VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#601 2013-06-05 14:05:45

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  1mėn.  30d. 

Re: Noriu mesti gerti

O kaip pati dabar jautiesi?  Kaip nuotaika?

Neprisijungęs

2013-06-05 14:05:45

Google

#602 2013-06-05 14:15:13

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  10m.  0mėn.  8d. 
Nerūkau  10m.  0mėn.  1d. 

Įkišiu ir aš savo trigrašį. Va guliu, skaitinėju, spjaudau į lubas ir galvoju: o visgi mums čia gyvenimas gerai įspyrė į subinę - privertė (verčia) iššokti iš "to" judėjimo, iš užburto rato, privertė pažiūrėti tiesai į akis.. O tai taip ir plauktume "kaip visi", žiūrėtume į pasaulį pro iškreipto vaizdo akinius ir net nesusimąstytume apie tuos nuodus, kaip gyvename, ką į save pilame...

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#603 2013-06-05 14:22:11

Nikita
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-03-06
Žinutės: 51

Rita64 rašė:

O kaip pati dabar jautiesi?  Kaip nuotaika?

Ačiū Rita64. Nuotaika darbinga...
Jau savaitė prabėgo. Stengiuos būti užimta, lankausi AA. Tuo pačiu bandau neužmiršti ir savęs... T.y. mylėti ir atsiriboti nuo neigiamų emocijų wink

Neprisijungęs

#604 2013-06-05 14:26:03

Rita64
Senbuvis

Tai gerai. Džiaugiuosi už tave.

Neprisijungęs

#605 2013-06-05 14:26:05

Žuvis
Senbuvis
Registravosi: 2012-07-26
Žinutės: 606

Blaivus  13m.  6mėn.  15d. 

Audronis rašė:

(...)Ne ta koja iš lovos išlipai, ar šiaip nuobodu pasidarė? wink

Aš lipu iš lovos tik galva big_smile
O papasakoti prašiau  apie 

Žuvis rašė:

(...)
Kaip tavrkytis su jausmais, išgyvenimais, kai alkoholis patraukiamas?  Kaip pamilti blaivų gyvenimą kai akis atmerkus pradžioje tiek rūpesčių, kurie, galbūt, niekad neišsispręs?  Papasakok, kaip?

Plačiau: http://www.bukblaivus.lt/viewtopic.php?pid=8880#p8880

Paskutinis taisė Žuvis (2013-06-05 14:27:50)

Neprisijungęs

#606 2013-06-05 14:31:37

Žuvis
Senbuvis
Registravosi: 2012-07-26
Žinutės: 606

Blaivus  13m.  6mėn.  15d. 

Marijus rašė:

Manau Žuvis kažkur už šito forumo ribų apie tave, Audroni, informacijos prisigaudė. IR biski susipainiojo kur rašo... O gal šiaip ir nuobodumo fleimą provokuoja.

Aš Audronio nepažįstu. Nei gyvai esu mačius nei girdėjus wink

Neprisijungęs

#607 2013-06-05 22:57:36

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  8mėn.  0d. 
Nerūkau  16m.  8mėn.  12d. 

Žuvis rašė:

O papasakoti prašiau  apie  <...>

Uodegą sukam? Kaip tai žuviška... ;)

Šiaip tai jau pasakojau apie savo blaivybę, prie to paties dar 591 žinutę parašiau, yra tarp jų ir bereikšmių plepalų, bet daugelyje ne geros dienos linkima ir ne apie orą kalbama...

Neprisijungęs

#608 2013-06-07 20:33:19

Kitokia
Naujokas
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 17

Audronis rašė:

Bet kai rėžia tiesą labai skauda, kai kas net nustoja rašyti į forumą įsižeidęs... sad O apie išmintingumą, tai čia aišku gerokai persūdyta wink

Geriančio žmogaus psichika pažeista manau kiekvieno. Sureikšminam viska,tik reikia priimti save toki,koks esi.

Sėkmė neateina pas tave,o tu eini pas ją...

