VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#151 2012-11-23 10:07:05

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  11mėn.  26d. 
Nerūkau  19m.  0mėn.  12d. 

Re: Noriu mesti gerti

La, Žuviau :)
O kaip paaiškintum, kad ryžto, noro lyg ir visada buvo. Ir veiksmo visokiausio... Ir nifiga rezultate...?
Visteik bonka...

Neprisijungęs

2012-11-23 10:07:05

Google

#152 2012-11-23 10:25:10

Žuvis
Senbuvis
Registravosi: 2012-07-26
Žinutės: 606

Blaivus  13m.  6mėn.  24d. 

Labai jau ''slidžius'' klausimus užduoti, nors jaučiu, kad pats ats žinai. cool
Patikėti arba bent stengtis patikėti tais būdais, kurie kitiems padėjo. Imtis teikiamų rekomendacijų (priklausomai nuo būdo, nors kažin - kiek dvasinio sveikimo ir kaitos programų mes žinome, a? ) ir NEPRIEŠTARAUJANT bei išankstines nuostatas ir galimus rezultatus patraukus į šoną ir nesanprotaujant ''kaip būtų jeigu...''', ''man nepatinka, aš noriu kitaip...'' Paskirti kiek laiko ir atlikti tai, ką siūlo programa,o vėliau samprotauti big_smile

Neprisijungęs

#153 2012-11-23 10:59:24

Pumputis
Vartotojas
Registravosi: 2012-09-05
Žinutės: 236

Blaivus  16m.  8mėn.  2d. 

Žuvis rašė:

Labai jau ''slidžius'' klausimus užduoti, nors jaučiu, kad pats ats žinai. cool
Patikėti arba bent stengtis patikėti tais būdais, kurie kitiems padėjo. Imtis teikiamų rekomendacijų (priklausomai nuo būdo, nors kažin - kiek dvasinio sveikimo ir kaitos programų mes žinome, a? ) ir NEPRIEŠTARAUJANT bei išankstines nuostatas ir galimus rezultatus patraukus į šoną ir nesanprotaujant ''kaip būtų jeigu...''', ''man nepatinka, aš noriu kitaip...'' Paskirti kiek laiko ir atlikti tai, ką siūlo programa,o vėliau samprotauti big_smile

Užkibai mieloji kaip rimta žuvis. smile Žino jis viską kuo puikiausiai ir netgi geriau nei mudu abu krūvon sudėjus, tik kartais paprovokuoja nekaltais klausimais. Būna kas ir užkimba smile

Neprisijungęs

#154 2012-11-23 11:10:28

Žuvis
Senbuvis

Pumputis rašė:

Užkibai mieloji kaip rimta žuvis. smile Žino jis viską kuo puikiausiai ir netgi geriau nei mudu abu krūvon sudėjus, tik kartais paprovokuoja nekaltais klausimais. Būna kas ir užkimba smile

........................................big_smilebig_smilebig_smile.......................................

Nepagavo jis manęs, norėjo tik paskatinti diskusijai ir patikrinti budrumą cool
Senu bambekliu prisistatantis ponaitis Marijus tiesiog jauku pavaišino, kurį mielai nurijau tongue

Neprisijungęs

#155 2012-11-23 11:25:43

Marijus
Senbuvis

Žuvis rašė:

Labai jau ''slidžius'' klausimus užduoti, nors jaučiu, kad pats ats žinai.....

Klausimas slidus tol kol norisi kitam "teisingai ir protingai" atsakyt. Ypač kai žmonės žiūri. Tada bandai aiškint, aiškint ir kuo toliau, tuo sudėtingiau ir painiau gaunasi...
Neturiu deja to "teisingo" atsakymo.

Žuvis rašė:

....
(priklausomai nuo būdo, nors kažin - kiek dvasinio sveikimo ir kaitos programų mes žinome, a? ) ir NEPRIEŠTARAUJANT bei išankstines nuostatas ir galimus rezultatus patraukus į šoną ir nesanprotaujant ''kaip būtų jeigu...''', ''man nepatinka, aš noriu kitaip...'' Paskirti kiek laiko ir atlikti tai, ką siūlo programa,o vėliau samprotauti :D

Tų dvasinio sveikimo ir kaitos programų kelių yra begalės. Neužtektų nei 10-ties gyvenimų bent daliai jų išbandyt.

