VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 21d. |
Nerūkau | 0m. | 3mėn. | 8d. |
Nidute, su aštuoniais
Neprisijungęs
Dama rašė:
Oi, mintys įvairiausios nuo džiaugsmingų iki pačių juodžiausių.Atitinkamai ir savijauta.Kiekvieną savaitę einu pas psichologę, man tai labai padeda.Džiaugiuosi , kad ją suradau
.Daug kas jos dėka keičiasi, teisingiau mano požiūris į kitus , į aplinką , taip pat ir į savo priklausomybę.Kiek daug yra neišbandytų sričių ir galimybių atsipalaiduoti be alkoholio
Dama, džiaugiuos už tave
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 7mėn. | 22d. |
Nidute!!!
Neprisijungęs
Blaivus | 2m. | 0mėn. | 19d. |
Dama rašė:
antonimas rašė:
kaip Damai sekasi?
kaip savijauta?kokios mintys?
Oi, mintys įvairiausios nuo džiaugsmingų iki pačių juodžiausių.Atitinkamai ir savijauta.Kiekvieną savaitę einu pas psichologę, man tai labai padeda.Džiaugiuosi , kad ją suradau
.Daug kas jos dėka keičiasi, teisingiau mano požiūris į kitus , į aplinką , taip pat ir į savo priklausomybę.Kiek daug yra neišbandytų sričių ir galimybių atsipalaiduoti be alkoholio
jei ne paslaptis kokios tos galimybės atsipalaidavimui be alkoholio?
Neprisijungęs
antonimas rašė:
Dama rašė:
antonimas rašė:
kaip Damai sekasi?
kaip savijauta?kokios mintys?
pirmiausia neįsitempti
Neprisijungęs
Eglynėli, kaip tu gyvuoji?
Neprisijungęs
Blaivus | 2m. | 0mėn. | 19d. |
Dama rašė:
antonimas rašė:
Dama rašė:
Oi, mintys įvairiausios nuo džiaugsmingų iki pačių juodžiausių.Atitinkamai ir savijauta.Kiekvieną savaitę einu pas psichologę, man tai labai padeda.Džiaugiuosi , kad ją suradau.Daug kas jos dėka keičiasi, teisingiau mano požiūris į kitus , į aplinką , taip pat ir į savo priklausomybę.Kiek daug yra neišbandytų sričių ir galimybių atsipalaiduoti be alkoholio
pirmiausia neįsitempti
čia labai taikliai pastebėta,ypač save dažnai prigaunu tokioje būsenoje...nors atrodo viskas lyg ir gerai einasi,nieko kažko tokio blogo...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 7mėn. | 22d. |
Veronika rašė:
Eglynėli, kaip tu gyvuoji?
Gyvuoju... Lyg ir gerai viskas, nuo alko atpratau tiek, kad parduotuvėje net neprisimenu, kad yra toks skyrius. Bet... Paskaitinėjau šen bei ten, ir - kodėl žmogai 3, 23 ir t.t. metus pragyvenę blaiviai, džiaugęsi tuo, kitus į "tiesos kelią" "nukreipinėję", staiga ima ir nubraukia viską? Kas nutinka? Kodėl vieną dieną džiaugiesi, kad viskas gerai, o kitą, jau vėl sėdi purve? Nenoriu, kad man taip nutiktų! O gal per daug analizuoju viską? Gal reikia mažiau galvoti ir tiesiog gyventi?
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
< Kodėl vieną dieną džiaugiesi, kad viskas gerai, o kitą, jau vėl sėdi purve? Nenoriu, kad man taip nutiktų! O gal per daug analizuoju viską? Gal reikia mažiau galvoti ir tiesiog gyventi?>
Per daug analizuoti ir galvoti gali būti pavojinga: kuo gilyn į mišką - tuo daugiau medžių...
Aš, pvz., gerai pasistengusi, ir tarp trijų pušų sugebu pasiklysti...
Neprisijungęs
Man atrodo, svarbiausia, nepamiršti: kas esu, kur buvau ir kur nueisiu, jei užvesiu flirtą su brendžio buteliu
Gyvenimas visoks. Šiandien klube kaip tik kalbėjom, jis visoks ir tiems, kurie jau turi 20 metų blaivybės. Bet jie nepamiršta ateit į klubą bent vieną kartą į ketvirtį, investuoja į savo blaivybę, atrodo, kaip ir nereiktų jau. Jie ateina, kad primintų sau - kas esą...