Neprisijungęs

#609 2013-06-08 13:36:53

smiltis
Senbuvis
Registravosi: 2013-04-20
Žinutės: 268

Sutinku,kad psichika tikrai pažeista,vieniems mažiau,kitiems daugiau,čia matomai priklauso nuo organizmo atsparumo alkoholiui,nuo genų ir nuo daug faktorių...bet dabar man lengviau negerti,negu gerti,nebeturiu rūpesčių,sveikata atsistatė ,galiu bendrauti su žmonėmis, dingo baimės jausmas,pasvėriau visus už ir prieš,blaivybė turi daug daugiau pliusų.Ištikrųjų galvoju,kad reikia keisti požiuri i alkoholį,o ne kažko negerti,kažko nedaryti,paprasčiausiai reikia suvokti ,kad organizmo busena natūrali yra blaivybė,o alkoholis yra narkotikas,nuo kurio išsivysto priklausomybė,gal ir drąsiai pasakysiu,bet man nesunku negerti,aš  dabar gyvenu.wink

Kitokia rašė:

Audronis rašė:

Bet kai rėžia tiesą labai skauda, kai kas net nustoja rašyti į forumą įsižeidęs... sad O apie išmintingumą, tai čia aišku gerokai persūdyta wink

Geriančio žmogaus psichika pažeista manau kiekvieno. Sureikšminam viska,tik reikia priimti save toki,koks esi.

Neprisijungęs

#610 2013-06-13 13:31:37

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  8mėn.  0d. 
Nerūkau  16m.  8mėn.  12d. 

smiltis rašė:

<...>Ištikrųjų galvoju,kad reikia keisti požiuri i alkoholį,o ne kažko negerti,kažko nedaryti,paprasčiausiai reikia suvokti ,kad organizmo busena natūrali yra blaivybė,o alkoholis yra narkotikas,nuo kurio išsivysto priklausomybė,gal ir drąsiai pasakysiu,bet man nesunku negerti,aš  dabar gyvenu.;)

Požiūri keisti, žinoma, reikia, bet pradžioje tikriausiai reikia paprasčiausiai nustoti gerti. Nes jei geri ir „keiti požiūrį“, tai kažin ar išvis kas nors vyksta. Prisiminus koks gražus ir protingas buvau kai gėriau, tai begerdamas bučiau galėjęs valandomis apie tai kalbėti ir „keisti požiūrį“, bet jei būtų pritrūkę gerklę perkasčiau už lašą alkoholio...

Turiu pažįstamą, kuris negeria kelis metus, tai jam alkoholis yra nuodas ir didžiulis blogis, o aš visuomet galvoju, kad alkoholis geras ir universalus dalykas naudojamas daugelyje sričių ir nereikėtų laikyti jo blogiu vien todėl, kad negaliu gerti.

Neprisijungęs

#611 2013-06-13 13:35:35

Rita64
Senbuvis

Nustoti gerti  ir keisti požiūrį į alkoholį- tai du broliai dvyniai. Vienas be kito- niekaip....

Neprisijungęs

#612 2013-06-13 17:24:04

smiltis
Senbuvis

Sutinku,kad alkoholis universalus dalykas,naudojamas kosmetikoje,medicinoje ir kitur...bet mes kalbame apie zmogaus vartojama alkoholi,nuo kurio daugumai issivysto priklausomybe,sis forumas butent toks,nepuolu i krastutinumus ,neaiskinu geriantiems,kad keistu poziuri,buna zinoma isimciu,kad ir pasakau,bet gal savo gerai pazystamam zmogui ir tai atsargiai,jei matau,kad zmogus domisi arba visai pasimetes.O kaip gali nustot gert jei nezinai,kodel tai turi padaryti,jei nesuvoki?Manau,kad alkoholio pasekmes vercia susimastyti,kas jis yra istiesu" ar tai dziaugsmas,ar prazutis ir kai suvoki,tada tas poziuris ir pasikeicia savaime:)

Neprisijungęs

#613 2013-06-14 11:01:49

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Sveiki,na aš manau kad alkoholis,kaip tok jis juk nėra nuodas,jis daug kur naudojamas,ir labai reikalingas,bet jis tampa nuodu žmogui kuris yra priklausomas nuo jo,juk ir mūsų kiekvieno pats oragnizmas gamina alkoholį,juk kaip tampama priklausomu,kai mes gėrėme,mūsų organizmas gaudavo alkoholio iš pašalies,ir ilgainiui jo gamintis pačiam nebereikėjo,su laiku ta sistema,kur gamina alkoholį pradeda išnykti,juk kam gamintis pačiam organizmui,vargti,jei jo gaunama su kaupu ir be vargo,kaip tam bedarbiui,jei gauni pašalpą,tai kam dirbti,dabar kai nustojame vartoti mums pradžioje labai sunku,nes turi atsistatyti vėl ta jo gamybos sistema,kam atsistato tai valio,o kam ne tai ir vargsta visą gyvenimą,ir kovoja su tuom iki gyvenimo galo,o kam dar šita sistema nepragerta,tai gali gyventi ir be jo,tiesiog gyventi blaivų gyvenimą ,su laiku, net negalvojant apie tai,taigi daryčiau išvadą,kad alkoholis mum,priklausomiems,yra tikrai nuodas ir gyvenimo griovėjas,o sveikiem žmoniem jis nieko blogo nedaro,savo laiku perlenkėme lazdą,tai dabar turime ką turime,geros dienos visiem.

