VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Pasiklydes rašė:
Dailė rašė:
Tai ir sakau, kad tam, kam tai šiandieną gyva, tas spręs asmeniškai, kam gėrimas tapo praeitimi, analizuos labiau teoriškai. Vakar gėrei, o šiandien kaip jautiesi?
Na aš galiu analizuoti tiek teoriškai tiek ir praktiškai.. Puse velnio fizinė savijauta, bet manau daugiau šansu kad vakarop darysiu visgi pachmieliuka, nes kotais nuotaika šiaip sau..
Bet tau tai nepatinka, tas pachmieliukas ir gėrimas aplamai, ar bandei, ar iš vis, norėjai negert?
Neprisijungęs
Dailė rašė:
Bet tau tai nepatinka, tas pachmieliukas ir gėrimas aplamai, ar bandei, ar iš vis, norėjai negert?
Koks skirtumas ar patinka ar nepatinka?? na tarkim nepatinka bet vistiek neapsieini be pachmielo ir tiek. O jei patinka tai ka fiziškai ir emociškai linksmesnis tampa tas pachmas?? Nievelnio. Sviestas sviestuotas. Bandžiau dešimtis ir šimtus kartu, su vaistais, gydytojais, psichoterapijomis, literatūra apie "lengvus būdus", AA ir t.t.. Vistiek ateina diena X, kada eini ir vėl pradedi Gerti nepaisant jokiu pasekmiu.. Kas iš to Noro, jei pas mane nebėra nei trupinio Tikėjimo??..O jei tiesiog naiviai ir kvailai kažko norėti tai čia manau absurdo teatras. Neketinu tuom užsiimti. O dabar pastaruosius kokius 3 metus ilgiau 1 mėnesio jau niekaip nepavyksta ištraukti, stovi alaus bokalas akyse ir nors tu ka, net naktimis nera ramybės nes ištisai sapnuoju kad vėl bokala apsikabines bare sėdžiu non stop.. Vidurkis 2-3 savaitės ir vėl trali vali festivaliai.. tad jau nuleidau rankas ir DZIN. Galima gyventi ir taip, o jei kažkas kažkam nepatinka lai žiūri savęs, ne jų reikalas koks mano gyvenimas.
Paskutinis taisė Pasiklydes (2013-09-21 11:54:59)
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Dailė rašė:
Koks skirtumas ar patinka ar nepatinka?? na tarkim nepatinka bet vistiek neapsieini be pachmielo ir tiek. O jei patinka tai ka fiziškai ir emociškai linksmesnis tampa tas pachmas?? Nievelnio. Sviestas sviestuotas. Bandžiau dešimtis ir šimtus kartu, su vaistasi, gydytojais, psichoterapijomis, literatūra apie "lengvus būdus", AA ir t.t.. Vistiek ateina diena X, kada eini ir vėl pradedi Geri nepaisant jokiu pasekmiu.. O dabar pastaruosius kokius 3 metus ilgiau 1 mėnesio jau niekaip nepavyksta ištraukti. Vidurkis 2-3 savaitės ir vėl trali vali festivaliai..
tad jau nuleidau rankas ir DZIN. Galima gyventi ir taip, o jei kažkas kažkam nepatinka lai žiūri savęs, ne jų reikalas koks mano gyvenimas.
O kodėl esi šitam portale? Tik nepamanyk, kad aš tave tardau, bandau į kažką apeliuoti. Ne, aš pati pasiklydus visose srityse, išoriškai niekur nesimato, bet viduje pragaras juodžiausias. Man tiesiog įdomu, kodėl? Vat lyg ir esi "geriu ir tuom patenkintas", gal ir aš tokia, nežinau dar. Bet lyg ir ieškantis išeičių. Aš irgi vaistus bandžiau, psichoterapiją, buvau AA, bet neįsisąmoninu tų dalykų iki galo, ir gyvenu vat taip, nei šiaip, nei taip...
Neprisijungęs
Dailė rašė:
O kodėl esi šitam portale? Tik nepamanyk, kad aš tave tardau, bandau į kažką apeliuoti. Ne, aš pati pasiklydus visose srityse, išoriškai niekur nesimato, bet viduje pragaras juodžiausias...
