VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 24d. |
Dekui,dekui,cia galima sakyti tik ivadas i blaivybes kelia.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 5d. |
Sveiki, gerbiamieji kolegos! Žiūriu, kad išsisėmė mūsų forumas. Beveik niekas neberašo. Gal viską jau "išrašėm?" Būtų tinkamas metas sodo ir daržo darbams, tai galima būtų jiems visą nerašymo priežastį ir bėdą suverst, bet kad dar gili žiema ir visi dar turėtų prie kompų, kaip kareivėliai sėdėt Parašykit, kaip kam sekasi? Sveikinu Jeronimą su nediduku blaivybės terminu, bet vis tiek gerai. Tara visai prapuolė. saulytei, tikiu, viskas gerai sekasi. saulyte, aš į tave lygiuojuosi ir džiaugiuosi, kad negaliu tavęs pralenkt
Visiems linkiu, kad sektųsi visame kame
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 27d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 9d. |
Dėkui, Troja, kad rūpiniesi :) Tikriausiai visiems labai gerai, tai nieko ir neberašo. Atrodo ir naujokų buvo, ir jubiliejukų šiokių tokių, o reakcijos minimaliai... :(
Šiaip man viskas gerai sekasi, truputi darbai užgriuvo, keli nemenki projektai ant mano vargšės galvos numesti, tai irgi su rašymų į forumą nepersistengiu, bet skaitau pastoviai.
Neprisijungęs
Nu sode ar prie namu darbuotis nelabai yra ka,bet zvejoti ant ledo uzuovejoj ar daryti remonta tai pilnai imanoma.Puikiai galima leisti laika skaitant knygas,uzsiimti sielotyra,bet tai nereiskia kad foruma galima pamirst.Atsiliepkit....
Neprisijungęs
Sveiki visi, na pas mane viskas gerai,darbuose paskendes,užsiėmiau šiokiais tokiais namų remontais,išardžiau ir iš naujo isirengiau pirtį,pasidariau ir sauną ir garinę,turėjau senai,bet prašėsi remonto,tai viską naujai perdirbau,dar užsiėmiau namo šiltinimu,buvo palėpės menkai apšiltintos ir stogas,tai šitą klaidą taisau,na ir šventės nebe už kalnų, mano darbas toks kad prieš visas šventes turiu labai daug darbo,labai itemptas metas,va taip ir gyvenu,pribėgdamas visada paskaitau,kaip kam sekasi,džiugu kad kolkas visiems gerai,ir jokių nuklydimų,gero vakaro.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 6d. |
Labas visiems.
Troja, tikrai neleisiu Tau mane aplenkti. Nors nežinau...
Pasimetus aš. Pavargau nuo visko. Na ir mintys kartais aplanko negeros. Gal visa tai praeis, o gal ir ne. Ir kažkaip pasiūlymų nueiti kažkur atsipalaiduoti, padažnėjo. Ir kas baisiausia, apie tai jau ir pati pagalvoju.
Neprisijungęs
saulyte, tik jau nereikia visokių blogų minčių prie savęs prisileisti... Tuoj pavasaris už lango bus, dienos jau ilgesnės už naktį, šviesos ir saulės vis daugiau :) Viskas bus gerai, tik nepasiduok provokacijom ir pesimizmui...
Neprisijungęs
saulyte rašė:
Labas visiems.
Troja, tikrai neleisiu Tau mane aplenkti.Nors nežinau...
Pasimetus aš. Pavargau nuo visko. Na ir mintys kartais aplanko negeros.Gal visa tai praeis, o gal ir ne. Ir kažkaip pasiūlymų nueiti kažkur atsipalaiduoti, padažnėjo. Ir kas baisiausia, apie tai jau ir pati pagalvoju.
