VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 19d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 6d. |
antonimas rašė:
na galvoju pabandyti nueiti ten Kaišiadorių g. SOS susirinkimus...kažkodėl anuos kartus vis neišdrįsdavau,manau, kad dabar jau pribrendo tikrai reikalas...galvoju dar eiti pabandyti užsikoduoti,draugas va užsikodavo metams,o po to savaime nebegėrė...manau kodavimas tai sėkmingai pradžiai yra neblogas reikalas...
Šaunuolis, turi kažko imtis, pamažu atsirinksi kas tinka ir išjudėsi iš sąstingio Niekada nesustok kapstytis link šviesos, tai tavo gyvenimas, o jis neįkainojamas.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 12d. |
antonimas rašė:
na galvoju pabandyti nueiti ten Kaišiadorių g. SOS susirinkimus...kažkodėl anuos kartus vis neišdrįsdavau,manau, kad dabar jau pribrendo tikrai reikalas...galvoju dar eiti pabandyti užsikoduoti,draugas va užsikodavo metams,o po to savaime nebegėrė...manau kodavimas tai sėkmingai pradžiai yra neblogas reikalas...
Niekada nesikodavau, bet pažįstu ne vieną žmogų, kuris po kodo susitvarkė su gėrimu. Vienas jų negeria apie 20 metų nors kodavosi metams. Reiškia veikia. Smagu, kad ryžtiesi kažką daryti, tik dar prie kodo pridėčiau kokios psichoterapinės ar savipagalbos grupės lankymą. Gautum žinių ir išgirstum kitų patirtį, gal pats pasibėdavotum ir gautum vertingų patarimų...
Neprisijungęs
Blaivus | 2m. | 1mėn. | 17d. |
sveiki...vakar netyčia suvalgiau saldainį su alkoholizuotu likerio kremu,nežinau dėl ko bet susinervinau,po to tik pamačiau:) na bet manau,kad čia vienas toks saldainis netyčia pasimaišė,neverta kreipti dėmesio...
beje skaičiau,kad saldainis "Kregždutė" taip pat savyje turi alkoholio:)
Neprisijungęs
Aš buvau baisiai išsigandus kai kefyro atsigėriau... Kažkur buvau girdėjus, kad jame irgi alkoholio yra... Dabar, jau nieko nepakeisi, bet ateityje turi rinktis ką gali valgyti/gerti, o ko ne Atsisakiau savo mėgiamų saldainių, tiesiog, taip nusprendžiau, nes jose yra alkoholio, o tai gali pažadinti mano šmėklą
Ir dėl gėrimų, nežaisk su visokiais BEalkoholiniais: vynu, alumi, gira. Anksčiau ar vėliau eis į trasą jau su alkoholiu. Čia suveikia asociacija
Neprisijungęs
Blaivus | 2m. | 1mėn. | 17d. |
Veronika rašė:
Aš buvau baisiai išsigandus kai kefyro atsigėriau... Kažkur buvau girdėjus, kad jame irgi alkoholio yra... Dabar, jau nieko nepakeisi, bet ateityje turi rinktis ką gali valgyti/gerti, o ko ne
Atsisakiau savo mėgiamų saldainių, tiesiog, taip nusprendžiau, nes jose yra alkoholio, o tai gali pažadinti mano šmėklą
Ir dėl gėrimų, nežaisk su visokiais BEalkoholiniais: vynu, alumi, gira. Anksčiau ar vėliau eis į trasą jau su alkoholiu. Čia suveikia asociacija
Taip taip bealkoholinių visokių gėrimų niekada nemėgau,nemanau,kad ir kada pamėgsiu,bet va kefyro neatsisakysiu prie keptų bulvyčių...
Neprisijungęs
Jei po šios nakties liksiu gyva - mesiu gert.
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
Simboliška - beveik prieš metus girta sukūliau savo taip mylimą passat'ą ir trims metams praradau teisę vairuoti, o šiandien per Saulės užtemimą pasižadu eiti blaivybės keliu.
Nes, jeigu noriu išlikti žmogumi - kito kelio tiesiog nėra.
Ir dėl to labai džiaugiuosi
Jokie kodai manęs neveikia, sprendimą turiu priimti pati.
