VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 7d. |
Darbas padare is bezdziones zmogu.alkoholis is zmogaus padaro............Butinai reikia uzpildyti atsiradusia erdve.Man patinka paskaityt knyga.Dabar skaitau"Is gyvenimo isbraukti metai".Arteja pavasaris,veiklos ir darbu padauges.Manau kad kiekvienas susiras pamegiu.Tik nemeginkit pasinerti i lazybu kontoru veikla.Mano vienam pazistamui taip nutiko.Dabar nevartoja,bet pralosineja...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 6mėn. | 23d. |
Jeronimas rašė:
(...)Dabar nevartoja,bet pralosineja...
Pažįstami epizodai... Dar sunkiau išsikapanoti... Toks laiko užmušimas dar labiau užmuša žmogų iš vidaus... Ypač pradžioj blaivybės man taip aistringai trūko adrenalino... Tačiau jau po pažinties (geros pažinties) su alkoholiu - įžvelgiau pavojus, kurie man švietėsi ir gundė... Menu, niekad nepirkau ''lotto'' (na, pavieniai atvejai vaikystėje)... Nusipirkau šiaip sau (ant bajerio), tačiau jaučiau, kaip kilo vidinis susijaudinimas kai internete tikrinau skaičius... Vieno bilieto pakako, kad pagauti savo pojūčius...
Neprisijungęs
Na pomėgiai gerai,bet jei pomėgiai susiję su draugų ratu (medžioklė,žvejyba)tai taipat pavojinga,nes tenai vyksta kai kurie dalykai kurie mums uždrausti,na daug kur vyksta,bet tenai įpatingos sąlygos,o kita vertus neisivaizdavau anksčiau išvykos į mišką be ruginukės butelio,lašinukų ir svogūnų,bet dabar važiuoju ir nieko,bet ir kitiems uždraudžiau vežtis,kad pagundos nebūtu,o žaidimai,lošimai,ir viskas kas susiję su azartu tai labai pavojinga,žinau žmonių kurie namus pralošė kazino,gavo parduoti ir butą nomuotis,visko reikia su saiku,ir pomėgių ir darbo ir poilsio.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 16d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 9d. |
Tai vat čia mūsuose ir bėda, kad metę gerti, žmonės nežino ką veikti su tuo laisvalaikiu, pinigais... Čia, manau, dar vienas/sekantis išbandymas - rasti save šitame blaiviame gyvenime. Labai svarbu turėti "teisingų", protingų draugų, giminaičių su kuriais galima ramiai važiuoti į žvejybas/medžiokles.
Neprisijungęs
Man tai kazkaip pavyksta suklupti lygioj vietoj.Nei zvejyboj,nei vakareliuose,nei pobuviuose neuzsikabinu.Pas ka nors kur visai nenumatoma,sakysim darbovietej,50g.prie kavos baigiasi kilogramais.Eidamas i tikslini baliu kazkaip nusistatai ir nevartoji.Tai galima sakyti,kad silpna vieta yra kazkur cia pat,tai budrumo negalima niekada prarasti.
Neprisijungęs
Tai jau taip. Aš, paskutinius kartus, į klausymus kaip/kodėl užgėrei, negalėjau sąžiningai atsakyti, nes pats nesupratau. Nu "planetos taip išsidėstė" tą valandą, toj vietoj.
Neprisijungęs
Labas rytas.Vakar buvau AA.Pirmas ispudis neblogas.Zadu lankytis ir toliau.Netgi butelaicio draugu sutikau.Pasirodo,kad alkoholis nieko nebijo:nei artimuju,neipolicijos,nei kalejimo,nei ligu ir net giltines nebijo.Musu teise rinktis:draugaiti su bebaimiais ar gyventi blaivai.
Neprisijungęs
Labas rytas,šaunuolis Jeronimai,tikrai palaikau ir sveikinu Tave,džiaugiuosi kiekvienu pasiryžusiu blaiviam gyvenimui,ir kuo anksčiau to atsikratysime,tuo nugyvensime daugiau gražesnio ir laimingesnio gyvenimo tarpsnio,geros dienos visiems.
