VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#6101 2017-02-06 21:24:41

Nida
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-01
Žinutės: 889

Blaivus  4m.  2mėn.  2d. 
Nerūkau  8m.  6mėn.  0d. 

Re: Paplepėkim...

antonimas rašė:

Nida rašė:

antonimas rašė:

Nida,uau puse metų,tu šaunuolė!!!!!sveikinimai!!!!wink

ačiū, neturiu pasirinkimo, kai tu taip ant kulnų lipi lol

tuoj jau nebelipsiu,žadu nusukti į kairęwinko tau gero kelio palinkėsiu;)

na ne nieko taip nebus mad tada ir man nebėra motyvacijos sad

duodu suprast, kad gal dar susiimk ir nepasiduok velnio lašams ???

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

2017-02-06 21:24:41

Google

#6102 2017-02-07 08:44:12

antonimas
Senbuvis
Registravosi: 2016-01-06
Žinutės: 192

Blaivus  2m.  0mėn.  21d. 

nu ne užgėrimo neplanuoju,planuoju kokio karšto vynelio pagurkšnot kokį vakarą arba alaus buteliuką su kebabu...nu žodžiu žadu išsilaisvint iš tų suvaržymų dėl alkoholio,žiurėsim kaip gausis,bandysiu be didesnių užgėrimų apsieit:)tiesą pasakius,tas va visiškas nė lašo mane išvargino,kur tik nuvažiuoji,visur visi pagurkšnoja,o tu turi sėdėti kaip balamutas ir alia aš nevartoju...gal ne man visa tai...draugų naujų tikrai nežadu ieškot,nėra tam nei laiko,nei noro,o seni draugai tolsta,nes niekur pats nelinkęs dalyvaut(kai visi aplinkui kažką gurkšnoja)...
o dėl naujos veiklos,tai nelabai irgi randu laiko,išskyrus begiojimą rytais,bet net ir tada mintyse skraido vyno taure:)

Neprisijungęs

#6103 2017-02-07 11:24:10

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

antonimas rašė:

nu žodžiu žadu išsilaisvint iš tų suvaržymų dėl alkoholio,žiurėsim kaip gausis,bandysiu be didesnių užgėrimų apsieit:)t iesą pasakius,tas va visiškas nė lašo mane išvargino,kur tik nuvažiuoji, visur visi pagurkšnoja, o tu turi sėdėti kaip balamutas ir alia aš nevartoju...

Būtent. Per metu metus tas mane irgi beprotiškai išvargino, suėdė iš vidaus ir gal netiek kad ale visur visi kažka gurkšnoja ir mane tai erzina, kas ka nori tas lai vartoja, man vienodai šviečia, bet gal labiau pavargau vaidinti kaip čia dabar faina kad vakare ar savaitgali aš galiu apsieiti ir be poros bokalu alaus, nu blemba koks aš šaunuolis, oi plojimai oi kokia laimė... Manau didelė dalis tik maskuoja ta nora ikalti, dar pridengdami, kad va automobili vairuoju, geriu kažkokius vaistus ar rytoj anksti keltis, todėl negersiu nieko su laipsniais... O iš tikrųjų nėra jokios nei laimės nei euforijos, o jau ramybės tai nie trupinio, o ten tie paistaliai kaip gera kad sekmadieni atsikėlus ryte kad galvos neskauda, na sorry atsiprašau, tai man joks ne rodiklis, ta makaulė būna ir taip skauda ir tikrai ne nuo alaus ar vyno... smile   Gerai jei kažkas negeria nerūko ir gyvena sau laimingai, vadinasi aš skaitau tokie žmonės padarė labai teisinga sprendima, bet jeigu ne, tai koks skirtumas ir kokia prasmė iš tu skaitikliu jei vistiek norisi pastoviai ikalti...

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#6104 2017-02-07 15:45:04

antonimas
Senbuvis
Registravosi: 2016-01-06
Žinutės: 192

Blaivus  2m.  0mėn.  21d. 