Jei kažko negaliu pakeisti savo gyvenime belieka tik su tuom susigyventi, arba toliau kraustytis iš proto ir kitus vesti iš proto.. taip ir atsitiko mano atveju.. Ir nereikia čia būtinai klijuoti etiketės "Geriu ir esu tuom patenkintas".. Kaip minėjau ar patenkintas ar nepatenkintas deja to proceso jau seniai nekontroliuoju ir nebevaldau.. na atskirais atvejais dar galiu susivalddyti, bet tam jau reikia nežmonišku emociniu ir fiziniu resursų, kurie deja bet tiktais senka su amžiumi... Aš labai ivairiuose forumuose ir feisbuko grupėse dalyvauju, tiek skirtose blaivybei tiek alkoholiui, manes tai netrikdo.. Pragaras matyt buvo tada kada suvokiau, kad ka bebandyčiau finalas vienas - butelis rankoje.. Dabar jo nebera, nes teko su daug kuom susitaikyti gyvenime, tiesiog pakeisti požiūri.. Nelaikau savęs sektinu pavyzdžiu ir visiems tikrai linkiu sėkmės kam pavyksta dar gyviems esant mesti gerti, bet kartu ir primenu, kad tikrai tai pavyksta ne kiekvienam, realybė daug žiauresnė ir tikslių skaičiu mes niekad nesužinosime..
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Dailė rašė:
O kodėl esi šitam portale? Tik nepamanyk, kad aš tave tardau, bandau į kažką apeliuoti. Ne, aš pati pasiklydus visose srityse, išoriškai niekur nesimato, bet viduje pragaras juodžiausias...
Jei kažko negaliu pakeisti savo gyvenime belieka tik su tuom susigyventi, arba toliau kraustytis iš proto ir kitus vesti iš proto.. taip ir atsitiko mano atveju.. Ir nereikia čia būtinai klijuoti etiketės "Geriu ir esu tuom patenkintas".. Kaip minėjau ar patenkintas ar nepatenkintas deja to proceso jau seniai nekontroliuoju ir nebevaldau.. na atskirais atvejais dar galiu susivalddyti, bet tam jau reikia nežmonišku emociniu ir fiziniu resursų, kurie deja bet tiktais senka su amžiumi... Aš labai ivairiuose forumuose ir feisbuko grupėse dalyvauju, tiek skirtose blaivybei tiek alkoholiui, manes tai netrikdo.. Pragaras matyt buvo tada kada suvokiau, kad ka bebandyčiau finalas vienas - butelis rankoje.. Dabar jo nebera, nes teko su daug kuom susitaikyti gyvenime, tiesiog pakeisti požiūri.. Nelaikau savęs sektinu pavyzdžiu ir visiems tikrai linkiu sėkmės kam pavyksta dar gyviems esant mesti gerti, bet kartu ir primenu, kad tikrai tai pavyksta ne kiekvienam, realybė daug žiauresnė ir tikslių skaičiu mes niekad nesužinosime..
Tikrai neturiu teisės klijuoti jokių etikečių, gal taip tik išsireiškiau, bet jokių štampų nedėjau Ir tiesiog ieškau atsakymų, į daugelį klausimų, kurie mane atakuoja. Mane tikrai neramina tai, kad aš žinau, kad pavyksta ne kiekvienam, ir kaip aš bijau, kad ta busiu ta nelaimelė. Naatėjo man ta diena, kad aš atsikėliau, ir nušvitimas aplankė, mečiau gerinėti, ir žinau, kaip tvarkyti savo dvasinę būtį. Anaiptol. Chaotiskas ieškojimas visko, nuo priežąsčių, pasekmių iki išeičių.
Neprisijungęs
Dailė rašė:
Naatėjo man ta diena, kad aš atsikėliau, ir nušvitimas aplankė, mečiau gerinėti, ir žinau, kaip tvarkyti savo dvasinę būtį. Anaiptol. Chaotiskas ieškojimas visko, nuo priežąsčių, pasekmių iki išeičių...
Na aš matyt skiriuosi visu pirma tuom, kad jau NEBEIEŠKAU..
Neprisijungęs
Gerai, o kaip tuomet susitvarkot su tais visais moraliniais dalykais? Kaip įveikiat savijautą ČIA IR DABAR? Nors gal visi tie dalykai ypač sunkūs moterims, ir dar jaunystėj. Ne, nežinau, tik svarstau...
Neprisijungęs
Dailė rašė:
Gerai, o kaip tuomet susitvarkot su tais visais moraliniais dalykais? Kaip įveikiat savijautą ČIA IR DABAR? Nors gal visi tie dalykai ypač sunkūs moterims, ir dar jaunystėj. Ne, nežinau, tik svarstau...
