VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Na as supratau,kad kazka noriu keisti jau pries metus laiko, tik vat,kad niekaip nepavyko,taip viskas banguotai ejosi,jau lyg ir isikabinu ir vel...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 13d. |
Todėl, kad protas pats Tave teisina. Juk kai žinai, kiek sugebi kitose srityse - tuomet atrodo, kad šią sritį kažkaip reikia pakoreguoti, kažkas gal tik čia ne taip bet GAL susitvarkys... Laikina iliuzija,kuri kai kuriuos iki gyvenimo pabaigos kamuoja... Neįminama mįslė, ir kiekviena alkoholio auka galvoja ''aš tą mįslę įminsiu'', ''aš galiu'', ''man pavyks'', dėja...
Neprisijungęs
Labas rytas,na ir nesimiega jaunimėliui,šaunuoliai,linkiu visiems gražaus ir blaivaus savaitgalio,naujokai laikykitės,nepaslyskite,na bet laikytis dantis sukandus tikrai nereikia,reikia gyventi balivų ir laimingą gyvenimą,tik blaivybė mums atneš gyvenimo džiaugsmą,geros ir gražios dienos visiems,aušta gražus rytas,mausiu turbut prie jūros pasivaikščioti.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 0mėn. | 17d. |
skorpionas rašė:
Labas rytas,na ir nesimiega jaunimėliui,šaunuoliai,linkiu visiems gražaus ir blaivaus savaitgalio,naujokai laikykitės,nepaslyskite,na bet laikytis dantis sukandus tikrai nereikia,reikia gyventi balivų ir laimingą gyvenimą,tik blaivybė mums atneš gyvenimo džiaugsmą,geros ir gražios dienos visiems,aušta gražus rytas,mausiu turbut prie jūros pasivaikščioti.
laikomes kaip jus susitvarket su zmoniu klausimais kas ir kaip? po vakar vakaro, puse pazystamu zmoniu galvoja, kad laukiuosi, kita kad kazkuo sergu...
vis nezinojau kam ka sakyt tai sakiau, kad nepatinku sau isgerus
)) nesuveike
nemanau, kad visiem reik issipasakot, tai greitu laiku matyt gausiu daug vystyklu dovanu
)))
Neprisijungęs
saulyte rašė:
Tomas123 rašė:
Saulyte, ar sunki pradzia buvo?
as cia naujokas
Labas Tomai123. Dabar galvoju, kad buvo sunku. Tuo momentu, galvojau kad ne. Labai sunku buvo savaitgaliais, bijodavau kad tik niekas niekur nepakviestų. Tad išjungdavau telefoną, kad būtu ramiau.
Dabar jau jaučiuosi sutvirtėjusi. Nebeliko ir baimės, kad neatsispirsiu pakvietimui atšvęsti savaitgalio. Na kad ir tie patys savaitgaliai tapo kaip eilinė diena.
Uch, kaip man patinka blaivus gyvenimas.![]()
Anna, šiandien tik pamačiau tavo skaitliuko rodmenis.SVEIKINU!!! Taip ir toliau.
norejau paklaust patarimo, gal tikrai pradziouj niekur neiti? vakar buvau mieste, geriau sultis, bet gal as cia truputy tampau liuta uz usu??
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 14d. |
Iš vienos pusės puiku, kad supažindini savo draugus su savo pasiryžimu atsisakyti alkoholio, vėliau bus tikrai lengviau.
Bet tikrai venk didelių susibūrimų, vakarėlių iki išnaktų, nes visada kompanijoje gali atsirasti žmogus, kuriam negalėsi pasakyti ne, arba bijosi sakyti, kad nevartoji pvz. Ir tikrai tampysi tiesiog savo kantrybę.
Bet lenkiu galvą, kad pasakei savo artimiems draugams apie tai. Iš maniškių tai tik du patys artimiausi žino O dėl kitų pažįstamų tikrai nesuk galvos aiškindamasi, nuleisk juokais, arba tiesiog sakyk nenoriu šiandien.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 14d. |
Bet aš visokių kompanijų kavinėse ir baruose vengiu... Jaučiu savyje, kad kažkas netaip darosi tuomet...
Neprisijungęs
anna rašė:
Iš vienos pusės puiku, kad supažindini savo draugus su savo pasiryžimu atsisakyti alkoholio, vėliau bus tikrai lengviau.
