VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Jo kol pati pyliau,džiaugdavausi,kad eilÄ—je aplink perka alko,nes bijodavau sutikti kokį pažystamÄ… žmogų,kuris yra kaimynas ar kaimynÄ—,bendradarbis(negeriantis)..dabar matau kitokį vaizdelį,geria kas antras ,jaunas,senas,alkoholis prie pat kasų parduotuvÄ—se,kad toli nereiktu eiti,nežinau kodÄ—l atsivÄ—rÄ— man akys,ar,kad ilgai negeriu,o gal nebegaliu gerti,nes itariu,kad gali ivykti kažkas negrąžinamo.Kol skaiÄiau,kad problemu su alkoholiu neturiu,tik dažnai geriu,na kasdien tik...viskas buvo gerai,tai bet viena dienÄ… smarkiai susižeidžiau girta,tada pradÄ—jau mÄ…styti,kuo gali baigtis mano gÄ—rimas,nuejau pas narkologÄ™,ji man pasakÄ—,tai tau ispÄ—jimas iÅ¡ aukÅ¡Äiau -nustok,nepatikÄ—jau,toliau gÄ—riau,kol nutiko dar baisesnis įvykis,tad jei geri kasdien, nustok! dabar ir negurkÅ¡nok vynelio,nes tai tik kablys i nugarÄ… ,po kelinto tokio gurkÅ¡telÄ—jimo užmirÅ¡i kÄ… sau žadÄ—jai ir keliausi tuo paÄiu keliu į pražūtį
Viktorija rašė:
Sveiki visi,
ir aÅ¡ noriu padÄ—koti už palaikymÄ…. keista, bet kai tik skaitydavau šį forumÄ…, man atrodydavo tos palaikymo žinutÄ—s na taip - mandagumo žestas (ar gestas) ir tiek. Bet kai aÅ¡ gavau jų net 3 per vakarÄ…...ooo priÄ—miau labai asmeniÅ¡kai ir realiai patikÄ—jau, kad kitapus ekrano tikrai yra gyvi žmonÄ—s ir net siekiantys (ar pasiekÄ™ to paties tikslo). Tai Å¡tai, o dabar apie save. Penktadienį susidariau savaitgalio darbų sÄ…rašą (malonių darbų) ir pradÄ—jau juos įgyvendinti. Po puikios vakarienÄ—s su Å¡eima iÅ¡vykome į gamtÄ…. VaikÅ¡tinÄ—jome apie 4 valandas, grįžome jau sutemus. Užėjusi į parduotuvÄ™ buvau Å¡okiruota - prieÅ¡ mane eilÄ—je stovintys 5 pirkÄ—jai spÄ—kit kÄ… pirko ? AtspÄ—jot. Miegojau blogai (kaip supratau, kad tai yra normalu),bet pabudau anksti, be žadintuvo (kas man yra visiÅ¡kai nebÅ«dinga ir dar Å¡eÅ¡tadienį) ir iÅ¡keliavau sportuoti. Å is užsiÄ—mimas (na,žinoma be gÄ—rimo, man visada teikdavo didžiulį malonumÄ…). Grįždama pro turgelį nusipirkau braÅ¡kių už 12 litų ir pagalvojau, kad brangu... (mano "dozÄ—" kainuoja mažiausiai 14 Lt arba 14+14) ir tai "tipo" pigu. Taip smagiai pasijutau - viskas pagal planÄ…, grįšiu, susitvarkysiu namus, paruoÅ¡iu pietus ir vÄ—l į gamtÄ… .O lauke ne lyja, o pila. Na, kaip sakoma "žmogus planuoja, o dievas juokiasi". Butelio ne nuÄ—jau, o nubÄ—gau (juk minÄ—jau, kad lijo:). Atkaklumas. Sekmadienį vykdžiau progamÄ… - užsiimti malonia veikla - keliavau į baletÄ…. Praleidau tikrai puikų vakarÄ…. O dabar apie mano reikalus: visada maniau, kad susilaikant yra tas kalikus psichologinis noras įkalti, bet pasirodo, kad ne. FiziÅ¡kai jauÄiuosi klaikiai, iÅ¡tisai sauda galvÄ… (stiprisu, negu per "pachmielÄ…"), ryju nuskausminamuosius kaip saldainius, vakar iÅ¡gÄ—riau prieÅ¡ miegÄ… truputį vyno, galvos skausmas lyg ir aprimo, bet pati puikiai suprantu, kad tai ne problemos sprendimas. Trojos patarimas man labai priimtinas. Sunkus tas kelias kiekvienam, bet man žiauriai reikia jÅ«sų patarimų durnais klausimais.
