VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 19m. | 11mėn. | 19d. |
Nerūkau | 19m. | 0mėn. | 5d. |
viera rašė:
Džiaugiuosi, ir ačiū tiems,kurie savo bambėjimais ir patarimais privertė nueiti į AA.Super!Dabar turiu du kolektyvus-virtualų ir realų:)
Nepasiduosim!
:)
Aha, neveltui seilėm taškiausi...
Bent vienas žmogus išgirdo. Vadinasi verta buvo :)
Na žiūrėk, Viera. Mėnesis jau darosi solidu... Nepamesk!
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 6mėn. | 17d. |
Aplodismentai Marijui
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 2d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 14d. |
Oras gražus, įtariu, kad rašytojų šiandien nelabai sulauksim. Mes su šeimyna likomės daugiametės tradicijos ir ruošiamės į Poezijos atlaidus pasiganyti, peno sielai pasisemti :) Ką kiti veiksite? Ar po sodus ir daržus krapštytis, ar kur į gamtą grožėtis?
saulyte, auuu, kaip sekasi? Prašome atsižymėti ;)
Neprisijungęs
Darbe :( ...
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 10d. |
O aš šiandien buvau žaliavalgių festivalyje Vilniuje. Nežiūrint į tai, kad šiuo metu kilo pusėtina audra, bet renginio metu oras buvo nuostabus, o žaliasis kokteilis - jėgų jėga Net nežinau, kaip tokią bjaurybę buvo galima gert, kaip degtinė. Net viduriai persisuka pagalvojus, kad jei reikėtų nuryt bent gurkšnį
Paskutinis taisė Troja (2013-05-18 16:59:59)
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 10d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 3d. |
O aš šiandien pasiežeravau šalia Trakų. Laiku susisukom, nes poto kai drioxtelėjo, tai pakeliui net medeliai kely mėtėsi.
Neprisijungęs
Labas rytas, smagu kai visi patenkinti ir laisvalaikį leidžiame turiningai,aš taipat vakar nesėdėjau namie,buvau Palangoje prie jūros,vyko vasaros sezono atidarymas,visur koncertai,žmonių netaip jau daug,kaip kartais būna,pusdienį prasivaikščiojau pajūriu,Žemaitijoje nebuvo tokios audros,kaip Artazas rašė,bet lietaus papylė neblogai bet trumpai,autostradoje net mašinos kelios mačiau sustojo,bet gerai kad trumpai,gražaus ryto bei turiningo likusio savaitgalio visiems.
Neprisijungęs
Jeronimai, spaudžiu dešinę! Tęsiam draugiškai taip ir toliau :)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 10d. |
Sveikinu Jeronimą! Žygiuojam toliau
Neprisijungęs
Sveikinu Jaronimą,smagu žygiuoti kartu,sėkmės.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mėn. | 18d. |
Jeronimai, sveikinu!
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 1d. |
VISIEMS AČIŪ.Kažkaip greitai suėjo tas ketvirtukas.Nejaučiau didelio dikomforto.Iš patirties žinau-toliau bus sunkiau.Nu bet tikiuosi su Jusų pagalba,AA palaikymu ir savo nusistatymu skaičiuko nenunulinti.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 21d. |
norėčiau prisidėt prie sveikinimų
bet tup pačiu ir labai pasimečiau, galvojau, kad kuo toliau tuo lengviau būna ir še tau-sunkiau??? kas sunkiau būna su laiku?
Neprisijungęs
Manau, kad turėta omeny tai apie ką ir aš, ir „senas bambeklis“ Marijus vis įspėjam – pasijauti labai stiprus ir jūra tampa iki kelių, t.y. įsivaizduoji, kad jau viskas, jokių pavojų nebėra, esi puikiai pasiruošęs viskam. Deja, priklausomybė klastinga, moka užsislėpusi išlaukti tinkamo laiko ir pakišti koją visiškai lygioje vietoje...
