VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#6176 2017-03-21 21:07:32

Nida
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-01
Žinutės: 889

Blaivus  4m.  2mėn.  1d. 
Nerūkau  8m.  5mėn.  30d. 

Re: Paplepėkim...

Bebras rašė:

Labas rytas, kava ir pora saldainių. Po ilgų klajonių pribrendo metas vėl pradėti naudotis skaitliuku...

Smagu Bebriuk big_smile

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

2017-03-21 21:07:32

Google

#6177 2017-03-21 21:08:52

Nida
Senbuvis

Blaivus  4m.  2mėn.  1d. 

Damute, su mėnesiuku smile kaip gyvuoji?

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

#6178 2017-03-22 08:34:47

antonimas
Senbuvis
Registravosi: 2016-01-06
Žinutės: 192

Blaivus  2m.  0mėn.  20d. 

labas draugai,nieko nebus grįžtu vėl pas jus...pabandžiau tipo alia gert alų,ir nedaryt kitą dieną gramo...nu ir ką,pavyko sėkmingai kokį mėnesiuką...na ir kas iš to paslydau šį kevirtadienį ir taip iki antradienio...penkios dienos gėrimo,ir visos su nutrūkimais iki galo,tai buvo ir šnapso,ir viskio ne tik alaus...ir vėl depresucha,nu ir ši naktis buvo nemigo su visais baubais ir pan. aišku apie šeimą net nebekalbu,net sugebėjau prisigert su mažu vaiku budamas namuose alia atsargiai darydamas pocmieliuką...žodžiu žiauriai vargina tokie bandymai nesėkmingi,ir vėl tie patys žodžiai,nusibodo tiek ir man tiek ir šeimynai...bet aš vis tiek turiu bandyti,kito varianto nėra,nes jau asmeniškai man alkoholis atima smegenis,atmintį,žodžiu patys jūs viską suprantat...smile
Nida o tu šaunuolė,nepaslydai,gerbiu...wink

Neprisijungęs

#6179 2017-03-22 09:01:42

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Na manau tai tikrai nepaskutinis kartas, nors tokie nutrūkimai tai eilinis kartas apmastyti kas ir kaip, bet pamatysi atšils orai, ateis vasarėlė ir nutys seilė iki žemės vien nuo minties apie šalta alaus bokala... smile Niekiek tuom neabejoju nors pats didelei savo nuostabai nevartoju jau kelinta savaitė, be jokiu skaitikliu ir išankstiniu nuostatu, kad na jau dabar tai ojojoi kaip nebegersiu... Balalaikos ir tiek. Tikėjimas numiręs, palaidotas ir pamirštas dalykas..

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#6180 2017-03-22 16:16:32

Dama
Senbuvis
Registravosi: 2015-11-02
Žinutės: 180

Ačiū Nida, tiek kiek gali būti gerai , tai tiek ir yra smile.Aš taip pat kaip ir Pasiklydes galvojau nejungti skaitiklio bent jau kol kas.Tai yra kol, arba jei, neišbūsiu blaivi bent pora metų.Nes šitie keli mėnesiai blaivūs neatneša laimės.Kažkokiu būdu reikia sutvarkyti smegeninę , kad benorėčiau apsvaigti , nesąmoningai atsipalaiduoti.
Dabar atrodo , kad reikia kardinalių pokyčių.Kito buto , kito miesto , arba šalies , bet suprantu , kad tai yra absurdas. Tereikia tik kitų smegenų, teisingiau kitokių.Tai va dirbu ties tuo klausimu .Vaikštau pas psichologę.Kiek ilgai tai truks ir ar pavyks ? Ateitis parodys.

Gyvenimo negalima pradėti iš naujo , bet galima tęsti kitaip

Neprisijungęs

#6181 2017-03-23 08:14:55

antonimas
Senbuvis

nu vo dar viena naktis atsipurtimo buvo,su visokiom nesąmonėm besisapnuojančiom ar besivaidenančioms net jau nebežinau,įkaliau dar valerijonkės bet nemanau,kad padėjo...žodžiu bet jau turėtų būti vis geriau ir geriau,ir saulė išlindo,bet vistiek po kol kas viskas dar užpy..