Audronis pats pasiÅ«lÄ—, kitaip nebÅ«Äiau iÅ¡drįsusi.
Kitokia ir aš ne kitokia.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 7d. |
Nerūkau | 9m. | 11mėn. | 0d. |
Dėl "belaukiant pardoj prie kasų". Apskritai idomu ką žmonės perka - labai dažnai atrodo paradoksali situacija: žmonės zyzia, kad neužtenka pinigų, kad mažai uždirba, bet, kai pažiūri kokio Šprisipirkę... Ir nebūtinai tai "pirmo būtinumo prekė" alkoproduktai.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 1mÄ—n. | 18d. |
aš ir tą patį pastebėjau, kad eilėje stovint tik vienas kitas perka ne alkoholį o penktadienį, ar šeštadienį visai retai ką pamatysi be tokių prekių kasoje
)
Å¡ianakt sapnavau, kad nepastebimai pradÄ—jau vÄ—l po truputį iÅ¡gerinÄ—t, pabudus jausmas tiesiog nenusakomas, pasijauÄiau save iÅ¡davus, nusivylus...nemalonu net prisimint...sapne keldama butelį pagalvojau, kad kvailai elgiuosi ir negausiu mÄ—nesio ženkliuko... bÅ«na, kad ir JÅ«s taip sapnuojat?
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 7d. |
Nerūkau | 9m. | 11mėn. | 0d. |
simute rašė:
aš ir tą patį pastebėjau, kad eilėje stovint tik vienas kitas perka ne alkoholį
o penktadienį, ar šeštadienį visai retai ką pamatysi be tokių prekių kasoje
)
Å¡ianakt sapnavau, kad nepastebimai pradÄ—jau vÄ—l po truputį iÅ¡gerinÄ—t, pabudus jausmas tiesiog nenusakomas, pasijauÄiau save iÅ¡davus, nusivylus...nemalonu net prisimint...sapne keldama butelį pagalvojau, kad kvailai elgiuosi ir negausiu mÄ—nesio ženkliuko...bÅ«na, kad ir JÅ«s taip sapnuojat?
Būna, būna... :-) ir geriam, ir rūkom... :-)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 3mÄ—n. | 15d. |
Būna Baisiausias dažniausiai pasitaikaintis košmaras. Ryte taip gera būna, kad tai buvo tik sapnas
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mÄ—n. | 29d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 11d. |
simute rašė:
<...>būna, kad ir Jūs taip sapnuojat?
Pradžioje sapnuodavau... Kokiais ketvirtais blaivybÄ—s metais pabudau toks „pachmielingas“, kad reikÄ—jo daug vargo įtikinÄ—jant save, jog tikrai nieko negÄ—riau :D Dabar jau nepamenu kada sapnavau paskutinį kartÄ…, o gal nebesureikÅ¡minu taip, kaip anksÄiau.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mÄ—n. | 16d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 2d. |
simute rašė:
...... būna, kad ir Jūs taip sapnuojat?
Dar ir kaip...
Kartais susapnuoju, kad sapnuoju kad geriu... Vienžo, makalynÄ—, kaltÄ—s jausmas, nesuvokimas kaip Äia nutiko, kaip reikÄ—s pasiteisinti prieÅ¡ biÄiulius, pagunda nuslÄ—pt...
Labai gera proga pasitikrint kame gyveni. Iš kur įtampos ar pervargimai, kad atsiranda tokie sapnai. Visada yra priežąstis..
Neprisijungęs
gerai, kad ne man vienai taip bÅ«na jausmas tikrai nekoks prabudus ryte, tikiuosi, kad toki sapnai pasikartos labai retai, nors iÅ¡ kitos pusÄ—s galiu įsivaizduot kaip jausÄiaus iÅ¡ tiesų "atsigaivinus"
nemalonu net prisimint rytinę būseną
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 6mÄ—n. | 7d. |
Man taip yra buvę kažkada seniai ir nedažnai - keletą kartų. Dabar taip nebūna. Gal dėl to, kad negalvoju aš apie tą alkoholį kaip apie valgomą ar geriamą produktą. NUODAI ir basta! Vakar parduotuvėje lėkiau mineralinio pro alkoholio skyrių, tai žiūrėjau į tuos butelius kaip į kažkokius darinius iš kosmoso: buteliai įvairių formų, gražūs, blizgantys, gražiausiom etiketėm, o viduj - NUODAI. Nu toks keistas jausmas. Ir matau, žmonės stovi prie jų, renkasi, ima juos ir deda į krepšius. Galvoju, Dieve, Dieve, džiaugiuosi bent už tuos, kurie atėjo į protą. Ir iš tikrųjų, geriama masiškai. Vakar ryte vėl ėjau iš pievų pasiskynusi pienių kokteiliams. Na, atitinkamos ir mintys galvoje tokioje situacijoje, dvasingos ir bac - ant suoliuko sėdi du jauni vyrai ir jauna moteris, visai padoriai atrodantys. Bet, kas iš to? Pilsto į stiklinaitę "rašalą" iš plastmasinio butelio. Kitoj namo pusėj ant kito suoliuko du vyrai alų geria. Ir vyksta tai 10.00 val. ryto. Žiauru...