Neprisijungęs
hmm....nu tikiuosi, kad su laiku dingsta, kas 15min atsirandančios, mintys galima ar negalima, noriu ar nenoriu ir t.t. pastebėjau,kad pastoviai svarstau aš noriu ar nenoriu gurkštelt
tikiuosi, kad su laiku tiesiog nenorėsiu, nes šitokie pasvarstymai vargina
ech 3mėnesiai man atrodo TIEK DAUG
)))
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mėn. | 18d. |
O 20 dienų ar kažkada neatrodė taip pat?
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 1d. |
Toks paprastas variantas:aš negeriu jau metus ar tris.Turbūt ismokau gert ir galiu su visais normaliais ar pusiau normaliais paragaut mixo ar ko kito.Ir čia liaudiškai kalbant jau turim nugaroj kablį.Tik visiška kontrolė ir nė lašo laipsnių gali mus apsaugoti nuo kablio.O jis gali įlysti po metų,po penkių,ar kaip man asmeniškai atsitiko-po AŠTUONERIŲ.Iš klaidų reikia mokytis,geriausiai iš svetimų.
Neprisijungęs
Labas rytas visiems,smagios ir darbingos savaitės,tikiuosi visi esame žvalūs ir blaivūs,su kuom ir sveikinu.
Neprisijungęs
na kažkada ir 20dienų atrodė daug )) aham, pasakojo man daug apie tuos reikalus "gal jau išmokau gert"
Neprisijungęs
simute rašė:
hmm....nu tikiuosi, kad su laiku dingsta, kas 15min atsirandančios, mintys galima ar negalima, noriu ar nenoriu ir t.t. :) pastebėjau,kad pastoviai svarstau aš noriu ar nenoriu gurkštelt :) tikiuosi, kad su laiku tiesiog nenorėsiu, nes šitokie pasvarstymai vargina :) ech 3mėnesiai man atrodo TIEK DAUG :))))
Žiūrėk, Simute. Nebent paskutinis mulkis galėjo sakyt, kad bus lengva. Visi, kas praėjom tuos kelis mėnesius, sakom, kad bus visko...
Tokiais sunkesniais momentams ir reikalingi tie paprasti patarimai. Jie gal naiviai atrodo ir banalūs, bet gali padėti iškęsti tas lemtingas 15-lika minučių
Neprisijungęs
na va, gražus pirmadienio rytas jau ir blogos mintys kažkur pasitraukė, matyt savaitgalis buvo padaręs savo, buti 2dienas tarp geriančių nėra paprasta
nesakė, kad bus lengva, sakė, kad bus lengviau, tai vat ir laukiu to "lengviau"
savaitgalį porą kartų buvo kilusi mintis paragaut tik mažą mažą gurkšniuką pvz aliuko su mintim "gal jis man visai bus neskanus ir daugiau niekada nebenorėsiu" o paskui toks juokas iš savęs suimdavo
)) gražios dienos visiems
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 10d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 3d. |
Jeronimas rašė:
Toks paprastas variantas:aš negeriu jau metus ar tris.Turbūt ismokau gert ir galiu su visais normaliais ar pusiau normaliais paragaut mixo ar ko kito.Ir čia liaudiškai kalbant jau turim nugaroj kablį.Tik visiška kontrolė ir nė lašo laipsnių gali mus apsaugoti nuo kablio.O jis gali įlysti po metų,po penkių,ar kaip man asmeniškai atsitiko-po AŠTUONERIŲ.Iš klaidų reikia mokytis,geriausiai iš svetimų.
Taip taip taip. Tas demonas mūmyse tox klastingas, kad kuo toliau, tuo net stebina kokiom sudėtingom "schemomis" išlenda. Leisiu sau pafilosofuoti: manau taip ir atrodo ta amžina gėrio ir blogio kova. Ir čia jau nuo mūsų, nuo mūsų stiprybės priklauso kurią pusę priimti ir kiek turim vidinės jėgos. Pavariau aš čia... :-)
Geros dienos!