Neprisijungęs

#6182 2017-03-23 08:21:44

Pasiklydes
Senbuvis

Optimistas dievaži, aš kelias savaites negeriu, o ramaus kokybiško miego kaip nėra taip nėra, jau net nebesitikiu, o tiesiog atidrybsai ta nakties laika bile kaip ir keliesi kokia 5-6 ryto nes jau geriau kažkuom užsiimti nei šiaip voliotis be jokio poilsio... kita vertus aš sugebu detoksikuotis namu salygomis net po didelės fiestos gana puikiai per 48 valandas, per tas 2 paras reikia tik sudelioti tinkamai dienotvarke, daug tvarkymosi, valymosi, skalbimo, juk darbas išgelbės pasauli!.. big_smile

Neprisijungęs

#6183 2017-03-23 09:56:13

antonimas
Senbuvis

nu jo namų sąlygomis,o jei reikia į darbą,ir kito varianto neturi...tada sunkiau detoksikuotis:)

Neprisijungęs

#6184 2017-03-23 10:00:44

Pasiklydes
Senbuvis

antonimas rašė:

nu jo namų sąlygomis,o jei reikia į darbą,ir kito varianto neturi...tada sunkiau detoksikuotis:)

Kad tu kaip mažas vaikas koks, ka nežinojai auksinės taisyklės???.. Jei gėrimas trukdo darbui, reikia nedelsiant mesti darba... big_smile

Neprisijungęs

#6185 2017-03-23 11:18:53

antonimas
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

antonimas rašė:

Kad tu kaip mažas vaikas koks, ka nežinojai auksinės taisyklės???.. Jei gėrimas trukdo darbui, reikia nedelsiant mesti darba... big_smile

jo jo dabar tuoj pat išeinu iš darbo ir vėl pradedu lakt...auksinė taisyklė...buvau pamiršęs...big_smile

Neprisijungęs

#6186 2017-03-24 04:19:07

Pasiklydes
Senbuvis

Va antonimai koks pas mane miegas, pažiūrėk i laikrodi, jau "akys stulpu" ir jokio poilsio ir taip naktis iš nakties ir kažkodėl neaimanuoju ant viso pasaulio, nes yra kaip yra... O šiaip yra planas chuliganas ši savaitgali padaryti konkretu traly valy festyvali, apmaudu tik kad tie kaimiečiai žali alu jau spėjo užbranginti gyvatės... smile

Neprisijungęs

#6187 2017-03-24 12:06:48

antonimas
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Va antonimai koks pas mane miegas, pažiūrėk i laikrodi, jau "akys stulpu" ir jokio poilsio ir taip naktis iš nakties ir kažkodėl neaimanuoju ant viso pasaulio, nes yra kaip yra... O šiaip yra planas chuliganas ši savaitgali padaryti konkretu traly valy festyvali, apmaudu tik kad tie kaimiečiai žali alu jau spėjo užbranginti gyvatės... smile

aš neaimanuoju,šiaip pasidalinu įžvalgomis:) matai vienokios pirmos nemigos naktys būna iš karto po daugiadienių ,ir vienokios nemigos naktys,bet jau kai tau nesimiega,bet esi toj vadinamoj blaivybėj...smile
nežinau ar čia raiškiai man išėjo nupasakot;)

Neprisijungęs

#6188 2017-03-24 12:21:41

Pasiklydes
Senbuvis

Nemiga man yra nemiga, ar ji pagiringa ar blaivi, stoga rauna vienodai konkrečiai ir nieko čia nepadarysi, gerai kad ten pas kažka jinai pradingsta su laiku ir viskas ten normalizuojasi stabilizuojasi... Bet niekis, va savaitgali reikės pora alaus bokalu užsiversti ir nors išsimiegosiu kaip baltas žmogus... smile

Neprisijungęs

#6189 2017-03-24 12:45:06

antonimas
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Nemiga man yra nemiga, ar ji pagiringa ar blaivi, stoga rauna vienodai konkrečiai ir nieko čia nepadarysi, gerai kad ten pas kažka jinai pradingsta su laiku ir viskas ten normalizuojasi stabilizuojasi... Bet niekis, va savaitgali reikės pora alaus bokalu užsiversti ir nors išsimiegosiu kaip baltas žmogus... smile

na čia kaip kam turbūt...bet gal per daug negaliu lyginti,nes kai visiškai sugrįžtu į normalų gyvenimą,tai nemiga dingsta,tai nelabai turiu patirties dėl tos kasdieninės įprastos nemigos...