Neprisijungęs

#614 2013-06-14 11:18:08

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  11mėn.  17d. 
Nerūkau  19m.  0mėn.  3d. 

skorpionas rašė:

Sveiki,na aš manau kad alkoholis,kaip tok jis juk nėra nuodas,jis daug kur naudojamas,ir labai reikalingas,bet jis tampa nuodu žmogui kuris yra priklausomas nuo jo,juk ir mūsų kiekvieno pats oragnizmas gamina alkoholį,juk kaip tampama priklausomu,kai mes gėrėme,mūsų organizmas gaudavo alkoholio iš pašalies,ir ilgainiui jo gamintis pačiam nebereikėjo,su laiku ta sistema,kur gamina alkoholį pradeda išnykti,juk kam gamintis pačiam organizmui,vargti,jei jo gaunama su kaupu ir be vargo,kaip tam bedarbiui,jei gauni pašalpą,tai kam dirbti,dabar kai nustojame vartoti mums pradžioje labai sunku,nes turi atsistatyti vėl ta jo gamybos sistema,kam atsistato tai valio,o kam ne tai ir vargsta visą gyvenimą,ir kovoja su tuom iki gyvenimo galo,o kam dar šita sistema nepragerta,tai gali gyventi ir be jo,tiesiog gyventi blaivų gyvenimą ,su laiku, net negalvojant apie tai,taigi daryčiau išvadą,kad alkoholis mum,priklausomiems,yra tikrai nuodas ir gyvenimo griovėjas,o sveikiem žmoniem jis nieko blogo nedaro,savo laiku perlenkėme lazdą,tai dabar turime ką turime,geros dienos visiem.

Taip pagal šitokią logiką ir gyvatės nuodai yra ne nuodas, nes atitinkamai paruošti jie yra naudojami gydymui.
Beje iš kur ištraukei kad organizmas gamina alkoholį? Čia Švėkšnoj taip moko?

Neprisijungęs

#615 2013-06-14 12:00:15

skorpionas
Senbuvis

Tai tu labai teisus,ir gyvatės nuodai ne nuodas,jei vartojama pagal paskirtį,o organizmas gamina netik alkoholį,bet ir nokotiną,ir su rūkymų tas pats,beje esu nerūkantis,ir niekad nebuvau rūkantis,esu kovojantis prieš rūkymą,o dabar ir prieš nesaikingą alkoholio vartojimą,ne ne Švėkšnoje,bet kai priminei berots tai sakyta buvo,tai sena tiesa.

Neprisijungęs

#616 2013-06-14 13:24:24

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  10m.  0mėn.  8d. 
Nerūkau  10m.  0mėn.  1d. 

Organizmas gamina ir alkoholį (tai vyksta virškinimo sistemoje natūralaus rūgimo procese), ir kitas "negeras" psichotropines medžiagas - jei jų nebūtų negalėtume pvz. be skausmo vaikščioti. Tai faktas - manau bet kox medikas patvirtins.
Apskritai, organizmas tokia chemijos laboratorija, kuri gamina, esant reikalui, bet kokią medžiagą.
Kūrėjas - dydis meistras! :-)

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#617 2013-06-14 15:56:50

Rita64
Senbuvis

Viską lemia mūsų požiūris. Kai organizmas išvalytas nuo "priemaišų", protas tampa pavaldus pasamonei( kuri niekada neklysta).  Jei suvokiam kam koks daiktas skirtas- taip jį ir vartojam. Juk viskas ( tame sk. ir mąstymas) yra realetyvus.
Čia kaip su sąvoka "daug ar mažai"------   tyrs plaukai ant galvos- mažai, o barščių lėkštėje- daug.

Neprisijungęs

#618 2013-06-14 16:02:15

skorpionas
Senbuvis

Na čia palyginimas tai geras,super.

Neprisijungęs

#619 2013-06-14 16:23:34

simute
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-05-02
Žinutės: 104

Blaivus  12m.  2mėn.  19d. 

na  tada Rita Jus man paaiškinkit...negeriu mėnesį su truputuku(kaip jau truputėlį organizmas apsivalė), bet protas maištauja, nesijaučiu gerai, esu dirgli ir t.t...gyvenimo kokybė tokia š**inoka...tai čia gautūsi, kad mano pasamonė pokštauja su manim? nes bent dabar (tfu tfu tfu) mano požiūris į alkoholio gėrimą yra kaip pvz į cemento laižymą, nei skanu nei naudinga, nei reikalinga...o kas toliau?

