VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 30d. |
Nikita rašė:
savijauta buvo tragiška – vėmiau, drebėjau, galvojau tik apie tai kaip įkalti ir t.t.
O pastebėjau, kad kitą dieną kojas atimtų? Lyg kad nutirpusios būtų. Ir jum taip buvo?
Nikita, nejuokauk, jei kojos nutirpo, reiškia - kažkas su kraujagyslėm negero darosi. O dėl kraujagyslių - juk žinai tur būt, kad insultas ištinka. Jei yra jau taip blogai - nejuokauk. Jei esi viena kambary, ar bute, tai nėra gerai. Aš tau patariu gelbėti save.
Neprisijungęs
Žinai, žiemą žiūrėjau vieną filmą. Vadinosis "Amour".
Ar matei? Mano tėtis ant mirties slenkčio, 82 metų.
Nenoriu tiek gyventi.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 30d. |
Nikita rašė:
Žinai, žiemą žiūrėjau vieną filmą. Vadinosis "Amour".
Ar matei? Mano tėtis ant mirties slenkčio, 82 metų.
Nenoriu tiek gyventi.
Na, bet juk nenori numirti šiandien, arba rytoj, tikiuosi. Juk išvardijai dalykus, kurie yra labai svarbūs ir tu turi juose dalyvaut: vaikų beprasidedantis savarankiškas gyvenimas, Siamo katytė, tikiuosi labai mylima. O tėtis nugyveno labai šaunų metų skaičių. Tokio amžiaus nereikia baidytis, tokio amžiaus žmonės dažnai dar sugeba mėgautis gyvenimu ir yra neblogos sveikatos. Griebk, Nikita, save į rankas
Neprisijungęs
Išvardijau dalykus, dėl kurių nebūnama blaivūs. Nei dėl vaikų, nei dėl darbo ani dėl katės.
Nes jei jų nebus, kas mane dar palaikys?
Neprisijungęs
Jei ramiau pasijusi pasakysiu šimtai moterų pergyvena,dėl savo vaikų,tūkstančiai žmonių gedi savo artimųjų ir savo augintinių,visų žemelėj vargai panašūs,todėl turi rasti patikimą žmogų su kuriuo galėtum pasidalinti savo nuogąstavimais,tau tikrai palengvės...o jei neturi galimybės , rašyk čia,tikrai išklausysime ir suprasime tave ,pas mus juk tos pačios problemos.Dėl alkoholio skanumo tai apsirinki,jis neskanus,tik apkvaišusios smegenys ,reikalauja dar ir dar dopingo,prisimink vaikyste,kai dar negėrei,pirmas gurkšnis buvo šlykštus,tik su laiku prisipratinai savo organizmą prie tos bjaurybės,tai narkotikas,kurio poveikis kaip ir kitų narkotikų,abstinencijai atėjus ,reikalaujama papildymo.Tai priklausomybė,kuri gali baigtis - visiškai nutraukus alkoholio vartojimą. Save kankini,užgeri ir vėl viskas iš naujo,kaip tam posakyje"Timpt už vadžių, vėl iš pradžių"O.kad užgėrei čia ne bėda ir ne pasaulio pabaiga,mėgink dar kartą ir keisk požiūrį apie alkoholį-tai narkotikas.
Nikita rašė:
Viskas vyksta tarp 2 ausų....
Lietuvos pasiilgusi iki skausmo, tuoj vaikus paleisiu į gyvenimą. Ir mano siamo katė jau 12 metų sulaukė. Suprantu, kad turiu daryti dėl savęs, nes tie kiti yra per toli arba per greit išeis....
Šiandien esu emocionali...
Neprisijungęs
Ačiū, bet nepasijusiu ramiau, Lai šimtai moterų turi savo vaikus ir kates... Visų mūsų istorijos yra panašios, bet ir labai skirtingos... Esu uždara, net ir AA savo tikro vardo nesakau.
Bet jaučiu, kad viena neišliksiu.
Neprisijungęs
Viena diena praėjo.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 21d. |
Ir kaip jautiesi?
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 21d. |
Nerūkau | 16m. | 9mėn. | 3d. |
Sveika prisijungus, Rita64. Smagu, kad didėja blaiviai gyventi norinčių gretos :)
Neprisijungęs
Laba. Taip , Audroni. Mano noras yra beribis. Beribis ir tikėjimas. Aš jau nemažai pasiekus, bet radus šį forumą( beje visai atsitiktinai) nusprendžiau parašyt. Prieš tai beveik viską jame perskaičiau. Manau, kad visi sutikti žmonės ir jų patirtys- yra vertingi mokytojai.
