VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#426 2013-02-27 13:56:48

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Re: Noriu mesti gerti

Kartais būdavo kodo metu, sapnuodavau ne patį gėrimą, tiesiog "suvokdavau" patį faktą jog gėriau, nors gerti jokiu būdu negalėjau. Menamų pagirių niekada nebūdavo.

Neprisijungęs

2013-02-27 13:56:48

Google

#427 2013-02-27 14:27:49

Tara
Senbuvis

Audronis rašė:

Buriavimo aÅ¡ nemeÄiau, buriavau ir kai gÄ—riau, buriuoju ir dabar. Mano apsisprendimÄ… negerti visi priÄ—mÄ—, labai palaikÄ— ir padÄ—jo. O žinai kas įdomiausia? Ogi tai, kad pasikeitÄ— mane supanÄių įgulos narių požiÅ«ris į gÄ—rimÄ…. Nesakau, kad jachtoje visai nevartojamas alkoholis, ne, jo yra, įvairaus, kitaip ir bÅ«ti negali, bet jis vartojamas žymiai reÄiau ir mažesniais kiekiais. Ir kažkaip niekas dÄ—l to nesiskundžia ir nepasiilgsta...

Tu NEPAKEITEI aplinkos, draugų, hobio tu PASIKEITEI pats, aš apie tai ir kalbu, kad reikia išmokti gyventi be alkoholio. Būtent dabar taip ir gyvenu, tik nežinau kada "paslysiu lygioje vietoje" (geras posakis). smile

Neprisijungęs

#428 2013-02-27 16:12:27

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

„Šiek tiek“ pakeiÄiau: aplinka – nustojau lankyti kabakuose, baliuose ir t.t.; draugai – apie draugus jau kalbÄ—ta n kartų – tikri liko, su jais bendrauju iki Å¡iol, gal reÄiau ir ne prie butelio, o sugÄ—rovai atsisijojo savaime. Hobio nemeÄiau, tas tiesa, bet nustojau gerti rudenį, darbai prie laivo prasideda pavasarį, buriavimas vÄ—lų pavasarį, tad turÄ—jau pusÄ™ metų nebÅ«ti toje aplinkoje. (Jei gerai pamenu, tÄ… sezonÄ… lyg mažiau ir vÄ—liau buriavau) Per tÄ… laikÄ… viskas truputi susigulÄ—jo, susidÄ—liojo prioritetai, sumažėjo pagundų, iÅ¡sibarstÄ— „draugai“ iÅ¡gÄ—rimams...

Juk jau daug kartų ir daugelio sakyta – norint kažkÄ… gauti, reikia kažkÄ… duoti, t.y. nekeisdamas savo įproÄių vÄ—l ir vÄ—l lipsi ant to paties grÄ—blio. Jau ne pirmÄ… kartÄ… sakai – „nereikia nieko keisi, reikia keistis paÄiam“. PamÄ—gink pats sau sąžiningai atsakyti kÄ… iÅ¡ tikro padarei, kad keistumeisi. Jei bÅ«si tikrai sąžiningas, manau labai nustebsi. AtsipraÅ¡au, bet man, žiÅ«rint iÅ¡ Å¡ono, tie žodžiai apie pasikeitimÄ… atrodo tik kaip eilinis teisinimasis...

Neprisijungęs

#429 2013-02-27 16:38:45

Maja
Naujokas
Registravosi: 2013-02-23
Žinutės: 8

Blaivus  12m.  3mÄ—n.  22d. 

Jūra rašė:

Sveiki !
Vakar pradejau skaityti foruma , tiek daug minÄiu galvoja suktis pradejo .
Paskui kažkur užkliuvo pasakymas , kad yra dvieji tipu alkoholikai .
Kaip tik radau nuoroda i laida ,, Valanda su Rūta ,, ten irgi apie abu tipažus kalbama
http://www.lnk.lt/video-perziura/4555/valanda-su-ruta-2013-02-21

Tai pirmas kai žmogus išgere ir užsikabina .. Pahmelas , atsigavimas vel gerimas , koma ... Paskui stopas ir vel negere kuri laika .
Ir antras tai kai žmogus išgerineja kiekviena vakara , ne iki komos bet po truputi , nereikia pahmelo , ryte eina i darba , bet vakare vel taurele viena kita .
Tai aš priklausau tam antram varijantui . Esu alkoholike kuri taip niekad ir nesustoja .
Tiesa esu ragavusi blaivybes , nepilnai metus negeriau nei lašo . Zinau , kad tai buvo patys geriausi metai mano gyvenime . Negeriau , nes pati to labai norejau .