Neprisijungęs
Dekui
Neprisijungęs
Sveiki !
Vakar pradejau skaityti foruma , tiek daug minčiu galvoja suktis pradejo .
Paskui kažkur užkliuvo pasakymas , kad yra dvieji tipu alkoholikai .
Kaip tik radau nuoroda i laida ,, Valanda su Rūta ,, ten irgi apie abu tipažus kalbama
http://www.lnk.lt/video-perziura/4555/valanda-su-ruta-2013-02-21
Tai pirmas kai žmogus išgere ir užsikabina .. Pahmelas , atsigavimas vel gerimas , koma ... Paskui stopas ir vel negere kuri laika .
Ir antras tai kai žmogus išgerineja kiekviena vakara , ne iki komos bet po truputi , nereikia pahmelo , ryte eina i darba , bet vakare vel taurele viena kita .
Tai aš priklausau tam antram varijantui . Esu alkoholike kuri taip niekad ir nesustoja .
Tiesa esu ragavusi blaivybes , nepilnai metus negeriau nei lašo . Zinau , kad tai buvo patys geriausi metai mano gyvenime . Negeriau , nes pati to labai norejau .
O dabar kiekviena ryta vis pradedu iš naujo su mintim , kad šiandiena ta diena , kai nebegersiu . Ir atrodo viska žinau , kaip gerai buna kai negeri ir noras didžiulis yra , bet tai tik iki vakaro ! Vakare mintys persiprogramuoja ir tada vel : 2-3 taures atrodo , kad ten aukso lašai .
Kaip Puteikis pasake , kad šitie alkoholikai yra dar blogiau , nes jie ir visa gyvenima gali gerti !
Tiksliau , kiek sveikata leis , o ji vis prasteja (!
Neprisijungęs
Pavargau gyventi ta dviguba gyvenima . Esu dvi butybes viename asmenyje . Kai blaiva tai bunu tyli , bet pilna galva ideju , planu , svajoniu .
Kai tik išgeriu tada atsilapoju reikia tada man bendrauti , šnekti ....o visa kita palauks
O paskui ryte vel kaip sraige i savo kiauta
Manau pats laikas atejo pasirinkti svajones , planai ir laiminga šeima su blaivia galva !!!
Žinau , kad lengva nebus , bet tikiuosi jusu palaikimo ir patarimu .
Skaičiau skorpijonas raše apie kažkokius raminančius vaistus , gal pradžiai juos pabandysiu .
Kadangi iki pietu vis galvoja planuojama , kaip blaiviai praleisti vakara , tai po pietu jau nuotaika prasteja , nes jau žinau kad vakaras ne užkalnu . Kuo arčiau namu tuo nuotaika visai prasteja , tada atsiranda jau ir tipo galvos skausmai , arba gerkles skausmai ir nnn priežasčiu , ar kokiu nors progu , kad tik sustoti prie parduotuves .
O linksma pasidarau dar neišgerusi pirmos taures , bet kai jau butelys mano rankinuke , tada jau ir šypsena ir visi skausmai išnyksta .
Neprisijungęs
Jūra rašė:
Pavargau gyventi ta dviguba gyvenima
. Esu dvi butybes viename asmenyje . Kai blaiva tai bunu tyli , bet pilna galva ideju , planu , svajoniu .
Kai tik išgeriu tada atsilapoju reikia tada man bendrauti , šnekti ....o visa kita palauks![]()
O paskui ryte vel kaip sraige i savo kiauta
Manau pats laikas atejo pasirinkti svajones , planai ir laiminga šeima su blaivia galva !!!
Žinau , kad lengva nebus , bet tikiuosi jusu palaikimo ir patarimu .
Skaičiau skorpijonas raše apie kažkokius raminančius vaistus , gal pradžiai juos pabandysiu .
Kadangi iki pietu vis galvoja planuojama , kaip blaiviai praleisti vakara , tai po pietu jau nuotaika prasteja , nes jau žinau kad vakaras ne užkalnu . Kuo arčiau namu tuo nuotaika visai prasteja , tada atsiranda jau ir tipo galvos skausmai , arba gerkles skausmai ir nnn priežasčiu , ar kokiu nors progu , kad tik sustoti prie parduotuves .