To linkiu ir kitiems.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 8mėn. | 20d. |
Vienišas Vilkas rašė:
Vienišas Vilkas rašė:
Simboliška - beveik prieš metus girta sukūliau savo taip mylimą passat'ą ir trims metams praradau teisę vairuoti, o šiandien per Saulės užtemimą pasižadu eiti blaivybės keliu.
To linkiu ir kitiems.
Tai sprendimas jau priimtas ar dar tik apmąstymuose, taip sakant, procesas tebevyksta?
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
Vienišas Vilkas rašė:
Vienišas Vilkas rašė:
To linkiu ir kitiems.Tai sprendimas jau priimtas ar dar tik apmąstymuose, taip sakant, procesas tebevyksta?
Nepaminėjau esminio dalyko - autoįvykį sukėliau apsvaigusi nuo alkoholio ir per Kruvinąj Mėnulį.
Taip, Egle, sprendimasi priimtas.
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
<...>
Taip, Egle, sprendimasi priimtas.
Na tai puiku. Sėkmės kuo didžiausios!
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 2mėn. | 28d. |
Nerūkau | 8m. | 6mėn. | 27d. |
Vienišas Vilkas rašė:
Labai įsimintina diena ( rugsėjo 1 ir saulės užtemimas) bus lengva skaičiuot blaivias dienas...
sėkmės mieloji
Neprisijungęs
Būsiu sąžininga - šiandien vartoju toliau.
Gal užtemimas dar ne tas, ar, kad Saulės...
bet viltį aš tebeturiu - gal suvartotas paskutinis absoliut atves mane į apsoliučią blaivybės pradžią?
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
bet viltį aš tebeturiu - gal suvartotas paskutinis absoliut atves mane į apsoliučią blaivybės pradžią?
Vilke , o gal esi paprasščiausia buitinė alhogolikė. Aš nežinau ar prigėrus daužai bliūdus , ar tyliai verki , ar dažnai prisigeri, bet kažkaip galvoju , kad tikriausiai jau per toli nuėjai ir jei galvoji , kad išsikapstysi viena tai smarkiai klysti. Aišku tikriausiai nesivolioji lauke prigėrus ir nemiegi su bet kuo kokioj landynėj , bet puikiai supranti , kad jei taip toliau tai ir taip galima nusiridert..Tie pažadai sau , kad nuo tada ir tada nebegersi nebepadeda, jei terp dviejų diedų esi susipainiojus-išsipainiosi.Tai kas lieka-tyliai pasiduot ir po truputi žudyt save-nebūtinai alhogoliu, galima gailėt savęs, jaustis nelaimingai arba pasipurtyt kaip šuniokui ir kreiptis rimtos pagalbos , Būk blaivus forume ir kitur pilna informacijos kur kreiptis. jei nėra pinigų , yra AA ten gi nereikia pinigų, SOS kuriasi, jei gyveni miestely ar kaime ir nenori apsišviest tai važinėja autobusai.Bet yra ir kita medalio pusė-jeinori iš manęs ir kitų tik gailesčio nieko nebus.Man taip šviečias , kad paraudi paraudi , o rimtai ką nors daryti pati nelabai nori . Gerai būtų , kad klysčiau.Turiu didelę patirti su a.a. mama,pažystu daug moterų alhogolikių ir galiu tap rašyt. Nebūk pasikėlus,nusileisk ant žemės , ta kvaraba degtinė nebeteiks malonumo ir bėdos tik didės.Nebent pati pasiryžai save sunaikint, tada kiti reikalai.Gal pyksi ant manęs už šitą parašymą gal ne , bet žinok viena-man ne tas pats kai matau kai žmonės kenčia ir stengiuos kuo galėdamas padėt.Bet ir nelabai mėgstu kai įsidirbinėja.Todėl kartais ir parašau-nenori gydytis tai ryk kol nudvėsi. Nes ir man ne kartą taip sakė.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 2mėn. | 28d. |
Nerūkau | 8m. | 6mėn. | 27d. |
Vienišas Vilkas rašė:
Na va , o aš jau tikėjausi pamatyti įjungtą skaičiuką
Neprisijungęs
Perskaičiau, Alikai. Nuo komentarų kol kas susilaikysiu.
Nida, ne skaitliuką svarbiausia įjungti.
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
<...>
Nida, ne skaitliuką svarbiausia įjungti.