Pasiklydes rašė:

antonimas rašė:

nu žodžiu žadu išsilaisvint iš tų suvaržymų dėl alkoholio,žiurėsim kaip gausis,bandysiu be didesnių užgėrimų apsieit:)t iesą pasakius,tas va visiškas nė lašo mane išvargino,kur tik nuvažiuoji, visur visi pagurkšnoja, o tu turi sėdėti kaip balamutas ir alia aš nevartoju...

Būtent. Per metu metus tas mane irgi beprotiškai išvargino, suėdė iš vidaus ir gal netiek kad ale visur visi kažka gurkšnoja ir mane tai erzina, kas ka nori tas lai vartoja, man vienodai šviečia, bet gal labiau pavargau vaidinti kaip čia dabar faina kad vakare ar savaitgali aš galiu apsieiti ir be poros bokalu alaus, nu blemba koks aš šaunuolis, oi plojimai oi kokia laimė... Manau didelė dalis tik maskuoja ta nora ikalti, dar pridengdami, kad va automobili vairuoju, geriu kažkokius vaistus ar rytoj anksti keltis, todėl negersiu nieko su laipsniais... O iš tikrųjų nėra jokios nei laimės nei euforijos, o jau ramybės tai nie trupinio, o ten tie paistaliai kaip gera kad sekmadieni atsikėlus ryte kad galvos neskauda, na sorry atsiprašau, tai man joks ne rodiklis, ta makaulė būna ir taip skauda ir tikrai ne nuo alaus ar vyno... smile   Gerai jei kažkas negeria nerūko ir gyvena sau laimingai, vadinasi aš skaitau tokie žmonės padarė labai teisinga sprendima, bet jeigu ne, tai koks skirtumas ir kokia prasmė iš tu skaitikliu jei vistiek norisi pastoviai ikalti...

tai va blyn, yra taip kaip tu sakai...

Neprisijungęs

#6105 2017-02-07 21:06:55

Nida
Senbuvis

Blaivus  4m.  2mėn.  2d. 
Nerūkau  8m.  6mėn.  0d. 

antonimas rašė:

nu ne užgėrimo neplanuoju,planuoju kokio karšto vynelio pagurkšnot kokį vakarą arba alaus buteliuką su kebabu...nu žodžiu žadu išsilaisvint iš tų suvaržymų dėl alkoholio,žiurėsim kaip gausis,bandysiu be didesnių užgėrimų apsieit:)tiesą pasakius,tas va visiškas nė lašo mane išvargino,kur tik nuvažiuoji,visur visi pagurkšnoja,o tu turi sėdėti kaip balamutas ir alia aš nevartoju...gal ne man visa tai...draugų naujų tikrai nežadu ieškot,nėra tam nei laiko,nei noro,o seni draugai tolsta,nes niekur pats nelinkęs dalyvaut(kai visi aplinkui kažką gurkšnoja)...
o dėl naujos veiklos,tai nelabai irgi randu laiko,išskyrus begiojimą rytais,bet net ir tada mintyse skraido vyno taure:)

nebus taip antonimai kaip tu planuoji wink tikrai nebus, patikėk manim neutral kiek kartų aš tai bandžiau, o pabaiga ta pati hmm

na, bet kiekvienas mokomės iš savo klaidų tongue

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

#6106 2017-02-08 05:32:05

Pasiklydes
Senbuvis

Nida rašė:

tikrai nebus, patikėk manim neutral kiek kartų aš tai bandžiau, o pabaiga ta pati hmm

Skaitai kad esi pasaulinis rodiklis???.. Labai užsinorėjus ir tinkamai pasiruošus manau galima sumažinti ir praretinti vartojima labai puikiai, nuo Kalėdinio laikotarpio nebuvo jokio piktnaudžiavimo epizodo ir pasistengus manau jo nebus ir toliau... manau antonimas irgi puikiai supranta, kad ne jam toks gyvenimas visiško atsisakymo, kad galima tai suderinti, o kaip gausis, parodys laikas... smile

Neprisijungęs

#6107 2017-02-08 06:13:06

Nida
Senbuvis

Blaivus  4m.  2mėn.  2d. 
Nerūkau  8m.  6mėn.  0d. 