Bet tikrai venk didelių susibūrimų, vakarėlių iki išnaktų, nes visada kompanijoje gali atsirasti žmogus, kuriam negalėsi pasakyti ne, arba bijosi sakyti, kad nevartoji pvz. Ir tikrai tampysi tiesiog savo kantrybę.
Bet lenkiu galvą, kad pasakei savo artimiems draugams apie tai. Iš maniškių tai tik du patys artimiausi žinoO dėl kitų pažįstamų tikrai nesuk galvos aiškindamasi, nuleisk juokais, arba tiesiog sakyk nenoriu šiandien.
na, as nelabai turejau pasirinkimo ar sakytis, ar ne, nes as tikrai ne is tu, kur su draugais arbata gurksnoja, tai vakar kai uzsisakiau sulciu visu akys buvo dideles dideles...
truputely bijau likt viena namie, maza kokia mintis saus y galva, tai kaip ir sunku vengt tu kompaniju...visai pasimeciau del mano negerimo net pasipest teko, atsirado kam ir pasikelus atrodziau, suprask kavine man netinka...va kaip buna
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 28d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 10d. |
Šaunu, simute, kad pasakei apie savo problemą artimiesiems ir draugams, tikri draugai supras ir padės nepaslysti.
Prisimink, kad tu gyveni savo gyvenimą ir tik tau spręsti, kaip jį nugyventi – svaigintis ar ne. Gal kiti neturi priklausomybės ir gali išgerti taurę, stikliuką ar bokalą ir ramiai eiti namo, bet tai tau netinka, nes pati žinai kuo viskas baigsis. Aš, bent pradžioje, apribočiau apsilankymus baruose ir baliuose. Sėkmės!
Neprisijungęs
Sveiki visi. Huh, 5dienis iveiktas, jo, keista 6dieni pabusti, matyti grazu ryta, senokai jau taip buvo, aisku ne tada kai reikedavo 5dieni visa para dirbti, tada irgi 6dienio ryta matydavau ))) as nusprendziau vakar niekur neiti, atsisakau draugu, buvo pasiulymu, pagundu - atsisakiau. Kankino nemiga, geriau vaistu, nepadejo, galvojau kartoti,bet kazkaip pavyko uzmigti...
siuo metu galvoju apie pirmadienio darbus, man pavojingiausia diena 7dienis, as ju nekenciu, kad pagerinciau nuotaika visuomet paskanaudavau kokio tauraus gerimelio
siandien diena praleisiu lauke, manau leksiu pazvejoti, nes jau apleides šį užsiėmimą esu ilgą laiką. Hmm...bijau 7dienio, atvirai sakau, nezinau ka reiks daryti.... Zinau,galvosiu 100g brendziuko nieko nepakenks...
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 25d. |
Sveiki Tomai123.Galiu pacituoti zodzius girdetus AA:Jeigu tu nori gerti,tai ir gerk.Mes tau nedraudziam.Bet jeigu tu nori islikti blaivas,tai mes tau padesim kuo galesim.Trecio kelio kaip ir nera.Tai viskas tavo rankose,sekmadienis irgi.Sekmes.
Neprisijungęs
Jeronimas rašė:
Sveiki Tomai123.Galiu pacituoti zodzius girdetus AA:Jeigu tu nori gerti,tai ir gerk.Mes tau nedraudziam.Bet jeigu tu nori islikti blaivas,tai mes tau padesim kuo galesim.Trecio kelio kaip ir nera.Tai viskas tavo rankose,sekmadienis irgi.Sekmes.
Trečias kelias visuomet yra. Galima ir gerti ir negerti.... Jeronimai, daug ya posakių, tačiau žmogus juk aiškiai išdėstė, jog turi problemą ir įjungė pirmų dienų skaitliuką. O tu : ''jei nori gert''...
Kuo nori padėti tokiu posakiu?
Neprisijungęs
Nieko,siandien gera nuotaika lekiu zvejoti, nauja zvejybine iranga
oras puikus, reikia pabuti gryname ore. Ka kiti planuojate siandien nuveikti?
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 28d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 10d. |
Jeronimas rašė:
<...>Jeigu tu nori gerti,tai ir gerk.Mes tau nedraudziam.<...>
Taip pasakyti lengviausia, bet juk žmogus klausė patarimo ką jam daryti, kad išsisuktų nuo pavojingos jam situacijos...