Neprisijungęs
Labas simute,noriu Tau pasakyti,kad tokie norai paragauti užeis ir nekartą,tai ir vadinama atkryčio būsena,jei žmogus tvirtas ir pastabus,tokių akimirkų nevalia praleisti,tada reikia save nuteikti,ir reikia būti budriam,tada suprask,Tave atakuoja ir bando tavo tvirtumą,nepavyko priklausomybei šįkart tave nugalėti,bandys vėliau ir dar nekartą,tokiais atvejais niekada negalima pamiršti,jog tas alaus gurkšnis ar viena taurelė,mus vėl pražudys,ir iklampis į tą liūną,linkiu Tau būti stipriai ir budriai.
Neprisijungęs
skorpionas rašė:
Labas simute,noriu Tau pasakyti,kad tokie norai paragauti užeis ir nekartą,tai ir vadinama atkryčio būsena,jei žmogus tvirtas ir pastabus,tokių akimirkų nevalia praleisti,tada reikia save nuteikti,ir reikia būti budriam,tada suprask,Tave atakuoja ir bando tavo tvirtumą,nepavyko priklausomybei šįkart tave nugalėti,bandys vėliau ir dar nekartą,tokiais atvejais niekada negalima pamiršti,jog tas alaus gurkšnis ar viena taurelė,mus vėl pražudys,ir iklampis į tą liūną,linkiu Tau būti stipriai ir budriai.
aš vis prisimenu kažkieno parašytą fraze "40g man per daug, 05l per mažai" ) netiksliai atkartojau, bet tokiomis akimirkomis labai padeda
ačiū už gražius palinkėjimus
Neprisijungęs
Lengviau turbūt man paaiškinti kodėl negalima gerti truputi, pavyzdžiu su rūkymu.(Man du naujametiniai dūmo užtraukimai baigėsi 3 metais pastovaus rūkymo).Kai rūkai ,visas procesas gaunasi panašus, kaip grandinėlė aplink kaklą,kuri rūkant traukiasi ir kuo tuoliau, tuo labiau veržia,parūkai-organizmas nebereikalauja nikotino,bet praejus kažkokiam intarpui(man būdavo,kas pusvalandį) ir vėl norisi rūkyti,nes,tai prasideda nikotino trūkumas,tu vėl rūkai papildai narkotiko trūkumą,bet tai tave smaugia ir tu blogai jautiesi, ir taip pasaka be galo...visiškai nutraukus nikotino naudojimą,pradžioje būna sunku,bet tu jau pertraukus tą grandinę reikia tik... nerūkyti .Laikas padeda pasimiršti abstinencijos sukeltus padarinius,įpročius.Esu laisva ir nebeturiu tos grandinės ant kaklo,kas liečia nikotiną.
Alkoholis klastingesnis narkotikas,net už nikotiną,nes jo sukurta iliuzija,kad tai draugiškumo ir džiaugsmo ir paguodos gėrimas,veda mus prie jo vartojimo tuo pačiu grandininiu ratu ,tik didesniais intarpai tarp gėrimu(pradžioje) , intarpai leidžia žmogui prarasti budrumą ir pamiršti blogus prisiminimus,taip praeina dešimtys metų,(mano pavyzdys virš trisdešimt,)atsiranda daug didesnė priklausomybė,nesupranti kada ir kaip,bet matai ,kad jau stovi ant bedugnės krašto ir tos grandinės nutraukimas vienintelė išeitis likt kaip žmogui gyvai...tad jei tu negeri dabar vadinasi tu ta grandine nutraukei,reikia tik vėl neleisti jai susijungti,o kaip jau žinai
simute rašė:
na va, gražus pirmadienio rytas :) jau ir blogos mintys kažkur pasitraukė, matyt savaitgalis buvo padaręs savo, buti 2dienas tarp geriančių nėra paprasta :) nesakė, kad bus lengva, sakė, kad bus lengviau, tai vat ir laukiu to "lengviau" :) savaitgalį porą kartų buvo kilusi mintis paragaut tik mažą mažą gurkšniuką pvz aliuko su mintim "gal jis man visai bus neskanus ir daugiau niekada nebenorėsiu" o paskui toks juokas iš savęs suimdavo :))) gražios dienos visiems :)
Neprisijungęs