O tą klausimą užduodu ne todėl kad pasipuikuot erudicija, ar kokių ten programų išmanymu, o todėl kad jis skersuoju būdu iškyla daugeliui žmonių ir varo juos į neveltį.
Va ir vakar konretus žmogus jį uždavė...

Paskutinis taisė Marijus (2012-11-23 11:29:23)

Neprisijungęs

#156 2012-11-23 11:53:27

Marijus
Senbuvis

Žuvis rašė:

........................................:D:D:D.......................................

Nepagavo jis manęs, norėjo tik paskatinti diskusijai ir patikrinti budrumą :cool:
Senu bambekliu prisistatantis ponaitis Marijus tiesiog jauku pavaišino, kurį mielai nurijau :P

būtent!

Neprisijungęs

#157 2012-11-25 16:31:56

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  7mėn.  17d. 

Tara rašė:

Žinai Troja nelabai turiu vilties kad atsitiesiu, šiandien dar geriu bet tik alų, lenda vidokios kreivos mintys, man atrodo kas alkoholikai nepasveiksta. Dar manau kad tokie kaip mes negali gyventi normaliai. Žmona mane pavadino šiukšle, Troja aš toks turbūt ir esu. Jeigu žmogus negali vygdyti savo įsipareigojimų tada jis tampa šiukšle.

Tara, mes juk nieko nežinom, kodėl atsitinka vienaip, ar kitaip. Jau net dalis mokslininkų teigia, kad žmogus į Žemę atkeliauja atlikt kažkokią jam paskirtą misiją. Gal tikrai kažkur aukštai, Dangaus bibliotekos lentynėlėse yra sudėliotos kiekvieno Žemėje gimusio žmogaus asmens bylos ir jiems surašyti gyvenimo planai. Gal būt kai kurie žmonės savo praeituose gyvenimuose neišmoko kažkokių pamokų ir neišlaikė egzaminų. Todėl dabar vieni pasiunčiami čionai, kad baigtų savo mokslus, o kiti - kad būtų mokytojais. Gal būt tavo žmona praeituose gyvenimuose taip ir nesugebėjo išmokti pakantumo, tolerancijos, atjautos ir atlaidumo. Todėl šiame gyvenime tu su savo priklausomybe jai esi pasiųstas kaip mokslo priemonė ir šansas jai viso to pagaliau išmokti. Ir jei ji to nesupras ir nepriims, tai nugyvenusi šį gyvenimą vėl bus pažengusi ne pirmyn, bet atgal.
Todėl nelaikyk savęs jokia šiukšle, o pažiūrėk į šį reikalą visiškai KITAIP.
Na, o tau būtent toks gyvenimas vėl gi savo ruožtu pasiųstas kažkokiu konkrečiu tikslu, tik reikia nestandartiškai pamąstyti ir suprasti:)))

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#158 2012-11-26 09:32:51

Žuvis
Senbuvis

Tačiau dabar, Tara, tavo misija - atsiriboti nuo laipsnių turinčių skysčių cool
Užjausk artimuosius, jie irgi kenčia.

Neprisijungęs

#159 2012-11-26 12:58:13

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Dviems mėnesiams tai jau tikrai atsiribojau. Namuose reikalai šiek tiek pasitaisė, dabar paliaubos. Turiu du mėnesius išsiaiškinti savo "misiją", vėliau bus matyti. Pradėsiu nuo Pumpučio praktikos: šiandien esu suplanavęs žygiuoti į AA savajam mieste. Praktiškai viskas sugrįžo į savo vietas tik optimizmo pasigendu....

Neprisijungęs

#160 2012-11-26 12:59:27

Tara
Senbuvis

Kaip pas tave Troja???????

Neprisijungęs

#161 2012-11-27 17:41:49

Troja
Senbuvis

Tara rašė:

Kaip pas tave Troja???????