Neprisijungęs

#6190 2017-03-25 11:23:11

antonimas
Senbuvis

Dama rašė:

Ačiū Nida, tiek kiek gali būti gerai , tai tiek ir yra smile.Aš taip pat kaip ir Pasiklydes galvojau nejungti skaitiklio bent jau kol kas.Tai yra kol, arba jei, neišbūsiu blaivi bent pora metų.Nes šitie keli mėnesiai blaivūs neatneša laimės.Kažkokiu būdu reikia sutvarkyti smegeninę , kad benorėčiau apsvaigti , nesąmoningai atsipalaiduoti.
Dabar atrodo , kad reikia kardinalių pokyčių.Kito buto , kito miesto , arba šalies , bet suprantu , kad tai yra absurdas. Tereikia tik kitų smegenų, teisingiau kitokių.Tai va dirbu ties tuo klausimu .Vaikštau pas psichologę.Kiek ilgai tai truks ir ar pavyks ? Ateitis parodys.

Va būtent čia jau reikalas visas smegeninė j aš irgi tuo įsitikinau,nes va kaip ir pirmi keturi mėnesiai viskas gerai,po to vėl velniukas išlenda ir pradeda skalambint... Ką tu tipo jau koks nesveikas kad negali ne gramo,kad reikia atsipalaiduoti kartas nuo karto ir pan. Žodžiu einam toliau Danutė,reikia tikėti,retam kuriam pavyko greitai mesti visa tai,svarbiausia nenusimink ir tikėti savimi,kad ir kaip žinau sunku...O kaip beje sekasi pas psichologą?padeda smegeninė varztelius susukt:)?

Neprisijungęs

#6191 2017-03-25 13:57:13

Dama
Senbuvis
Registravosi: 2015-11-02
Žinutės: 180

Va būtent, tada kai po kelių mėnesių pradeda kribždėti kažkas, tada labiausiai ir reikia psichologo.Kol kas tokie išsipasakojimai, savęs atskleidimas.Blogiau tikrai nėra, bet ar pavyks ką nors realiai pritaikyti?Dar labai pradžia , sunku vertinti, bet nuraukti nesiruošiu.Tai antonimas , mes vėl nuo pradžių.Tik aš jau tiek kartų bandžiau, kad pradedu su liūdesiu galvoti, kad man nepasiseks.Kaip ir kiekvienoje ligoje , kažkam pasiseka ,pasveiksta , o kažkam ne. Todėl ir pradėjau visai neišbandytą sritį, psichologiją.Savi metodai neveikia.

Gyvenimo negalima pradėti iš naujo , bet galima tęsti kitaip

Neprisijungęs

#6192 2017-03-25 14:09:38

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  2mėn.  22d. 
Nerūkau  0m.  3mėn.  9d. 

Dama rašė:

<...> Tik aš jau tiek kartų bandžiau, kad pradedu su liūdesiu galvoti, kad man nepasiseks.Kaip ir kiekvienoje ligoje , kažkam pasiseka ,pasveiksta , o kažkam ne. <...>

Ir aš bandžiau, vis griuvinėjau, ir man ne iškart pavyko, ilgiausias blaivus laikas buvo perkopti du blaivūs mėnesiai. Vis atrodė, kad kiti, tik nusprendžia atsisakyt alkoholio, ir jiems iškart pavyksta, be jokių atkryčių. Bet pamažu, pamažu turiu tiek, kiek anksčiau niekada neturėjau smile Bet šis blaivus laikas nieko negarantuoja, deja. Taip žymiai geriau jaučiuos, žymiai lengviau ir šviesiau gyvent, bet jokių garantijų nėra ir niekas neduoda. Tai darbelis iki gyvenimo galo. Bet, atgal jokiu būdu grįžt nenoriu, niekada. Tas pragaras mane būtų pribaigęs galutinai. Manau, kad nereikia prarast vilties ir leist sau galvot, kad nepasiseks... Niekada. Visada yra bent mažutė viltis, kad atsilaikysi, kad sustiprėsi, kad atsispirsi ir pradėsi kilt aukštyn smile
Gražaus savaitgalio visiems smile

