VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 2mÄ—n. | 8d. |
Dar tokia į temą, tikrai jokių amerikų neatverianti, bet suprantama Jerzy Pilch "Stiprusis angelas". Gerai skaitosi.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 3mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 3mėn. | 12d. |
SuskaiÄiau ir knygÄ… „Girtuoklis“, jei neskaityti kvailokos, mano manymu, pradžios, tai knyga pakankamai įdomiai skaitosi.
Kadangi namie atsirado kitų įdomių užsiÄ—mimų, kuriems reikia skirti daug laiko, knygas sugebu paskaityti tik pripuolamai, tai jau beveik savaitÄ™ muÄinu „AÅ¡ buvau narkomanas“...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 1mÄ—n. | 15d. |
Man ''Stiprusis angelas'' nelabai patiko... Siaip sau. Kuliminacijos momento knygoje irgi nebuvo, arba ji praziopsojau.
Neprisijungęs
Siuo metu kaip sveikstanti alkoholike, tai pradedu suprasti, kad mano gerima labai itakojo sielos zaizdos, jos jau buvo seniai, tik manau kad alkoholis jas paastrino. Ir neseniai knygyne aptikau knyga "Gyvenimo zaizdu gydymas", tai sakyciau paprasta ir pamokanti, kaip rasti isejima is dvasiniu kanciu. Kaip gydyti prota, siela ir kuna. Man ji tinka ir patinka, tad su malonumu ja skaitau, manau kad ir kitiems ji turetu patikti...
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 6mÄ—n. | 17d. |
Nerūkau | 18m. | 7mėn. | 3d. |
emocija7 rašė:
Siuo metu kaip sveikstanti alkoholike, tai pradedu suprasti, kad mano gerima labai itakojo sielos zaizdos, jos jau buvo seniai, tik manau kad alkoholis jas paastrino. Ir neseniai knygyne aptikau knyga "Gyvenimo zaizdu gydymas", tai sakyciau paprasta ir pamokanti, kaip rasti isejima is dvasiniu kanciu. Kaip gydyti prota, siela ir kuna. Man ji tinka ir patinka, tad su malonumu ja skaitau, manau kad ir kitiems ji turetu patikti...
o autorius? Nes knygų panašiais pavadinimais nemažai. Turiu kelias.. Tik pasitikiu vidinio išgymo programomis nei tik knygomis.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
emocija7 rašė:
o autorius? Nes knygų panašiais pavadinimais nemažai. Turiu kelias.. Tik pasitikiu vidinio išgymo programomis nei tik knygomis.
manau, kad kalbama apie Å¡iÄ… knygÄ… http://knygynas.btz.lt/gyvenimo-zaizdu-gydymas.html
Neprisijungęs
ta knyga, kuri buvo nuorodoje. As ir netik knygomis gydau savo siela, nes vienam eiti dvasinio gijimo keliu yra sunku. Bet si knyga man patinka, kad su malda galima daug dalyku padaryti savo viduje, bet dar ir melstis reikia moketi (as kalbu apie save). Nes manau kad pyktis, pagieza, nerimas stipriai prisideda prie noro gerti. Anksciau as sias emocijas "uzpildavau", o dabar blaiviai reikia jas isspresti. o spresti yra nelengva, nes kai skauda viduje, tai rinkdavausi lengvesni kelia...
