VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 19m. | 8mėn. | 29d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 15d. |
Nepriiminėkite aklai bet kokių, kad ir labai patraukliai skambančių patarimų.
Įvertinkite sveiku protu, patikslinkite, ar jis tikrai patikrintas praktikoje. Žiūrėkite į šaltinį. (kad ir į blaivybės skaitiklį :D) Vaistai parenkami ne pagal etiketės grožį, ar skonį...
Antra vertus - nebūtinai man turi tiktai tai, kas tiko kitam.
Neprisijungęs
Sveiki
Marijus teisingai rašo apie patarimus apskritai - nereikia jų aklai taikyti, nes gali ne tik netikti, bet ir pakenkti.
O kas liečia blaivybę - tai forumiečių užrašyti patarimai tinka kiekvienam, siekiančiam blaivybės. Įveikti priklausomybę galima tik konkrečiais sisteminiais veiksmais, kurie jau seniai patvirtinti narkologų, psichologų, fiziologų ir psichoterapeutų. O ir nežinodamas tų patarimų, kiekvienas, kuris pasiekė blaivybę, elgiasi intuityviai teisingai.
Aš priminsiu vieną svarbų G. Šičko patarimą:
Nekovokite su priklausomybe, bet siekite blaivybės.
Iš pirmo žvilgsnio jokio skirtumo, bet skirtumas esminis: kai kovojame su priklausomybe, mes slopiname savo norą svaigintis, o slopinimas ( G.Šičko įrodė, kad mūsų valia yra pritaikyta TIK siekti tikslams) yra tas pats, kas ir skatinimas. Todėl.. ilgai slopinti nepavyks. Ir visai kas kita - siekti blaivybės: tuomet nereikia slopinti, o tiesiog atsisakyti svaigintis. Atrodo paprasta, bet visai kitas motyvas ir rezultatas pasiekiamas lengviau.
Paskutinis taisė Viltė (2013-05-09 22:40:54)
Neprisijungęs
Nekovokite su priklausomybe, bet siekite blaivybės.
Iš pirmo žvilgsnio jokio skirtumo, bet skirtumas esminis: kai kovojame su priklausomybe, mes slopiname savo norą svaigintis, o slopinimas ( G.Šičko įrodė, kad mūsų valia yra pritaikyta TIK siekti tikslams) yra tas pats, kas ir skatinimas. Todėl.. ilgai slopinti nepavyks. Ir visai kas kita - siekti blaivybės: tuomet nereikia slopinti, o tiesiog atsisakyti svaigintis. Atrodo paprasta, bet visai kitas motyvas ir rezultatas pasiekiamas lengviau.
Va čia tai pritariu labai,tikrai nereikia kentėti ir galvoti kaip čia daryti,kad tik neužgerti,kaip bus baliuje,kaip išsilaikyti,taip tikrai nieko nebus,reikia gyventi blaivų gyvenimą,ir eiti blaivybės keliu drąsiai ir rįžtingai,ir net sekundei nesudvejoti ir nepasiduoti jokiai pagundai,esu mates tokių pavyzdžių kai žmogus negėrė daugiau nei puse metų,ir prie kompanijos paėmė taurelę,atsieit porą čėkų nieko tokio,tik sužinojau kad po mėnesio jau pila kaip reikiant.
Neprisijungęs
Tiesą sakant šitoj temoj labiausiai ir nesinorėjo abstrakčių pasamprotavimų. Tipo kova su alkoholiu, darbas su savim, ar sukimas blaivybėn.
Jie labai puikūs, aktualūs ir reikalingi, bet kitose temose.
Kai mane užspaudžia noras įkalt, depresinės nuotaikos, ar dar koks suspaudimas; kai galvoje ima nesustabdomai suktis padrikų minčių smagratis; ar priešingai, kai lieka vienintelė mintis - įkalt ir užsimiršt, man reikia labai aiškaus, trumpo ir konkretaus sprendimo.
Pafilosofuosiu aš vėliau,o dabar reikalingas gelbėjimosi ratas.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Tiesą sakant šitoj temoj labiausiai ir nesinorėjo abstrakčių pasamprotavimų. Tipo kova su alkoholiu, darbas su savim, ar sukimas blaivybėn.
Jie labai puikūs, aktualūs ir reikalingi, bet kitose temose.
Kai mane užspaudžia noras įkalt, depresinės nuotaikos, ar dar koks suspaudimas; kai galvoje ima nesustabdomai suktis padrikų minčių smagratis; ar priešingai, kai lieka vienintelė mintis - įkalt ir užsimiršt, man reikia labai aiškaus, trumpo ir konkretaus sprendimo.
Pafilosofuosiu aš vėliau,o dabar reikalingas gelbėjimosi ratas.
Na nelabai supratau,ar Tu Marijau gyveni tokiomis nuotaikomis?