Viskas gerai pas mane:) Nieko nedramatizuoju ir dėl nieko savęs negraužiu. Tikrai dėl nieko nesiruošiu eit į miesto aikštę ir nusiplakt. Ir tau, Tara, patariu neėst savęs priekaištais. Žinoma, man lengviau, nes esu viena. Tiksliau, mano santykiai su antrąja mano puse yra tokie, kad neturime teisės viens kitam nurodinėt ir auklėt. Galime tik būti kartu arba nebūti. Nepakęsčiau, kad šalia būtų žmogus, kuris reikštų piktą nepasitenkinimą mano elgesiu, ir prieš kurį turėčiau atgailauti ir jaustis pačia pačiausia šiukšle. Bet kiekvienam žmogui gyvenimas susiklosto savaip. Vėlgi pasikartosiu, jog manau, kad atsitiktinumų nebūna: kiekvienam viskas yra dėl kažko ir kažkodėlsmile))
Na, žiūrėsim, Tara, kaip čia mums eisis toliau, nes kažkaip gana sinchroniškai čia mus visokie demonai užvaldo:)))

Neprisijungęs

#162 2012-11-29 19:00:33

Tara
Senbuvis

Troja rašė:

Na, žiūrėsim, Tara, kaip čia mums eisis toliau, nes kažkaip gana sinchroniškai čia mus visokie demonai užvaldo:)))

Gal patys tuos demonus pasikviečiame... stabiliai kas trys mėnesiai... gal "veislė" tokia.... man kiek keista: toks didelis poreikis išgerti, atsigeri ir vėl jokio noro porai mėnesių. Nelabai suprantu kodėl taip yra, gal tiesiog išsenka organizme alkoholio atsargos, papildai "baką" ir toliau gyveni? Normaliai išgeriantys lygiai taip pat "atsigeria" tik ne tokiais kiekiais. Žiūrėsim Troja kas bus toliau, nesinorėtų vėl šiukšlintis....

Neprisijungęs

#163 2012-11-30 06:54:29

Pumputis
Vartotojas
Registravosi: 2012-09-05
Žinutės: 236

Blaivus  16m.  8mėn.  2d. 

Ką darysit tas ir bus . wink

Neprisijungęs

#164 2012-12-02 15:42:24

Troja
Senbuvis

Tara rašė:

Troja rašė:

Gal patys tuos demonus pasikviečiame... stabiliai kas trys mėnesiai... gal "veislė" tokia.... man kiek keista: toks didelis poreikis išgerti, atsigeri ir vėl jokio noro porai mėnesių.

Taip, Tara, man irgi įdomu ir keista, kad tarp tų užgėrimų apie alkoholį net pagalvot negaliu. Atrodo, jei nuryčiau nors gurkšnį, tai visi viduriai, kaip drabužio rankovė, išsiverstų į išorę ir išgriūčiau iš kojų dėl pasibjaurėjimo. Tokia baisinga bjaurastis atrodo tas alkoholis. Bet periodiškai kažkas atsitinka... Gal rimtai kokie demonai čia mums diktuoja? Aš, vis dėlto, tikiuosi, kad tikrai ateis laikas, kai tiems demonams nusibos jų pačių diktatūra big_smile

Neprisijungęs

#165 2012-12-04 17:38:00

Tara
Senbuvis

Troja rašė:

Atrodo, jei nuryčiau nors gurkšnį, tai visi viduriai, kaip drabužio rankovė, išsiverstų į išorę ir išgriūčiau iš kojų dėl pasibjaurėjimo. Tokia baisinga bjaurastis atrodo tas alkoholis. Bet periodiškai kažkas atsitinka...  big_smile

Lygiai taip pat pas mane. Stovi mano baras iš "konfiskato", bet man absoliučiai vienodai, tiesiog stovi bjaurastis ir tegul sau stovi, negaliu net pagalvoti apie gėrimą. Alkoholis buvo toks vetingas ir dabar visiškai bevertis, kažkokia anomalija. Tarkim atsitiko kažkas baisaus ir dėl to užgėriau, tikrai ne. Dar įdomi detalė: užgėrimas prasideda po truputį, po nedaug, na gal trys dienos vakare išgeri kitą dieną pavalgai pietus ir viskas gerai, bet to neužtenka. Ateina momentas kada spjauni į viską ir geri dvi tris dienas.... ir vėl du trys mėnesiai jokio poreikio????? Niekaip viso šito "nesurišu" su psichika, mano supratimu tiesiog organizme alkoholio vakumas....

Neprisijungęs

#166 2012-12-04 18:01:30

Troja
Senbuvis

Tara rašė:

Troja rašė:

big_smile

Tarkim atsitiko kažkas baisaus ir dėl to užgėriau, tikrai ne.