Labas Saulyte,Tavo aprašyta savijauta tai artėjantis atkrytis,būna žmonės užgeria, bet nei patys nežino kaip tai nutiko,vienas žmogus pasakojo kad sako žinojau jog einu į parduotuvę būtent degtinės pirkti,negėrė metus,bet paskui sako net nesupratau kodėl nesuvokiau savo protu kad aš negaliu gerti ir negeriu,bet kažkokia jėga pastūmėjo,sako kad savo protu poto negaliu suvokti kaip tai nutiko,atkryčio būsena kartojasi,kas pusmetį,kas metus,o kitiems ir dažniau,iš pradžių gali net kas mėnesį,ar tris dažniausia,būk stipri ir atsargi,būk stipresnė už tą blogį,aš tavimi tikiu, tikiu kad šitą blogį Tu nugalėsi,nepasiduok jam,pavartok tuo metu kokių raminamų,kokius aš naudoju daug kartų rašiau,pabūk gamtoje,bet svarbiausia visada save nuteik jog tai Tavo pražūtis,jog tai Tavo priešas,kuris tyko Tavo silpnumo akimirkos,ir nori Tave įveikti,bet Tu būk budri,ir nepasiduok,linkiu saulyte,Tau stiprybės,ir įveikti šitą baisų priešą,visiems geros dienos,ir nepasiduokime,mes stipresni už šitą blogį,geros nuotaikos,bei šiltos dienos,iki.
Neprisijungęs
Nu klaussykites Saulyte,prisilupt pats lengviausias variantas.Manau kad yra ir kitu budu atsipalaiduoti.Kiekvienas pasirenka pagal Reikia pakovoti uz savo ir artimuju geresni gyvenima.Mums blaivybe-tai viskas,galiu pasakyti is savo nemazos patirties.Linkiu neatsukinet skaiciuko....
Neprisijungęs
saulyte rašė:
Labas visiems.
Troja, tikrai neleisiu Tau mane aplenkti.
Va, va, saulyte. Džiugu skaityt. O toliau ir neskaičiau
Neprisijungęs
Jeronimas rašė:
Nu klaussykites Saulyte,prisilupt pats lengviausias variantas. Linkiu neatsukinet skaiciuko....
Čia kažkaip labai taikliai, reik įsidėmėt
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 6d. |
Labas visiems. Tai va...
Audroni, va kas liečia pavasarį, tai bus dar sunkiau. Sušilus orui, pagundų tik daugės. Gamta, šašlykai, jūra ir t.t. Na galvoju, kad kaip nors susitvarkysiu.
Skorpione, ačiū už patarimus. Vaistus kuriuos rekomendavai, jau vartoju. Ir tikrai nežadu taip lengvai pasiduoti.
Jeronimai, mano skaitliukas sukasi tik į priekį. Ačiū Tau.
Na Troja, prajuokinai mane. Net nuotaika pakėlei.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 5d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 29d. |
Sveiki. Smagu, kad sveiki, žvalūs, pozityvūs. Pas mumi taipogi, be ypatingų pastangų ir "troškulingų" seilių nuryjimų, skaitliukas sukasi į priekį. Labai nusiteikęs turiningai pavasaroti, nes paskutiniai metais įsiminė tik pienių žydėjimas ir po to tik jau po langais sunokę obuoliukai. Tarpai tarp šių natiurmortų užsivilkti girtu rūku. :-)
Tad laukiam šilumos. Peržiemojom žiemą, peržiemosim ir pavasarį. :-D
Neprisijungęs
Labas rytas,gražios dienos visiems,bei geros nuotaikos.
Neprisijungęs
saulyte rašė:
Audroni, va kas liečia pavasarį, tai bus dar sunkiau. Sušilus orui, pagundų tik daugės.<...>
Mes su tavim panašiu laiku metėm gėrimą, tai ir pavasarį pasitinkam panašiai :) Pradžioje galvojau, kaip gi bus kai ateis pavasaris – laivo paruošimas, buriavimo sezonas, ten be alkoholio niekaip, juo net nereikia rūpintis, užtenka prieiti pasisveikinti prie besikrapštančių prie laivo ir gauni į rankas butelį... O viskas gavosi labai paprastai, kam reikia pasakiau, kad negeriu ir man nesiūlytų, o kiti, man atsisakius, per daug nesikabinėjo. Pats gi visuomet turėjau butelį stipriai gazuotų vaisvandenių, kad galėčiau gurkštelėti gurkšnį, kai jau labai negalėsiu kentėti (beje vaisvandenių ar mineralinio turėdavau prie savęs gan ilgą laiką). Svarbiausia yra teisingai nusiteikti ir per daug „nepielavoti“ savęs mintimis apie visur tykančias pagundas ;) Laikykis, saulyte!
