VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 4d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 16d. |
Tai galima ir ne apie orą, tik prašom gerą temą pokalbiui mestelėti, nes panašu, kad jau visiems galvos perkaito ir minčių nebeliko ;)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 23d. |
Troja rašė:
Apie orą - tai apie orą
Man tai irgi, kaip ir Audroniui, atrodo, kad oras nesubjuro, bet normalizavosi. Tokia faina gaiva, vėsa, žaluma, tiesiog nuostabu! Nors dabar, kai maitinuosi vien žaliu maistu, tai ir šie karščiai nebuvo man pikti. Vaisiai vėsina organizmą, todėl jaučiausi labai normaliai, kai draugės puškavo ir skundėsi, kad joms labai blogai, neišgyvens
ir niekaip nesuprato, kodėl man - gerai
. Žodžiu, viskas nuostabu, gražu ir gera. Alkoholis jau skrieja kita orbita, nei skrieju aš, todėl mūsų trajektorijos nesusikerta
mane visada domino pasiklaust pas žmogų katras yra žaliavalgis pora klausimų ) ar nestinga jėgų fiziniams darbams
? nesisapnuoja kotletai
?
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 12d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 5d. |
Sveiki. Gal kas žino, ragavo - ar yra tokia anti-degtinė (išeinant iš to, kad pasaulis dualus) su atvirkštiniais laipsniais (-40*). Kaip ji veikia. Jei teko susidurti, prašau pasidalinti įspūdžiais.
®
Paskutinis taisė Artaz (2013-06-28 12:08:20)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 12d. |
simute rašė:
Troja rašė:
mane visada domino pasiklaust pas žmogų katras yra žaliavalgis pora klausimų
) ar nestinga jėgų fiziniams darbams
? nesisapnuoja kotletai
?
simute, dviem žodžiais į tavo klausimą atsakyt yra sunku, nes visą žaliavalgiavimo laiką kažkas keičiasi. Savaitę pažaliavalgiavus buvo vienaip, dvi - kitaip, o po mėnesio - dar kitaip. Neabejoju, kad po pusmečio bus visiškai kitaip, nei yra dabar. Jau prasideda trečias mėnuo ir galiu pasakyt, kad nei jėgų stinga, nei kotletai sapnuojasi. Prieš žaliavalgiavimą tai savo viduje vien dėl kavos kruvinom ašarom verkiau, kaip aš be tokio Dieviškai nuostabaus gėrimo - kavos su sojų pienu ir imbieru - išgyvensiu bent dieną. Gyvenu jau trečią mėnesį ir dabar jau aš jos ir negerčiau. Viskas nusistovėjo, organizmas priprato ir viskas yra tikrai nuostabu. Nukrito 10 kg svorio, dingo aukštas kraujospūdis, kuris būna pas dažną nesaikingai alkoholį vartojantį, ar vartojusį žmogų, savijauta labai gera, lengva, prašviesėjo smegeninė, nustojo skaudėti kepenis. Prieš tai jau kasdien gerdavau kepenų veiklą stimuliuojančius kokius preparatus. Visi vaistai aplamai padėti į stalčiuką ir ramiai užmiršti. Pažiūrėkite į savo liežuvių apnašas ir suprasit, kad reikia kažką keist mityboje. Pas mane tų apnašų neliko nė pėdsako, net mano gydytoja pažiūrėjusi pasakė "Oho!"