O dabar kiekviena ryta vis pradedu iš naujo su mintim , kad šiandiena ta diena , kai nebegersiu . Ir atrodo viska žinau , kaip gerai buna kai negeri ir noras didžiulis yra , bet tai tik iki vakaro sad! Vakare mintys persiprogramuoja ir tada vel : 2-3 taures atrodo , kad ten aukso lašai .

Kaip Puteikis pasake , kad šitie alkoholikai yra dar blogiau , nes jie ir visa gyvenima gali gerti sad!
Tiksliau , kiek sveikata leis , o ji vis prasteja sad(!

Sveika,

Skaitau ir matau save!

Neprisijungęs

#430 2013-02-27 18:27:31

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Jeronimas rašė:

Sveiki likimo seserys ir broliai.Sianakt sapnavau,kad dalyvauju osiancioj kompanijoj.Man reikejo pavargti,bet nepavartojau.Manau kad tai gerai.Bet norejau pasakyti,kad is savo psichologes girdejau toki dalyka.Tokie kaip mes sapnuodami nakti kad lupa issijuose gali is ryto atsibusti pavadinkime santykinai pagiringi.Ir ne zinau ko vedami nesamoningai gali meginti atsipagirioti.Tai nezinau ar cia teisybe,bet manau kad sios zinios nepakenks.O gal kas yra ka panasaus patyres?

Na maniau kad mane viena tokie sapnai buvo aplankÄ™,gal po poros mÄ—nesių sapnavau kad dalyvauju šėlstanÄioje kompanijoje,aÅ¡ kažkur toliau vaikÅ¡tau nuo jų,ir visi Å¡aukia jog man eilÄ— gerti,kad neužlaikyÄiau,atÄ—jau prie stalo ir siekiau stikliuko,ranka užkliuvo už jo,degtinÄ— iÅ¡siliejo ant stalo,o sikliukas sudužo,ir aÅ¡ persipjoviau rankas į Å¡ukes,tuo metu ir pabudau,labai apsidžiaugiau jog tai tik sapnas,vat kaip bÅ«na,kaip paauglystÄ—je erotiniai sapnai smile,ko neturi, o nori tÄ… ir sapnuoji,gero vakaro.

Paskutinis taisÄ— skorpionas (2013-02-27 20:24:08)

Neprisijungęs

#431 2013-02-28 18:00:33

marija
Naujokas
Registravosi: 2013-02-28
Žinutės: 6

sveiki visi. geriu du menesius jau be pertraukos. rituosi i bedugne. siandien pirma diena, kaip nusprendziau nebegerti. tikiuosi pavyks islikti blaivai, bet jau dabar kyla minciu vel apie gerima

Neprisijungęs

#432 2013-02-28 18:14:42

Audronis
Senbuvis

Sveika prisijungus, marija. Å aunu, kad nutarei tvarkytis su gÄ—rimu, Äia rasi palaikymÄ… ir daug informacijos. PamÄ—gink kažkÄ… iÅ¡ mÅ«sų patirties prisitaikyti sau, kas nors turÄ—tų tikti. Å iandien pirmoji diena, suprantama, kad ji sunki, bet bÅ«tina iÅ¡kÄ™sti, vÄ—liau bus vis lengviau. Visi mes per tai perÄ—jom, o jei pavyko mums, tai kodÄ—l turÄ—tų nepavykti tau?

Neprisijungęs

#433 2013-02-28 18:48:46

marija
Naujokas

arteja vakaras, laikas i darba. nezinau, kaip atsilaikysiu negerus. gyvenu italijoje. dirbu striptizo sokeja - konsiumante. finale darbo bunu visiskai girta.

Neprisijungęs

#434 2013-02-28 19:05:09

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  3mÄ—n.  26d. 

Sveika,Marija.Nelabai as pats dar isejes is komos.Bet jeigu jau esi cia,tai jau pradzia i geresni gyvenima.

Neprisijungęs

#435 2013-02-28 19:08:09

marija
Naujokas

labas. tikrai nezinau ar atsilaikysiu negerus. vakar darbe girta prikalbejau daug nesamoniu. siandien geda eiti i darba. beje pirma diena, kaip eisiu i darba pries ji neisgerus. sedeti prie baro ir nieko negerti nezinau ar esu tokia stipri.

