VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#501 2013-05-21 14:06:29

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Re: Noriu mesti gerti

NORAS,TIKĖJIMAS,SĄŽININGUMAS- tai raktiniai žodžiai į blaivybę,jeigu visa tai mumyse,ir nei vienas iš šitų trijų nesušlubuos,manau kad dar ilgai džiaugsimės gražiu gyvenimu,linkiu visiems sėkmės.

Neprisijungęs

2013-05-21 14:06:29

Google

#502 2013-05-24 10:44:36

Kitokia
Naujokas
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 17

Sveiki.Paskaitinejusi supratau,kad moteru cia yra visai mazai.Tikiuosi,priimsite mane i savo gretas.Man 35 metai.Turiu vyra,vaikus,darba,namus.Tik valios ne... Vyras mano 9 metai visai negeria.As pries 5 metus meciau rukyti.Bet jauciu,kad klimstu i alkoholio liuna...Vis randu priezasciu tam,kad "apdovanociau" save taurele...

SÄ—kmÄ— neateina pas tave,o tu eini pas jÄ…...

Neprisijungęs

#503 2013-05-24 11:21:11

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mÄ—n.  16d. 
NerÅ«kau  18m.  11mÄ—n.  2d. 

Kitokia rašė:

Sveiki.Paskaitinejusi supratau,kad moteru cia yra visai mazai.Tikiuosi,priimsite mane i savo gretas.Man 35 metai.Turiu vyra,vaikus,darba,namus.Tik valios ne... Vyras mano 9 metai visai negeria.As pries 5 metus meciau rukyti.Bet jauciu,kad klimstu i alkoholio liuna...Vis randu priezasciu tam,kad "apdovanociau" save taurele...

Labas, Kitokia! ÄŒia pataikei, prisijunk.
Yra tikrai Äia ir  moterų, pamatysi pati. Tik pati supranti, problema subtili, joms žymiai skaudžiau apie tai dalintis. Bet užtai kurios tai daro tai tikros Å¡aunuolÄ—s ir drÄ…suolÄ—s.

Paskutinis taisÄ— Marijus (2013-05-24 11:21:52)

Neprisijungęs

#504 2013-05-24 12:25:23

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  3mÄ—n.  26d. 

Sveiki,Kitokia.Toks jau tas alkoholis,pjauna ir moteris ,ir vyrus,ir į amžių nežiūri.

Neprisijungęs

#505 2013-05-24 12:32:14

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

Sveika prisijungus, Kitokia. Smagu, kad supranti turinti problemą ir ieškai išeities. Tikiuosi nors kažkuo sugebėsime padėti...

Neprisijungęs

#506 2013-05-24 13:12:37

simute
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-05-02
Žinutės: 104

Blaivus  12m.  1mÄ—n.  18d. 

Labas Kitokia smile Äia prisijungusi supratau, kad visi pasiruošę padÄ—t, tik svarbiausia, kad noras bÅ«tų smile nepriklausomai, ar tau 25, ar 35, ar 45metai smile ar tu moteris ar vyras smile didžiausios sÄ—kmÄ—s !

...yesterday you said tomorrow...

Neprisijungęs

#507 2013-05-24 13:29:10

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

labas Kitokia,džiaugiuosi kad jungiesi prie mÅ«sų,Äia visi vienodi,visi turime tÄ… paÄiÄ… bÄ—dÄ…,tÄ… paÄiÄ… ligÄ…,vienas kitam patardami,kartais ir pabardami bandome kapanotis,ir tikrai neblogai pavyksta,sveikinu ir linkiu sÄ—kmÄ—s.

Neprisijungęs

#508 2013-05-24 14:42:25

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  6mÄ—n.  7d. 

Å aunuolÄ—, Kitokia, kad prisijungei prie mÅ«sų. Yra Äia moterų ir nemažai. Man kaip tik atrodo, kad vyrų Äia mažuma pas mus big_smile Jei suvokei kad turi gÄ—rimo problemÄ…, tai beliko surasti motyvacijÄ… negert ir daugiau, ar mažiau pasistengt nukreipti save į kitus dalykus, nei gÄ—rimas. Žinok, tikrai galima įveikt Å¡itÄ… bestijÄ… - alkoholį, tik reik smegeninÄ—je į teisingas lentynÄ—les susidÄ—styt - kas yra kas - ir visas reikalas po truputį pradÄ—s riedÄ—t į kalnÄ… smile SÄ—kmÄ—s tau ir raÅ¡yk, kaip sekasi smile