Neprisijungęs
Pačios nuostabai, 2 dieną jaučiuosi kur kas geriau nei prieš 3 mėnesius, kai baigiau. Tuomet 2 dieną jaučiausi tokia puslavonis, o dabar lauke dirbu ir nieko. Tikrausiai organizmas reikalauja fizinio nuovargio :-)
Rita64, kokia tavo istorija? Aš irgi prieš prisijungdama pirmą kartą visą forumą skersai ir išilgai išskaitinėjau. Labai padėjo ir padrąsino. Iki šiol padeda...
Neprisijungęs
Mano istorija- gana ilga. Pradėjau išgėrinėt jau senokai, kai dirbau kolektyve, kur vadovai pradėdavo"ragaut" 8 val. ryto. Pradžioje reikėdavo juos parvežt namo, atvežt svaigalų. Po truputį- prisėsdavau ir aš.
Šiandien tos įmonės jau 8 metai- nėra( kaip beje ir kai kurių vadovų). Aš likau be darbo, palaidojau artimiausius žmones, likau visiškai viena, ir....
Taip tęsėsi 7 metus. Nežinau, kaip aš išsilaikiau. Dar sugebėjau rast kitą darbą, išlaikyt namus, bet vienatvę skandinau. Bet ji nenuskendo. O skendau aš. Negalėjau niekam atsivert. Miestelis per mažas.....
Šiandien-dar "paslystu". Bet jau žymiai rečiau ir trumpesniam terminui.
Nesilankiau nei pas psichologus, nedalyvavau grupėse.
Manau, kad man padėjo vienas dvasininkas. Aš tiesiog patikėjau maldos galia.
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 0mėn. | 8d. |
Nerūkau | 19m. | 0mėn. | 25d. |
Rita64 rašė:
Mano istorija- gana ilga. Pradėjau išgėrinėt jau senokai, kai dirbau kolektyve, kur vadovai pradėdavo"ragaut" 8 val. ryto. Pradžioje reikėdavo juos parvežt namo, atvežt svaigalų. Po truputį- prisėsdavau ir aš.
Šiandien tos įmonės jau 8 metai- nėra( kaip beje ir kai kurių vadovų). Aš likau be darbo, palaidojau artimiausius žmones, likau visiškai viena, ir....
Taip tęsėsi 7 metus. Nežinau, kaip aš išsilaikiau. Dar sugebėjau rast kitą darbą, išlaikyt namus, bet vienatvę skandinau. Bet ji nenuskendo. O skendau aš. Negalėjau niekam atsivert. Miestelis per mažas.....
Šiandien-dar "paslystu". Bet jau žymiai rečiau ir trumpesniam terminui.
Nesilankiau nei pas psichologus, nedalyvavau grupėse.
Manau, kad man padėjo vienas dvasininkas. Aš tiesiog patikėjau maldos galia.
Tai dabar turi šansą rašyt naują istoriją. Labai gerai, kad prisijungei, turėsi čia bendraminčių ne tik dėl negėrimo bet ir dėl maldos. Sveika prisijungus prie mūsų forumo. :)
Neprisijungęs
Dėkui, Marijau.
Tikrai - čia bendraminčių- daug, ko man trūksta savo aplinkoje.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 18d. |
Sveika,Rita64.Visi čia mes verdame tame pačiame katile.Tai jeigu yra noro,virkime kartu.
Neprisijungęs
as antra diena ragauju... grauziuosi,bet kaip nugaleti save tikrai nezinau...
Neprisijungęs
Ar daug liko dar ragaujamo? Tik iš savo patirties galiu pasakyti. Išpilk, išgerk valerijonų ir miegoti.
Neprisijungęs
Artėja vakaras pasistenk išsimiegoti,negerk stipraus gėrimo ant nakties,nusipirk silpniausio sidro,turėk šalia lovos ,kad nejaustum nerimo,jei pasiseks išsimiegoti,tai ryte atsikėlus,jausies geriau,tik tada jau nebepirk nieko,pamėgink!tikrai gaila,kad geri ,o dar labiau gaila,kad blogai jautiesi,žinau tą buseną..
Kitokia rašė:
as antra diena ragauju... grauziuosi,bet kaip nugaleti save tikrai nezinau...
Neprisijungęs
Kitokia, kaip jautiesi šiandien? Parašyk.
Neprisijungęs
Sveiki visi.Jauciuosi ne tik pries save kalta,bet ir pries jus.Antra diena esu blaiva.Galva skauda.Bet praeis.jei ne jus visi tai tikrai buciau dar gerus.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 21d. |
Nerūkau | 16m. | 9mėn. | 3d. |
Prieš mus kaltai nereikia jaustis, svarbiausia, kad sustojai ir esi blaivi jau antra diena. Galva praeis, savigrauža taip pat, tik ne taip greitai...
Neprisijungęs
Taip, jausti prieš kažką atsakomybę- didelė paskata. Netgi, jeigu tų žmonių nematai ir niekada nepamatysi.