Tu jau pati i viska ir atsakei.. Kai Manes buvusi mano mylimoji po vieno pragerto savaitgalio pirmadieni paklausė, o kaip tau tavo "moralinės pagirios" aš labai nustebau, kas TOKIO??? Moralinės kas???
Nes man esmė yra fizinės ir psichinės būsenos, alkoholizmas man nelabai ka bendro turi su Morale, Etika ar Sažine... Tai man kito pasaulio Sąvokos.. O moterims pastebėjau netiek tos fizinės kančios labiau rūpi kad greičiau praeitų, kiek joms rūpi kas ten ka pagalvos, kaip pasižiūrės, ka pasakys, pasitikės, nepasitikės, nusivils, nusisuks.. Man šitie dalykai nei geriant nei negeriat visai neidomūs, nes matyt dėl to kad nesu moteris tai viena ir antra, kad turiu labai kieta imuniteta - "Skūra" užsiauginęs tokiems dalykams, visi vieniši žmonės manau panašiai taip gyvena..
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Dailė rašė:
Tu jau pati i viska ir atsakei..
Kai Manes buvusi mano mylimoji po vieno pragerto savaitgalio pirmadieni paklausė, o kaip tau tavo "moralinės pagirios" aš labai nustebau, kas TOKIO??? Moralinės kas???
Nes man esmė yra fizinės ir psichinės būsenos, alkoholizmas man nelabai ka bendro turi su Morale, Etika ar Sažine... Tai man kito pasaulio Sąvokos.. O moterims pastebėjau netiek tos fizinės kančios labiau rūpi kad greičiau praeitų, kiek joms rūpi kas ten ka pagalvos, kaip pasižiūrės, ka pasakys, pasitikės, nepasitikės, nusivils, nusisuks.. Man šitie dalykai nei geriant nei negeriat visai neidomūs, nes matyt dėl to kad nesu moteris tai viena ir antra, kad turiu labai kieta imuniteta - "Skūra" užsiauginęs tokiems dalykams, visi vieniši žmonės manau panašiai taip gyvena..
Na gal ne pagalvos ar pažiūrės. Jei kalbėčiau apie save, pastaraisiais metais bandžiau suderint šeimą, saviraišką ir... girtuokliavimą. Žinoma, išgerinėjimas prasidėjo ne nuo idilės ar harmonijos pirmose dvejose srityse. Gal iš to, kad ne tik suderint, bet ir suvaldyt nesisekė. o šiandien? Nebėra šeimos, nėra sėkmingos karjeros, už tai liko išgerti. Bet pavargau nuo to mėšlo. O, beje, "skūros" nesugebu užsiaugint, kad ir kiek visko vyksta. Tokia plonaodė iki šiol:/
Neprisijungęs
Dailė rašė:
o šiandien? Nebėra šeimos, nėra sėkmingos karjeros, už tai liko išgerti. Bet pavargau nuo to mėšlo. O, beje, "skūros" nesugebu užsiaugint, kad ir kiek visko vyksta. Tokia plonaodė iki šiol:/
Čionais matyt mūsų antras panašumas, tai pat nebeturiu šeimos, mylimo žmogaus, nebėra karjeros, išdraskytas gerbuvis, skolu aibė, o išgerti vat vistiek sugebu susiorganizuoti tarsi tai nors kažkiek "palengvintų" padėti, tarsi čia kažkokia būtų "panacėja" nuo visko... Na kas idomiausia tikrai tam kartui nors užsimiršti, o kuo daugiau pamirštu tuo atrodo viduje daug lengviau. Bet puikiai supranti ir viso šito KAINA, juk už viska gyvenime vienaip ar kitaip tenka galų gale susimokėti..
Paskutinis taisė Pasiklydes (2013-09-21 13:53:48)
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Dailė rašė:
o šiandien? Nebėra šeimos, nėra sėkmingos karjeros, už tai liko išgerti. Bet pavargau nuo to mėšlo. O, beje, "skūros" nesugebu užsiaugint, kad ir kiek visko vyksta. Tokia plonaodė iki šiol:/
Čionais matyt mūsų antras panašumas, tai pat nebeturiu šeimos, mylimo žmogaus, nebėra karjeros, išdraskytas gerbuvis, skolu aibė, o išgerti vat vistiek sugebu susiorganizuoti tarsi tai nors kažkiek "palengvintų" padėti, tarsi čia kažkokia būtų "panacėja" nuo visko... Na kas idomiausia tikrai tam kartui nors užsimiršti, o kuo daugiau pamirštu tuo atrodo viduje daug lengviau. Bet puikiai supranti ir viso šito KAINA, juk už viska gyvenime vienaip ar kitaip tenka galų gale susimokėti..