Pasiklydes rašė:

Nida rašė:

tikrai nebus, patikėk manim neutral kiek kartų aš tai bandžiau, o pabaiga ta pati hmm

Skaitai kad esi pasaulinis rodiklis???.. Labai užsinorėjus ir tinkamai pasiruošus manau galima sumažinti ir praretinti vartojima labai puikiai, nuo Kalėdinio laikotarpio nebuvo jokio piktnaudžiavimo epizodo ir pasistengus manau jo nebus ir toliau... manau antonimas irgi puikiai supranta, kad ne jam toks gyvenimas visiško atsisakymo, kad galima tai suderinti, o kaip gausis, parodys laikas... smile

Pasaulinis rodiklis manau esi  big_smile tikrai turi kuo pasigirt - mėnesį laiko neužgėrei ir tu visiškai teisus - parodys laikas wink

Liuks - esi pavyzdys visiems kaip reikia vartoti big_smile didžiuojuosi tavimi cool

Neprisijungęs

#6108 2017-02-08 06:44:50

Pasiklydes
Senbuvis

Nida rašė:

Liuks - esi pavyzdys visiems kaip reikia vartoti big_smile didžiuojuosi tavimi cool

Aš joks pavyzdys, tiesiog gyvenu savo gyvenima be stereotipu, kuriuos čia bandai primesti kitiems, kad būtinai viskas baigsis labai blogai tipo "kaip kad baigėsi man", "norėjau kaip geriau, gavosi kaip visada" ir kitoki brieda... Jokiu prisigėrimu nebuvo nei sausi, nebus nei vasari nei kova ir tolyn i prieki jei to žinoma pats nenorėsiu ir samoningai nesieksiu, o tai jau ne kažkokiu mistiniu aukštesniu jėgu, o tik MANO RANKOSE. smile

Neprisijungęs

#6109 2017-02-08 08:46:05

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  2mėn.  23d. 
Nerūkau  0m.  3mėn.  10d. 

Pasiklydes rašė:

<...> o tik MANO RANKOSE. smile

Deja, deja, priklausomybės rankose, ne tavo.

Neprisijungęs

#6110 2017-02-08 08:53:24

Pasiklydes
Senbuvis

Veronika rašė:

Na kas skaitosi priklausomi tebūnie, aš tokios diagnozės neturiu, todėl pats sprendžiu ir kontroliuoju ir kiekius ir dažnius.. smile

Neprisijungęs

#6111 2017-02-08 14:13:38

Bebras
Senbuvis
Registravosi: 2015-06-17
Žinutės: 794

Pasiklydes rašė:

Veronika rašė:

Na kas skaitosi priklausomi tebūnie, aš tokios diagnozės neturiu, todėl pats sprendžiu ir kontroliuoju ir kiekius ir dažnius.. smile

Na man matyt įpaišytas tas F10.2 kodas kaip diagnozė, bet tai esmės nekeičia. Šiuo metu mano praktika tokia: jei po kurio laiko tos vadinamos blaivybės pajuntu, kad noriu gerti, tai ir nevaržau savęs - einu į parduotuvę ir nusiperku. Klaidingai daro tiek antonimas tiek Nida (kaip beje ir daugelis kitų) - jie spaudžia savyje įtampą, stresą, skaičiuoja skaitliukus kol vieną dieną bac - ant visko dėję varo "begom" gerti. O tada jau juodai užpila už tuos visus blaivius mėnesius. Ir tai pavadina juodu atkryčiu ar kažkokia panašia aa terminologija. Joks tai ne atkrytis. Tai yra sprogimas nuo susikaupusios įtampos. Jūs pabandykit pasilaikyti drastiškos dietos - visą mėnesį valgyti pvz. tik salotų lapus ryte per pietus ir vakare. Ką jūs darysite praėjus tam dietos mėnesiui? Ogi pradėsit be saiko kimšti viską ko tą dietos mėnesį troškot - kebabus, sultingą vištieną, lašinius, tortus, picas, kokakolą. Tada prisikimšę to ko taip visą mėnesį troškot, nuo apsinuodijimo maistu apsitriesit, apsivemsit ir gulėsit pusiau be sąmonės. Ar tai reiškia, kad turit priklausomybę nuo nesveiko maisto ir reikia pradėti laikytis 12 ž. programos? Žinoma, kad ne! Jūs neturit jokios priklausomybės, jūs tiesiog dirbtinai apribojot save vienam mėnesiui. Tas pats ir su alkoholiu. Tie kurie tipo negeria, bet kas dieną galvoja kaip čia būtų čiki atsikimšti šaltą rasojantį butelį ir visą jį susiversti, na tai po velnių kam jūs kankinatės?? Eikit ir gerkit! Kuo ilgiau kentėsit ir atidėliosit, tuo vėliau bus stipresnis jūsų vadinamas "atkrytis"...