Neprisijungęs

#6193 2017-03-25 20:49:49

antonimas
Senbuvis

Veronika rašė:

Dama rašė:

<...> Tik aš jau tiek kartų bandžiau, kad pradedu su liūdesiu galvoti, kad man nepasiseks.Kaip ir kiekvienoje ligoje , kažkam pasiseka ,pasveiksta , o kažkam ne. <...>

Ir aš bandžiau, vis griuvinėjau, ir man ne iškart pavyko, ilgiausias blaivus laikas buvo perkopti du blaivūs mėnesiai. Vis atrodė, kad kiti, tik nusprendžia atsisakyt alkoholio, ir jiems iškart pavyksta, be jokių atkryčių. Bet pamažu, pamažu turiu tiek, kiek anksčiau niekada neturėjau smile Bet šis blaivus laikas nieko negarantuoja, deja. Taip žymiai geriau jaučiuos, žymiai lengviau ir šviesiau gyvent, bet jokių garantijų nėra ir niekas neduoda. Tai darbelis iki gyvenimo galo. Bet, atgal jokiu būdu grįžt nenoriu, niekada. Tas pragaras mane būtų pribaigęs galutinai. Manau, kad nereikia prarast vilties ir leist sau galvot, kad nepasiseks... Niekada. Visada yra bent mažutė viltis, kad atsilaikysi, kad sustiprėsi, kad atsispirsi ir pradėsi kilt aukštyn smile
Gražaus savaitgalio visiems smile

Būtent.

Neprisijungęs

#6194 2017-03-26 11:26:06

Bebras
Senbuvis
Registravosi: 2015-06-17
Žinutės: 794

Oi chebra...pavasaris, saulė, miškas. Koks nuostabus pajūrio vėjas. Ta proga kaip sakant...na patys žinot big_smile

Neprisijungęs

#6195 2017-03-26 12:29:57

Pasiklydes
Senbuvis

Na šiandien Bebrui pajūry ryškiai daugiau su oru nuskilo nei sostinės gyventojams, bet kaip suprantu kitas savaitgalis nepagailės geru saulėtu šiltu oru visai Lietuvėlei, va tuomet tai ir aš mausiu matyt gamton ir.... makt! smile

Neprisijungęs

#6196 2017-03-26 12:40:39

Bebras
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Na šiandien Bebrui pajūry ryškiai daugiau su oru nuskilo nei sostinės gyventojams, bet kaip suprantu kitas savaitgalis nepagailės geru saulėtu šiltu oru visai Lietuvėlei, va tuomet tai ir aš mausiu matyt gamton ir.... makt! smile

Oras fantastika gal nėra super šilta bet ta pavasario saulė tas pušynų šlamesys, tas genio stuksenimas į kamieną visiškoj gamtiškoj tyloj...tai neapsakomas jausmas. O jei dar maišelyje yra šio bei to na tai sakyčiau tai yra visiška Nirvana ar kaip ten tie budistai sako...karoče kaifas į žmonių kalbą išvertus. Tai ir yra tas gyvenimas iš didžiosios raidės. Jokie sausi metai ir dešimtmečiai neatpirks to ką aš dabar jaučiu!