...yesterday you said tomorrow...

Neprisijungęs

#620 2013-06-14 16:46:45

Rita64
Senbuvis

Miela Simute, pakentėkit. Tai įvyksta ne taip greitai. Bent aš ilgai to laukiau..... Taip- gert lyg ir nesinorėjo, pykino (beje savaitėm aš niekad negėriau- bet gėriau per daug.). Kaip minėjau ankstesnėse savo žinutėse- man padėjo dvasininkas, jo malda, meditacija. O suirzimas- tai mūsų organizmo ( kaip mažo vaiko reakcija- negaunu- pykstu.) Perkoduot protą labai nelengva.
Kiek skaičiau pačios pamąstymus, tai pati tiki tik tuo ką matai, ir ką gali paliest....    Bet yra kai kas daugiau.... -mūsų pasąmonė- jos nei matai, nei gali paliest. Bet čia būtų labai ilga diskusija, ir turbūt tikrai ne visiems įdomi.

Neprisijungęs

#621 2013-06-15 08:19:01

smiltis
Senbuvis

Pacituosiu ištrauką  tau Simute iš knygos manau taps viskas aišku.
Ar esi girdėjusi apie vabzdžiaėdžius augalus?Jie apverčia  aukštyn kojomis įprastą gamtos procesą,kai gyvūnai minta augalais, ir  praturtina savo racioną į spąstus viliodami vabzdžius.Saracėnija!klastingas augalas ir pakliuvimas i ją primena narkotinę priklausomybę.
Augalas yra ąsočio formos, o jo vidus padengtas lipniu nektaru.Aplink jį sklindantis  aromatas vilioja muses ir jos negali atsispirti šioms nemokamoms vaišėms.Dėje, vaišės nėra nemokamos.Priešingai vargšė musė už jas sumoka savo gyvybe.Tai ne sutapimas,kad nuolydis augalo viršunėje yra beveik nepastebimas ir kad augalo vidus yra padengtas smulkiais plaukeliais,augančiais tik viena kryptimi_Žemyn.
Svorio jėga,tiekiamas dar neiščiulptas nektaras ir plaukeliu kryptis veikia išvien,kad nieko neitariantys vabzdžiai lįstu gilyn į spąstus.Ar pradedate kažką įtarti?Ar galite kažką panašaus ižvelgti į narkotinę priklausomybę?Vargšė musė taip užsimiršusi mėgaujasi vaišėmis,kad visiškai nekreipia dėmėsio  į vis statesnį augalo nuolydį,kol palaipsniui įviliojama į spąstų gelmes.Tačiau,kodėl musė turi nerimauti?Juk ji turi sparnus,net dabar pastebėjus suvirškintus musių palaikus ,plaukiojančius syvuose ąsočio dugne,ji žino,kad jai to nenutiks.Dėje ji godžiai apsirijo dabar sveria dvigubai daugiau ,nei įprastai,jos sparnai ir kojos pasidengė lipniu nektaru,kuo labiau ji blaškosi tuo labiau prastėja reikalai,augalo šonai dabar be plaukelių ir beveik vertikalūs.Niekas negali apsaugoti musės nuo jos draugių likimo.
Galbūt jums atrodo,kad palyginimas su alkoholizmu yra tiesiog nevykęs,tačiau nors trumpai pasvarstykite ir ,manau,kad sutiksite ,kad tam tikri aspektai nuostabiai panašūs.Turekite omenyje,kad vabzdžių gyvenimo trukmė matuojama dienomis ,ne metais.
Ar galite įsivaizduoti,kad muse ,tūpianti ant augalo,lyg paauglys,pirmą kartą ragaujantis alaus?Kai alkoholikas nebegali nepastebėti,kad jo gyvenimą valdo ir griauna gėrimas,ar jis nemėgina gerti mažiau?kaip ir smarkiai nutukes žmogus mėgina valgyti mažiau? tačiau  ar laikantis dietos maistas atrodo mažiau vertingas,priešingai,kuo mažiau valgote,tuo alkanesnis darotės.Kuo alkanesnis darotės,tuo didėja netekties jausmas,tuo vertingesnis tampa kiekvienas kąsnelis.Visiškai tas pats vyksta,kai mėginate gerti mažiau,Tuo metu,kai neleidžiate sau gerti, liūdna,jaučiatės blogai,nes negalite išgerti užtektinai.Ar musės blaškymasis nepanašus i nesėkmingas alkoholiko pastangas gerti mažiau?Save kontroliuoti?Gėrimas  jo akyse dėl to nepraranda vertės.Priešingai dabar jis valdo visą jo gyvenimą.Ar pusiau suvirškinti vabzdžių palaikai,negali būti palyginti su žlugusiais denatūruoto spirito mėgėjais,kurių egzistencija apsiriboja išmaldos prašymu ar vogimu kitai dozei.Ar tai,kad musė  pastebi pusiau suvirškintus kūnus,sulaiko ją jungimosi prie jų?Kas žino?gal būt kai kurie  vabzdžiai suuodžia pavojų ir paprasčiausiai pasišalina.Kai buvome vaikai ir mėgavomės gimtadienio šventėmis ir valdėme stresus be alkoholio ar tuo metu sulaikė mus  nuo jungimosi prie 90 procentu geriančios visuomenės?Galu gale juk 10 procentų žmonių nepatenka į juos.Tačiau,kai kartą suprasite.tuomet stebėsitės..kaip kas nors apskritai sugeba jų išvengt tų spąstųi.Nei daktarai nei A A nepaaiškina,kodėl tapti alkoholiku gali prireikti nuo 2 iki 60 metų gyvenimo tarpsnio.Jei egzistuotu panašus augalas į mintantįjį vabzdžiais,tačiau mistu žmonėmis,mes visi nuslystume daugmaž vienodu tempu.Tačiau alkoholio spąstai kur kas sudėtingesni,dėl to ,kad kiekviena auka krinta į spąstus unikaliai.Greitis,kuriuo nusileisite žemyn  priklauso nuo nesuskaičiuojamos daugybės aplinkybių.Pašios paprasčiausios:kaip jus išauklėti,ar jūsų tėvai gėrė ir skatino jus išgerti,jūsų draugai ir kolegos,jūsų pomėgiai ir laisvalaikis,jūsų fizinis atsparumas,net jūsų išpažįstama religija(tarp musulmonų mažai alkoholikų)
Alkoholis yra narkotikas_nuo kurio išsivysto priklausomybė!