Neprisijungęs

#6112 2017-02-08 14:56:35

Pasiklydes
Senbuvis

Bebras rašė:

Kuo ilgiau kentėsit ir atidėliosit, tuo vėliau bus stipresnis jūsų vadinamas "atkrytis"...

Šitas galioja labai daug kur. Kiek visi gydytojai kartoja tiems kas nevalgo pusryčiu, kai kurie ir pietu, o paskui vakare, nium dabar už visa diena tai gerai UŽKIRSIU ir siaubte siaubia šaldytuva prieš miega... Kiek kas perspėja nesistenkite už visa savaitę "atsimiegoti" savaitgali, oj i darba nereikia, tai knarksiu iki pietu sau kiek norėsiu, nium absurdu absurdai... Nei atsivalgyti nei atsimiegoti nei atsigerti už kažkokius laikotarpius negalima, viskas tik ČIA ir DABAR. Taip ir su tais gėrimais, sėdi sau savaitėmis mėnesiais užsiparinę prablaivėję, skaitiklius tik matalina ir viena diena BAC!  Ir pila sau pasileide kaip šunys nuo grandinės nutrūkę, o tada vajei vajei, koks siaubingas košmaras, pasaulio pabaiga! Seniai to irgi nebedarau, nes vat būtent ten ir gali būti dideliu bėdų, nei kad prie progos bokalas kitas jei yra toks poreikis... smile

Neprisijungęs

#6113 2017-02-08 19:10:02

Bebras
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Bebras rašė:

Nesiparink Valstybininke mane irgi visam laikui išmetė...

Jau tie mėtimai tai sunku suvokti, juos pačius reikia ištaškyti po velniu iki vieno kad snukiu atsitrenkę i asfalta truputi permastytu viska... labai veikia neblogai...

Beje, viena įdomi detalė - nuo naujų metų jie kaulyja iš žmonių pinigus neva "svetainės paramai". Tie, kas bent kiek išmano IT srityje, žino, kad atviro kodo svetainės talpinimas ir priežiūra kainuoja kapeikas - per mėnesį ne daugiau nei du kavos puodeliai kabake. Tačiau aš darau prielaidą, kad jiems svetainės išlaikymas išvis nieko nekainuoja, nes tinklapio administratorė vadovauja įmonei, kuriančiai tinklalapius ir užsiimančiai programavimo darbais. Kitaip sakant jiems tas talpinimas ir priežiūra išvis nieko nekainuoja, viskas padengiama iš įmonės kaštų. Klausimas tada, kokiu tikslu jie renka tuos pinigus iš žmonių. Tarp kitko ta įmonė teisme turėjo bylą dėl neatliktų darbų, ieškovas bandė prisiteisti nemenką sumą. Taip, kad atsargiai tie kurie norėsit aukoti pinigus, žėkit kad be kelnių neliktumėt...

Neprisijungęs

#6114 2017-02-09 14:19:36

Bebras
Senbuvis

Klaipėdoj nuostabus oras, žandus kutena malonus šaltukas. Nori nenori prisimeni, kad kartais reikia "dūšią paremontuoti" Reaguota žaibiškai, viens du ir aš jau parduotuvėj paimta šio bei to stipresnio. Ką tu...pasaka, sėdžiu dabar ir baldielinu...to JAUSMO nepalyginsi nei su skaitliukų skaičiavimu nei su "psichoterapinės grupės terapiniu efektu" nei su rankutėmis susikabinimu surauktais veidais sakant "geros dienos" Visa tai blėnys ir neužpildo noro išgerti, noro gyventi!...ojlyyylia big_smile