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 10mėn. | 15d. |
Sveiki. Ir pas mane viskas laaaaaaabai gerai, įsimylėjau blaivybę, tiesiog mėgaujausi nuostabiu gyvenimu, jaučiuosiu nuostabiai, neprisileidžiu jokių neigiamų minčių, gyvenu tik pozityviai ir viskas labai gerai sekasi. Nedaug dar blaivybės turiu, bet galiu pasakyti, kad blaivus gyvenimo būdas tai pats nuostabiausias jausmas kokio dar gyvenime nepatyriau. Tapau paprasčiausiai.....žmogumi, gerai ne tik man bet ir aplinkiniam, ir naujame darbe liuks, na visur tiesiog supeeeeeeeer. Nesitikėjau to, bet tikrai jaučiuosiu.......LAIMINGAS. Gal ir negerai kad čia nesidalinu patirtimi. Bet dažnai pagalvoju: o kam ji čia ta mano patirtis reikalinga?
P.S Audroniui rašiau keletą asmeniškai laiškų, deja jokio atsako. Autoritetais žaviuosiu, bet kodėl naujokas ignoruojamas?
Neprisijungęs
Labas rytas visiems,tiesiog nuotaika pakilo kai paskaičiau,jog Pijus taip džiaugiasi blaivybe,tokia pat nuotaika gyvenu ir aš,tikrai mėgaujuosi tuom,ir džiaugiuosi kad einu blaivybės keliu,linkiu visiems tokios nuotaikos ir nusiteikimo,būkite visi blaivūs ir laimigi!!!!!!!!!!!!, geros dienos.
Paskutinis taisė skorpionas (2013-03-24 08:20:41)
Neprisijungęs
sveiki likimo draugai,daugiau paskaitau nei parasau,kad dienos bei vakarai uzimti.tai dabar mazai kada galiu prisesti ramei ir neskubedamas kazkur parasynet.bet prisiminu jus ir palaikau visus einancius blaivybes keliu:)nezianu aisku dziaugiuos kad esu balivas ir nebekamuoja tos nemigos,gailiuos kad ansciau to nedarydavau rimtai,nes kazdien galvoju apie seima zmona mazaji suneli,kurios jau nebera salia manes,tai vienintelis dalykas kuris neduoda ramybes ir ramei gyvent todel ir lekiu kad nebuciau vienas namie as ir nelankau draugu nes ju neturi visi buvo isgerentieji jie neturi ka su manim kaip ir as su jais,o nauji draugai atsiranda is aa grupes na su jais nedraugauju bet atvirai pasikalbu,o dabar to man reikia atvyru savo pokalbu,nes tik vienas is lengviausias kelias y blaivybe tai atidavimas ir atskleidimas saves y visiuome atvira duse,nebebaisiu man nei sakyk kad esu alkoholikas dabar tegu visi zino,man jokio skirtumo,svarbiausia kad as tapau kitoms blaivas visada ir to sieksiu iki gyvenimo galo,bet cia ne galutinis tkslas,zmogus negerdamas neisspres visu problemu,reikia kitais dalykais dometis kas pravers ateiciai lavinti save ir gaminti naujas smegenys nes alkoholis daug smegenu jau prazude,ka isgirdau is grupes kad ateina negerdamas su laiku vadinamos sausos pagirios,pradeda viskas nesisekti krenti y nevilti atrodo ir dangus aptemes viskas blogai,todel labai lengvai esame pazendziami,tada lieka ar melstis vengti tas kelias dienas viesumo geriau vienam pabut savais mintimis prasyt dievo ramybes ir stiprybes nepasiduot,na manes dar manes dar neaplanke tokia savijauta kad ziaurei troskima butu isgerti,visada su mintimis kovoju su tai ir gana gerai sekasi,nenoriu prisigirti kad neateitu tos blogos dienos,ir kad netureciau kur bedinkti,tikiuos mano nusiteikimas pries alkoholi yra stipresni nei kazkoks pasamoj potraukis y uzisgerima.na as tiek