O tai visos tos Tavo negandos tai gėrimo pasekmės ar alkoholis "atėjo gelbėti" vėliau ?
Neprisijungęs
Niekuom mano gyvenimas nei buvo ypatingai paženklintas negandomis ir nelaimėmis, nei ten kažkokia genetinė linija girtuokliu nei kažkokia ypatingai blogai veikianti aplinka... Mano mama net stebėjosi, tvarkinga graži mūsų šeima, ne kokie asocialūs, laiminga vaikystė, aprūpinta, soti, tai ne, juk blogai, reikia eiti gerti muštis keiktis spjaudytis, bėgti iš namu, kokio velnio??? Patiko nuo paauglystės chuliganizmai, girtuoklystės, keiksmai, lėbavimai per naktis, atrodė va čia tai bohemizmas, "laisvė", polėkis.. Nors iš kitos pusės gerai mokiausi, studijavau, užbaigiau universitetus (viena mokslo, kita "gatvės") turėjau gerus darbus, patikimus draugus, mylima ir mylinčia mergina.. Tik kažkaip pradėjau pastebėti kad labai jau tie studentiški pasisėdėjimai labai patapo kažkokie keisti, kažkokie smigimai, vėmimai, pachmieliukai, paskui jau dirbant atsakingus darbus i akis ėmė kristi kad vis dažniau mėgstu išgerti vienas, po sunkios darbo dienos, tai alaus, tai vyno... Paskui žiūriu kuo toliau tuo man mažiau svarbios tos kompanijos, barai, kavinės, jau pati geriausia kompanija pats sau.... O tada yra žiauriai gera frazė iš "Prozako kartos".. Kai paklausė, o kaip tu degradavai, kaip viskas ivyko?? Atsakymas trumpas ir aiškus - "Pamažu, o tada staigiai" Man atrodo per vienerius metus pakliuvau girtas i avarija, sudaužiau automobili, pats sunkia galvos trauma gavau (buvau diržo saugos neprisiseges, o mašina kelis kartus vertėsi), atėme vairuotojo teises, padariau girtas nusikaltimų, prasidėjo teismai, išmetė iš darbo, paliko mylimas žmogus, blaivyklos, gydyklos, muštynės ir taip labai staigiai žemyn... Kažkiek tuo metu sustabdė tik AA, bet ir tai tik laikinai, paskui jau ir girtas ateidavau i susirinkimus, ai, vienžo.. ne apie tai norėjau juk..
Neprisijungęs
Ačiū už atvirumą. Yra apie ką pamąstyti... Na aš tai tokia "teigiama" visuomenėj. Net bloga nuo to. O kai prasidėjo santykių šeimoje griuvimas, kai suvokiau, kad nesu aš nei super motina, kokią aš isivaizduoju, nei pasiekiau, apie ką svajojau. Viso tai įvyko ne dėl alkoholio, jo tada dar nebuvo. Jis atsirado, kai nebegalėjau susigyvent su realybe ir savo idealais, kai griuvo viskas, ką, man rodėsi, tiek metų stačiau. Tada atsirado išgėrinėjimai. Aš nežinau, kas yra koma, nebuvau praradus sąmonės, nežinau, kas yra prisidirbt su pasekmėm, bet dėl to aš nesu nei geresnė, nei kažkuom pranašesnė pijokė. Aš geriu, dėl to kenčiu, ir tuom viskas pasakyta. Aš kartais bijau, kad neišbrisiu, bet kartais tikiu, kad man pavyks:)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 4d. |
Dailė rašė:
Galiu pasakyt tik vieną dalyką. Nušvitimai ateina tik išrinktiesiems. O visiems kiteims- tai ilgas ir sunkus kelias. Nesutinku, kad neieškant- nušvisi. Tik didelis dvasingumas priveda prie likimo pokyčių, prie didelių ir reikšmingų suvokimų.
Pasikartosiu- aš nebuvo gerianti po savaitę ar daugiau, bet gėriau ženkliai per daug( manau savižudikiškai-gydydama sielos žaizdas, o po puldama į gilią depresiją) . Bet pasamonėje aš visada tikėjau, kad mane kažkas saugo, kad vieną dieną ateis savaitgaliai, kurie bus ramūs, be alkoholio.
