VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#51 2012-08-21 21:18:15

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Re: Atkrytis

Važiuodamas namo primečiau, visai įmanomą, gyvenimišką situaciją. Medicinos universitete studentė laiko įskaitą „Alkoholizmas“.  Eksperimento tvarka, vertinimo komisiją parenka kompiuteris. Atsakomybė tenka: forumo „Būk blaivus“ atstovams, praėjusiems ugnį ir vandenį. Studentė drąsiai traukia bilietą, nes labai gerai pasiruošus. Iš pirmo žvilgsnio klausimas, visai paprastas „Atkrytis“. Studentė apsidžiaugia. Atsakinėja taip pat drasiai, nes labai gerai pasiruošus. Išeina laikydamasi sienos, šlapia nugara, per ašaras nematydama kelio, dešinę ranką laiko širdies plote..... ir niekaip nesupranta kodėl neišlaikė egzamino....lollollol
P.S. Juokauti pavojinga, bet surizikuosiu....

Neprisijungęs

2012-08-21 21:18:15

Google

#52 2012-08-21 21:57:09

Žuvis
Senbuvis
Registravosi: 2012-07-26
Žinutės: 606

Blaivus  13m.  7mėn.  12d. 

Tara rašė:

... Išeina laikydamasi sienos, šlapia nugara, per ašaras nematydama kelio, dešinę ranką laiko širdies plote..... ir niekaip nesupranta kodėl neišlaikė egzamino....

O komisijos nariai (t.y ''Būk blaivus'' forumiečiai) atsidūsta ir sako:''na va...nors kažką panašaus į atkrytį ir pachmielą pajautė...''

Neprisijungęs

#53 2012-08-22 09:28:43

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  20m.  0mėn.  14d. 
Nerūkau  19m.  1mėn.  0d. 

Dviejų paskutinių postų nesupratau...

Paskutinis taisė Marijus (2012-08-22 09:32:20)

Neprisijungęs

#54 2012-08-22 09:48:18

Žuvis
Senbuvis

Marijau, nereikia suprasti. Pamiršk. Tara savotišką esė parašė, kad nebūtų ''nedadelka'', pridėjau paskutinį sakinį. Esė baigta, o diskusijos tesiasi cool

Neprisijungęs

#55 2012-08-22 14:06:07

Marijus
Senbuvis

Tai kad nejauku kažkaip. Pradžioj lyg įskirtau, bet paskui įdėmiau perskaičiau ir visai pasimečiau... Žinai, kai visi juokiasi, o nesupranti iš ko, pradeda atrodyt kad iš tavęs...
Tikrai nesigiriu kad esu labai guvaus protelio, ir viską išsyk pagaunu. Todėl ir prašau paaškinimo visai rimtai. Kad galėtume kartu pasijuokti  :)

Neprisijungęs

#56 2012-08-22 14:27:20

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  8mėn.  27d. 
Nerūkau  16m.  9mėn.  9d. 

Mano pragertos smegenėlės irgi niekaip nesugebėjo minties pagauti. Bandžiau protingą ir suprantantį pavaidinti, bet smalsumas nugalėjo, jei galima „ant pirštų“ paaiškinkit ;)

Neprisijungęs

#57 2012-08-22 15:00:04

Bimcius
Aktyvus narys
Registravosi: 2012-03-01
Žinutės: 139

Tara rašė:

Studentė apsidžiaugia. Atsakinėja taip pat drasiai, nes labai gerai pasiruošus. Išeina laikydamasi sienos, šlapia nugara, per ašaras nematydama kelio, dešinę ranką laiko širdies plote..... ir niekaip nesupranta kodėl neišlaikė egzamino....lollollol

tai aš irgi nesuprantu, kodėl neišlaikė?