O linksma pasidarau dar neišgerusi pirmos taures , bet kai jau butelys mano rankinuke , tada jau ir šypsena ir visi skausmai išnyksta .
Sveika Jura prisijungus prie musu.Apsisprendimas labai svarbus dalykas.
Neprisijungęs
Labas Jūra. Žinau šitą dalyką - aš taip kurį laiką gyvenau užsienį - darbo dienos bėgy išnyksta mintys tipo "viskas, daugiau ne!" ir į vakarą atsiranda "nu šiandien truputį, paskutinį kartą". Ir užburtas ratas. Minėjai, kad negėrei ~metus ir tai buvo geriausi metai. Tai džiugu, kad žinai tą blaivo gyvenimo drive'ą - tad yra tixlas ir noras.
Na o čia, manau, sužinosi teisingus "techninius" sprendimus ir, beabejo, palaikymą. Taigis, kaip visiems sakoma, pirmas žingsnis padarytas - problemos pripažinimas. Toliau jos sprendimas. We do it!
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 6mėn. | 23d. |
Sveika, Jūra! Drąsa pripažinti alko problemą jau yra geras startas. Su tuo tipažu - išties, tas ''po darbo'' atitinkamos dozės išgėrimas ar panašios būklės palaikymas gal mažiau gėdos pridaro negu kad ''laksiu kolant kojų stovėsiu'', tačiau jis yra klastingesnis, nes sunkiau pripažinti, kad toks vartojimas nebe norma... Ir dar: ''delta'' tipažas gali keletą metų (vyrai ir daugiau patempia) vartoti alkohlį, būti darbingais, energingais ir tik staiga (neaišku kada) pradės organizmas baikotą kelti... Nes ''delta'' tipažo akoholiko organizme pastoviai alkoholio yra ir atsargos papildomos. Organizmas įpranta prie tokio režimo.
Stadijos:
http://www.bukblaivus.lt/viewtopic.php?pid=180#p180
Tipai:
http://www.bukblaivus.lt/viewtopic.php?pid=7614#p7614
Paskaitinėk forume apie gydymo būdus, gal ką naudingo sau surasi.
Štai, apie Moterų alkoholizmą (kad ilgai ieškoti nereiktų )
http://www.bukblaivus.lt/viewtopic.php?pid=5326#p5326
Drąsiai rašyk į AŽ jei pabendrauti noras bus.
Sėkmės Tau ir ryžto
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 8d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 20d. |
Sveika prisijungusi, Jūra! Tu teisingame kelyje – pripažinai problemą ir ieškai būdo ja išspręsti. Tikiuosi mūsų mintys ir palaikymas bus nors kiek naudingi :)
Kas liečia vakarinį gėrimą, tai trumpai pasakysiu apie save – Pradžioj gėriau po darbo, o paskui vietoj darbo. Na nepraradau aš darbo, bet kiekviena proga, esant galimybei įkalti, būtinai tai padarydavau nesvarbu ar darbo laikas, ar ne. O progų ir galimybių tik daugėjo, juk jei yra noras, tai jokios kliūtys mūsų nesustabdys... :)
Neprisijungęs
laba Jura, sveikinu dėl apsisprendimo,džiaugiuosi kiekvieno apsisprendimu gyventi blaivų gyvenimą,na kas dėl vaistų tai jie vadinasi Neuromed, 10-12 lt. man jie labai padeda, po vieną ryte ir vakare,nors nelabai kam čia patiko kai apie vaistus užvedžiau temą,bet mane jie šauniai palaiko,neslėpsiu užeina kartais noras iklati,bet kai nerimas ar šiaip prasta nuotaika,tai išgeriu tų žolinių vaistukų,jie silpni ir nepriprantama prie jų,aišku nereikia piktnaudžiauti,o kai labai užeina juodos dienos,išgeriu po dvi,nepats išgalvojau,Švėkšnoje daktarai patarė,savo nuomonės ta tema nesiūlyčiau,paskutiniu metu žiūriu čia mūsų jau gerokai padaugėjo,tai tik sveikintinas reiškinys,sėkmės ir stiprybės visiems.