Jie atėjo( dėkui Dievui). Bet atėjo dėka mano didelių pastangų, tikrai ne iš karto.
Viską kas tikrai naudinga ir gera galima pasiekt tik didelių pastangų dėka.
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Dailė rašė:
Tu jau pati i viska ir atsakei..
Kai Manes buvusi mano mylimoji po vieno pragerto savaitgalio pirmadieni paklausė, o kaip tau tavo "moralinės pagirios" aš labai nustebau, kas TOKIO??? Moralinės kas???
Nesupyk, Pasiklydęs, bet manau, kad tai šiek tiek panašu į mazochizmą. Moralė, etika-"dzin"... Man blogai ir aš tuo "mėgaujuosi".
Siela yra belytė, ir nesvarbu ar tu vyras ar moteris. Moralines pagirias arba turi,- arba ne....
Tavo nesėkmių ir bėdų " bukietas" ( mano galva) yra didelis. Bet jis gali pasirodyti ir labai mažas , palyginus su....( juk pats supranti).
Kas dėl "skūros", tai gerai, kad ji sora. Manoji irgi neplona, bet jos "storumą" aš naudoju visai kitoms gyvenimo situacijoms.
Tikiuosi nesupykai. Aš kalbėjau labai nuoširdžiai ir taikiai.
Neprisijungęs
Rita64 rašė:
Nesupyk, Pasiklydęs, bet manau, kad tai šiek tiek panašu į mazochizmą. Moralė, etika-"dzin"... Man blogai ir aš tuo "mėgaujuosi".
Siela yra belytė, ir nesvarbu ar tu vyras ar moteris. Moralines pagirias arba turi,- arba ne....
Tavo nesėkmių ir bėdų " bukietas" ( mano galva) yra didelis. Bet jis gali pasirodyti ir labai mažas , palyginus su....( juk pats supranti).Tikiuosi nesupykai. Aš kalbėjau labai nuoširdžiai ir taikiai.
Tikrai nesupykau, bet kai ko ir nesupratau, kas per nesamonė tarkim "Man blogai ir aš tuo "mėgaujuosi" pasakymas"??? Norėjau tik pasakyti kad po išgertuviu kažkokiu vidinių stipriu ale dvasiniu moraliniu išgyvenimu ir potyriu tiesiog nejaučiu, esmė susitvarkyti su fiziologija, kažkiek jei gaunasi su emocine būsena ir valio, kaip naujai gimęs..
Tai matyt aš tu moraliniu pagirių ir neturiu. O ir nesėkmės manęs kažkaip pernelyg nei gasdina nei trikdo, su labai daug kuom gyvenime tiesiog SUSIGYVENAU. Su išgerinėjimu taip pat. Taika.
Neprisijungęs
Sveiki,na gal jau bobų vasaros sulaukėme:D nežinau kaip kitur,bet pajūry oras tai puikus,savaitgalį palangoje šventė buvo,palangos stalas 2013, tai smagu, ką pastebiu tokiose vietose,kad kuo toliau tuo mažiau tokių "pavargusiu" ir "prisivaišinusiu" perdaug nebesimato,tik vienas kitas,kas labai džiugina, šventės tampa kultūringesnės,o gal žmonės samoningesni,na sutemų nesulaukiau,nežinia kaip jaunimėlis šėlsta vakare,o kas dėl moralinių pagirių, manau kad jokio skirtumo vyras ar moteris,priklauso nuo žmogaus mentaliteto ir darbo aplinkos,jei esi statybininkas,ir dirbi vyrų kompanijoje,tai ryte pachmielas garantuotas,ir kokios čia gali būti moralinės pagirios,visi bendrai tik pasijuoks iš visko,o jei tavo darbas visai kitoks,pavyzdžiui vadovaujantis,tai ir visai kitaip ryte,prieš kolegas ir dabuotojus,geros dienos.
Paskutinis taisė skorpionas (2013-09-23 11:06:07)
Neprisijungęs
Ką gi. Kiekvienam savas kelias.
Neprisijungęs
Alkoholis- ne tik nukreipia žmogų klystkeliais, bet ir sukurpia klaidingą pasaulėžiūrą.