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#509 2013-05-24 17:48:52

Viktorija
Senbuvis
Žinutės: 176

Sveiki,
ilgai klaidžiojusi po Å¡iÄ… pokalbių svetainÄ™ nutariau, kad Å¡iandien bÅ«tent ta diena, kai imsiuosi veiksmų. PamaÄiau naujokÄ™ KitokiÄ… ir nutariau - o kuo gi aÅ¡ kitokia:). Turiu ir aÅ¡ ir Å¡eimÄ…, ir darbÄ…, ir namus, ir problemų su alkoholiu. Apie tai žino tik keletas artimiausių žmonių. Jie tų problemų neturi, todÄ—l ir negali manÄ™s suprasti. Bandysiu Äia -su "savais". Noras keistis yra jau ilgai, buvo ir bandymų, bet kaip matote... NesiÅ¡laistau girta po barus ar miestÄ…, nesiautÄ—ju, dažniausiai geriu namuose. Geriu kasdien. Po darbo nusipirkti butelį man jau seniai tapo neatskiriamu dienos ritualu. O tada jau pagal situacijÄ… - kartais bÅ«na dar vienas, kartais ne. Niekada neturÄ—jau užgÄ—rimų, gal todÄ—l ilgÄ… laikÄ… laikiau save gerianÄia kaip visi. Gyvenu kažkokiame rÅ«ke, kaip tas ežiukas, dienos blaivos, vakarai..., rytai siaubingi visomis prasmÄ—mis. Gyvenimas eina, o aÅ¡ rituosi į pakalnÄ™. Žinau kuo galiu bÅ«ti, jei mesiu Å¡itÄ… "hobį", žinau, kuo galiu tapti prieÅ¡ingu atveju. Suprantu, kad vidurio Å¡iuo atveju nÄ—ra. Man JÅ«s visi pasirodÄ—te labai Å¡aunÅ«s ir gana sÄ—kmingai sprendžiantys savo problemas padÄ—dami vini kitiems. Noriu ir aÅ¡ jungtis, gal tai padÄ—s ir man, o gal ir aÅ¡ kažkam padÄ—siu. Å iandin penktadienis, turÄ—Äiau su buteliu rankose skaityti JÅ«sų pasisakymus, bet rankos užimtos baksÄ—jinu į klaviatÅ«rÄ…. Ryžtas bent Å¡iandien nevartoti yra, kas žino kaip bus rytoj. Bandau:PAŽADU  sau ir Jums, kad šį vakarÄ… bÅ«siu blaiva.
P.S. Per visą gyvenimą viešoje erdvėje nesu parašiusi nė vieno komentaro. Baugoka.

Neprisijungęs

#510 2013-05-24 18:11:06

Audronis
Senbuvis

Sveika prisijungus, Viktorija! Puiku, kad pripažinai sau turinti problemÄ…, tai pagrindinÄ— sÄ…lyga blaivybei. RaÅ¡yk drÄ…siai, visi mes Äia toj paÄioj baloj sÄ—dim, puikiai viskÄ… suprantam...

Neprisijungęs

#511 2013-05-24 18:30:00

Troja
Senbuvis

Sveika, Viktorija. Jei paskaitinÄ—jai mÅ«sų forumÄ… ir jis tau pasirodÄ— vertas dÄ—mesio big_smile, tai teisingai padarei, kad iÅ¡drįsai paraÅ¡yt. Visi Äia skirtingi, bet tikrai geranoriÅ¡ki ir pasiruošę padÄ—t, kiek tai įmanoma. Teisingai sakai, kad reikia bendraut su "savais" smile Jei dar nesi labai giliai įklimpusi, tai gal neilgai ir bÅ«sime tau "savi", ko nuoÅ¡irdžiai tau ir linkiu smile

Paskutinis taisÄ— Troja (2013-05-24 18:30:36)

Neprisijungęs

#512 2013-05-24 21:21:19

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  11mÄ—n.  7d. 
NerÅ«kau  9m.  11mÄ—n.  0d. 