zinau jei uzgerciau as neisspresiu problemos nei senesnios as tik pridarysiu nauju klaidu,vel gadinti savo varda isdiduma visiuomenes poziuri y mane,tik blaive galva as esu tvirtas ir uztikrintas savimi,jei ir suklupsiu vistiek as nenuleisiu ranku toliau stengsiuos keliaut blaivu keliu,ir tas mane ramina,yra vienintelis suvokimas as nebegalesiu gerti kaip normalus gerentysis,nes tik skausma jis man tiek sukele ir ne tik man o ir mylintiems mane.pradzioj dar mintys na truputi atsigerti galesiu laikuj begant,bet kam tas lasas ir nereikalingos mintys ar potraukis didesnis gerk dar,cia ir kitas suvokimas kaip nebegalesi ir gerti tai ir gerdamas nebegalesi atvirai iki galo atsipalaiduot,ir atvirai pasakau sau ar bereikia man gerti atsakau sau as savo backa jau isgeriau,zinau kas tas yra zianu kas kaip buna,viskas is analizuota ir nebereikia gilintis y tai,eini kitu keliu ir tas kelias zymei lygesnis ir ramesnis.nesakau kad kad lengvas nes palei mane 14 metu gyvenau su alkoholiu,dabar tik 2 men be jo,bet skirtumas zymei jaucias tiek fizine ir spihologine prasme,atveriu savo sirdi ir kaliauju toliau geros dienos visiems.laikykites mano draugai nes jus visi blaivus esate nuostabus asmenybes ir as myliu jus visus nes atveriau savo sirdi jum.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 12d. |
Pijus rašė:
(...) Gal ir negerai kad čia nesidalinu patirtimi. Bet dažnai pagalvoju: o kam ji čia ta mano patirtis reikalinga?
Gal ir negerai... Juk mūsų patirtis Tau reikalinga. Paskaitinėji vis... Tad ir savo kasdienybe galėtum pasidalinti, bei kas Tau padeda ir kliudo blaivybėje...
Pijus rašė:
P.S Audroniui rašiau keletą asmeniškai laiškų, deja jokio atsako. Autoritetais žaviuosiu, bet kodėl naujokas ignoruojamas?
Nei vienas naujokas neignoruojamas. Jei būtum į forumą parašęs, galbūt didesnio atsako sulauktum
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 5d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 29d. |
Sveiki. Smagu, kad chebra nuotaikoj. Džiaugiuosi ir aš. Bet nepamirštam budrumo - juk žinom tos gyvatės klastą. Geros dienos! :-)
Neprisijungęs
Pijus rašė:
<...>Gal ir negerai kad čia nesidalinu patirtimi. Bet dažnai pagalvoju: o kam ji čia ta mano patirtis reikalinga?
Kaip tai nereikalinga? Reikalinga kiekvieno pasirinkusio blaivų gyvenimą patirtis. Kiekvieno. Kuo daugiau žmonių rašys, kaip sekasi, tuo daugiau skaitančių forumą supras, kad galima susitvarkyti su alkoholizmu. Gal būtent tavo žinutė paskatins dar geriantį žmogų padaryti pirmąjį žingsnį į blaivybę.
Pijus rašė:
Audronis ignoruoja naujokus? Niekur negavau žinutės – nei el. paštu, nei AŽ. Tikrai neignoruoju nė vieno, nei naujoko, nei senioko, dažniau pats užkalbinu, nors ir ne visada gaunu atsakymą.
Neprisijungęs
kebabas rašė:
<...>nesakau kad kad lengvas nes palei mane 14 metu gyvenau su alkoholiu,dabar tik 2 men be jo,bet skirtumas zymei jaucias tiek fizine ir spihologine prasme<...>
Smagu skaityti, kebabas, gerai, kad radai sau tinkama kelią :) Ir ne tik 2 mėnesiai, o NET 2 mėnesiai. Ar prieš pusmetį galėjai pagalvoti, kad negersi tiek laiko ir puikiai jausiesi?