Įprasta manyt, kad alkoholį žmonės vartoja, būtent, kažkokiems įvykiams atsitikus. Bet ir aš, kaip Tara paminėjo, atsitikus įtemptiems dalykams, alkoholio vartot negaliu, nes žinau, kad visas problemas išspręsiu tik blaiviu protu. O šiaip tai mane jau pradeda užknist tai, kad nuolat rašau  "šeip" ir nuolat man rodo, kad rašau neteisingai. Nors kalbininkai dėl to dvejoja. big_smile

Neprisijungęs

#167 2012-12-04 21:17:00

saulyte
Senbuvis
Registravosi: 2012-04-11
Žinutės: 249

Blaivus  10m.  4mėn.  18d. 

Tara rašė:

Lygiai taip pat pas mane. Stovi mano baras iš "konfiskato", bet man absoliučiai vienodai, tiesiog stovi bjaurastis ir tegul sau stovi, negaliu net pagalvoti apie gėrimą.

Kažkada bandžiau kaupti bare tauriųjų gėrimų. Galvojau valią ugdysiu, ir jei svečiai užsuks turėsiu ką pavaišinti. smile Bet pasirodo, kad pas mane namie negali būti jokio alkoholio. Užėjus mano daugiadienėm gėriau tol kol visko neišgėriau. Ir dabar pas mane jo visiškai nėra ir negalėčiau net laikyti.

Tara rašė:

Ateina momentas kada spjauni į viską ir geri dvi tris dienas.... ir vėl du trys mėnesiai jokio poreikio????? Niekaip viso šito "nesurišu" su psichika, mano supratimu tiesiog organizme alkoholio vakumas....

Pažįstu keletą žmonių kurie negeria kokius 3mėn. arba pusmeti. Po to užgeria savaitėlę. Ir vėl nebegeria. Man tokių ilgų neužgėrimų nebūdavo. Maximum penkios dienos blaivos. O paskaičiavus per kiek laiko alkoholis išgaruoja iš organizmo, tai aš blaiva nebuvau jau daug metų. neutral

Neprisijungęs

#168 2012-12-05 21:20:35

Troja
Senbuvis

Aš tai kažkada rašiau, kad prikauptą barą spėjau tik nufotkint. O toliau, atėjus ypatingam momentui, jis dingo, kaip laivai ir lėktuvai Bermudų trikampyje.

Neprisijungęs

#169 2012-12-05 22:10:32

Tara
Senbuvis

Jeigu kalba pasisako apie barą, priduria ir aš. Baro pas mane nėra senai. Aš mėgstu daryti visokius użpilus, (liaudies medicina) tongue, blaiviu periodu įsigijau spirito tiems užpilams. Išgėriau ne tik spiritą bet ir užpilus.... smile

Neprisijungęs

#170 2012-12-05 22:38:24

saulyte
Senbuvis

Bandžiau aš daryti užpilą su ąžuolo žievėm ir riešutais. big_smile Reikėjo išlaikyti puse metų, bet deja... roll

Neprisijungęs

#171 2012-12-06 11:08:07

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  8mėn.  9d. 
Nerūkau  16m.  8mėn.  21d. 

saulyte rašė:

<...>O paskaičiavus per kiek laiko alkoholis išgaruoja iš organizmo, tai aš blaiva nebuvau jau daug metų. :|

Turi visai nebloga progą išblaivėti ;)

Gamindavau ir aš visokius alkoholinius skanėstus, vynus ir liaudies medicinas, gaudavosi taip pat kaip ir visiems – išgaruodavo. Vis stebėdavausi kodėl pas kitus išsilaiko, o pas mane ne... Tiesa prieš kelis metus žmona vyną gamino, tas tikriausiai būtų išstovėjęs, jei nebūtų sudužęs visas ~25 litrų „buteliukas“. Dar ir semti visą tą gėrį padėjau nuo vonios grindų.