Neprisijungęs

#436 2013-02-28 19:35:16

Audronis
Senbuvis

GÄ—da po vakarykÅ¡Äio ir man dažnai bÅ«davo, bet nieko nepadarysi, už savo veiksmus reikia atsakyti. Žinoma sunku kai reikia eiti į darbÄ… bare, patarimas nesilankyti baruose bÅ«tų Å¡velniai tariant nelabai tinkamas... O Å¡iaip pažįstu ne vienÄ… alkoholikÄ… dirbanti barmenu ir negerianti jau ne vienerius metus. Juk jiems kažkada taip pat buvo pirma diena, vadinasi tai tikrai įmanoma. Nusiteik, kad negali gerti, juk nepameluosi sakydama sau, kad alkoholis yra mirtini nuodai.

SÄ—kmÄ—s tau. Laikykis tvirtai ir žinok, kad yra tave palaikanÄių žmonių.

Neprisijungęs

#437 2013-02-28 20:00:01

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  11mÄ—n.  7d. 
NerÅ«kau  9m.  11mÄ—n.  0d. 

marija rašė:

arteja vakaras, laikas i darba. nezinau, kaip atsilaikysiu negerus. gyvenu italijoje. dirbu striptizo sokeja - konsiumante. finale darbo bunu visiskai girta.

Labas Marija. Sunkus darbas kas lieÄia dopingo, bet, jei nutarei, lipk iÅ¡ to reikalo. Na o dÄ—l konsumacijų, tai kiek teko susidurti, galima tartis su barmenais dÄ—l neutralių gÄ—rimų.

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#438 2013-02-28 20:14:31

skorpionas
Senbuvis

Labas Marija,džiaugiuosi kievienu nutarusiu eiti blaivybÄ—s keliu,sveikinu ir tikiu Tavimi,o alkoholio buvimas Å¡alia,ir visur, nieko nereiÅ¡kia,jei apsisprendimas tvirtas,aiÅ¡ku sunkiau,bet imanoma,mano darbas taipat toks,jog aplinkui daug alkoholio,reikia tik rankÄ… iÅ¡tiesti kad jį pasiimti,bet to nedarau,savaitgaliais tenka bendrauti su daug iÅ¡gÄ—rusiu žmonių,bet tai mane tik stiprina,kada matau kaip jie elgiasi,ir jauÄiasi,beje visada prisimenu save jų vietoje,kai gerdavau,ir labai džiaugiuosi kad nebesu tokiame stovyje jau kuris laikas,linkiu Tau, beja ir visiems kitiems,tik stiprybÄ—s ir nepalūžti nei jokioje situacijoje,svarbiausia nepamirÅ¡ti jog esame priklausomi,ir net minties tokios negalime sau leisti,net pagalvoti kad kažkada bus kitaip.

Neprisijungęs

#439 2013-03-01 01:09:16

Jūra
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-02-26
Žinutės: 63

Labas vakarelis wink!
Kažkaip kai geri tai dienos skrenda viena po kitos , kai negeri sustojo laikas . Atrodo jau nepamenu kada geriau o atigrežiu o pasirodo tik 3 diena šiandiena .
Oi kaip Å¡iandiena sunku buvo . Antradieni pasiÅ¡nekejau su savo antra puse , anksÄiau kiekviena ryta sau pasižadedavau vakare negerti o vyrui uzsimindavau , bet aiÅ¡ku vakare viska jau budavau pamirÅ¡usi . Tai va antradieni papraÅ¡iau jo pagelbos , pasakiau , kad be jo paramos man sunkiai sekasi . PapraÅ¡iau , kad pirmiausiai nesiÅ«lytu man jokiu gerimu , antra ,kad supermarketuose neitume i gerimu eiles . Ir pagrindinis  kad vakare važiuojant namo jokiu užsukimu i parduotuve jei ko truksta iÅ¡gyvensim, nes didžiausios pagundos man užeina tenai . ( kiek planu budavo , kad tik i parduotuve užsuktume tipi pieno ar duonos nera , o paskui begu pirma namo , kad piena pakavoÄiau ) .
Tai va pasikalbejom taip gražiai atvirai sako jei nusprendei , šaunu padesiu kiek galesiu o ir pats nusprende prisijungti .
Apsisprest , apsisprendem , tas dvi dienas kaip ir viskas gerai  antradieni ilgiau pasilikau darbe , vakar ir viskas kaip ir neblogai . O va Å¡iandiena sad( kaip tik antros puses gimtadienis ( aÅ¡ specialiai prieÅ¡ pat visas progas  kalbejau , nes žinojau kad ir velykos ne už kalnu , tai aÅ¡ taip buÄiau ir atidejinejjusi ir gurkÅ¡nojusi kiekviena vakareli . )
Tai va šiandiena tikrai sunku buvo , bet atsilaikiau , nors iš lupu viena karta buvo sprusteleja . Matau , kad gimtadienio proga vyras nieko pagurkšnojimui nesiruošia pirkti , važiuojant link namu sakau tai gal kokia fleškute brendžio paimti i arbata , nes su temperatura jisai ( o mintyse jau žinojau , kad jeigu sustos parduotuveje tai aš akeles gražias nustatysiu ir man kokio vyno paims , tada vos ne melstis pradejau , kad tik nestotu ) .
Vienu žodžiu galveleje karas šiandiena buvo , kuri laimejau .
Dabar bijau savaitgalio važiuojam i gamta su Å¡aÅ¡lykai su aluÄiais , karÅ¡tais vynai . Bandysiu ten atsilaikyti .
Bet baisiausia , kai atsilaikai tai tada pradeda kitos mintys suktis  galvele : kad va kokia Å¡aunuole , pasirodo , kad gali ir negerti . Tipo gali save kontroliuoti , o Äia toj vietoj tai slidu , kad reikia laikytis , nes viens du ir vel kalno apaÄioj sedi sad((!!
Nu , bet labai tikiuosi. , kaip dauguma Jūsu rašot , kad kuo toliau , tuo lengviau . O dabar pasistiprinimui einu dar knygas paskaityti . Gražaus Visiems penktadienio :wink)!!