simute rašė:

na  tada Rita Jus man paaiškinkit...negeriu mėnesį su truputuku(kaip jau truputėlį organizmas apsivalė), bet protas maištauja, nesijaučiu gerai, esu dirg.li ir t.t...gyvenimo kokybė tokia š**inoka...tai čia gautūsi, kad mano pasamonė pokštauja su manim? nes bent dabar (tfu tfu tfu) mano požiūris į alkoholio gėrimą yra kaip pvz į cemento laižymą, nei skanu nei naudinga, nei reikalinga...o kas toliau?

Paskutinis taisė smiltis (2013-06-15 08:24:01)

Neprisijungęs

#622 2013-06-15 22:42:25

simute
Aktyvus narys

Smiltis, čia kaip pirštu į akį man pataikyta smile šita knyga pradėjau blaivybę, reiks dar kartą paskaityti smile o šitą citatą dažnai prisimenu smile)

Neprisijungęs

#623 2013-06-16 00:15:14

smiltis
Senbuvis

Džiaugiuosi už tave,kad jauna gavai suvokimą,koks alkoholis klastingas,patikėk,kai  jam atiduodi gražiausius savo metus ir tik tada supranti,būna labai skaudu, o pakeisti nieko negali.Galvojau šiandiena apie tave,taip norėjau ,kad suprastum ir išgirstum.Skaudu matyti jaunus žmones ,kurie geria alkoholį ir nežino  kur tai veda.  nudžiuginai mane:)

simute rašė:

Smiltis, čia kaip pirštu į akį man pataikyta smile šita knyga pradėjau blaivybę, reiks dar kartą paskaityti smile o šitą citatą dažnai prisimenu smile)

Neprisijungęs

#624 2013-06-16 22:15:23

simute
Aktyvus narys

man ir dabar gaila, kad anksčiau nesusimasčiau,mokslus pateriojau...ir dėl kėkvieno rytojaus nerimauju, kad tik viskas būtų gerai...jei ne AA tai jaučiu, kad nieko nesigautų smile gera kai žinai, kad yra žmonių kurie yra pasiryžę tau padėti smile ir labai gaila bendraamžių, kurie negeria, neatsigeria o laka..
Beja, ačiū Smiltis smile

Neprisijungęs

#625 2013-06-17 10:08:05

skorpionas
Senbuvis

Šaunuolė smiltis,šitą straipsnį galima net atsispauzdinti,ir kiekvienam jaunam žmogui padalyti,kad suvoktu kokia tai klastinga liga.

Neprisijungęs

Forumo apačia