Ir dar parašysių, kad mūsų situacijoje kažkuo panašiu susidomėti yra labai gerai jau vien dėl to, kad nutolsta mintys apie alkoholį, nes mintys užimtos kitkuo. O ir daug alkoholio vartojusio žmogaus organizmui oi, kaip yra kur valytis Tai tiek beletristikos
Paskutinis taisė Troja (2013-06-28 13:49:41)
Neprisijungęs
reiks pasidomėt receptais, nes trupučiuką bijau, kad maistas gali tapt labai vienodas reiks pradžiai tyliai pasibandyt ar kas gaunas, o tada jau žiūrėt kaip bus
kažkur skaičiau, kad žaliavalgiai nepastebimai atsisako rūkymo...patiktų man tai
pastaruoju metu pastebėjau, kad tik pavalgau ir iškart prie žemės traukia, vos pasijudinu, tai gal čia bus man atsakymas
Neprisijungęs
simute rašė:
reiks pasidomėt receptais, nes trupučiuką bijau, kad maistas gali tapt labai vienodas
reiks pradžiai tyliai pasibandyt ar kas gaunas, o tada jau žiūrėt kaip bus
kažkur skaičiau, kad žaliavalgiai nepastebimai atsisako rūkymo...patiktų man tai
pastaruoju metu pastebėjau, kad tik pavalgau ir iškart prie žemės traukia, vos pasijudinu, tai gal čia bus man atsakymas
simute, aš nesidomiu jokiais receptais, nes nėra tam laiko. Dabar net akys raibsta nuo žaliavalgiško maisto asortomento, todėl gaminti tikrai nieko net nereikia, nebent tau labai norėtųsi. Bet aš iki to dar nesubrendau Dabar tiek visko yra, kad nespėju viską išragaut. Žmogus juk turi kažkokius mėgiamus produktus, pvz., aš kol kas kasdien valgau pusę meliono, geriu žaliąjį kokteilį ir valgau daržovių salotas. Čia man gaunasi trys pavalgymai. O ketvirtąjį kasdien perkuosi tokį, kokio noriu (šiandien - beveik kilogramas trešnių
). Vakare prie TV gali būt mirkyti riešutai ar nekepintos saulėgrąžos. Štai ir visas dienos racionas. Kai kas nors nusibos, bus staigiai pakeistas nenusibodusiu skanumynu
Kitam žmogui gali kitaip viskas susidėliot, o man susidėliojo taip. Aš labai džiaugiuosi, kad aplamai kažkaip susidėliojo, kad neliko pasimetimo, kuris buvo pirmą savaitę. O jei rimtai nori tuo užsiimti, tai labai patariu tau pirmoje eilėje susirasti ir perskaityti kuo daugiau literatūros ta tema, rusų portaluose yra daug vaizdo reportažų, kur užkietėję žaliavalgiai labai aiškiai viską pasakoja pradedantiesiems. Aš šitam dalykui ruošiausi beveik metus
O dėl rūkymo, tai neįsivaizduoju, kad žaliavalgiaudama galėtum rūkyt. Tai - nesuderinama niekaip.
Paskutinis taisė Troja (2013-06-28 14:33:17)
Neprisijungęs
reiks pasidomėt šitu reikalu ačiū Troja
Neprisijungęs
Troja rašė:
O dėl rūkymo, tai neįsivaizduoju, kad žaliavalgiaudama galėtum rūkyt. Tai - nesuderinama niekaip. :D
Daug kas gyvenime nesuderinama, bet juk vis tiek tai darome. Ypač mes, turintys polinkį į priklausomybes. Kažkada sėkmingai gėriau antidepresantus užsigerdamas juos dideliais kiekiais alkoholinių gėrimų, nors toks derinukas labai nerekomenduojamas.
Neprisijungęs
simute, sveikinu su visais dviem mėnesiais! Kaip tas blaivus gyvenimas? Tikiuosi nenusibodo ;)
Neprisijungęs
oi, galvojau, kad rytoj bus 2mėnesiai ) susimaišiau
oj be kalbų, čia tik pradžia,tikrai nenusibodo
nors nemeluosiu, buvo momentų kai viskas buvo užknisę, norėjau mest šitą reikaliuką, gerai, kad vis durnos mintys užeidavo darbe, kur jau neveiksi kas šauna galvon, o paskui pokalbis su globėja ir vėl viskas gerai reiks nusipirkt kokia dovanėlę sau
Neprisijungęs
Labas rytas,sveikinu simute,tikrai nuostabu,kai jauni žmonės supranta šitą bėdą,ir jos stengiasi atsikratyti,Tu esi pavyzdys,linkiu sėkmės,o visiems kitiems,bei Tau simute,gražaus savaitgalio,kuo daugiau gamtoje.