Neprisijungęs
PerskaiÄiau knygÄ… Dž.Londono "Džonas Miežius" ir likau absoliuÄiai nusivylusi pirmaisiais 200 puslapių. PasirodÄ— tokia vaikiÅ¡ka knygutÄ—. Galvojau net, kad Äia gal vertimas nevykÄ™s. Bet paskutinius apie pusÄ™ Å¡imto puslapių lyg kitas žmogus bÅ«tų raÅ¡Ä™s: tiek radau proto ir iÅ¡minties perliukų, kad daug kÄ… norÄ—josi net iÅ¡siraÅ¡yt, kaip antai: "Kai tik žmogus pradeda gerti protingai - tai liÅ«dnas ženklas, kad jis jau nemažai pažengÄ™s alkoholizmo keliu"
IÅ¡ paminÄ—tų Äia knygų didžiausiÄ… įspÅ«dį paliko "AÅ¡ buvau narkomanas", o "Girtuoklio" dar neskaiÄiau
Neprisijungęs
PerskaiÄiau knygÄ… ''Sutemos tirÅ¡Äiausios prieÅ¡ auÅ¡rÄ…''. Knyga prasminga tiek gerianÄiam, tiek blaivybÄ—je esanÄiam bei apskritai nevartojanÄiam. NorÄ—jau dalį knygos ''perÅ¡okt'',taÄiau mano yda to neleidžia. Nežinau kuo, taÄiau Å¡i knyga man simpatinga. Gerai, jog apraÅ¡yta reabilitacijų veikla, reabilitantų klystkeliai bei dabartinis požiÅ«ris gydant savo dvasios žaizdas. JauÄiasi jų nuoÅ¡irdumas, atvirumas apie gydymo klystkelius, o ne blevyzgos : ''oi džiaugiuosi, kad aÅ¡ Äia''. KnygÄ… skolinausi, taÄiau nusprendžiau įsigyti. Verta dÄ—mesio, jei perskaitoma nuo pradžios iki galo.
Neprisijungęs
Man ir Å¡i knyga patiko!
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 9d. |
Žuvyte, skaitau knygÄ… ir džiaugiuosi, kad paÄiu laiku ji pas mane atkeliavo. Man dabar tikrai to reikÄ—jo.
Neprisijungęs
''Gyventi blaiviai'' - knyga pradedantiems blaivÄ—ti. Jokių moralų ar marazmų apie alko žalÄ…. Tik patarimai, kaip pradžioje blaivybÄ—s neatkristi. Nors knygÄ… iÅ¡leido AA tarnyba, kurioje prikaupta AA žmonių patirtis, taÄiau dvasinio sveikimo programa ten nenagrinÄ—jama, todÄ—l knyga universali ir tinka visiems stengiantiems iÅ¡lysti iÅ¡ alkoholinio liÅ«no. TaÄiau labai ''lengvai'' paraÅ¡yta, todÄ—l reikia įdÄ—miai skaityti, kad galvelÄ—je nors kas liktų...
Tikiuosi, gal kas savo pamÄ…stymais irgi pasidalins
Paskutinis taisė Žuvis (2012-11-09 16:40:01)
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 2mÄ—n. | 23d. |
Žuvis rašė:
''Gyventi blaiviai'' - knyga pradedantiems blaivÄ—ti. Jokių moralų ar marazmų apie alko žalÄ…. Tik patarimai, kaip pradžioje blaivybÄ—s neatkristi. Nors knygÄ… iÅ¡leido AA tarnyba, kurioje prikaupta AA žmonių patirtis, taÄiau dvasinio sveikimo programa ten nenagrinÄ—jama, todÄ—l knyga universali ir tinka visiems stengiantiems iÅ¡lysti iÅ¡ alkoholinio liÅ«no. TaÄiau labai ''lengvai'' paraÅ¡yta, todÄ—l reikia įdÄ—miai skaityti, kad galvelÄ—je nors kas liktų...
Tikiuosi, gal kas savo pamÄ…stymais irgi pasidalins
Kad daugiau ir pridurti nelabai yra ką. Patarimai surašyti knygoje veikia netik blaivybės pradžioje. Džiaugiuosi jog einant ketvirtiems blaivybės metams link pabaigos neužmirštu vis ją pasklaidyti. Ir naudotis tuo kas ten parašyta.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 7mÄ—n. | 8d. |
Nerūkau | 9m. | 7mėn. | 1d. |
Å its ÄŒechovo apsakymÄ—lis - atkryÄio taikliausias apraÅ¡ymas.
http://ilibrary.ru/text/1368/p.1/index.html
Neprisijungęs
Sveiki. Pasirodo, Antikos laikais alkoholio situacija buvo lygiai tokia pati, kaip ir Å¡iandien - nepasikeitÄ— niekas Å iandien panorau paskaityt kažkokios ramios, liÅ«liuojanÄios iÅ¡minties ir pasiÄ—miau jau skaitytÄ… L.A.Senekos knygÄ… "Apie sielos ramybÄ™" ir joje gerokai prieÅ¡ mÅ«sų erÄ… gyvenÄ™s protingas filosofas EpikÅ«ras raÅ¡Ä—:
"Nei nuolatinės išgertuvės, nei triukšmingos vaikštynės, nei pasismaginimai su berniukais ar moterimis, nei gardžiavimasis žuvimi ar dar kuo nors, ką siūlo valgiais apkrautas stalas, neteikia malonumų gyvenime. Malonų jį padaro blaivus protas, kuris tyrinėja bet kokio pasirinkimo ar atsisakymo priežastis ir išvaiko tokias mintis, kurioms užplūdus, sielose kyla didžiausias sąmyšis".