Neprisijungęs
skorpionas rašė:
Na nelabai supratau,ar Tu Marijau gyveni tokiomis nuotaikomis?
Dabar tikrai ne. Kas gi atlaikytų bent kiek ilgiau tokio brudo :(
Bet aš labai gerai atsimenu savo pradžią, ir labai gerai matau kiek entuziastingai pradėjusių suklumpa.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 0mėn. | 14d. |
Ačiu Dievui,aš dar nesuklupau,nors ir labai entuziastingai pradėjau.Ir toliau visom jėgom ir visais įmanomais būdais siekiu blaivybės
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 12d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 24d. |
Marijus rašė:
<...>Kai mane užspaudžia noras įkalt, depresinės nuotaikos, ar dar koks suspaudimas; kai galvoje ima nesustabdomai suktis padrikų minčių smagratis; ar priešingai, kai lieka vienintelė mintis - įkalt ir užsimiršt, man reikia labai aiškaus, trumpo ir konkretaus sprendimo<...>
Pritariu Marijui, kuo trumpesnis, aiškesnis ir konkretesnis sprendimas, tuo geriau. Jei, kai gėriau ir brandinau save sprendimui mesti gerti, man būtų ilgai ir nuobodžiai aiškinę kažkokias filosofijas, tai tikrai būčiau spjovęs ir ėjęs įkalti. Tada jau galėčiau filosofuoti kiek tik nori, svarbiausia, kad nepritrūktų...
Neprisijungęs
Negerti bealkoholinio alaus ar vyno. Nuo jų vienas žingsnis iki tikrų alkoholinių gėrimų.
Neprisijungęs
o kodėl negerti vyno be laipsnių?aš kaip tik gėriau per šventes:(
Paskutinis taisė smiltis (2013-05-10 19:51:12)
Neprisijungęs
Būtina keisti įpročius, o ceremonijos, geriant nealkoholinius gėrimus, kaip alkoholinius, kartojimas tam visiškai nepadeda. Esu bandęs negerti keisdamas normalų alų bealkoholiniu. Viskas neblogai ėjosi, bet pasibaigė taip, kaip ir turėjo, pradėjau leisti sau gerti tikrą alų nedideliais kiekiais. Po kelių mėnesių gėriau pilnu tempu...
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Būtina keisti įpročius, o ceremonijos, geriant nealkoholinius gėrimus, kaip alkoholinius, kartojimas tam visiškai nepadeda. Esu bandęs negerti keisdamas normalų alų bealkoholiniu. Viskas neblogai ėjosi, bet pasibaigė taip, kaip ir turėjo, pradėjau leisti sau gerti tikrą alų nedideliais kiekiais. Po kelių mėnesių gėriau pilnu tempu...
Man tas pat atsitiko, tik su tikru alum greičiau, gal tik kelių savaičių reikėjo.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 0mėn. | 1d. |
oi tai tada geriau atsisakysiu nealkoholinio alaus
Neprisijungęs
Geriau vyną ištikro ,kad nesijaustu geriantys nepatogiai,nes per kalėdas taip ir buvo, o gal man tik taip pasirodė:)na darysiu išvadas,manau man dar daug ko reikia pasimokyti, sužinoti,o beje tas vynas toks šlykštus,dabar ir pati galvoju,kam aš jį geriau:D
Neprisijungęs
Labas rytas,taip pritariu tikrai,kad nereikia jokiu būdu tapatintis su kitais,mes kiekvienas esame asmenybė,ir gyvename savo gyvenimą,ir nereikia veidmainiauti,jokio bealkoholinio alaus ar vyno,tai tik laiko klausimas,kada vėl atsidursime toje pat vietoje,kur ir buvome,tai labai pavojingas žaidimas,gražaus visiems savaitgalio,oras prastas,bant jau man toks patinka.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mėn. | 20d. |
smiltis rašė:
Geriau vyną ištikro ,kad nesijaustu geriantys nepatogiai,
Tai tegu geriantys jaučiasi nepatogiai, kad geria, o ne tu, smiltis, kad negeri. Ne tose vietose pas mus taškai ant "i" dažnai uždėti.
Neprisijungęs
Na tas taip,prie bet ko nesitaikyčiau,tačiau čia buvo dėdė,kurį labai myliu ir gerbiu kaip žmogų, jis tegeria per tris šventes,kalėdas,velykas,jonines ir mačiau,kad jis nejaukiai jaučiasi...na kitoj šventėj,kadangi jau buvo aišku,kad aš nebegeriu,tai niekas nebesureikšmino,nors aš vistiek dar geriau tą šlykštų vynelį
na sekantčioj šventėj pasižadu to vynelio nebeliest:))o skanaus tikrai rasiu ka išgert;)
Troja rašė:
smiltis rašė:
Tai tegu geriantys jaučiasi nepatogiai, kad geria, o ne tu, smiltis, kad negeri. Ne tose vietose pas mus taškai ant "i" dažnai uždėti.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 9mėn. | 20d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 13d. |
Troja rašė:
smiltis rašė:
Visiškai teisingai!