Neprisijungęs

#58 2012-08-22 16:02:27

Tara
Senbuvis

Man po kiek laiko blaivybės, gėrimų problemos pradeda blankti, tiesiog atrodo kad per daug dramatizuoju. Tarkim susitvarkau emocijas ir problema išspręsta. Pasiskaičiau atsiliepimus: „nežinau.... man čia labai panašu į būsimo ar praeito užgėrimo pateisinimus, nei į planą kaip susilaikyti nuo alkoholio... „ ir „kortų namelis“ pradeda griūti. Kažkodėl prisiminiau mokyklą ir mokinuką atkakliai ginantį savo tiesas, juokas suėmė. Pagal nuotaiką ir žinutė tokia išėjo. Neužsigaukit, vakar egzaminą laikė studentas.....

Neprisijungęs

#59 2012-08-22 16:17:16

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  8mėn.  5d. 

Tara rašė:

Man po kiek laiko blaivybės, gėrimų problemos pradeda blankti, tiesiog atrodo kad per daug dramatizuoju. Tarkim susitvarkau emocijas ir problema išspręsta. Pasiskaičiau atsiliepimus: „nežinau.... man čia labai panašu į būsimo ar praeito užgėrimo pateisinimus, nei į planą kaip susilaikyti nuo alkoholio... „ ir „kortų namelis“ pradeda griūti. Kažkodėl prisiminiau mokyklą ir mokinuką atkakliai ginantį savo tiesas, juokas suėmė. Pagal nuotaiką ir žinutė tokia išėjo. Neužsigaukit, vakar egzaminą laikė studentas.....

Subtiliai tu čia, Tara, viską išvartaliojai. Aš irgi nemėgstu, kai kas auklėt ar moralizuot pradeda. Kai tokia valdinga, pasaulį pakeist besistengianti bendradarbė-draugė padovanojo man knygą "Lengvas būdas suvaldyt alkoholį", priėmiau kaip įžeidimą. Bet tai bendradarbei-draugei to neparodžiau, nes žinau, kad ji manė, kad man padarė labai gerą darbą ar paslaugą. Žinau, kad "nuo dūšios" stengėsi gelbėt mane iš to liūno, bet savaip. Tą knygą jau buvau skaičiusi internete, tai kad ji man negadintų nuotaikos, labai greitai pardaviau per skaitytų knygų internetinį knygyną. Tiesiog žmonės labai labai skirtingi... roll

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#60 2012-08-22 16:35:37

Audronis
Senbuvis

Tara rašė:

<...>Pasiskaičiau atsiliepimus: „nežinau.... man čia labai panašu į būsimo ar praeito užgėrimo pateisinimus, nei į planą kaip susilaikyti nuo alkoholio... „ ir „kortų namelis“ pradeda griūti.<...>

Troja rašė:

Subtiliai tu čia, Tara, viską išvartaliojai. Aš irgi nemėgstu, kai kas auklėt ar moralizuot pradeda.<...>

Jau minėjau, kad nemoralizuoju ir gyventi nieko nemokau, parašiau tai ką manau pastebėjęs. Ne kitaip ir aš elgdavausi, tik pats to nemačiau, atrodė, kad kiti neįvertina mano pastangų, o pasirodė, kad tos pastangos buvo ne į tą pusę, nors šventai tikėjau, kad jau šį kartą taip ir bus. Visi mes čia vienodi, kažin ar galime vienas kitą kuo nors labai nustebinti...

Neprisijungęs

#61 2012-08-22 18:13:38

Tara
Senbuvis

Audronis rašė:

Tara rašė:

<...>Pasiskaičiau atsiliepimus: „nežinau.... man čia labai panašu į būsimo ar praeito užgėrimo pateisinimus, nei į planą kaip susilaikyti nuo alkoholio... „ ir „kortų namelis“ pradeda griūti.<...>

Troja rašė:

Subtiliai tu čia, Tara, viską išvartaliojai. Aš irgi nemėgstu, kai kas auklėt ar moralizuot pradeda.<...>

Jau minėjau, kad nemoralizuoju ir gyventi nieko nemokau, parašiau tai ką manau pastebėjęs. Ne kitaip ir aš elgdavausi, tik pats to nemačiau, atrodė, kad kiti neįvertina mano pastangų, o pasirodė, kad tos pastangos buvo ne į tą pusę, nors šventai tikėjau, kad jau šį kartą taip ir bus. Visi mes čia vienodi, kažin ar galime vienas kitą kuo nors labai nustebinti...

