VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Sveiki, kadangi Å¡ioje temoje galima plepÄ—ti apie viskÄ…, tai... kÄ… tik perskaiÄiau Guy Champagne knyga ''AÅ¡ buvau narkomanas". Labai patiko - nepaprastai įtraukianti, žiauri, pamokanti narkomano autobiografija. Rekomenduoju
Administratoriaus pastaba - tema perkelta iš Paplepėkim, tema Knygos gali gyvuoti, kaip savarankiška.
Blaivus | 13m. | 7mÄ—n. | 23d. |
romka rašė:
Sveiki, kadangi Å¡ioje temoje galima plepÄ—ti apie viskÄ…, tai... kÄ… tik perskaiÄiau Guy Champagne knyga ''AÅ¡ buvau narkomanas". Labai patiko - nepaprastai įtraukianti, žiauri, pamokanti narkomano autobiografija. Rekomenduoju
Pritariu . Å iÄ… knygÄ… skaiÄiau prieÅ¡ kokius 8 m., patiko labai, atsitraukti negalÄ—jau, kol neperskaiÄiau
.
Neprisijungęs
Gal kas skaitėt knygą "Lengvas būdas suvaldyti alkoholį"?. Vis galvoju, kad gal reikėtų nusipirkti ir prisiversti perskaityti.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 8mÄ—n. | 29d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 15d. |
Rimas rašė:
Gal kas skaitėt knygą "Lengvas būdas suvaldyti alkoholį"?. Vis galvoju, kad gal reikėtų nusipirkti ir prisiversti perskaityti.
NeskaiÄiau. Man kažkaip visos tos "amerikoniÅ¡kos" knygos ir metodikos nepraeina... Bet Äia tik mano nusistatymas, kitam gali tikt 200proc. Beje, tie pažystami, kas skaitÄ— Karo knygÄ… apie rÅ«kymÄ… labai giria. Kai kuriems ir realiai padÄ—jo.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 12d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 24d. |
Marijus rašė:
<...>Beje, tie pažystami, kas skaitė Karo knygą apie rūkymą labai giria. Kai kuriems ir realiai padėjo.
Asmeniškai pažįstu žmogų, kuris perskaitęs „Lengvas būdas mesti rūkyti“ iš tikro metė. Dar kelis pažįstamų pažįstamus :), kuriems padėjo, žinau. Mano manymu keliasdešimt litų, išleistu knygai, nėra daug, palyginus su pinigais išleidžiamais alkoholiui, tad didelio nuostolio nebus, net jei ir nesuveiks...
Neprisijungęs
Tai ir aÅ¡ keletÄ… žmonių pažįstu, kuriems padÄ—jo knyga mesti rÅ«kyti. Kažin, kaip su alkoholiu? Gal kam ji irgi padÄ—jo? Nes jauÄiu, kad man kažko reikia, nes jau stogas važiuoja, įkyrios mintys lenda į galvÄ….
Neprisijungęs
Jei jau taip pirkti nenori, tai pamėgink internete pasidairyti. Nevisai tai legalu, bet po tavo atsiliepimų gal bus aiškiau dėl knygos pirkimo.
Neprisijungęs
Dekui už patarimą Audroni, jau turiu elektroninį knygos variantą, dabar tik reikia imtis skaitymo
Neprisijungęs
Na su malonumu skaitau knygą "Būkime blaivūs". Daug įdomių faktų apie alkoholio įtaką ir girtavimą, nors gal ir ne su viskuo norisi sutikti, bet...
Neprisijungęs
bibliotekoje užtikau Jack London " DŽONAS MIEŽIUS arba atsiminimai apie alkoholį"
Neprisijungęs
Nereali knyga! Turbut labiausiai paveikusi knyga pastaruoju metu. Visiem rekomenduoju perskaityti!
Neprisijungęs
Nurduras rašė:
Nereali knyga! Turbut labiausiai paveikusi knyga pastaruoju metu. Visiem rekomenduoju perskaityti!
ÄŒia apie Bimciaus rekomenduotÄ… Jack London knygÄ…? Suintrigavot, radau, kad yra miesto bibliotekoje ir rezervavau
Neprisijungęs
Rimas rašė:
Nurduras rašė:
ÄŒia apie Bimciaus rekomenduotÄ… Jack London knygÄ…? Suintrigavot, radau, kad yra miesto bibliotekoje ir rezervavau
tikiuosi, kad apie ją. Puikaus rašytojo (alkoholiko) parašyta jo gėrimo istorija.