Paskutinis taisÄ— Troja (2013-05-28 16:20:15)
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
Trojos patarimas man labai priimtinas.
Viktorija, tai pirmyn! Tai tikrai nÄ—ra blogas pasirinkimas. Gal sudisciplinuos jis tave. SÄ—kmÄ—s
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mÄ—n. | 1d. |
Taip...atrodo anksÄiau net nepastebÄ—davau,kad beveik kiekvienas prie pirkinių krepÅ¡elio visada turi ir butelį.Gal todÄ—l,kad ir pati jį kiekvienÄ… dienÄ… turÄ—davau ir taip pat dairydavausi į Å¡alis ar kas iÅ¡ pažystamų nemato.
O Å¡iandien parduotuvÄ—je pamaÄiau buvusį bendradarbį,kuris žiÅ«rinÄ—jo butelį ir su pardavÄ—ja aptarinÄ—jo jo kokybÄ™.Taip norÄ—josi pasakyti,kad kiekvienam butely tas pats Å¡....,bet pagalvojau,gal jis moka gerti:/
O man dabar taip smagu,kad pro alko skyrių galiu prašvilpti kaip vėjas:DTikiuosi,kad taip ir bus!
Neprisijungęs
Fainai Äia paraÅ¡ei"Galiu praÅ¡vilpti,kaip vÄ—jas" ir aÅ¡ taip noriu:D
viera rašė:
Taip...atrodo anksÄiau net nepastebÄ—davau,kad beveik kiekvienas prie pirkinių krepÅ¡elio visada turi ir butelį.Gal todÄ—l,kad ir pati jį kiekvienÄ… dienÄ… turÄ—davau ir taip pat dairydavausi į Å¡alis ar kas iÅ¡ pažystamų nemato.
O Å¡iandien parduotuvÄ—je pamaÄiau buvusį bendradarbį,kuris žiÅ«rinÄ—jo butelį ir su pardavÄ—ja aptarinÄ—jo jo kokybÄ™.Taip norÄ—josi pasakyti,kad kiekvienam butely tas pats Å¡....,bet pagalvojau,gal jis moka gerti:/
O man dabar taip smagu,kad pro alko skyrių galiu prašvilpti kaip vėjas:DTikiuosi,kad taip ir bus!
Neprisijungęs
Esu vÄ—l anapus...
Pagalbos prašau.
Paskutinis taisÄ— Nikita (2013-05-29 11:01:34)
Neprisijungęs
Sveiki,o kad as prasvilpciau kaip vejas pro alko skyriu grizau is darbo siandien pikta,nemiegojus.Galva skauda,prie zemes traukia. Visa nakti darbe bardakas. Vaziuojant namo galvoju nieko nebus reikia sustoti degalinej TIK MAZIUKA BRENDZIUKO
po to galvoju parvaziuosiu namo tada paziuresiu. Prie namu parduotuvele maza,o pardavejos man jau prasyti nereikia.Ji zino ka as pirksiu
jau kiek dienu nebuvau,tai kazkokia geda pries tas pardavejas. tai sedziu toliau namie. kaip buna vienas smegenu pusrutulis sako-ikalk,o kitas-nebandyk.Ir ta kova kuo baigsis sunku pasakyti.
Neprisijungęs
Labas Kitokia aš kai dirbdavau pamainom, tai po naktinės visada išgerdavau "kad lengviau užmigt"
toks darbas plius pora buteliukų alaus ir rezultatas nekoks, atsikeldavau su plyÅ¡tanÄia galva, raudonom akim ir labai nekokia nuotaika
nemalonu prisimint
o pro alko skyrių aš negaliu prašvilpt, einu galvą nuleidus kaip nusikaltėlė, bet tikiu, kad vieną dieną ir man tiks tas pasakymas "prašvilpt kaip vėjas"
užtat sulÄių skyriuje jauÄiuos kaip vaikas saldainių krautuvÄ—lÄ—j
))
Neprisijungęs
Nikita rašė:
Esu vÄ—l anapus...