Užsiimti mėgstama veikla gerai, tik svarbu nepersistengti. Ir su žvejyba atsargiai, kad nebūtų, kaip tam anekdote – „Gal meškerių neimkim, paskui rankioti jas po visą krantą...“ ;)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 6d. |
Aš tai sveikinu saulytę su net 6 blaiviais mėnesiais. Šis skaičius jau įtaigus, manau, kad tiek išbuvus blaiviai, nebaisios jau visokios nereikšmingos pagundos, nes jau tvirtai aišku: kas yra kas? Džiaugiuosi, saulyte, dėl tavęs (ir dėl savęs ).
Neprisijungęs
Zvejojau vienas, alkohilio negalejau imti,kadangi uz vairo... bet deja nieko nepagavau...krantai numetyti tusciomis alaus skardinemis, salia vienas zvejas zvejojo,alaus skardine pasistates, na nelengva buvo,grazus vakaras, vakareja, blin galvoju,kaip gera butu....... Kiti zvejai irgi ne sausi sedejo, snekuciavosi, gurksnojo... Na bet as buvau visa demesi sutelkes i zvejyba
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 7d. |
Ačiū Troja. Tai susiradai bendrakeleivį? Nusibodo pėdint vienai paskui mane?
O jei rimtai, tai jaučiuosi tvirtai stovinti ant žemės. Netgi jau teko gamtoj ir mėsytę išsikepti. O liaudis buvo iš senosios mano kompanijos. Bet labai jau kulturingi mano senieji draugai pasidarė. Gerti pradėjo tik tuomet kai manęs jau nebebuvo, nors ir taip jie man nebūtų trukdę. O gal jie nepatogiai jaučiasi kai blaivas žmogus šalia.
Neprisijungęs
pagalvojai,kaip gera butu:),taip iseina,kad kuo daugiau geri ,tuo geriau;),tai peršasi išvada,kad alkoholikai turėtu buti patys laimingiausi žmonės,dėja...tai apgaulingas narkotikas,kuris verčia tave taip galvoti,nepasiduok- laikykis,po kiek laiko bus lengviau Tomuk!
Tomas123 rašė:
Zvejojau vienas, alkohilio negalejau imti,kadangi uz vairo...
bet deja nieko nepagavau...krantai numetyti tusciomis alaus skardinemis, salia vienas zvejas zvejojo,alaus skardine pasistates, na nelengva buvo,grazus vakaras, vakareja, blin galvoju,kaip gera butu....... Kiti zvejai irgi ne sausi sedejo, snekuciavosi, gurksnojo... Na bet as buvau visa demesi sutelkes i zvejyba
Neprisijungęs
Aciu visiems uz palaikyma. Papasakokite kas ka veikiate sestadienio vakara? Tikriausiai gamtoje kur leidziate laika?
Neprisijungęs
Tarkim, Žuvis savo pelkėje tūno. Knygos skaitymas... Tinginio diena.
Nepasirašiau į kaimą važiuoti. Neplanuotai išaiškėjo gimtadienis, kuriam nepasiruošiau. Apgraibom dovanos nemėgstu pirkti... O apgraibom - nemandagu... Todėl ir užklystu šiandien čia.
Neprisijungęs
Savo pelkeje? sujuokinai
as tv ziuriu, ilsiuosi, nuvargau mazumele, dar sode spejau padirbeti..
baisiai grazus vakaras, siltas, dar butu gerai ir pasportuoti, tik beda,kad prisivalgiau
pastaruoju metu labai didelis apetitas
) Zuvis, Tu is vilniaus?
Neprisijungęs
Prisistatyme rašiau gi. http://www.bukblaivus.lt/viewtopic.php?pid=5851#p5851
Neprisijungęs
Jeronimai, ahoy! Kaip Tau šeštadienis?
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 25d. |
Taip pasakyti lengviausia, bet juk žmogus klausė patarimo ką jam daryti, kad išsisuktų nuo pavojingos jam situacijos...
Norejau pasakyti,kad AA nera prievartine organizacija , palaiko ir padeda tiems,kurie nori mesti svaigintis.Patys zinot,kad pagrindine motyvacija yra asmens noras mesti gerti ir kiti uz tave to nepadarys.
Neprisijungęs