Neprisijungęs
neseniai įsigijau "Anoniminiai alkoholikai subręsta - trumpa AA istorija".
Rekomenduoju paskaityti norintiems daugiau sužinoti, kas tai yra AA ir kaip jie atsirado.
Neprisijungęs
Sudominot. Pradedu Jack London knygos „DŽONAS MIEŽIUS arba atsiminimai apie alkoholį“ paieškas miesto bibliotekoje...
Neprisijungęs
Ką tik baigiau skaityti knygą Jack London " DŽONAS MIEŽIUS arba atsiminimai apie alkoholį". Visai patiko. Dėkui rekomendavusiems.
Dar didesnį įspÅ«dį paliko neseniai bibliotekoje rasta Hanso Falados knyga "Girtuoklis", apie vokieÄių verslininkÄ…, kuris įklimpo į alkoholizmo liÅ«nÄ…. Labai įdomiai apraÅ¡yta, kaip paprastas ir ramus gyvenimas gali apvirsti aukÅ¡tyn kojom. Rekomenduoju paskaityti
Taip pat skaiÄiau ir Romkos minÄ—tÄ… Guy Champagne knygÄ… ''AÅ¡ buvau narkomanas". SukreÄianti autobiografinÄ— knyga. Jei kas neskaitÄ—t - tikrai verta.
Neprisijungęs
Rimas rašė:
Dar didesnį įspÅ«dį paliko neseniai bibliotekoje rasta Hanso Falados knyga "Girtuoklis", apie vokieÄių verslininkÄ…, kuris įklimpo į alkoholizmo liÅ«nÄ…. Labai įdomiai apraÅ¡yta, kaip paprastas ir ramus gyvenimas gali apvirsti aukÅ¡tyn kojom. Rekomenduoju paskaityti
Taip pat skaiÄiau ir Romkos minÄ—tÄ… Guy Champagne knygÄ… ''AÅ¡ buvau narkomanas". SukreÄianti autobiografinÄ— knyga. Jei kas neskaitÄ—t - tikrai verta.
tikrai puikios knygos
Neprisijungęs
PerskaiÄiau rekomenduotÄ… „Džonas Miežius arba atsiminimai apie alkoholį“. Jei labai trumpai – patiko. IÅ¡ rimtesnių J. Londono knygų buvau skaitÄ™s (gal prieÅ¡ 25 metus) tik „Martinas Idenas“, kuri tuo metu paliko labai gilų įspÅ«dį ir buvo tokia nepanaÅ¡i į „BaltÄ…jÄ… iltį“ ar „SmokÄ… Beljų“... Tuo metu net pagalvojau ar tai tikrai tas pats Londonas parašė :)
Norėjau pasakyti, kad knygą galima rekomenduoti jaunimui, kuris eksperimentuoja su alumi, fizais ir sidrais, bet jau įsivaizduoju kokią bus reakciją – „Jis gėrė 20 metų ir tik tada nebegalėjo be alkoholio gyventi, man taip nebus, aš tik kartais... alaus... ir t.t.“ Tik kažin ar kas tapo alkoholiku nuo pirmo gurkšnio alaus (koks kartus, limonadas daug skanesnis) ar degtinės (nuryti beveik neįmanoma). Aš nuo pirmo rimto išgėrimo iki sustojimo atgėriau ~20 metų, ~4 paskutinius stipriai, į pabaigą jau beveik neišsiblaivydamas... O viskas prasidėjo nuo pasižaidimų :)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 20d. |
Visiems labą dieną. Papuoliau į kažkokį gana naują (šviežią) darinį Apsižvalgiau, visur švaru, gražu, neprišnerkšta, pagarbu - patiko (lyg)
Jei rimtai, vakar aptikau (ne be pasufleravimo ) šį forumą. O šiandien jau nubildėjau į biblioteką reikalauti trijų knygų, apie kurias šio forumo knygų skyrelyje radau atsiliepimų. Gavau tik vieną - "Aš buvau narkomanas", o "Girtuoklio" ir "Džono Miežiaus..." negavau, nors sakė, kad biblioteka jas turi. Pasirodo, tokia literatūra yra paklausi. Tai guodžia. Teks laukt, nes atsiliepimai apie tas knygas suintrigavo.