Neprisijungęs
Esu psichologijos studentas, rašau kursinį darbą, kurio tema - asmens, atsisakiusio alkoholio, psichosocialinės sveikatos pokyčiai - tai, kas atsitinka, kuomet žmogus meta alkoholį. Tokią temą pasirinkau dėl to, jog būtent ne kokia fizinė sveikata, ne šoko metodai - kas atsitiks, jeigu gersi, o tinkamas pvz alkoholio atsisakiusio asmens pavyzdys mane paskatino ir patį nustoti vartoti alkoholį.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 5d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 17d. |
siamon, sveikas prisijungęs. Kaip suprantu didelių problemų su alkoholio vartojimu neturėjai?
Neprisijungęs
Lukai;Artaz ir Simute sveikinu su jubiliejais,sėkmės žengiant pirmyn.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 3mėn. | 7d. |
Sveikinu sukaktuvininkus.Smagu,kad gretos nereteja,o pildosi naujais nariais.Aš kaip ir Skorpionas dziaugiuosi kiekvienu bandančiu žengti blaivybės keliu.Džiaugiuosi ir savimi.Net nesvajojau,kad tiek laiko išbūsiu blaiva.Ir štai atlaikiau vyro sesers jubiliejų.Žinau,kad geriau to nedaryti,bet kai įkyriai reikalavo,kad nors vieną taurelę į jubiliatės sveikatą,ai įsipyliau mineralinio ir išgėriau.Daugiau prie manes nesikabino.Ramiai gurkšnojau sultis,kavą o vėliau ždiaugiausi,kaip gera grįžti namo,o atsikėlus prisiminti viską ir neieškoti pachmielo.
Truputį neramu darosi dėl savo būsenos.Alko visai nenoriu,bet jau antra savaitė jaučiuosi kvailai-nėra nuotaikos,viskas erzina,norisi verkti.Kol būnu viena nieko,kai susirenka namiškiai norisi dingti skradžiai žemę.Nenoriu kalbėti,klausausi tik rusiškos muzikos,kuri tik ašaras traukia.Nuėjus į AA lyg atsigaunu,bet jau ir ten kai kas pradeda erzinti.Baisu!Gelbekit!
Ar tai ne atkryčio sindromas?!
Neprisijungęs
Taip viera,tai atkryčio sindromas vienareikšmiškai,jis iš pradžių kartojasi tankiau,paskui pradeda retėti,bijau ką patarti,aš tokiais atvejais raminamų pageriu,man geriausiai neuromed padeda,o pusmetis tai pats sunkiausias atkryčio periodas,linkiu būti stipriai,reikia nugalėti priešą,jis kaiptik bando dabar tave palaušti,tik nepasiduok,mes visi tavimi tikime.
Neprisijungęs
viera rašė:
Sveikinu sukaktuvininkus.Smagu,kad gretos nereteja,o pildosi naujais nariais.Aš kaip ir Skorpionas dziaugiuosi kiekvienu bandančiu žengti blaivybės keliu.Džiaugiuosi ir savimi.Net nesvajojau,kad tiek laiko išbūsiu blaiva.Ir štai atlaikiau vyro sesers jubiliejų.Žinau,kad geriau to nedaryti,bet kai įkyriai reikalavo,kad nors vieną taurelę į jubiliatės sveikatą,ai įsipyliau mineralinio ir išgėriau.Daugiau prie manes nesikabino.Ramiai gurkšnojau sultis,kavą o vėliau ždiaugiausi,kaip gera grįžti namo,o atsikėlus prisiminti viską ir neieškoti pachmielo.
Truputį neramu darosi dėl savo būsenos.Alko visai nenoriu,bet jau antra savaitė jaučiuosi kvailai-nėra nuotaikos,viskas erzina,norisi verkti.Kol būnu viena nieko,kai susirenka namiškiai norisi dingti skradžiai žemę.Nenoriu kalbėti,klausausi tik rusiškos muzikos,kuri tik ašaras traukia.Nuėjus į AA lyg atsigaunu,bet jau ir ten kai kas pradeda erzinti.Baisu!Gelbekit!
Ar tai ne atkryčio sindromas?!
Man - lygiai tas pats darosi. Tik aš viena būdama labai bogai jaučiuosi. Ypač savaitgalį. Norisi verkt, griebiu daryt tą ir kitą- nervai ima. Galiausiai nepadariau nieko ką buvau suplanavus. Šį svaitgalį tik per stebuklą neišgėriau. Pajutau didelį norą. Susiturėjau, bet išsigandau. Taigi nusipirkau neuromed kapsulių ir bandysiu pavartot. Gerai, kad vėl darbe, ir po truputį judu.
Neprisijungęs