Lyg būtų mums parašyta Man atrodo, kad tai, jog gyvenimą maloniu padaro būtent blaivus protas, gali suprast tik tas, kam teko daugiau ar mažiau gyvent su neblaiviu protu. Manau, kad nuo alkoholio nepriklausomi žmonės blaivybę vertina kitaip, blaivybė jiems - norma. O mums blaivybė - malonumas
Neprisijungęs
Troja, labai gerai paraÅ¡iai. Galim neabejoti, kad visais laikais buvo "Å¡ita" problema. Ir, nereikia iliuzijų, ji niekur neiÅ¡garuos. KeiÄiasi tik spalvos, niuansai, aplinkybÄ—s...
Teisingai pastebėjai, tik kad mes, бойцы невидимого фронта, galime įvertinti blaivaus gyvenimo kaifą. Gerai pasakė Volandas iš "Meistras ir Margarita". Gėrio atstovui buvo atsakyta maždaug taip: "..jei manęs, blogio, nebūtų, iš kur jūs žinotume kas yra gėris? Juk nebūtų su kuo lyginti."
Mes tai žinome ką su kuo lyginti. :-)
Neprisijungęs
Pritariu, dÄ—l gÄ—rio ir blogio, manau gyvenime reikia visko: gÄ—rio,blogio ir t.t. Tas pats ir su pakilimais, nukritimais
Neprisijungęs
https://www.knygos.lt/lt/knygos/55-ties … ti-sausam/
nereklamuosiu, neskaiÄiau, bet galiu tik paminÄ—ti, kad ten yra ir JÅ«sų biÄiulio/kolegos istorija
Neprisijungęs
Blaivus | 5m. | 8mÄ—n. | 9d. |
Audronis rašė:
PerskaiÄiau rekomenduotÄ… „Džonas Miežius arba atsiminimai apie alkoholį“. Jei labai trumpai – patiko. IÅ¡ rimtesnių J. Londono knygų buvau skaitÄ™s (gal prieÅ¡ 25 metus) tik „Martinas Idenas“, kuri tuo metu paliko labai gilų įspÅ«dį ir buvo tokia nepanaÅ¡i į „BaltÄ…jÄ… iltį“ ar „SmokÄ… Beljų“... Tuo metu net pagalvojau ar tai tikrai tas pats Londonas paraÅ¡Ä—
Norėjau pasakyti, kad knygą galima rekomenduoti jaunimui, kuris eksperimentuoja su alumi, fizais ir sidrais, bet jau įsivaizduoju kokią bus reakciją – „Jis gėrė 20 metų ir tik tada nebegalėjo be alkoholio gyventi, man taip nebus, aš tik kartais... alaus... ir t.t.“ Tik kažin ar kas tapo alkoholiku nuo pirmo gurkšnio alaus (koks kartus, limonadas daug skanesnis) ar degtinės (nuryti beveik neįmanoma). Aš nuo pirmo rimto išgėrimo iki sustojimo atgėriau ~20 metų, ~4 paskutinius stipriai, į pabaigą jau beveik neišsiblaivydamas... O viskas prasidėjo nuo pasižaidimų
Martinas Idenas D.Londono - iÅ¡ties puiki knyga, kažkada buvusi iÅ¡ mano favoriÄių
Neprisijungęs
Blaivus | 5m. | 8mÄ—n. | 9d. |
AÅ¡ Å¡iuo metu momentais paskaitau knygÄ… Allen Car"Langvas bÅ«das suvaldyti alkoholį" , perskaiÄiau jau beveik galimÄ… sakyti 2/3 . Bet negaliu aÅ¡ jos skaityti, kaip kokio romano, vienu dviem prisÄ—dimais , lygiai taip pat kaip ir Senekos "apie Sielos ramybÄ™". Mano nuomonÄ— apie Allen knygÄ…, kad ji su per dideliais tokiais iÅ¡siplÄ—timais, pavyzdžiais iÅ¡ amerikietiÅ¡ko gyvenimo, nu žodžiu aÅ¡ jÄ… patrumpinÄiau. Man patiko jo teiginys: alkoholis yra narkotikas, prie narkotikų priprantama. Ir dar mano mylimiausia Allen frazÄ—-mylÄ—k gyvenimÄ…. Neblogai knygoje apraÅ¡oma, kaip žmonÄ—s tampa skonio gurmanais - pradeda nuo saldžių vynų o po kelerių metų geria sausus vynus, ir kaip įsisuka į alkoholinį ratÄ…...