Žinoma, kad ne, bet jis padeda pačiam save prižiūrėti. Kita vertus, nepažįstu nei vieno, kurio skaitliukas rodytų didelius skaičius ir jam būtų vienodai jo parodymai...
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 1mėn. | 9d. |
Praėjo jau trys metai, kai esu užsiregistravus forume, o jaučiuosi apgailėtinai, nes visgi nesusitvarkau su savimi. Su savo epizodiniais užgėrimais. O paskui kol atsigauni, ir savaitgalis baisusis ateina. Praeitą savaitgalį jau norėjau mirt.
Padėkit man
Neprisijungęs
Sveika. Šaunuolė, kad parašei, vienai sunku. Aš lygiai taip pat mirt norėjau Dabar, noriu gyvent
Noriu paklaust, bandei kur nors kreiptis pagalbos? Ar viena kentėjai ir kovojai?
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Sveika. Šaunuolė, kad parašei, vienai sunku. Aš lygiai taip pat mirt norėjau
Dabar, noriu gyvent
Noriu paklaust, bandei kur nors kreiptis pagalbos? Ar viena kentėjai ir kovojai?
Šiaip viena, vis įlįsdavau į šį forumą, pasisakymus ir istorijas, turbūt mintinai galėčiau situoti, perskaičiau kelis kartus knygelę"Lengvas būdas atsisakyti alcho", į AA nueiti taip ir neišdrysau, buvau pas prischologą tiesa vieną tik kartą, nes vėlaiu dėl darbų krūvio nesuradau laiko nueiti. Bet aš galiu pasakyti, kad mane
ir tas vienas kartas truputi užkniso- per tuos tris metus aš tiek prisiskaičiau, kad pati galėčiau paskaitas skaityti, o to būdo, kuris mane išvaduotų nuo alchogolio neradau.
Susirask pomėgį, kuris tave atpalaiduotų stresinėje situacijoje, - sako visos literatūros, - tik nei viena nepataria kaip jį susirasti, vėl per savo ieškojimus- net tąso nuo tų ieškojimų. Per tris metus niekaip nieko neatradau...
Neprisijungęs
Agni rašė:
Susirask pomėgį, kuris tave atpalaiduotų stresinėje situacijoje, - sako visos literatūros, - tik nei viena nepataria kaip jį susirasti, vėl per savo ieškojimus- net tąso nuo tų ieškojimų. Per tris metus niekaip nieko neatradau...
Na aš per 10 metu nieko neatradau, kas ten pakeistu ta alkoholio vartojima ir tada toptelėjo, tai yra apskritai net nepakeičiamas dalykas, jis tiesiog KITOKS, tu nerasi nieko ka "įstatyti" vietoj JO ir tipo va dabar jau man ramu ir gera, oi kaip faina... Niekas man jo nepakeis, visa esmė ar sugebu be jo gyventi, deja nesugebu.. Praeina kuris laikas ir vistiek trukt už vadžių vėl iš pradžiu, net pikta darosi, kad vel visi aplinkui susikoncentruoja tik i viena absurdiška minti - Tau dar nelaikas, dar neatėjo laikas mesti... O tai kada jisai ateis? kai jau būsi nukaršęs senis kokioje seneliu prieglaudoje? kai jau nei sveikata nei aplinka tau nebeleis gurkšnoti su laipsniukais?.. Na tuomet viskas kaip ir OK. Klausimu daugiau nebeturiu..
Neprisijungęs
Agni, ne darbai tokiu atveju yra svarbiausi, o tu pati. Vien skaitymas nepadės, reikia kažko imtis ir daryt realius veiksmus Aham, tikrai sunku, bet įmanoma
Esmė - ko tu pati nori. Jeigu tikrai nori pradėt gyvent blaiviai, turi keistis.