Neprisijungęs

#6197 2017-03-26 15:18:54

Nida
Senbuvis

Blaivus  4m.  2mėn.  1d. 

antonimas rašė:

labas draugai,nieko nebus grįžtu vėl pas jus...pabandžiau tipo alia gert alų,ir nedaryt kitą dieną gramo...nu ir ką,pavyko sėkmingai kokį mėnesiuką...na ir kas iš to paslydau šį kevirtadienį ir taip iki antradienio...penkios dienos gėrimo,ir visos su nutrūkimais iki galo,tai buvo ir šnapso,ir viskio ne tik alaus...ir vėl depresucha,nu ir ši naktis buvo nemigo su visais baubais ir pan. aišku apie šeimą net nebekalbu,net sugebėjau prisigert su mažu vaiku budamas namuose alia atsargiai darydamas pocmieliuką...žodžiu žiauriai vargina tokie bandymai nesėkmingi,ir vėl tie patys žodžiai,nusibodo tiek ir man tiek ir šeimynai...bet aš vis tiek turiu bandyti,kito varianto nėra,nes jau asmeniškai man alkoholis atima smegenis,atmintį,žodžiu patys jūs viską suprantat...smile

Oi kiek tų paslydimų ir pakilimų buvo wink gal keturi ar penki hmm paskutinį kartą po aštuonių mėnesių (tai ilgiausias mano išbūtas blaiviai laikas), lengviausiai pasiduodavau iki ketvirto mėnesio. O kaip bus toliau, pamatysim roll pagunda iškyla dažniausiai įtampos ir streso metu, atrodo imsiu ir atsijungsiu kuriam laikui, bet kažkaip pavyksta susilaikyt ir toliau žingsniuoti blaivia galva cool

Taip kad antonimai, nenusimink ir toliau kapstomės iš tos duobės wink

Neprisijungęs

#6198 2017-03-26 22:48:47

antonimas
Senbuvis

Nida rašė:

antonimas rašė:

Oi kiek tų paslydimų ir pakilimų buvo wink gal keturi ar penki hmm paskutinį kartą po aštuonių mėnesių (tai ilgiausias mano išbūtas blaiviai laikas), lengviausiai pasiduodavau iki ketvirto mėnesio. O kaip bus toliau, pamatysim roll pagunda iškyla dažniausiai įtampos ir streso metu, atrodo imsiu ir atsijungsiu kuriam laikui, bet kažkaip pavyksta susilaikyt ir toliau žingsniuoti blaivia galva cool

Taip kad antonimai, nenusimink ir toliau kapstomės iš tos duobės wink

Dėkui Nida, nenusimenu,bent jau stengiausi ,gal tik nuotaika dar tokia depresija iš po tokių daugiadienių,bet žinau,kad su kiekviena diena bus šviesiau ne tik galvoje,bet ir už lango..smile

Neprisijungęs

#6199 2017-03-27 08:38:10

antonimas
Senbuvis

labas rytas visiems,na jau galvoje vis šviesiau...:)bet bent jau pas mane ir už lango nemažai šviesos...geros dienos!!!hmm

Neprisijungęs

#6200 2017-03-27 08:46:35

Bebras
Senbuvis

Jo, labas rytas, aš manau chebra kai kurie iš jūsų su tais keliais paslydimais esate tikri laimės kūdikiai. Aš bandau nuo 2007 metų, išbandyta aa, minesotos, psichoterapijos, forumai, dienoraščiai ir visoks kitoks gydymas (arba briedas). Esu išbuvęs ir beveik metus ir po pusmetį ir po kelis mėn ir po mėn sausas. Bet kad mesti visiškai šitą dalyką man sunkiai įsivaizduojama. Taip, galiu tam tikrą laikotarpį pagyventi blaiviai, bet anksčiau ar vėliau ateina ta diena kai tiesiog reikia, traukia čia ir dabar. Tada nesvarbu kokia tai diena, šiokiadienis ar savaitgalis, greitai į rankas tašė, bėgte į pardę po to pirmyn į miškus, parkus, prie jūros, marių, į Kuršių Neriją ar Smiltynę! Daleiskim vakar visą dieną prablūdijau miške su kokteiliu ir zakūske, šian pagalvojus net vemti verčia ir tas miškas ir tas kokteilis. Bet praeis kažkiek laiko ir vėl patrauks kur nors. Čia kaip jūreiviui jūra - krante idilija, šeima, vaikai, laimė. Bet ateina laikas kai vėl pradeda nenumaldomai traukti TEN į jūrą, TEN kur vėjas, laisvė ir bangos! Taip va panašiai ir su gėrimais big_smile

Neprisijungęs

Forumo apačia