Neprisijungęs

#172 2012-12-06 21:52:45

saulyte
Senbuvis

Audronis rašė:

Turi visai nebloga progą išblaivėti

Manau kad iš mano organizmo alkoholis jau išgaravęs. big_smile

Neprisijungęs

#173 2012-12-30 11:20:17

Mona
Naujokas
Registravosi: 2012-12-30
Žinutės: 2

Sveiki. Perskaičiau kone visą Jūsų forumą, ieškodama paguodos. Šiandien jau beveik para, kaip negeriu. Kankina klaiki gėda, bijau išeiti iš namų, nekeliu telefono ragelio ir nesirodau namiškiams. Išgėriau tiek (ir ne pirmą kartą), kad man buvo pasiūlyta susirasti kitus namus. Primygtinai. Puikiai suprantu kodėl ir manau, kad namiškiai yra teisūs - aš įgysiu atsakomybės jausmą (ir nustosiu gerti) tik tada, kai tiksliai žinosiu, jog niekas manim nepasirūpins. Susiradau AA grupę, kuri rinksis šįvakar, tikiuosi, kad pagaliau pavyks nuvažiuoti pas juos. Norėčiau paklausti, ar tikrai turiu jausti tokią gėdą ir savigailą ir tuštumą ir vienatvę? Ar tai bausmė už gėrimą ir turiu tai iškęst? Kaip reikės pažiūrėti draugams ir namiškiams į akis? Ar jie sugebės man atleisti? Ar šitas blogumas kadanors praeis? Jaučiuosi niekam tikęs, nieko nevertas padaras ir, tiesą sakant, norėčiau pakeisti ne tik gyvenamąją vietą, bet ir šalį...

Neprisijungęs

#174 2012-12-30 11:40:39

Žuvis
Senbuvis

Mona rašė:

Sveiki. Perskaičiau kone visą Jūsų forumą, ieškodama paguodos. Šiandien jau beveik para, kaip negeriu. Kankina klaiki gėda, bijau išeiti iš namų, nekeliu telefono ragelio ir nesirodau namiškiams. Išgėriau tiek (ir ne pirmą kartą), kad man buvo pasiūlyta susirasti kitus namus. Primygtinai. Puikiai suprantu kodėl ir manau, kad namiškiai yra teisūs - aš įgysiu atsakomybės jausmą (ir nustosiu gerti) tik tada, kai tiksliai žinosiu, jog niekas manim nepasirūpins. Susiradau AA grupę, kuri rinksis šįvakar, tikiuosi, kad pagaliau pavyks nuvažiuoti pas juos. Norėčiau paklausti, ar tikrai turiu jausti tokią gėdą ir savigailą ir tuštumą ir vienatvę? Ar tai bausmė už gėrimą ir turiu tai iškęst? Kaip reikės pažiūrėti draugams ir namiškiams į akis? Ar jie sugebės man atleisti? Ar šitas blogumas kadanors praeis? Jaučiuosi niekam tikęs, nieko nevertas padaras ir, tiesą sakant, norėčiau pakeisti ne tik gyvenamąją vietą, bet ir šalį...

Sveika prisijungusi,Mona smile
Gėda, savigail, tuštuma ir vidinė kančia - neatsiejama įklimpus į alko liūną. Su laiku tai praeina, artimieji pradeda pasitikėti ir santykiai atsistato stebėtinai gerai. Tačiau tam reikia NORO negert, ryžto ir kabintis už blaivybės.

Neprisijungęs

#175 2012-12-30 11:59:52

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  8mėn.  9d. 
Nerūkau  16m.  8mėn.  21d. 

Sveika prisijungus, Mona. Tai, kad pati pripažįsti jog turi problemų su alkoholiu ir ieškai pagalbos didelis žingsnis blaivybės link. Tu teisingam kelyje, tereikia siekti tikslo.

Žuvis jau parašė dėl savigailos, gėdos ir pan. jausmų, tai neatsiejama. Po eilinio užgėrimo ir prisičiūdinimų aš bijodavau į gatvę išeiti, būdavo siaubingai gėda pas ką nors eiti. Ir neidavau... iki tol kol vėl neprisigerdavau... Paskui vėl gėda, vėl prisigėrimas, atrodė, kad užburtas ratas niekada nesustos. Bet, jei turėsi pakankamai tvirta nusistatymą negerti ir negersi, tau pavyks ir viskas susistatys į savo vietas, dings gėda, atsiras savigarbos jausmas. Greičiausiai ir artimieji, pamatę, kad kabiniesi į blaivybę nuoširdžiai tau padės to siekti.

Neprisijungęs

Forumo apačia