, bet aÅ¡ netgi sutikÄiau likti su tais keletu kg jei jausÄiausi taip gerai visada smile (Äia matyt kalbu tik Å¡iandiena smile Tuojau atostogos. Teks susikaupti)

Neprisijungęs

#673 2014-08-07 22:06:59

katyte
Senbuvis

Smagu skaityt,Anonime:)
Jei esi liesa,tai tik į naudą tie kg,...o šiaip man alkoholis trukdydavo išlaikyt formas-aš kaip tik pilnėdavau gerdama,nes prisigėrus prisivalgydavau-nekontroliuodavau savęs,..kitą dieną net neprisimindavau,kad valgiau:)Pagiringa irgi nežinodavau kaip "užkamšyt" tą blogumą,tai prisipirkdavau visokio nesveiko maisto.Po to kokį laiką bandydavau grįžt į formas,bet jei ir vėl gerdavau ir vėl ta pati dainelė būdavo:)Nustojus gert,pradėjau sąmoningai valdyti savo norus ir susireguliavo viskas:)

Neprisijungęs

#674 2014-08-07 22:19:05

Anonimas
Narys

ištiesų ir vartojant alkoholi prisikimšdavau kai išgerus būdavau. Ir kita dieną visa nesveika maistą rydavau.
Dabar gal kiek ir daugiau suvalgau per dienÄ…, nes padeda mažiau galvoti apie svaigalus (+ visokiu limonadų man pokolkas norisi, ko anksÅ¡Äiau vengdavau). Bet kai iÅ¡kris alus iÅ¡ galvos ir kg nukris vel smile

Neprisijungęs

#675 2014-08-08 08:43:59

katyte
Senbuvis

Na aÅ¡ niekad tu limonadų negerdavau ir girtuokliaudama..nei  alaus,  nei sidro nemÄ—gau.Mat tie gÄ—rimai su burbuliukais,už tai tau ir noris dabar tų limonadųsmileAÅ¡ mÄ—gdavau stiprius gÄ—rimus.
Esu skaiÄius,kad alų gerianÄios moterys suvyriÅ¡kÄ—ja,o vyrai sumoteriÅ¡kÄ—ja:)
Su laiku atsirinksi kÄ… gert ir valgyt.

Neprisijungęs

Forumo apaÄia