Gėrimas manau, kaip važiavimas dviračiu, išmokau vieną kart gyvenime, nepamiršiu iki grabo lentos Gal ne iš kart varysiu su vėjeliu užsėdus ant dviračio po 10 metų, bet, pasipraktikavus skuosiu kaip jaunystėj
Neprisijungęs
Gražus Veronikos pasisakymas privertė susimąstyti apie medicininių paslaugų prieinamumą. Pataisykit jei klystu, bet tas mistinis klubas (skamba vos ne kaip koks Tamplierių ordinas) vienintelis Lietuvoje, t.y. Kaune. Pats Kaunas gan neblogoj geografinėj padėty, bet tikrai jis ne visiems arti. Iš pajūrio į vieną galą beveik trys valandos, kaina 15 eur taipogi į vieną galą. Turbūt ir pats pasibuvimas "klube" gerą sumelę kainuoja. Užmečiau akį į mūsų pajūrio vietinės privačios priklausomybių klnikos kainoraštį, tai taip ir likau be amo - viena psichologo konsultacija 40 eurų! Kadangi reikia bent 1 -2 kons. per savaitę tai nesunku paskaičiuoti, kad per mėn. gaunasi visas lietuvio minimalus atlyginimas. Reiškia paslaugos orientuotos į aukštas pajamas gaunančius žmones. Realybė tokia, kad tie kas turi babkių, gali sau leisti ir "gydytis"
Neprisijungęs
Bebre, klubas kainuoja 5 eurai Jis gyvuoja daugiau nei dvidešimtmetį ir tikrai yra prieinamas visiems. Pajūris ne arti, bet, 50 - 60 km. žmonės važiuoja į sustikimus.
Jokios mistikos jame nėra, tiesiog, jis skiriasi nuo savipagalbos grupių tuo, kad jame dalyvauja psichoterapeutas arba psichoanalitikas.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Bebre, klubas kainuoja 5 eurai
Jis gyvuoja daugiau nei dvidešimtmetį ir tikrai yra prieinamas visiems. Pajūris ne arti, bet, 50 - 60 km. žmonės važiuoja į sustikimus.
Jokios mistikos jame nėra, tiesiog, jis skiriasi nuo savipagalbos grupių tuo, kad jame dalyvauja psichoterapeutas arba psichoanalitikas.
Va būtent, Veronika, tokių klubų verkiant trūksta Lietuvoje. Jei pas mus būtų toks klubas ir tekainuotų tik 5 eur, tai varyčiau su vėjeliu juk dabar po valdžios reformų fleškutė trauktinės beveik 5 eur kainuoja. Tikiuosi, kad tokio formato klubų atsiras daugiau Lietuvoje, nes yra dalis žmonių, kuriems sveikstant būtinas grįžtamasis ryšys ko būtent nėra savipagalbos grupėse. Tai čia būtų toks optimistinis scenarijus.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 2mėn. | 0d. |
Nerūkau | 8m. | 5mėn. | 29d. |
Bet kažkas turi pradėti kurti tokį klubą jei tik laukti rankas sudėjus,tai nieko ir nebus, tik padejavimai
Galėtų kauniečiai pasidalinti savo patirtimi nuo ko pradėt aš tikrai labai mielai kibčiau į pagalbą, o gal atsirastų ir daugiau norinčių
Neprisijungęs
Nida rašė:
Bet kažkas turi pradėti kurti tokį klubą
jei tik laukti rankas sudėjus,tai nieko ir nebus, tik padejavimai
Galėtų kauniečiai pasidalinti savo patirtimi nuo ko pradėtaš tikrai labai mielai kibčiau į pagalbą, o gal atsirastų ir daugiau norinčių
Čia ne šiaip sugalvotas klubas, jis yra Neuromedos. Nes, galvoju, nėra taip lengva sustyguoti. Pirmiausiai, patalpų nuoma, paskui, psichoterapeutas, viskas kainuoja gana nemažus pinigus. Ir jeigu steigti, grynai susigalvojus, kažin ar atsiras kuris imsis tokią finansinę naštą ant savo kupros. Psichoterapeutas taip pat turi būti iš priklausomybių srities. Nebent, su tokiu pasiūlymu galima kreiptis į kokią gydymo įstaigą, kad priglaustų po savo sparnu.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 7mėn. | 2d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 14d. |
Blaivybės pradžioje kurį laiką gyvenau Klaipėdoje ir labai trūko Neuromedos klubo. Apskambinau kelias gydyklas (PLC ir pan.) su pasiūlymais kažką panašaus padaryti, bet jokio supratimo ar susidomėjimo nesulaukiau. Mandagiai buvo atsakyta, kad yra visokios savipagalbos grupės ir kurti dar kažką nėra reikalo. Tiesa tuo metu radau tik valstybines gydyklas, suinteresuotumo papildomais darbais jos neturėjo. Šiuo metu kokia privati psich. gydyklą gal būtų nieko prieš, tik pasiūlyti reikia.