Neprisijungęs

#440 2013-03-01 09:43:46

Audronis
Senbuvis

Smagu skaityti tokias žinutes, Jūra :)

Vyro palaikymas yra puiku, panaÅ¡u, kad jis supranta problemÄ… ir stengiasi tau padÄ—ti. Gerai bÅ«tų, kad alkoholis, nors kurį laikÄ…, visai nesipainiotų namuose, bÅ«tų mažiau pagundų. O planuojamai iÅ¡vykai į gamtÄ… vietoj karÅ¡tų vynų ir Å¡altų alų, susiorganizuoÄiau termosÄ… mÄ—gstamo nealkoholinio gÄ—rimo – kavos ar arbatos...

Neprisijungęs

#441 2013-03-01 11:34:31

Jeronimas
Senbuvis

Sveika,Jura.Pirmasis zingsnis visada turi buti.O jis labai neprastas.Taip ir toliau.

Neprisijungęs

#442 2013-03-01 13:44:38

skorpionas
Senbuvis

Labas JÅ«ra, vat kokie panašūs mÅ«sų daugelio gyvenimai,mano gÄ—rimai prasidÄ—davo savaitgliais,lygiai taipat sakydavau sau kad neimsiu butelio,ir nereikÄ—s,bet ranka pati iÅ¡sitiesdavo,ir butelys penktadienio vakare atsirasdavo namuose,o tada atsibundi ir žiÅ«ri kad jau pirmadienis,ar net antradienis,bÅ«davo ir treÄiadienis,prieÅ¡ galÄ…,reikia isiteikti save kad tame butely yra nuodai,kurie neÅ¡a mums nelaimes ir mirtį,aÅ¡ nuo jų nesislepiu,jų aplink pilna,ir darbe ir namie,bet nusiteikimas toks,duok dieve kad ilgam,sveikinu Tave JÅ«ra,ir džiaugiuosi jog pasirinkai teisingai.

Paskutinis taisÄ— skorpionas (2013-03-01 13:45:45)

Neprisijungęs

#443 2013-03-01 17:12:30

marija
Naujokas

aciu visiems uz palaikyma. jura as ir taipat gerdavau, kaip turejau drauga. kartu gyvenom. neisivaizdavau vakaro be gerimo. taip pragyvenau kiekviena diena vis kazkiek isgerdama. veliau susiemiau ir nebegeriau 2 metus, bet dabar viskas pasisuko kitaip. issiskyriau su draugu, reikejo greitai susirasti darba. taip ir atradau italijoje striptizo sokeja - konsiumante. konsiumuose galima atsisakyti gerti pasiimti vandens ar sulciu, bet as neatsispiriu. na stai ir vakar atejau i darba blaiva, o visi ir klausia kas marijai, kad ji tokia liudna. sefas sako palaukite padarysim viski cola kokteiliuka ir bus viskas gerai. isgeriau du, vietoje 18. darbe sunkiai sekesi, neturejau nei noro dirbti. siandien deja vel pietavau su klientu dabar jau esu po 3 stikliniu vynu, o dar vakariene ir darbe gerimas.... sunku vis save raminu, kad tik del darbo geriu nors zinau, kad tai netiesa

Neprisijungęs

#444 2013-03-01 17:51:54

Audronis
Senbuvis

Tau greiÄiausiai nepatiks kÄ… pasakysiu, bet, mano manymu geriau pasakyti, negu po laiko gailÄ—tis, kad to nepadarei. marija, Å¡is darbas ne tau, bent kol kas, kol susitvarkysi su gÄ—rimu ir iÅ¡moksi gyventi ir dirbti be alkoholio. Juk pati supranti, kad jei taip eisis ir toliau, tai bus tik sunkiau, o ir su darbu gali problemų atsirasti...