Neprisijungęs
Sveikinu simutę su dviem mėnesiais. Linkiu taip laikytis ir toliau, o taip pat linkiu mesti ir rūkyti, nes, kaip supratau, tu to nori. Sėkmės
Neprisijungęs
ačiū reiks kažkaip susiimt dėl rūkymo
sunku galutinai susikoncentruot ties šitu blogiu, nes nematau jokių pasėkmių
mokslų, darbo, šeimos gy neprarūkysi
))) bet reikia reikia kažkaip
Neprisijungęs
Artaz, sveikinu su pusmečiu
Neprisijungęs
SVEIKI SESERYS IR BLORIAI.senai girdeti,buvau prapuoles.vis nepriruosdavau prisesti ir parasyt,matau nauju zmoniu sekmes jiem linkiu simutei,du men.gera pradzia neprarask to tikejimo kad negert yra geriau negu gerti.man arteja pusmetis blaivybes,neturiu zodziu kokia laime jauciu budamas blaivus.ir esu dekingas savo aa grupej,ypac jie man pradzia padejo sudeliot mano mintis ir prasme ir gyvenimo suvokima.o visu pirma dekoju jum nes per cia radau savo blaivybes kelia kai su skausmu rasiau ir prasiau pagalbos,ir kiek pasiulymu surasem nelikot abejingi,aciu aciu jum,as jus myliu.ka galiu pasakyt,man buvo lempta ta patirti,pasiekti savo dugna prarasti beveik viska,likti vienam.pajusti ta skausma ir nevilti,kad pradeciau kapstytis,nezinodamas nuo ko pradeti.uz tai ir dekoju kad buvau pasimetes o jus kazkaip netycia susiradau,jus kaip angelai sargai,kurie pataret kaip pradet,mano pirmas suvokimas nebegert buvo uzimti save naujom man dominanciom savybem,uzsikroviau tiek save kad nebeturedavau jegu mastyt kaip isgerti.pagrinde buvo darbas,po darbo grupes lankymas sportavimas,ne tik saves rupinimas bet ir seima kuri isejo ir paliko.puoliau ir ten padet,kuom galejau.apie du tris menesius,taip paskuj suvokiau,kad man reikia dvasiskai tobulet ir apsiraminti.nes fisiskai nebepakelsiu to ilgai.pradejau dometis knygom labiau pazinti save ko man reikia ko man truksta koks as per zmogus,lankaus pas spihaloge,del seimos kad sugrystu,del saves kad buciau linksmas ir ismokciau dziaugtis gyvenimu,kad islikciau dvasiskai ramus betkokioj situacijoj,ir galiu pasakyt be dideliu pastangu man ta ir ramybe atejo,sunkiausia yra zmoguj mastyti mastyti savo mintis deliot kasdien,nes mes stengemes ne tik blaivus islikti,bet ir protingai gyventi nebedarydami tu klaidu kurie kele tik skausma,o mes to nesuvokem.as gyvenu dar vienas bet su siom savybem,tvirtas vidumi ir isore,ir pagrinde budamas atviras nuosirdus iki galo,tiek darbe tiek bendravime,ir jauciu kad viskas gryzta,darbe gryzo pasitikejimas manim nes as ne tik kad tvirtas bet ir linksmas,zmona manes nebenorejo iseidama ji sudejo taskus skirtis ir viskas,per si laika,skirybos atidetos,musu bendravimas daug geresnis ir svelnesnis,kad ir negyvenam kartu,as gerdamas atstumdavau savo sunu jam 2 metukai,per sy laika blaivybes,as susigrazinau vaiko meile sau,nes atiduodu as save visa jam,tiek meile tiek teviska pareiga,zmonos nebespaudziu kad gryzk,ji laisvai pasirinks pati kada to pati nores,as gyvenu vienas bet sirdyja as turiu seima,savo blaivybe as perverciau viska antraip,ir viskas tik y gera puse,linkiu sau kantrybes,nes man to reikejo.ir linkiu jum kantrybes,viska pasieksit bukit nuosirdus atviri su savi iki galo,turekite kantrybes kai ko sieksite.ir laikuj begant jus viska turesit,aciu uz demesi.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 3d. |
Sveikinimai Simutei irArtaz.Nors pajūryje už lango rudenėlis,bet nuoširdi ir optimistinė Kebabo kalba sušildo daugiau nei saulė.Džiaukimės kuo turim,nepaleiskim laimės iš rankų.