Galva praeis. Dabar kiekvieną vakarą gerk valerijonų arbatą su šaukštu medaus. ( ilgokai pagerk). Vidinis nerimas taip greit nepraeina. Reikia arbatėlių.Žiūrėk į priekį, planuokis darbus. Pamilk save. Laikykis.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 30d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 23d. |
Kitokia rašė:
Sveiki visi.Jauciuosi ne tik pries save kalta,bet ir pries jus.Antra diena esu blaiva.Galva skauda.Bet praeis.jei ne jus visi tai tikrai buciau dar gerus.
nesigraužk stipriai, Kitokia. Manau labai mažai kam gavosi iš pirmo karto nušokti. Laikas gydo. Sveik ir nesiparink!
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 0mėn. | 8d. |
Nerūkau | 19m. | 0mėn. | 25d. |
Ką aš žinau... Nelabai man patinka tie atsigavinėjimai su sidriukais ir valerionais... Oi oi, pamanyk, galvytę skauda! Pagailėkit manęs...
O tai kuo tada šitas kartas skirsis nuo praeito?
Gi tada irgi įkaliau nenorėdamas. Tada irgi susiklostė tokia situacija, kad kitaip negalėjau, taip sudėtinga viskas buvo...
Tai ką, taip ir važiuosim gailėdami savęs? Pirma galėdami savęs įkalam, kad nebūtų taip skauda, kad užsimiršt; o paskui jau gailim savęs, kad skauda galvytę su kepenukais, kad butas privemtas, kad pinigėliai pragerti...
Aišku prasidės dabar: ai, vėl tas senas bambeklis, jis nieko nesupranta, nejautrus yra, jau per tuos metus pamiršo kaip sunku...
Nifiga, nieko nepamiršau Todėl ir bambu! Pernelyg gerai atsimenu, kad kol kiti ir pats save užjautinėjau, glosčiau ir guodžiau - gėrimas tęsėsi... Skausmingai su nutrūkimais bet tęsėsi...
Tai gal jau laikas tiesai į akis pažvelgt ir baigt gailėt savęs?
Su kuo jūs? Su apsisprendusiais, ar su maknojančiais tam pačiam š@#$e?
Neprisijungęs
Mes čia neiname nei su kuo,nei prieš ką,mes einame visi blaivybės keliu,vienas kitą palaikydami pasitardami,pabardami bei paguozdami,mes visi segame viena liga,visi esame alkoholikai,ar tu negeri trylika metų,ar septynis metus,ar septynis mėnesius,ar septynias dienas,visi turime tą pačią bėdą, kartais reikia žmogaus su kuriuo norėtum išsikalbėti,išsakyti viską kas ant širdies,ką labai skauda,ir kai geriame tų bėdų mums atrodo kad turime labai daug,tik atminkime vieną dalyką,kad alkoholis nei vienos problemos dar neišsprendė,o tik dar labiau pagilina,ir kuo daugiau geriame,tuo daugiau dar prisidarome problemų ir bėdų,kenkiame savo sveikatai ir santykiams su artimaisiais,niekas kitas negali suprasti taip kaip tokią pat bėdą turintis žmogus,aš kartą ėjau prekybos centre,ir toks žmogus prašė porą litų,iškarto praėjau ir nedaviau,nes visad kalė į galvą kad nereikia duoti,bet paskui apsisukau ir sugrįžau,daviau penkis,bet tas vyras atrodėl labai blogai,ir sako kažin ar bedaeisiu iki lentynos ir kasos,kadangi buvo padoriai apsirenges,ir nebomžas,aš nuėjau nupirkau 200g. mažą buteliuką,pavalgyti ir atsigerti,sakau nueik į tuliką išgerk puse,užkask ir pareik atgal,jis išgėrė visą,tada ilgai kalbėjomės,jis buvo toks laimingas,kad rado žmogų,kuris jį suprato,ir išklausė,išsikalbėjome apie blaivybę,kad ir aš toksai pats buvau,ir patariau kaip toliau elgtis,po trijų mėnesių sutikau vėl,su kostiumu,kaklaraiščiu,gražia mašina,jis apkabino mane,toks laimingas,sako kad tik mane visi keikė,baudė ir skaudino dėl to kad geriu,o tu man toks geras buvai,taip nuo dūšios išklausei ir patarei daug ką,sako man didžiausia gėda būtu buvę sutikti tave vėl girtam,sako jaučiu atsakomybę prieš žmogų kuris mane gelbėjo,bet ne užgauliojo,gerai kitokia kad jauti atsakomybę,mes visi blogai jaučiamės,kai kasnors iš mūsų čia esančių paslysta ir užgeria,jei jau esi čia tai esi mūsų draugas ir bendražygis,susiimk į rankas,ijunk skaitiklį ir visi ženkime į priekį kartu,pamatysi kokia būsi laiminga po kurio tai laiko,nusiramink,o arbatėlių tikrai pagerk,gero vakaro,Tau ir visiems.
Neprisijungęs