Laba Kitokia ir Viktorija. Šaunuolės kad prisijungėt. Žingsnis žengtas ir tai šaunus žingsnis! :-)

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#513 2013-05-25 08:14:24

smiltis
Senbuvis
Registravosi: 2013-04-20
Žinutės: 268

Labas Kitokia ir Viktorija keiskite gyvenimÄ… į gražesnį ir blaivesnį,jei esat Äia- bÅ«kit pasveikintos,Jus einat teisingu keliu!

Neprisijungęs

#514 2013-05-26 12:39:12

Kitokia
Naujokas

Sveiki.Pirmiausiai labai aciu,kad taip siltai priemete smile o dideliais pasiekimais dziaugtis dar negaliu. Noras keistis aisku dar nedingo. Siandien as po darbo.Dirbu paromis.Tikiuosi laikysiuosi sau duoto zodzio. Prisijungusi cia pasijutau daug geriau.Anksciau atrode,kad as tokia pasaulyje viena.Dabar galiu su jumis bendrauti,nes anksciau su niekuo negalejau pasikalbet.

Neprisijungęs

#515 2013-05-26 12:51:04

Audronis
Senbuvis

Smagu, Kitokia :) Žinoma, kad nesi tokia viena, mÅ«sų Äia daug, netgi raÅ¡anÄių nemažai. RaÅ¡yk, klausk, nesigÄ—dink užduoti ir atrodytų kvailus klausimus... Tik niekam, sau taip pat, nedavinÄ—k didelių, sunkiai įvykdomų pažadų, paprasÄiausiai pamÄ—gink iÅ¡bÅ«ti blaivi Å¡iandien ir tiek :)

Neprisijungęs

#516 2013-05-26 13:08:23

Kitokia
Naujokas

As visur skaitineju,bet nerandu ar jus nerasote kaip jus isgyvenote ta blaivybes pradzia? Kokia pradzia buvo? Ka jus darete pirmomis dienomis?

Neprisijungęs

#517 2013-05-26 14:42:14

Troja
Senbuvis

Kitokia rašė:

As visur skaitineju,bet nerandu ar jus nerasote kaip jus isgyvenote ta blaivybes pradzia? Kokia pradzia buvo? Ka jus darete pirmomis dienomis?

Kitokia, aš jau kažkur rašiau, kad pradėjau nuo to, kad nusipirkau homeopatinį preparatą, skirtą organizmui valyti ir pliūrinau jį dvi savaites. Toks savotiškas užsikabinimas už blaivybės gavosi, nes, galvoju, jei jau pradėjau gert tą daiktą, tai juk reik ir sugert kursą, nes juk ir sumokėtų pinigų į balą išmest nesinori. O taip pat logiška, kad daug metų lakus, organizmas yra labai užterštas, tai žodžiu, gavosi toks mažų motyvacijų ratukas. Bet pirmos dvi savaitės buvo būtent tokios. Sunkios, bet lengvesnės su tuo preparatu. smile

Neprisijungęs

#518 2013-05-26 14:46:27

Audronis
Senbuvis

Labai skirtingas tas pirmų dienų pratempimas, forume tema kurioje kiek daugiau raÅ¡oma apie pirmÄ…sias dienas „Pirmosios blaivybÄ—s dienos, pirmieji mÄ—nesiai“ ir tema „Kaip iÅ¡likti blaiviam. MÅ«sų patarimai“, kurioje yra patarimai tinkantys tiek pirmas blaivias dienas gyvenanÄiam, tiek ir ilgÄ… blaivybÄ—s patirtį turinÄiam žmogui. Tiesa, patarimai dar nesudÄ—lioti į vienÄ… vietÄ….

Aš pats pirmom dienom griebiausi įvairių darbų, kuriems vis neturėjau laiko gerdamas. Nors ir nerekomenduojama persistengti bandant viską aprėpti, bet man tai padėjo nustumti tolyn mintis apie gėrimą...

Neprisijungęs

#519 2013-05-26 14:53:44

Troja
Senbuvis

Audronis rašė:

Labai skirtingas tas pirmų dienų pratempimas, forume tema kurioje kiek daugiau raÅ¡oma apie pirmÄ…sias dienas „Pirmosios blaivybÄ—s dienos, pirmieji mÄ—nesiai“ ir tema „Kaip iÅ¡likti blaiviam. MÅ«sų patarimai“, kurioje yra patarimai tinkantys tiek pirmas blaivias dienas gyvenanÄiam, tiek ir ilgÄ… blaivybÄ—s patirtį turinÄiam žmogui. Tiesa, patarimai dar nesudÄ—lioti į vienÄ… vietÄ….