Nėra čia ką vartalioti ar išsisukinėti, esu pakankamai savikrikitiškas, „moralus“ priimu kaip patirtį: neužlipti ant to pačio grėblio. Tiesiog ieškau atsakymų. Atrodo surandi, o tau visi sako: mes tą jau bandėme, patikėk iš to nieko gero neišėjo, o patikėti labai jau sunku.  Tai ir norėjau pasakyti, tik truputį emocijos pavedė.....sad

Paskutinis taisė Tara (2012-08-22 18:16:52)

Neprisijungęs

#62 2012-08-22 20:39:27

Audronis
Senbuvis

Tara rašė:

<...>Tiesiog ieškau atsakymų. Atrodo surandi, o tau visi sako: mes tą jau bandėme, patikėk iš to nieko gero neišėjo, o patikėti labai jau sunku.<...>

Ne ne, Tara, nebandžiau supeikti kažkokio kelio blaivybei siekti, kaip netinkamo. Nesakiau, kad nedaryk šitaip ar kitaip nes nieko nesigaus. Jei taip nesigavo mums, tai nereiškia, kad nesigaus ir tau. Nežinau, kaip pasakyti, bet tavo rašiniuose lyg ir jaučiasi galimo užgėrimo pateisinimas, savęs ruošimas tam, kad vėl nesigaus. Manau geriau garsiai pasakyti ir suklysti, negu po laiko būti teisiu – „Jo, mačiau, kad kažkas ne taip, bet nieko nesakiau“. O kad tu reaguoji į tas pastabas, tai puiku, juk gyvi žmonės esam :)

Troja rašė:

Kai tokia valdinga, pasaulį pakeist besistengianti bendradarbė-draugė padovanojo man knygą "Lengvas būdas suvaldyt alkoholį", priėmiau kaip įžeidimą.

Troja, tokiu atveju ir aš bučiau įsižeidęs. Bet juk šiame forume ne bendradarbiai rašinėja, o žmonės turintys tą pačia problemą, kaip ir tu. Gal kartais kvailai ką pasakom, gal neįtinkam su savo nuomonėm, bet jei visi tik katučių plotume ir džiaugtumės vieni kitais, tai ir rašyti nebūtų ką ;)

Neprisijungęs

#63 2012-08-23 13:58:35

Marijus
Senbuvis

Tara rašė:

..... ir niekaip nesupranta kodėl neišlaikė egzamino....:lol::lol::lol:
P.S. Juokauti pavojinga, bet surizikuosiu....

Dėl egzamino, Tara, tu teisus; tik čia ne visai anekdotas. Tam tikra prasme prasme visi mes čia studentai. Kievieną kas bando tvarkytis su savo priklausomybe, gyvenimas egzaminuoja kasdien. Tik tas egzaminas visai ne teorinis, o praktinis. Klausimas vienas: ar šiandien aš blaivas?

O ten į tai ką ten aukščiau palaikiau "atmazais" skaudžiai sureagavau dėl to, kad praeityje visi mano bandymai pasiekti kompromisinių sprendimų su gėrimu, mažinti, užsiimti prasmingesne veikla baigėsi apgailėtinai. Buvo tas pat lyg retindamas ėjimus į tualetą būčiau valios pastangomis bandyčiau mesti, atsiprašau, siusioti. Vis tiek anksčiau ar vėliau pramušdavo... Tokia mano patirtis ir tik mano, nebūtinai kitam turi būt taip pat.

Neprisijungęs

#64 2012-08-23 14:19:44

Troja
Senbuvis

Audronis rašė:

Tara rašė:

<...>Tiesiog ieškau atsakymų. Atrodo surandi, o tau visi sako: mes tą jau bandėme, patikėk iš to nieko gero neišėjo, o patikėti labai jau sunku.<...>