Neprisijungęs
Sveiki,sveikinu Artazą su pusmečiu,džiaugiuosi jog kebabui taip sekasi ir jis toks laimingas,sveikinu visus einančius balivybės keliu,pasiekusius vienokį ar kitokį rezulatą,geros vakaro.
Neprisijungęs
Artaz'ai, su pusmečiu tave Fainiai mes čia įsivažiavom
Taip pat džiaugiuosi dėl kebabo, kad jam irgi daug maž viskas susinormalizavo. Gyvenime viskas juda ir keičiasi. Ateis ir į tavo gatvę šventė, kebabe
Neprisijungęs
Spaudžiu dešinę, Artaz :)
kebabas, smagu skaityti, jaučiasi visai kitos nuotaikos, nei, kad pradžioje...
Neprisijungęs
taip mano draugai labai sunkus buvo mano kelias,ir uzsispyrimas,as puse metu blaivas,ir dziaugiuos rezultatais.mano siekei buvo susigrazint kas man brangiausia,as dejau pastangas pirma y save,ir tuo paciu y seima.rodziau demesi be jokio atsako,jokio pagirimo,jokio paskatinimo.puse mano pazystamu sake butu jau nebekovoje taip kaip as,man sirdis liepe daryk nes ji to verta,ir tik visada budamas blaivas as sugebejau pralausti zmonos sirdi,galiu pasigirti,siandien per pusmeti,as apkabinau ja ir zinot ka ji leido tai padaryt,tada as jei isbuciavau rankas kakliuka zandus kakta ir lupas,dar karta apkabinau,ir palinkejau saldziu,gryzdamas dieve dieve sakau sau kokia baisi liga ant kiek mumis atskyre,ir kiek reikejo praeit kad pagaliau mano mylimiausias zmogus pagaliau pradejo mane priimti kaip gera nuosirdu atvira zmogu,ir tikiu kad susimaste kazkiek tiki kad as galiu gyventi be alkoholio,ir tai mane tik dziugina,daro dar tvirtesni eiti eiti tik blaivybes keliu.beto turiu uzsibrezes kitu tikslu,sportas sau sportas kartu sunum,dar laukiu kol paaugs musu mazasis.mamai rodysim meile demesi ant ranku nesiosim,nes ji tokia tvirta moteris,ji tiek iskentejo,mano tu gerimo metu,ji tiek uzsispryre tiek man dave issuku,kad as suvokciau kovociau kenteciau ir pagaliau gauciau svelnumo atsaka,asaros byra bet jau dziaugsmo,ir aciu jum aciu dievuj nes be jusu nebuciau suvokes,ir tikrai negyvenes dar blaivei,as vienas neismasciau kaip galiu negert,man padejo zmones tokie patys alkoholikai,turiu tai vertinti branginti ir saugoti.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 6mėn. | 19d. |
''''''''''''''''''''''''''''''Sveikinu, kebabe, su PUSMEČIU ''''''''''''''''''''''''''''''''''
Dėkui Tau už nuošidžius postus ir džiaugiuos, jog Tavo ryžtas ir veiksmas laužia ledus. Sėkmės Tau!
Paskutinis taisė Žuvis (2013-07-01 11:12:11)
Neprisijungęs
Sveiki,džiugu kai žmoniem sekasi,kai kebabas toks laimingas,ir jo gyvenimas taip keičiasi,visų mūsų gyvenimas keičiasi tik į gerą,atsikračius alkoholio,negirdėjau nei vieno neigiamo atsiliepimo,blaivybė neša mums tik teigiamus dalykus,sėkmės visiems.
Neprisijungęs
saulyte, atsiliepk, kaip laikaisi?
Neprisijungęs
Neklauso saulytė
Neprisijungęs
Tikriausiai kažką negero padarėm, kad bendrauti nebenori...
Neprisijungęs