Beje, prieÅ¡ kažkiek metų esu skaiÄiusi "Lengvas bÅ«das mesti gerti". Galiu pasidalint, kad kokius du mÄ—nesius jinai mane tikrai "veikÄ—". Tikrai alkoholio nesinorÄ—jo nÄ— trupuÄio, o du mÄ—nesiai tuo metu man buvo beveik astronominis blaivių dienų skaiÄius. Bet po tų dviejų mÄ—nesių stabdžių kaladÄ—lÄ—s sudilo ir vÄ—l įsigaliojo taisyklÄ—: "Сгорел Ñарай - гори и хата" TodÄ—l tÄ… knygÄ… pardaviau kitiems "bandytojams". Kaip jiems sekÄ—si - nežinau.
Aš ruošiuosi su malonumu ir toliau skaityti Jūsų atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Ir ne būtinai vien tik tas, kuriose būtinai rašoma apie alkoholį.
SÄ—kmÄ—s visiems!
Neprisijungęs
Labas, troja, smagu, kad prisijungei ir patiko. Tik Å¡urmulio Äia mažoka – skaitanÄių daug, o raÅ¡anÄių vos vienas kitas ir visas forumas susiskaito labai greitai. TikÄ—simÄ—s, kad kol kas :)
DÄ—l knygų rekomendavimo... KÄ… galÄ—Äiau rekomenduoti, kai mano mÄ—gstamas žanras yra fantastika, o mÄ—gstamiausias raÅ¡ytojas – Stivenas Kingas? Ne taip dažnai paimu į rankas „rimtesnę“ knygÄ…... Gerai, kad yra žmonių pasiÅ«lanÄių užmesti akį ir į kitokius kurinius. PerskaitÄ™s „DžonÄ… Miežių“ jau pradedu galvoti, kad reikia susirasti seniai skaitytÄ… „Martinas Idenas“ ir perskaityti dabartinÄ—mis akimis...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 7mÄ—n. | 23d. |
Labas, Troja. Smagu, kad prisijungei, kuo daugiau raÅ¡anÄių - tuo smagiau .
MÄ—gstu skaityti, bet perku knygas retai, dažniausiai naudojuosi bibliotekos paslaugomis. Galima knygas rezervuoti internetu http://www.libis.lt/content/info/libraries.jsp , taip pat galima pratÄ™sti knygų gražinimo terminÄ… ir pan... KažkokiÄ… knygÄ…, kurios neradau savo mieste - radau, kad turi KlaipÄ—dos biblioteka ir ten atostogaudama jÄ… perskaiÄiau. Tikrai patogu, nors kartais ir stringa paieÅ¡kų bazÄ—.
H. Falados "Girtuoklis" irgi kažkada skaiÄiau, tikrai patiko, nors visai norÄ—Äiau perskaityti jÄ… dar kartÄ….
Vienas iš mano mėgstamų rašytojų - Harlan Coben. Jo knygas skaitau visas iš eilės. Dažnai naudojuosi http://www.knyguklubas.lt komentatorių rekomendacijomis
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 20d. |
Paradoksas, bet bÅ«na, kad apima džiaugsmas, jog esi alkoholikas. Toks džiaugsmas mane apÄ—mÄ—, kai skaiÄiau knygÄ… "AÅ¡ buvau narkomanas". Po Å¡ios knygos perskaiÄiau S.Parulskio "VÄ—jas mano akys", kurioje patiko mintis, jog "reikia prarasti viskÄ…, kad galÄ—tum vÄ—l viskÄ… atrasti". Jei kam bloga nuotaika, tai siÅ«lau paskaityti Herkaus KunÄiaus knygÄ… "Gaidžių milžinkapis". JÄ… skaitydama gal nuo kas deÅ¡imto sakinio griÅ«davau iÅ¡ lovos ir iÅ¡ juoko, ir iÅ¡ nuostabos dÄ—l autoriaus vaizduotÄ—s. Pvz.: "Tuo metu jis buvo panaÅ¡us į Å¡uoliui pasiruoÅ¡usį reptilijos ir zakristijono hibridÄ…".
Visiems geros nuotaikos!
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 8mÄ—n. | 29d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 15d. |
V. Frankl "Žmogus ieško prasmės" skaitėt?
Neprisijungęs
Marijus rašė:
V. Frankl "Žmogus ieško prasmės" skaitėt?
skaiÄiau. neseniai gavau to paties autoriaus "NesÄ…moningas Dievas"
Neprisijungęs
troja rašė:
<...> "Tuo metu jis buvo panašus į šuoliui pasiruošusį reptilijos ir zakristijono hibridą".
Pabandžiau įsivaizduoti... Gavosi kažkas panašaus į padarą iš filmo „Svetimas“ :)
Neprisijungęs