Neprisijungęs
man tai mazas dar laikas 2 men nes dirbdavau po du men uzsienyj ir negerdavau ir gryzdavau ilsetis y lietuva menesiuj,tada jau lakdavau,bet tas blogiausia ir sunkiausia budavo nes as laukdavau tu darbu pabaigos kaip galesiu gryzti y lietuva ir gert kiek noriu sunku budavo buvo kentet ir laukt.dabar nieko nebereikia laukti daug ramesnis esu tikrai negalvojau kad teks nebegert isvis,todel ir negalvoju taip stiprei kad nebegersiu niekada jau,aisku pagalvoju butu gerai tada atsigerti kai buciau laimingas,kai viska tureciau,bet kai vel galvoji juk jokio skono neturi tas alkoholis skanaus vel tos pagirios,laukimas kai sveikata pasitaisys,as bijau ka ir prognozuot kaip butu nes alkoholizmas tai klastingas ir ziaurus blogis kuris gyvena mumyse ir jis belekada gali pasireiksti,as labiausei buvau priprates prie alaus prie kitu gerimu nesu priprates ir netraukia jie manes visiskai,apie alu galvojau kad gersiu visa gyvenima,as taip ji gindavau kad pytkdavaus su namiskeis mylimaiseis,dabar likes vienas gerk kiek nori to alaus juk drauga geriausia pasilikai,ir ka as iskeiciau kvailas buciau kad gerciau dabar ir dziaugciaus tuo savo draugu,gerciau ir verkciau va kaip butu,tai koks cia malonumas,aciu dievuj kad esu dar 28metu ir viskas dar pries akis negrys zmona su suneliu,susikursiu nauja seima,ir tik blaive galva.nereiskia kad pridares girtas nesamones as nebeturiu teises but laimingas jei einu teisingu man suprantamu keliu.ir jei klaidu as pridariau as turiu teise jas ir istaisyt kitaip,manau tai suprantama visiem turetu but ne tik zmonai,as suprantu jos skausma ir nusivilima manim,del to ir kenciu grauziu save kad anksciau neatsibudau as nieko neieskau as ilgiuos ju abieju,ir as neturiu teises ieskot kitos,nes mano kalte cia kad jie isejo,ir tik tada as keisiu savo gyvenima kai zmona susiras kita,ji nuspres ar beverta su manim but,o man palinketa yra but kantriam ir tiketis geriausio.kas beliko man dabar tik tiek,laikas viska sudelios,manau mano negerimas atves y prota ne tik mane bet ir mano mylimus zmones.
Neprisijungęs
Pats pasakei, kad tarp buvusių 2 mėnesių, kurie „nedaug“ ir tarp šių 2 mėnesių yra didžiulis skirtumas. Anksčiau galvodavai, kaip pratempti tą laiką ir atsigriebti, o dabar jau dėlioji ateities planus. Apsišarvuok kantrybe, per gėrimo metus pridarytų blogybių padarinių nesutvarkysi per kelis mėnesius, juk su tavo gėrimu artimieji ilgai gyveno, taikstėsi ir kentėjo, dabar tavo eilė atsilyginti tuo pačiu. Net jei kažkas ir nepasiseks, jau pati blaivybė mums, alkoholikams, yra didžiausia dovana...
Neprisijungęs
Skorpionas rekomenduoja raminančius vaistukus pavartot, ar arbatėlę. Tai labai teisinga rekomendacija, bet ne visi tuo lengvai pasinaudot gali. Aš jei arbatėlės NEURO išsiverdu, tai mes dviese su katinu geriam. Tiesiog niekur nuo jo neįmanoma pasislėpt. Kiša galvą į puodelį konkrečiai ir laka karštą arbatą. Jei neleidžiu - nuoširdžiai įkanda, nors šiaip nesikandžioja, nes yra labai kilminga aristokratė (katė jinai, iš tikrųjų ) Kai puodelis lieka tuščias, tai užsiverčia ant galvos ir laižo jo dugną. Tai va, kas vieniems atrodo paprasta ir lengva, kitiems yra išbandymas
Neprisijungęs