Neprisijungęs
Smagu , kad taip greit ir šiltai atrašet ! Skaitineju dar kelis forumas , bet ten kažkaip jau apmire , tai maniau jau visi alkoholikai pasveiko , tik aš viena likau . Bet kažkaip aptikau jūsu foruma ir pastebejau , kad paskutiniu metu čia ratas plateja , diskusijos verda
!
Čia tikrai nemažai informacijos ačiu Žuviui už nuorodas , einu paskaitineti !
Neprisijungęs
Siandien skyriau diena ir perskaiciau daug maz visa foruma.Gaila kad tokiu galimybiu nebuvo anksciau.Bet dabar informacijos ir PALAIKYMO norintiems uzristi pilnai.Tai nuostabu.Padekime tobuleti kitiems ir tobulesime patys.Nuostabu:)
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Tai vat čia mūsuose ir bėda, kad metę gerti, žmonės nežino ką veikti su tuo laisvalaikiu, pinigais... Čia, manau, dar vienas/sekantis išbandymas - rasti save šitame blaiviame gyvenime. Labai svarbu turėti "teisingų", protingų draugų, giminaičių su kuriais galima ramiai važiuoti į žvejybas/medžiokles.
Kodėl keisti draugus, gimines (aplinką), į „teisingus“ ir kas tie „teisingi“ ???, bendrauti tik su tais kurie visiškai nevartoja, arba užsidaryti: “тиxо сам со бою я веду беседу....” čia tikrai neišeitis. Aš tai vadinu niekur neiti ir prie nieko nesiliesti. Manau alkoholikas turi išmokti gyventi PILNAVERTĮ gyvenimą be alkoholio, nepriklausomai kokia jį supa aplinka. Aš Epsilon tipas, keista net man pačiam: sveikata gera, bendravimui alkoholis nebūtinas, puiku ir darbe ir šeimoje (gal kiek „buksuoja“ santykiai su dukrom), gerti būtų visiška beprotybė, bet.... ima ir atsitinka, kodėl???? Gerta ir pagiriotasi, žadėta ir atgailauta daugybę kartų, tiesiog neįmanoma logiškai paaiškinti kodėl tai kartojasi....
Dabar mano aplinkoje išvykos į gamtą pasyvios, bet kolektyvas per savaitę suranda (jeigu nesuranda tada sukuria) kokią nors „svarbią problemą“ kurią reikia neatidėliotinai (savaitgalį) kolektyviai „spręsti“. Sprendimas aiškus: kitą dieną skambina man ir klausia ką nutrėme, truputį juokinga..., bet JIE tuo gėrimą ir užbaiga, man minimum reikėtų dar visą savaitę „gydytis“. Matomai žmogui reikia girto atsipalaidavimo ar bendravimo, ar tiesiog būtinas tam tikras alkoholio kiekis organizme. Summa summarum mano žmona tikrai už mane išgeria daugiau, bet jai tai nesudaro jokios problemos. Man tiesiog nesuprantamas dalykas: susimaišo kokteilį (birzgalą kažkokį) ir siurbčioje visą vakarą, aš jai sakau, tu šnapsą gadini...., o ji: "man skanu, aš nenoriu apsvaigti".....
Neprisijungęs
Aš gal neteisingai išsireiškiau. Rašydamas "teisingi" turėjau omeny "nesabutylščikai", nes, pvz. aš turiu kelis tokius draugeilius su kuriais laisvom temom neturiu apie ką šnekėti. Aš su jais bendrauju, bet, kai ne "ant stakano" ilgai su jais išbūti negaliu.
Tai ir galvoju, jei vien tokie suptų, būtų laaabai sudėtinga.