Ne ne, Tara, nebandžiau supeikti kažkokio kelio blaivybei siekti, kaip netinkamo. Nesakiau, kad nedaryk šitaip ar kitaip nes nieko nesigaus. Jei taip nesigavo mums, tai nereiškia, kad nesigaus ir tau. Nežinau, kaip pasakyti, bet tavo rašiniuose lyg ir jaučiasi galimo užgėrimo pateisinimas, savęs ruošimas tam, kad vėl nesigaus. Manau geriau garsiai pasakyti ir suklysti, negu po laiko būti teisiu – „Jo, mačiau, kad kažkas ne taip, bet nieko nesakiau“. O kad tu reaguoji į tas pastabas, tai puiku, juk gyvi žmonės esam smile

Troja rašė:

Kai tokia valdinga, pasaulį pakeist besistengianti bendradarbė-draugė padovanojo man knygą "Lengvas būdas suvaldyt alkoholį", priėmiau kaip įžeidimą.

Troja, tokiu atveju ir aš bučiau įsižeidęs. Bet juk šiame forume ne bendradarbiai rašinėja, o žmonės turintys tą pačia problemą, kaip ir tu. Gal kartais kvailai ką pasakom, gal neįtinkam su savo nuomonėm, bet jei visi tik katučių plotume ir džiaugtumės vieni kitais, tai ir rašyti nebūtų ką wink

Audroni, visi čia esantys man su savo nuomonėmis tikrai įtinka, patikėk wink Įvyko kažkoks nesusikalbėjimas. Visus savo mestus akmenukus, kuriuos kas įžvelgėt, patikėkit, mečiau tik į savo daržą, tame tarpe ir su ta padovanota knyga ir visus kitus. Gal kažkaip kažkur neaiškiai išsisreiškiau, tai nepykit, pasistengsiu daugiau taip nedaryt big_smile

Neprisijungęs

#65 2012-08-23 14:32:13

Žuvis
Senbuvis

Aš maniau, jog na ir kas, jei žmogus sąžiningai metus negeria, vėliau pageria kelias savaites - ir vėl negeria. Nieko blogo ''sugriešyti'' į metus vieną kartą... Nenorėjau be išlygų atsisakyti alko, maniau, kad kas metinis užgėrimas nėra jau pasaulio pabaiga... Tačiau pamačiau kito žmogaus pavyzdžiu, kaip sunku vėl stvertis blaivybės... Po kiekvieno užgėrimo vis sunkiau atsigauti...

O man, sąmoningai pasirinkus blaivybės kelią nedrąsu užgert, nes to beprotiško noro gert netekau. O ką aš žinau, ar po kito užgėrimo atims kas nors vėl tą norą? Jei taip būtų, tai po šiolei gerčiau. Tik kartais pasiilgstu to lėto svaigimo proceso, kuris vėliau trukdavo vos apie pusvalandį.... Tačiau ar jis vertas tokių kančių, kurias eilinį kartą apturėjau? Aišku, kad nevertas...

Juk salmonėlėm apkrėsto sūrio nevalgysiu, kad dar kartą susirgti salmonelioze... Aš jį kuo greičiau išmesiu. O Alkoholis  tuo ir yra man klastingas ...

Neprisijungęs

#66 2012-08-23 16:10:17

Marijus
Senbuvis

Troja rašė:

...... visi čia esantys man su savo nuomonėmis tikrai įtinka, patikėk ;) Įvyko kažkoks nesusikalbėjimas. Visus savo mestus akmenukus, kuriuos kas įžvelgėt, patikėkit, mečiau tik į savo daržą, tame tarpe ir su ta padovanota knyga ir visus kitus. Gal kažkaip kažkur neaiškiai išsisreiškiau, tai nepykit, pasistengsiu daugiau taip nedaryt :D

Įsiterpsiu.. Tai šaunu, Troja, o tai žinai, kitas iškart priima kaip asmeninį įžeidimą ir supyksta, o kitas dar blogiau - ima ir pareiškia, kad va per tokius netinkamus patarimus vėl užgėriau... (pažįstu asmeniškai ir tokį veikėją).