Neprisijungęs
Vadinasi nėra rinkos poreikio, t.y. paklausos.
Kita vertus, net ir gaunant tą psichologinę pagalbą reikia būtinai išlaikyti kritinį mąstymą. Pats turiu nemalonios patirties kai kadaise tų visų terapijų eigoje čiut nepraradau savo artimiausių žmonių. Buvo daug pykčių, ašarų, barnių, dramų. Man buvo įteigta, kad artimieji tarsi kažkokie kontroliuotojai, manipuliatoriai. Tai aš noriu pasakyti, nesvarbu kokie tie artimieji, tegu būna jie savanaudžiai, pikti, valdingi, konfliktiški kokie tik nori. Bet vis tik jie yra artimieji, kitų tokių neturėjau, neturiu ir neturėsiu. Artimą žmogų priimu visų pirmą su pagarba, priimu jį toks koks yra su visais privalumais ir trūkumais. Smegenų terapeutų brukama susipriešinimo, susiskaldymo idėja man svetima.
Viename liūdnai pagarsėjusiame forume stebiu terapijos aukų gyvenimą. Gyveno sau žmona su vyru, atžalų susilaukė. Moteriškė pradėjo lankyti psichoterapiją. Netrukus jos išsireiškimai pasidarė labai oficialūs ir procedūriški vyro bei aplinkinių atžvilgiu kaip pvz:
"rūpinuosi savimi, o ne santykiais" - mano nuomone tai egocentriškas požiūris, buvę lygiaverčiai santykiai tampa nelygiaverčiais. Prisiminkim vėžines ląsteles, jos anskčiau tarnavusios organizmo gerovei, pradėjo "rūpintis savimi". Tolimesnės pasekmės aiškios - metastazės ir mirtis. Jei kalbam apie santykius - skyrybos.
"nubrežiau griežtas ribas su..." - toks elgesys skatina susvetimėjimą. Ribų braižymas su artimaisiais veda į santykių atšalimą. Su tokiu požiūriu vėliau skausimngai suvokiama kad vienintelis dalykas, kuris riša su mylimais žmonėmis - tik bendra gyvenamoji patalpa.
"iš vyro reikalauju atsakomybių" - tai feministinis menkinantis vyrą požiūris su potekste, kad vyras savaime yra būtybė be iniciatyvos ir jam reikia su pirštu parodyti ką ir kaip dayti kaip kokiam mažam vaikui.
"informuosiu vyrą..." - pasakymas atskleidžia itin šaltą požiūrį į savo sutuoktinį. Atkreipkit dėmesį - ne pasakysiu, paprašysiu, pabarsiu, pasiųsiu velniop, bet informuosiu. Tai žodis, reiškiantis nulį jausmų savo vyrui.
"svarbu isreiksti, kaip jautiesi, ir nesigilinti i kitu reakcijas" - kitaip sakant aplinkiniams nerodyti jokios pagarbos, tarsi jie net neegzistuotų. Galima įžeidinėti, skaudinti ir nesigilinti tegu kiti paspringsta ašarom. Pirmiausia AŠ ir mano ego.
"svarbiausia aš pati ir mano pačios gerovė" - na čia komentarų turbūt ir nereikia...