Neprisijungęs

#6115 2017-02-09 14:55:53

Veronika
Senbuvis

Kiekvienam savo, Bebriuk wink

Neprisijungęs

#6116 2017-02-09 16:30:34

Pasiklydes
Senbuvis

Gal ir tie skaitliuku skaičiavimai iš principo ir nėra jau kažkoks blogis, kažkam net savotiška pramoga, bet visad idomu kitkas... O kas toliau??? kur link vyksta kažkoks judėjimas ar išvis vyksta? kur dėti ta nora ikalti? kaip gyventi?.. daugybė idomiu klausimu.. O negerti vien tam kad negerti, kad užsidėti kažkoki "pliusa" prieš kažka, prieš kitus, prieš save netgi galų gale jei taip norite, na klausykite, pats tikriausias   "detskyj sad"... smile

Neprisijungęs

#6117 2017-02-09 20:22:25

Veronika
Senbuvis

Galvoju, kad į šiuos klausimus turėtų atsakyti kiekvienas, pats sau. Ir ne kitiems, ir ne dėl kitų, bet sau ir dėl savęs.

Neprisijungęs

#6118 2017-02-09 21:01:39

Nida
Senbuvis

Blaivus  4m.  2mėn.  2d. 
Nerūkau  8m.  6mėn.  0d. 

Pasiklydes rašė:

Veronika rašė:

neapgaudinėk savęs big_smile žinom kaip moki kontroliuoti kiekius big_smile o dažniai priklauso nuo šlamančių kišenėje wink

Neprisijungęs

#6119 2017-02-10 05:51:28

Pasiklydes
Senbuvis

Nežinau apie kokius žinojimus eina kalba, bet ši menesi tu "šlamančiuju" kišeneje  ir saskaitoje tikrai netrūksta, o ir šiaip alaus balkone keletas skarbu stovi jau nuo pirmadienio, tiesiog tiek yra dabar kitokios veiklos kad i tai perdaug nekreipiu dėmesio, išgersiu jas savaitgali kai būsiu laisvesnis, taip kad niekas nieko neapgaudinėja - aš valdau visa dažnio ir kiekio kontrolę! big_smile

Neprisijungęs

#6120 2017-02-10 08:45:53

Bebras
Senbuvis

Rytinė kava...bent jau man tie visi nekontroliavimai būdavo iki 30-ties dėl elementarios priežasties - tada sveikata paveždavo tokį kasdienį krūvį. Dabar fsio, dvi dienas papyliau, chana, inkstai, kepenys ir visa kita iškart primena apie save. Šiandien natūraliai  įjungiu stopą, ir ne aš pats ten kokiomis nors "valios" pastangomis, o mano sveikata sako - stop! užtenka tam kartui! Aš pvz neįsivaizduoju kaip čia kai kurie sustoja 50-ties, tai kokia ten pas juos sveikata tada geležinė? O tokia prabanga kaip nuolatinis girto būvis kiekvieną dieną jau nuėjo į užmarštį, dabar belieka tik prisiminimai apie miške klausytą hard muziką ir rankoje pilną celofaninį prekybcentrio maišelį visokių gėrimų, įdomūs buvo laikai...cool nesakau, kad ir dabar kartais nenueinu, bet pajėgumai ne tie...tik kartais, tik retkarčiais...big_smile

Neprisijungęs

#6121 2017-02-10 09:34:03

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  11mėn.  12d. 
Nerūkau  9m.  11mėn.  5d. 

Bebras rašė:

Rytinė kava...bent jau man tie visi nekontroliavimai būdavo iki 30-ties dėl elementarios priežasties - tada sveikata paveždavo tokį kasdienį krūvį. Dabar fsio, dvi dienas papyliau, chana, inkstai, kepenys ir visa kita iškart primena apie save. Šiandien natūraliai  įjungiu stopą, ir ne aš pats ten kokiomis nors "valios" pastangomis, o mano sveikata sako - stop! užtenka tam kartui! Aš pvz neįsivaizduoju kaip čia kai kurie sustoja 50-ties, tai kokia ten pas juos sveikata tada geležinė? O tokia prabanga kaip nuolatinis girto būvis kiekvieną dieną jau nuėjo į užmarštį, dabar belieka tik prisiminimai apie miške klausytą hard muziką ir rankoje pilną celofaninį prekybcentrio maišelį visokių gėrimų, įdomūs buvo laikai...cool nesakau, kad ir dabar kartais nenueinu, bet pajėgumai ne tie...tik kartais, tik retkarčiais...big_smile

Vadinasi tu nemoki savęs kontroliuoti.