Norėtųsi pasakyti kažką, kad neatrodytų, kaip kokio teisuolio moralų skaitymas, bet vis tiek taip atrodys :( Laikykis...

Neprisijungęs

#445 2013-03-01 18:01:17

marija
Naujokas

tu esi del visko teisus. jau buvo problemu su darbu tris kartus norejo ismesti. siuo metu negaliu susirasti darbo kito. zinau, kad sitas darbas ne man. man jis kelia sleikstuli kol neisgeriu, tada ir as pradedu zaisti sita zaidima. man sunku suvokti, kaip as tokioje duobeje atsiduriau. niekada net nebuciau pagalvojus apie toki darba.

Neprisijungęs

#446 2013-03-01 18:12:24

Audronis
Senbuvis

Ne patį darbą turėjau omeny, o darbo sąlygas. Kai priklausomam žmogui ranka pasiekiamas, ką ten ranka, tiesiog į gerklę pilamas alkoholis, tai vadinti tokias sąlygas normaliomis na niekaip nesigauna. Žinoma iš šalies lengva pasakyti, kad daryk taip ar kitaip, bet tau tikrai būtina kažką keisti, dantimis ir nagais įsikirtus laikytis, kad tik neišgertum...

Neprisijungęs

#447 2013-03-01 18:38:44

Tara
Senbuvis

marija rašė:

<<<<sefas sako palaukite padarysim viski cola kokteiliuka ir bus viskas gerai. isgeriau du, vietoje 18. darbe sunkiai sekesi, neturejau nei noro dirbti. siandien deja vel pietavau su klientu dabar jau esu po 3 stikliniu vynu, o dar vakariene ir darbe gerimas....>>>>

Mesk Marija šį darbÄ…, darbdaviams bÅ«si reikalinga tol kol leis dirbti tavo fizinÄ— sveikata, vÄ—liau atsidursi gatvÄ—je, be sveikatos, be specialybÄ—s..... tikrai to nelinkiu, bet Å¡is darbas ne tau...  sadsadsad
Kažko pabaiga visda būna kažko kito pradžia. smile

Neprisijungęs

#448 2013-03-02 08:46:43

Jeronimas
Senbuvis

Sveiki,perskaites Taros ir Audronio zinutes noriu ir as pasisakyt.Vakar teko apsilankyt pas pazistama.Jis namuose valge zuvi ir uzgerinejo aisku kad ne pienu.Zuvies paragavau ir as.Paskui kazkaip nesamoningai issitiese ranka i alaus skardine.Gerai kad trenke zaibas:man negalima.Tai galiu pasakyti,kad aplinka reiskia daug,o kartais net viska.Geros dienos.

Neprisijungęs

#449 2013-03-02 09:09:33

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  11mÄ—n.  7d. 
NerÅ«kau  9m.  11mÄ—n.  0d. 

Jeronimas rašė:

Sveiki,perskaites Taros ir Audronio zinutes noriu ir as pasisakyt.Vakar teko apsilankyt pas pazistama.Jis namuose valge zuvi ir uzgerinejo aisku kad ne pienu.Zuvies paragavau ir as.Paskui kazkaip nesamoningai issitiese ranka i alaus skardine.Gerai kad trenke zaibas:man negalima.Tai galiu pasakyti,kad aplinka reiskia daug,o kartais net viska.Geros dienos.

Daugiau mažiau reiškia. Įvairių tų situacijų būna ir atsipalaiduoti negalima.
Aš pagalvojau apie kitką. Gal atsargiau mūsų forume apie žuvis, ba neaišku kaip gali sureaguoti vienas iš dalyvių. :-D:-D:-D

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#450 2013-03-02 10:48:44

Žuvis
Senbuvis
Registravosi: 2012-07-26
Žinutės: 606

Blaivus  13m.  5mÄ—n.  14d. 

Ai, baik,Artaz... Aš nuodinga Žuvis ir žuviaėdė - tokios nieks nevalgo... Pati va neseniai po ilgo laiko skumbrę skanavau - net galvon nešovė alus... Ale va priminėt...

Neprisijungęs

Forumo apaÄia