Neprisijungęs
2013 m. leidimo Jono KaÄerausko mokslinÄ— knyga "BlaivybÄ— Lietuvoje. Istorija ir dabartis".
Pasirodo, kad Motiejus ValanÄius agitavo negerti tik stipriųjų gÄ—rimų, o, pvz., silpnÄ… alų gerti leido. Taip gaunasi, kad net toks blaivybÄ—s korifÄ—jas, kaip M.ValanÄius iÅ¡ mÅ«sų turÄ—tų ko pasimokyti
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 3mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 3mėn. | 12d. |
Å vedai tikriausiai M.ValanÄių skaitÄ— ir pagal jį alų virti pradÄ—jo :) MÅ«siÅ¡kiams pasakyk, kad alus 2,1 proc. tai užjuoks negyvai...
Neprisijungęs
Neprisijungęs
Baigiau skaityti knygÄ… „Lengvas bÅ«das suvaldyti alkoholį" . Gal ir ne stebuklai, bet viena iÅ¡ grandinÄ—s dalių link blaivaus gyvenimo. Å iandien draugÄ— jau atsigavusi po gimtadienių, tai važiuosim už miesto kaÄiukų pasiskinti. AnksÄiau bÅ«davau savaitgaliais nevairuojanti. O dabar aÅ¡ galiu. O tada gaudavosi kad vienintelis užsiÄ—mimas toliau gerti . Oi kaip man gera Å¡iandien save tokiÄ… matyti. Ir eisiu kitos knygos nusipirkti, tik nežinau kokiÄ… toliau rinktis- ar dÄ—l alkoholio ar dÄ—l savÄ™s pažinimo? kÄ… patarsit mano likimo draugai?
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Baigiau skaityti knygÄ… „Lengvas bÅ«das suvaldyti alkoholį" . Gal ir ne stebuklai, bet viena iÅ¡ grandinÄ—s dalių link blaivaus gyvenimo. Å iandien draugÄ— jau atsigavusi po gimtadienių, tai važiuosim už miesto kaÄiukų pasiskinti. AnksÄiau bÅ«davau savaitgaliais nevairuojanti. O dabar aÅ¡ galiu. O tada gaudavosi kad vienintelis užsiÄ—mimas toliau gerti . Oi kaip man gera Å¡iandien save tokiÄ… matyti. Ir eisiu kitos knygos nusipirkti, tik nežinau kokiÄ… toliau rinktis- ar dÄ—l alkoholio ar dÄ—l savÄ™s pažinimo? kÄ… patarsit mano likimo draugai?
AÅ¡ vakar Knygų mugÄ—je nusipirkau Venedikt Jerofejev "Maskva-PetuÅ¡kai". Nežinau, ar tiktų Å¡iÄ… knygÄ…, pariuke, tau rekomenduot, bet manau kad gal visai neblogai bÅ«tų paskaityti, kaip geriantis žmogus kankinasi, kai ne gÄ—rimas yra antraeilis visų įvykių dalykas, o atvirkÅ¡Äiai - visi įvykiai yra antraeiliai, netyÄia besiklijuojantys prie pagrindinio - gÄ—rimo. Seniai norÄ—jau Å¡iÄ… knygÄ… įsigyti, nes kolekcionuoju knygas apie gerokai ilgÄ… savo gyvenimo etapÄ…, ir džiaugiuosi, kad įsigijau. Dar labai noriu H.KunÄiaus knygos "Pijoko chrestomatija", bet kažkaip vakar mugÄ—je neradau.
pariuke, manau, kad ir apie alkoholį, ir savęs pažinimo knygos yra vertos dėmesio
Neprisijungęs