Aš pats pirmom dienom griebiausi įvairių darbų, kuriems vis neturėjau laiko gerdamas. Nors ir nerekomenduojama persistengti bandant viską aprėpti, bet man tai padėjo nustumti tolyn mintis apie gėrimą...

Na, aÅ¡ pirmomis dienomis apie jokius darbus negalÄ—jau nÄ— pagalvot, nes visiÅ¡kai neturÄ—jau jÄ—gų, buvau, kaip zombis su įjungtu autopilotu. Tuo metu aÅ¡ supratau, kad laikas yra didžiausias gydytojas ir gelbÄ—tojas. Ir nutariau tiesiog stumti, stumti dienÄ… po dienos, nes net neabejojau, kad po tokio "stÅ«mimo" tikrai pagaliau iÅ¡auÅ¡ rytas, kai pabusiu su pilnaverte savijauta ir pilnaverÄiu žmogumi. Na, kad taip įvyks kiekvienam, nusprendusiam sustot gert, tai net abejoti nereikia. Svarbu susidraugauti su laiku. smile

Neprisijungęs

#520 2013-05-26 15:25:54

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  3mÄ—n.  26d. 

Man tai buvo labai gerai truputis darbo,truputis poilsio.Kadangi apmokamÄ… darbÄ… pragÄ—riau,taidarbavausi namie,pas mamÄ…,pas tuos kas prašė.Darbai nesunkÅ«s,pailsint.PradÄ—jau džiaugtis tuo,kas padaryta ryÅ¡kiai mažėjo kaltÄ—s jausmas.Paskui įsidarbinau ir užsimirÅ¡au,pradÄ—jau lankyt AA,apsupo kasdieniniai rÅ«pesÄiai ir 3 mÄ—nesiukai prabÄ—go.Dabar yra kaip yra,duok stiprybÄ—s taip ir toliau laikytis.

Neprisijungęs

#521 2013-05-26 18:35:20

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  11mÄ—n.  7d. 
NerÅ«kau  9m.  11mÄ—n.  0d. 

Kitokia rašė:

Reikia prakentÄ—ti ir nusiteikti, kad su laiku bus vis geryn (ir tai tiesa).
AÅ¡ tai iÅ¡ praktikos žinojau, kad po mÄ—nesio esi "kaip agurkas", tad buvau užsibrėžęs "greiÄiau tas mÄ—nuo, o po to - naujas gyvenimas". ÄŒia kaip su gripu/perÅ¡alimu - nusiteiki "persirgti" savaitÄ™, tai ir persirginÄ—ji, nes nÄ—r kur dingti. SÄ—kmÄ—s.

Paskutinis taisÄ— Artaz (2013-05-26 18:38:12)

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#522 2013-05-26 19:54:47

Kitokia
Naujokas

Troja,aciu uz nuorodas. Orientacijos pas mane nerasta big_smile istempiau dar viena diena be alkoholio. Snd parduotuveje jau ejau link alkoholio skyriaus.Buvau ipratusi vakarienei nusipirkti beveik kasdien hmm atrodo rankos pacios ima buteli nuo lentynos. O dabar galvoju kaip gerai,kad as to butelio siandien nepirkau.

Neprisijungęs

#523 2013-05-27 18:05:46

smiltis
Senbuvis
Registravosi: 2013-04-20
Žinutės: 268

Å aunuolÄ—,gerai,kad neÄ—mei,jau nustojai...pakentÄ—k iki rytojaus ir taip kasdien galvok,pasistenk nebÅ«ti iÅ¡troÅ¡kusi ir alkana,nes tokioj busenoj galvoji,kad nori alkoholio,o ,kai numalÅ¡ini troÅ¡kulį,palengvÄ—ja ta abstinencijos bÅ«sena.Turi ir mÄ…styma keisti,kad tai yra nuodas,kuris griauna tavo gyvenimÄ… ir ,kad nuo jo  vartojimo iÅ¡sivysÅ¡iusi priklausomybÄ— vedÄ… prie baisiu pasekmių,jei dar nepatyrei,tai gerai.Jei nesiliausi ateis tas momentas  kaip sakau,kelias vienas dugnan,bet ir tas dugnas degradavusių skirtingas,kartais viskas kÅ«ne numirÅ¡ta,lieka tik alkoholio troÅ¡kulys,pažystu tokį žmogų,jau kaip ir nebe žmogus- Å¡esÄ—lis.
Jei gavai suvokimą,vadinas tavo likimas tavo rankose,dabar tik tau spresti,ką gausi negerdama ir ką gausi gerdama,padėk ant svarstyklių ir pasverki:)