Pagalbos prašau.
Vakar įkalei? O šiandien kaip? Parašyk trumpai kas nutiko, nedink, laikykis su mumis...
Neprisijungęs
Nuo savaitgalio sÄ—džiu ant kablio. PaÄiai bjauru, bet taip skanu...
Pasiilgau Lietuvos :-) Klausau aktoriu trio draugams
Paskutinis taisÄ— Nikita (2013-05-29 12:49:02)
Neprisijungęs
Nikita rašė:
Nuo savaitgalio sÄ—džiu ant kablio. PaÄiai bjauru, bet taip skanu...
Pasiilgau Lietuvos :-) Klausau aktoriu trio draugams
Aišku...
ÄŒia jau kaip tu pati nori... Nori atsigert - atsigerk. Papasakosi paskui kaip ten skanu buvo.
O šiaip - smailink ir rišk, pakaks jei nuo savaiglio pradėjai.
Neprisijungęs
Kaip pati noriu?
Ogi nenoriu... Bet dar neišeina.
Gal galÄ—Äiau paklausti ar paÄiam buvo lengva? Pasidalink.
Neprisijungęs
Lyg tyÄia, kam skambinu, neatsako ir žinuÄių atidatryt neiÅ¡eina (anna)...
Kaip kad sūnus būdamas 4 metų ir neleistas į upę maudytis pasakė... "einu kartis" :-)
Paskutinis taisÄ— Nikita (2013-05-29 14:34:45)
Neprisijungęs
Nikita, laikykis. Bet kokiu atveju kažkiek reikÄ—s pakentÄ—t, tik jei nutarsi stabdyt, tai pakentÄ—t reiks tik keletÄ… dienų, o jei gersi toliau, tai ir kankinsiesi visÄ… tÄ… laikÄ…, o po to vis tiek reikÄ—s pakentÄ—t tas keletÄ… negÄ—rimo dienų, kol prablaivÄ—si. Tai kam atidÄ—liot tas keletÄ… dienų? AÅ¡ kai dabar pažiÅ«riu atgalios į savo užgÄ—rimus ir kaip tuo metu bÅ«na blogai, tai nežinau, kas priverstų dabar lįst į užgÄ—rusio žmogaus kailį. Nusipurtyk tÄ… alkoholį nuo savÄ™s ir blaivÄ—k - nesigailÄ—si. Jei esi toli nuo LT ir dÄ—l to tau yra blogai, ir dÄ—l to geri, tai dabar tau yra dvigubai blogai: ir dÄ—l to, kad esi toli nuo LT, ir dÄ—l to, kad geri. Nuo gÄ—rimo prie LT nepriartÄ—si. Tai atsikratyk bent to vieno blogumo - gÄ—rimo ir pasilik tik tÄ… dÄ—l LT. Gal Äia kÄ… ne taip supratau, tai - nepyk
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mÄ—n. | 29d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 11d. |
Suprantu, kad visi patarimai dabar skamba banaliai, bet reikia bandyti sustoti, Nikita. Visi puikiai žinom kur nuves pachmielas, o kuo ilgiau gersi tuo sunkiau bus sustoti. AÅ¡ stabdžiau turbÅ«t po kelių savaiÄių ar mÄ—nesio iÅ¡tisinio gÄ—rimo, savijauta buvo tragiÅ¡ka – vÄ—miau, drebÄ—jau, galvojau tik apie tai kaip įkalti ir t.t. Nieko naujo Äia nepasakiau, daugelis tai praÄ—jom tÄ… etapÄ…... Laikykis, stabdyk gÄ—rima.
Neprisijungęs
Kaip sakoma, būkim biedni, bet teisingi.
Nemeluoju Äia. Paskutiniai gurkÅ¡niai.... AÅ¡ nežinau kas bus rytoj...
Gerai kad esate. AÄiÅ«.
Neprisijungęs
Viskas vyksta tarp 2 ausų....
Lietuvos pasiilgusi iki skausmo, tuoj vaikus paleisiu į gyvenimą. Ir mano siamo katė jau 12 metų sulaukė. Suprantu, kad turiu daryti dėl savęs, nes tie kiti yra per toli arba per greit išeis....
Å iandien esu emocionali...
Neprisijungęs
savijauta buvo tragiška – vėmiau, drebėjau, galvojau tik apie tai kaip įkalti ir t.t.
O pastebėjau, kad kitą dieną kojas atimtų? Lyg kad nutirpusios būtų. Ir jum taip buvo?
Neprisijungęs