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#6122 2017-02-10 10:16:04

Bebras
Senbuvis

Artaz rašė:

Vadinasi tu nemoki savęs kontroliuoti.

Šiuo metu alko naudoju kaip terapinę priemonę nuo tam tikrų psichinių sindromų. Vengiu šios temos, bet kad jau daėjom iki to, tai...Tai yra taip vadinamas cugcvangas, kai esu priverstas sau kenkti. Kai jau ateina ta būsena, kai miegu po 15 ar daugiau valandų per parą, o atsibudęs būnu nedarbingas ir dienos bėgyje tepratariu vos kelis žodžius, tai nori nenori esu priverstas kažką skubiai daryti. Per savo ilgą bandymų ir klaidų patirtį pastebėjau, kad nuo šių būsenų efektyviausiai nors ir laikinai gelbsti alkoholis. Nors aš jo visai nenoriu gerti, bet reikia, kaip sakoma "odno lečit drugovo kalėčit" Štai kad ir po poros dienų pavartojimo aš šiandien žvalus, atsikėliau anksti ryte, esu darbingas, bendraujantis. Ta normali būsena tęsis dar kokias kelias dienas, o vėliau pamažu atslinks ta minėtoji amebos būsena ir vėl visą dieną lovos režimas, miegas, pamyžt, miegas, paėst, pagulėt...Kas neturi psich. ligų tas nesupras.

Neprisijungęs

#6123 2017-02-10 16:57:57

Pasiklydes
Senbuvis

O man tos sveikatos gal ir būtu pagerti nors ir visa savaite non stop, bet kad irgi nėra tokio jokio poreikio...  šiandien darbe sveikinome kolega su gimtadieniu, atkimšome pora butelaičiu baltojo vyno, po torto gabala sujiedem, kas vairuojantys tai tik lyžtelėjo vynelio, kas ne prie vairo tas po kelis fužerus makt!  Tvarkingai gražiai, ramioje aplinkoje, kolektyvas nedidelis, nematau tame nieko blogo... Savaitgali irgi galvoju, gal reikes pora alaus išgerti šeštadieni, o sekmadieni išvis ramiai praleisti... kitokie jau tie ragavimai išgerinėjimai pasidarė, su metais matyt viskas keičiasi ar nori ar nenori... smile

Neprisijungęs

#6124 2017-02-11 07:46:53

Nida
Senbuvis

Blaivus  4m.  2mėn.  2d. 
Nerūkau  8m.  6mėn.  0d. 

Labas rytas, su savaitgaliu visus wink pasikavinam wink

skaitau ir džiaugiuosi kaip visi gražiai tvarkosi su savo priklausomybėmis smile kas subrendo, kas išmoko, kam sveikatos problemos sustatė viską į vietas wink

antonimai, kaip tu besilaikai? roll

Neprisijungęs

#6125 2017-02-11 08:35:12

Pasiklydes
Senbuvis

Nida rašė:

skaitau ir džiaugiuosi kaip visi gražiai tvarkosi su savo priklausomybėmis smile kas subrendo, kas išmoko, kam sveikatos problemos sustatė viską į vietas...

O kas tu priklausomybiu ir išvis neturėjo.. smile  Aš irgi džiaugiuosi, nors diena ryte nuo kavu niekuomet nepradedu, man arbata daug mieliau ir sveikatai jaučiu kad geriau, o man labai greitai organizmas pasako kas jam priimtina ir kas nelabai patinka..  Kaip kad vakar organizmas i sausa vyna labai keistai sureagavo, nes anokia paslaptis, kad vyno beveik išvis negeriu... Na jei nebent dar baltas ir koks pusiau saldus, koks J.P.Chenet Moleux semi sweet`as tarkim, bet čia jau ypač reti atvejai... Tai kažkaip dabar pagalvojau, gal čia apskritai nemano gėrimas.. smile

Neprisijungęs

Forumo apačia