Dar visa krūvą tokių perliukų galėčiau pririnkti, bet esmė aiški. Vien jau ko vertas pasakymas "su savo disfunkciniais tėvais" . Įskiepyta nepagarba vyrui, tėvams, susipriešinimas su aplinkiniais. Ar toks turi būti terapinis poveikis?
Skaudu skaityti, bet ta moteriškė po vienos eilinės terapijos išsigrynino niuansus kad tolimesnis gyvenimas šeimoje bus tik funkcinė santuoka ir kad realiausia perspektyva yra skyrybos. Man visame šitame nesuprantamiausia buvo forumiečių sveikinimai. Sveikinti su tuo, kad iširo dar viena šeima? Su tuo, kad vaikai augs be tėvo? O santuokos priesaika jau nieko nebereiškia šiais laikais:
"<...>kai laimė lydės ar vargas suspaus, kai sveikata tvers ar ligos suims, – visą gyvenimą tave mylėsiu ir gerbsiu."
Ištikimybė, meilė ir pagarba jau nebe šių laikų vertybės? Svarbiausia tik mano ego? To siekia terapija?
Neprisijungęs
Nemanau, kad reikia narplioti kitų žmonių gyvenimą
Nežinau, Bebre, kokioj tu psichoterapijoj buvai, kad tave skatino susipriešinti su artimaisiais. Nei psichologas, nei psichoterapeutas, nei psichoanalitikas negali primesti savo nuomonės ar kažkaip pakreipti, įtikinėti savo klientą/pacientą, elgtis prieš jo valią.
Egoizmas ir rūpinimasis savimi - tai du skirtingi poliai. Tu juos suplaki į vieną, arba geriau pasakyti, pasirūpinimą savimi, vadini egoizmu.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
(...) negali primesti savo nuomonės ar kažkaip pakreipti, įtikinėti savo klientą/pacientą, elgtis prieš jo valią..
Man kažkaip savo laiku užstrigo vieno Minesotinio "proto bokšto" psichologo vieša replika, skambėjo maždaug taip - " Nuo tos akimirkos kai žmogus nugrimsta i vienokia ar kitokia priklausomybę, kalbėti apie JO valią net neverta, toks dalykas kaipo toks, apskritai nustoja egzistavęs.." Taip, kad nereikia lialia, ir kreipia ir pakreipia ir nukreipia ir dar gauna už tai atlyginimus. Su tokiu skirtimu kad vieni valdiškus, kiti privačius..
Neprisijungęs
Taip išeina, kad psich-ams daugiau nieks nerūpi, išskyrus tai, kaip sugriauti į jį besikreipiančio, priklausomo asmens gyvenimą, ir už tai iščiulpti iš jo kuo daugiau pinigų
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Taip išeina, kad psich-ams daugiau nieks nerūpi, išskyrus tai, kaip sugriauti į jį besikreipiančio, priklausomo asmens gyvenimą, ir už tai iščiulpti iš jo kuo daugiau pinigų
Kaip pasakė vienas psichoterapeutas, visko ko mums reikia tai Pasitikėjimas. Daugiau tikrai nieko. Tik taip pavyks permiegoti su savo paciente, jau nekalbant apie pinigus..
Neprisijungęs
Dar ir seksualiniai maniakai Nejuokink, Pasiklydęs
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Dar ir seksualiniai maniakai
Nejuokink, Pasiklydęs
Gal ir būtų juokinga jei atvirai paviešintu kiek psichoterapeutu buvusiu ar esamu žmonų yra jų buvusios pacientes, betgi kur tau, tada pasidaro labai svarbi gydytojo "etika", o kur dar meilužės sugulovės...
O dėl pinigų tai čia juokų išvis nedaug. Labai knietėjo man vienu metu nuskanuoti pora išrašytu vienos privačios Vilniaus "psicho" klinikos sąskaitų už suteiktas medicinines paslaugas, konsultacijas ir t.t. ir paviešinti PDF formatu kas nėra susidūrę konkrečiai kokie pinigai ten sukasi, čia kalba apie tuos dalykus kuriu nekompensuoja Teritorinės Ligonių kasos (TLK) tuomet be abejo ir moki pilna jėga, ojeee...
Neprisijungęs
Su šventėm visus
Neprisijungęs