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Aš gal neteisingai išsireiškiau. Rašydamas "teisingi" turėjau omeny "nesabutylščikai", nes, pvz. aš turiu kelis tokius draugeilius su kuriais laisvom temom neturiu apie ką šnekėti. Aš su jais bendrauju, bet, kai ne "ant stakano" ilgai su jais išbūti negaliu.
Tai ir galvoju, jei vien tokie suptų, būtų laaabai sudėtinga.
Per daugiadienes, papidymo eidavau į budinčią parduotuvę/kavinukę, būdavo ir naktį ir paryčiais, visaip būdavo. Beveik visada ten rasdavau "bendrą kalbą" (ir labai įdomią) su tokiu "kontingentu", kad net pačiam keista....
Neprisijungęs
Tara rašė:
Kodėl keisti draugus, gimines (aplinką), į „teisingus“ ir kas tie „teisingi“ ???, bendrauti tik su tais kurie visiškai nevartoja, arba užsidaryti: “тиxо сам со бою я веду беседу....” čia tikrai neišeitis. Aš tai vadinu niekur neiti ir prie nieko nesiliesti. Manau alkoholikas turi išmokti gyventi PILNAVERTĮ gyvenimą be alkoholio, nepriklausomai kokia jį supa aplinka.<...>
Gėrimo pateisinimui visuomet atrasi priežastį, gal net pats nesuprasdamas, kad ieškai pateisinimo savo veiksmams... Kaip galima kažko išmokti jei net nemėgini to daryti? Jei daugybę metų vaikščiojai į balius ir karts nuo karto užgerdavai, tai kas pasikeis dabar, jei ten vaikščiosi, kaip ir anksčiau?
Daug kartų kalbėta, kad niekas ir nesiūlo visko mesti – mėgstamo užsiėmimo, draugų, tik rekomenduojama blaivybės pradžioje vengti vietų kur vartojamas alkoholis. O vėliau, sustiprėjus, įgijus patirties jau galima pačiam nuspręsti ar to vis dar reikia.
Mano hobis taip pat toks, kur vartojama pakankamai daug alkoholio. Anksčiau visa jachtos įgula smagiai ūždavom, kartais net neprisimindavom, kaip prisišvartavom uoste ar parsivežėm laivą iš Klaipėdos į Kauną (veždavom samdytų vilkiku, tai galėdavom visą kelią linksmintis). Buriavimo aš nemečiau, buriavau ir kai gėriau, buriuoju ir dabar. Mano apsisprendimą negerti visi priėmė, labai palaikė ir padėjo. O žinai kas įdomiausia? Ogi tai, kad pasikeitė mane supančių įgulos narių požiūris į gėrimą. Nesakau, kad jachtoje visai nevartojamas alkoholis, ne, jo yra, įvairaus, kitaip ir būti negali, bet jis vartojamas žymiai rečiau ir mažesniais kiekiais. Ir kažkaip niekas dėl to nesiskundžia ir nepasiilgsta...
Neprisijungęs
Sveiki likimo seserys ir broliai.Sianakt sapnavau,kad dalyvauju osiancioj kompanijoj.Man reikejo pavargti,bet nepavartojau.Manau kad tai gerai.Bet norejau pasakyti,kad is savo psichologes girdejau toki dalyka.Tokie kaip mes sapnuodami nakti kad lupa issijuose gali is ryto atsibusti pavadinkime santykinai pagiringi.Ir ne zinau ko vedami nesamoningai gali meginti atsipagirioti.Tai nezinau ar cia teisybe,bet manau kad sios zinios nepakenks.O gal kas yra ka panasaus patyres?
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 17d. |
Mane taipogi tokie sapnai aplanko. Tik skirtingai nei Tu, aš prisigeriu.
Neprisijungęs
Lygtai jau senokai nebesapnuoju, kad geriu, nebeatgaminu... Gal ketvirtais blaivybės metais, neatsimenu ar sapnavau, ar ne gėrimą, bet pabudau su tokia skaudančia galva, besitampančiu skrandžiu ir tvartuku burnoje... Reikėjo gerokai pasistengti, kad pats patikėčiau, jog tikrai nieko negėriau :)
Neprisijungęs