Kitokia rašė:

Troja,aciu uz nuorodas. Orientacijos pas mane nerasta big_smile istempiau dar viena diena be alkoholio. Snd parduotuveje jau ejau link alkoholio skyriaus.Buvau ipratusi vakarienei nusipirkti beveik kasdien hmm atrodo rankos pacios ima buteli nuo lentynos. O dabar galvoju kaip gerai,kad as to butelio siandien nepirkau.

Neprisijungęs

#524 2013-05-27 19:59:37

Kitokia
Naujokas

Smiltis aciu uz palaikyma smile

Neprisijungęs

#525 2013-05-27 20:40:59

Viktorija
Senbuvis
Žinutės: 176

Sveiki visi,
ir aÅ¡ noriu padÄ—koti už palaikymÄ…. keista, bet kai tik skaitydavau šį forumÄ…, man atrodydavo tos palaikymo žinutÄ—s na taip - mandagumo žestas (ar gestas) ir tiek. Bet kai aÅ¡ gavau jų net 3 per vakarÄ…...ooo priÄ—miau labai asmeniÅ¡kai ir realiai patikÄ—jau, kad kitapus ekrano tikrai yra gyvi žmonÄ—s ir net siekiantys (ar pasiekÄ™ to paties tikslo). Tai Å¡tai, o dabar apie save. Penktadienį susidariau savaitgalio darbų sÄ…rašą (malonių darbų) ir pradÄ—jau juos įgyvendinti. Po puikios vakarienÄ—s su Å¡eima iÅ¡vykome į gamtÄ…. VaikÅ¡tinÄ—jome apie 4 valandas, grįžome jau sutemus. Užėjusi į parduotuvÄ™ buvau Å¡okiruota - prieÅ¡ mane eilÄ—je stovintys 5 pirkÄ—jai spÄ—kit kÄ… pirko ? AtspÄ—jot. Miegojau blogai (kaip supratau, kad tai yra normalu),bet pabudau anksti, be žadintuvo (kas man yra visiÅ¡kai nebÅ«dinga ir dar Å¡eÅ¡tadienį) ir iÅ¡keliavau sportuoti. Å is užsiÄ—mimas (na,žinoma be gÄ—rimo, man visada teikdavo didžiulį malonumÄ…). Grįždama pro turgelį nusipirkau braÅ¡kių už 12 litų ir pagalvojau, kad brangu... (mano "dozÄ—" kainuoja mažiausiai 14 Lt arba 14+14) ir tai "tipo" pigu. Taip smagiai pasijutau - viskas pagal planÄ…, grįšiu, susitvarkysiu namus, paruoÅ¡iu pietus ir vÄ—l į gamtÄ… .O lauke ne lyja, o pila. Na, kaip sakoma "žmogus planuoja, o dievas juokiasi". Butelio ne nuÄ—jau, o nubÄ—gau (juk minÄ—jau, kad lijo:). Atkaklumas. Sekmadienį vykdžiau  progamÄ… - užsiimti malonia veikla - keliavau į baletÄ…. Praleidau tikrai puikų vakarÄ…. O dabar apie mano reikalus: visada maniau, kad susilaikant yra tas kalikus psichologinis noras įkalti, bet pasirodo, kad ne. FiziÅ¡kai jauÄiuosi klaikiai, iÅ¡tisai sauda galvÄ… (stiprisu, negu per "pachmielÄ…"), ryju nuskausminamuosius kaip saldainius, vakar iÅ¡gÄ—riau prieÅ¡ miegÄ… truputį vyno, galvos skausmas lyg ir aprimo, bet pati puikiai suprantu, kad tai ne problemos sprendimas. Trojos patarimas man labai priimtinas. Sunkus tas kelias kiekvienam, bet man žiauriai reikia jÅ«sų patarimų durnais klausimais.
Audronis pats pasiÅ«lÄ—, kitaip nebÅ«Äiau iÅ¡drįsusi.
Kitokia ir aš ne kitokia.

Neprisijungęs

Forumo apaÄia