Man vienai nepavykdavo ilgesnį laiką, nei du mėnesiai, išbūt blaiviai. Pirmus metus, kas savaitę lankiausi pas priklausomybių psichologę + grupinė psichoterapija Neuromedoj. Dabar esu pasilikus tik grupinę psichoterapiją. Ilgai kankinausi ir laukiau stebuklo, bet supratau, kad įvyktų stebuklas, reikia pačiai įdėt nemažai pastangų Blaivybės siekimas, manau, turi būti tikslas NR 1, tuomet pasiseks
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Agni rašė:
Na aš per 10 metu nieko neatradau, kas ten pakeistu ta alkoholio vartojima ir tada toptelėjo, tai yra apskritai net nepakeičiamas dalykas, jis tiesiog KITOKS, tu nerasi nieko ka "įstatyti" vietoj JO ir tipo va dabar jau man ramu ir gera, oi kaip faina... Niekas man jo nepakeis, visa esmė ar sugebu be jo gyventi, deja nesugebu.. Praeina kuris laikas ir vistiek trukt už vadžių vėl iš pradžiu, net pikta darosi, kad vel visi aplinkui susikoncentruoja tik i viena absurdiška minti - Tau dar nelaikas, dar neatėjo laikas mesti... O tai kada jisai ateis? kai jau būsi nukaršęs senis kokioje seneliu prieglaudoje? kai jau nei sveikata nei aplinka tau nebeleis gurkšnoti su laipsniukais?.. Na tuomet viskas kaip ir OK. Klausimu daugiau nebeturiu..
Pasiklydes, savam stiliuje, " per dešimt metų nieko neatradau, o tu per tris nori",...
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Agni, ne darbai tokiu atveju yra svarbiausi, o tu pati. Vien skaitymas nepadės, reikia kažko imtis ir daryt realius veiksmus
Aham, tikrai sunku, bet įmanoma
Esmė - ko tu pati nori. Jeigu tikrai nori pradėt gyvent blaiviai, turi keistis.
Man vienai nepavykdavo ilgesnį laiką, nei du mėnesiai, išbūt blaiviai. Pirmus metus, kas savaitę lankiausi pas priklausomybių psichologę + grupinė psichoterapija Neuromedoj. Dabar esu pasilikus tik grupinę psichoterapiją. Ilgai kankinausi ir laukiau stebuklo, bet supratau, kad įvyktų stebuklas, reikia pačiai įdėt nemažai pastangųBlaivybės siekimas, manau, turi būti tikslas NR 1, tuomet pasiseks
Veronika, pasakyta " kaip pirštu į akį", keistis yra sunku ir labai labai sunku. O kas vyksta per grupinės psichoterapijos seansus ?
Neprisijungęs
Žinok Agni man tarkim tie 3 sakyčiau pirmi metai ir buvo labiausiai entuziastingi ir produktyvūs, nes paskui jau su kiekvienais metais jau svyra tiesiog rankos, apima visiška apatija... Jau nei skaityti nei domėtis nei kažkur kažko eiti ieškoti nieko nesinori... Net juokas pradeda imti kai kažkas dar atkiša kokia brošiūra ar knygele, kuria aš po keleta kartu prieš 7 metus jau esu perskaites, ar parekomenduoja pasižiūreti "28 dienas" tas žymiasias su Sandra Bullock pagrindinėje roleje kai ta filma ir blaivas ir girtas žiūrejau minimum 7-8 kartus... Ir galų gale tiesiog ateina viduje susitaikymas arba tai bus kažkoks neisivaizduoju koks ten gali būti sukrėtimas ar fizinis ar dvasinis ar emocinis, sunku paaiškinti arba taip gyvenimas ir praeis, kas po tiek metų jau man irgi neatrodo kažkoks siaubas baubas... O vat Agni tais pirmais metais tai kaip tik save laužiau stabdžiau ten visaip kaip minkiau, kad tik žūtbūt negerti, pastovi įtampa, irzlumas piktumas, nei diena nei nakti ramybes nėra, nes sapnuose vistiek alaus bokala apsikabines.. Jau aplinkiniai net ėmė sakyti labai idomius pastebėjimus iš serijos nu kai gėrei jau buvo sunku, bet su tokiu gyventi tai išvis neįmanoma... O ten tie pasikeitimai tai balalaikos, esminiu principiniu charakterio bruožu tu ir su peiliu iš savęs neišlupsi, kažkoki toki kosmetini gali nebent atlikti prasivalyma bruožu vertybiu, nedaugiau...
Neprisijungęs
Kalbamės, bendraujam Yra grįžtamasis ryšys, skirtingai nei AA. Neuromedoj grupę veda gydytojas Saulius Venslauskas, turintis ilgą patirtį su priklausomais. Vertinga, išgirsti kaip kitam sekasi, ar nesiseka, kyla klausimai, juos gali aiškiai išsakyti, ir arba ateina atsakymai, arba, tiesiog gali klausti, kas rūpi/neramina.
Neprisijungęs