Neprisijungęs
Negerti net sintetinės giros, bent jau pirmais blaivaus gyvenimo metais. Tikrą girą ir įvairias su užrašais „iki 1,2 laipsnio“ iš savo menių reikėtų išbraukti visam laikui.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Negerti net sintetinės giros, bent jau pirmais blaivaus gyvenimo metais. Tikrą girą ir įvairias su užrašais „iki 1,2 laipsnio“ iš savo menių reikėtų išbraukti visam laikui.
Aš tik prieš porą dienų pastebėjau, kad paprasčiausia gira turi tiek laipsnių..
geriatys išties nejaukiai jaučiasi prie negeriančių, šeštadienį viena veikėja visą vakarą po nosim kaišiojo visokiausius gėrimukus, suprask "gana čia maivytis imk ir gerk" tikiuosi daugiau tokių nesupratingų žmonių nesutiksiu, o tos veikėjos privengsiu
Neprisijungęs
simute rašė:
geriatys išties nejaukiai jaučiasi prie negeriančių, šeštadienį viena veikėja visą vakarą po nosim kaišiojo visokiausius gėrimukus, suprask "gana čia maivytis imk ir gerk" :| tikiuosi daugiau tokių nesupratingų žmonių nesutiksiu, o tos veikėjos privengsiu :)
Tikrai, kai kurių veikėjų reikia privengti. Pasitaiko tokių, kurie ypač agresyviai reaguoja, jei kas nors atsisako gert. Įtariu, kad labai dažnai jie patys turi problemą, tai jaučia ir neadekvačiai reaguoja, nes viduje juos skaudina tai, kad kažkas sėkmingiau sprendžia tai, ko jie pays nepajėgia.
Su laiku, tokius tipus atpažįsti irkarto, beveik intuityviai, išmoksti kaip su jais elgtis. Bet visiškai trinties neišvengsi...
Neprisijungęs
Marijus rašė:
simute rašė:
geriatys išties nejaukiai jaučiasi prie negeriančių, šeštadienį viena veikėja visą vakarą po nosim kaišiojo visokiausius gėrimukus, suprask "gana čia maivytis imk ir gerk"tikiuosi daugiau tokių nesupratingų žmonių nesutiksiu, o tos veikėjos privengsiu
Tikrai, kai kurių veikėjų reikia privengti. Pasitaiko tokių, kurie ypač agresyviai reaguoja, jei kas nors atsisako gert. Įtariu, kad labai dažnai jie patys turi problemą, tai jaučia ir neadekvačiai reaguoja, nes viduje juos skaudina tai, kad kažkas sėkmingiau sprendžia tai, ko jie pays nepajėgia.
Su laiku, tokius tipus atpažįsti irkarto, beveik intuityviai, išmoksti kaip su jais elgtis. Bet visiškai trinties neišvengsi...
nu taip, su ta mergina trinties neišvengsiu-ji iš artimųjų rato, bet labai taikliai parašyta, ji išties gan agresyviai reguoja į tai, kad negeriu...Jai vis dar atrodo, kad negeriu tik prie žmoniu, suprask kažka vaizduoju na tebūnie, nesiruošiu niekam aiškint kaip mažam vaikui daug kartų
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 1mėn. | 28d. |
Pritariu minčiai, kad tie žmonės greičiausiai irgi turi problemų jau. Aš pati, pamenu, jei būryje įsimaišydavo kažkas negeriantis ar su kokiu dlaitu visam vakarui, tai pasirūpindavau, kad kitą kartą jau pas mus nebeateitų
Neprisijungęs
anna rašė:
Pritariu minčiai, kad tie žmonės greičiausiai irgi turi problemų jau. Aš pati, pamenu, jei būryje įsimaišydavo kažkas negeriantis ar su kokiu dlaitu visam vakarui, tai pasirūpindavau, kad kitą kartą jau pas mus nebeateitų
aš tai tokių privengdavau, nes prigėrus prisičiūdindavau, tai visiškai nenorėdavau, kad kažkas viską vertintų blaiviom akim
nu va, pati ir katik atsakiau, kodėl atsiranda gudručių ykyriai siūlančių gurkštelt
Neprisijungęs
Nenaudoti burnos skalavimo skysčio su alkoholiu. Vienas pagrindinių kriterijų, renkantis tokius dalykus, turėtų būti alkoholio juose nebuvimas. Jei sudėtyje yra alkoholio, tokį skystį be jokių dvejonių reikėtų dėti atgal į lentyną.
Neprisijungęs