Neprisijungęs

#67 2012-08-23 16:20:46

Troja
Senbuvis

Marijus rašė:

Troja rašė:

...... visi čia esantys man su savo nuomonėmis tikrai įtinka, patikėk wink Įvyko kažkoks nesusikalbėjimas. Visus savo mestus akmenukus, kuriuos kas įžvelgėt, patikėkit, mečiau tik į savo daržą, tame tarpe ir su ta padovanota knyga ir visus kitus. Gal kažkaip kažkur neaiškiai išsisreiškiau, tai nepykit, pasistengsiu daugiau taip nedaryt big_smile

Įsiterpsiu.. Tai šaunu, Troja, o tai žinai, kitas iškart priima kaip asmeninį įžeidimą ir supyksta, o kitas dar blogiau - ima ir pareiškia, kad va per tokius netinkamus patarimus vėl užgėriau... (pažįstu asmeniškai ir tokį veikėją).

Na, užgert lyg nesiruošiu cool

Neprisijungęs

#68 2012-08-25 09:14:07

Tara
Senbuvis

Audronis rašė:

Nežinau, kaip pasakyti, bet tavo rašiniuose lyg ir jaučiasi galimo užgėrimo pateisinimas, savęs ruošimas tam, kad vėl nesigaus. Manau geriau garsiai pasakyti ir suklysti, negu po laiko būti teisiu – „Jo, mačiau, kad kažkas ne taip, bet nieko nesakiau“.  wink

Vakar „nuleidinėjau garą“ gamtoj, supuolė labai linksma kompanija. Stikliukas sukasi ratu, negeriu pastumiu kitam, ir vėl pas mane stovi. Sunku parašyti savijautą, atrodo kad pasidalinau į dvi puses: viena prie stalo kita naršo forume. Tokios velniavos mano galvoje dar nėra buvę. Vakaras nebuvo momentinis noras išgert, tas noras buvo SUBRENDĘS. Man pavyko atsilaikyti, panašu kad priešinausi visa savo esybe. Minčių daug, o parašyti nėra ką, tiek „išsisunkiau“ , kaip ta studentė...

Neprisijungęs

#69 2012-08-25 11:21:56

Žuvis
Senbuvis

Tara, normalu, kad stvėreisi už forumo. Tą norą ir veiksmą reikia juk kur nors nukreipti ir jį kompensuoti, Kas eina pas psichologus, kas į AA, kas knygų skaitymu ar dar kokia užleista veikla pradeda užsiimti. Aš irgi mečiausi į AA ir į forumą. Vėliau apleidau, nedrįsau net užsiregistruoti, kad su kuo pabendrauti... O vėliau užgėriau, tad jau nebeprireikė nei AA, nei forumo...

Yra net telefonas, (kuriuo atsiliepia negeriantis alkoholikas cool)galima bent kada skambinti, kai blogai jautiesi - irgi to nedariau...

Žodžiu, atkritau tada ''pa polnoj programe'' ir užsidariau savyje. O tai ypač pavojinga... Pasaulis sukasi - o aš sukuosi butelį apsikabinus... Vyras vaikui tik kartoja:''mamytė serga, mamytė turi pamiegot'' Super, ane?
(Čia aš apie paskutinį užgėrimą)

O dabar skiriu laiko viskam. Ir man jo užtenka. Aišku, aš turiu alkoholio priklausomybę , tad man pavojus yra ir kiti kraštutinumai. Dažnai alkoholizmas paraleliskai eina su priklausomybe vaistams.  Reikia būti budriems, ir neapgaudinėti savęs.

Paskutinis taisė Zuvis (2012-08-25 11:24:26)

Neprisijungęs

#70 2012-08-25 11:57:03

Tara
Senbuvis

Ačių Žuviuk, žaviuosi tavo tvirtu ryžtu. Užgėrimas tikriausiai prilygtų išdavystei, to nuoširdaus bendravimo forume. Vargiai rasčiau drąsos sugrįžti į forumą.

Neprisijungęs

#71 2012-08-25 12:25:09

Žuvis
Senbuvis

Tara rašė:

... Užgėrimas tikriausiai prilygtų išdavystei, to nuoširdaus bendravimo forume. Vargiai rasčiau drąsos sugrįžti į forumą.

Tara, dėkui ir tau, kad daliniesi savo patirtimi. Užgėrimas neprilygtų išdavystei forume.
Tai yra tavo priklausomybė ir tavo nuoširdi patirtis. Sąžiningumas ir tavo tiesa. Užgėrei tai užgėrei -užmiršt mūsų nereikia. Visi žmonės, ir kažin ar kam pavyko iš pirmo karto užsikabint už blaivybės...
Kiek kartų aš sau sakiu:''viskas, šiandien paskutinę dieną išgeriu, o rytoj jau nebegersiu''

Man reikėjo irgi laiko suvokti. O ką aš žinau, koks bus rytojus? Ryžtis negert yra viena, o ką aš žinau kaip bus vėliau. Alko yra legalus narkotikas ir jo visur pilna...Jau esi įnykęs į bendravimą. Paimi - pasidalini savo klystkeliais. Nenori - nieko nesakai. Juk niekur neparašyta, kad forume dalyvaujant būtina blaivybė. Tačiau jei tau tai atspirtis - malonu roll

Neprisijungęs

#72 2012-08-25 23:34:39

Tara
Senbuvis

Zuvis rašė:

Man reikėjo irgi laiko suvokti.

Tu čia labai pataikei. Tikrai reikia laiko susivokt. Būtent susivokt. Kartais susivokt trukdo didelės ambicijos, bet net ir tai reikia suvokt. Pirmiausia reikia nusileisti ant žemės, tada ir suvokimas ateis ir atsakymai atsiras. Čia Žuviau aš rašau išimtinai apie save......
Forumas man ne tik atspirtis, forumas mane keičia.....

Neprisijungęs

#73 2012-08-27 10:43:16

Audronis
Senbuvis

Tara rašė:

Vakar „nuleidinėjau garą“ gamtoj, supuolė labai linksma kompanija. Stikliukas sukasi ratu, negeriu pastumiu kitam, ir vėl pas mane stovi. Sunku parašyti savijautą, atrodo kad pasidalinau į dvi puses: viena prie stalo kita naršo forume. Tokios velniavos mano galvoje dar nėra buvę. Vakaras nebuvo momentinis noras išgert, tas noras buvo SUBRENDĘS. Man pavyko atsilaikyti, panašu kad priešinausi visa savo esybe. Minčių daug, o parašyti nėra ką, tiek „išsisunkiau“ , kaip ta studentė...

Bet atsilaikei, o tai ir yra svarbiausia. Anksčiau tikriausiai nebūtum „pasidalinęs į dvi puses“, paprasčiausiai būtum gėręs be jokių pamąstymų ir velniavų galvoje. Dabar net subrendusi norą sugebėjai numaldyti, nors tam ir prireikė daug jėgų. Bet juk niekas ir nesakė, kad bus lengva...

Neprisijungęs

#74 2012-08-27 20:10:12

Tara
Senbuvis

Audronis rašė:

Bet atsilaikei, o tai ir yra svarbiausia.

Čia daugiau forumo nuopelnas. Atvirai pasayskiu nesitikėjau, kad bus taip sunku. Anksčiau pakakdavo tvirtai nuspręsti negerti (užsikoduoti), ir po pusantros valandos problemos nėra. Dabar viskas kitaip. Pasiskaičiau savo „auksines“ mintis, tik vėliau supratau kad „čeinykas“ virė, tiksliau lydėsi. Gerai kad adminas įsikišo. Norisi visų atsiprašyti, už viską padėkoti ir dingti iš forumo. Visa laimė, kad čia visi tokie kantrūs ir tolerantiši.

Neprisijungęs

#75 2012-08-27 20:16:29

Žuvis
Senbuvis

Pvz. Žuviaus gali neatsiprašinėti, nes nėr už ką. Nedurniuok. Susibendravom, o dabar į krūmus bėgi. Viskas tvarkoj. Nuotaikų kaita būdinga, ypač pirmais blaivybės mėnesiais. Vėliau taip nebanguoja intensyviai. Man, tarkim, irgi forumas buvo atspirtis. Tad,nereikia teigti, kad forumas mažiausia įtakos turi. Man forumas ir AA vienas kitą papildo. Tačiau jei tektų rinktis - rinkčiausi be skrupulų - AA.

Neprisijungęs

Forumo apačia