VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 3d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 21d. |
Na, mieloji, žingsniuojam iš naujo? Kai ten, tie pragaro vartai? Užstumiam?
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mÄ—n. | 4d. |
Nida rašė:
na va po 9 mėmesių blaivybės per tris savaites nusiritau iki dugno-problemos su visais šeimos nariais, o tėvai praktiškai manęs išsižadėjo-būtų gera proga prisilakt iki pabaigos,,,bet labai pasiilgau blaiviu savaitgaliu ir to ramybės jausmo,,,labai reikia palaikymo Veronikos ir Eglužės ir visų kitų labai, labai-tik jūsų dėka sugebėjau ilgą laiką susilaikyt nuo alko,,,labai Marijaus žinutės padėjo...labai prašau visų palaikymo vėl noriu būt blaiva
Palaikau, iš visos širdies... Gyvenimas tęsiasi, tik nenusimink...
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mÄ—n. | 1d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 18d. |
Nida rašė:
na va po 9 mėmesių blaivybės per tris savaites nusiritau iki dugno-problemos su visais šeimos nariais, o tėvai praktiškai manęs išsižadėjo-būtų gera proga prisilakt iki pabaigos,,,bet labai pasiilgau blaiviu savaitgaliu ir to ramybės jausmo,,,labai reikia palaikymo Veronikos ir Eglužės ir visų kitų labai, labai-tik jūsų dėka sugebėjau ilgą laiką susilaikyt nuo alko,,,labai Marijaus žinutės padėjo...labai prašau visų palaikymo vėl noriu būt blaiva
Blemba.... Nida, esi saugÄ™s, laisvas, savarankiÅ¡kas žmogus. Niekas negali tau primesti kažko primesti. Tai kiti to galbÅ«t norÄ—tų, gal bÅ«t į tave įkabintos begalÄ—s jų lÅ«kesÄių, bet juk tavo gyvenimas duotas tik tau paÄiai. Tu turi privilegijÄ… bÅ«ti laisva.
Taip, tai fu...k kaip nelengva, ypaÄ tais monentais kai bÄ—dos sugriÅ«na į krÅ«vÄ…. TaÄiau dažnai tai bÅ«na tik iliuzija, kuri nori tave iÅ¡laikyti priklausomybÄ—se.
Būk laisva!
Neprisijungęs
Marijus rašė:
taip, tai fu...k kaip nelengva, ypaÄ tais monentais kai bÄ—dos sugriÅ«na į krÅ«vÄ…. TaÄiau dažnai tai bÅ«na tik iliuzija, kuri nori tave iÅ¡laikyti priklausomybÄ—se...
Gal Marijok atmatai plionka nazad, daug ten buvo palaikymu iš šeimynos ar tik panieka?.. Apie tūkstanti nusižudo per metus, galva guldau absoliuti dauguma po gero gėrimo, kai visi atsisuka, atsižada ir panašiai, pataisyk jei klystu...
Neprisijungęs
Nida rašė:
... juodžiausio tunelio gale ...
kiekvienas galime išvysti šviesą ...
kuri tave nuves,
arba -
į susinaikinimą,
arba -
į tiesą ...
tik TAVO teisÄ— rinktis,
kur link pasuksi.
Link išsigelbėjimo?
link pražūties?
truputį ...
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 8d. |
Nida rašė:
PradÄ—k iÅ¡ naujo ir viskas bus gerai , kas suprantas tas visad Å¡alia. Jei padeda raÅ¡yk , kad ir Äia forume , jei padeda bendravimas suisrask , su kuo bendraut gyvai, rask tÄ… kelia kuris ves tolyn. UžgÄ—rei , nu ir kas kabinkis iÅ¡ naujo. Vasara , jÅ«ra ....., kiek visko , laikas nestovi , greit ruduo bus , džiaukis Å¡ia diena. Vyk lauk visus su buteliais ateis laikui bÄ—gant kiti be butelio , draugai. GiminaiÄiai atsisuks , kai nustosi save žudyt. Žinoma , kad aÅ¡ su tavim ir palaikau.
Neprisijungęs
Nida, kaip laikais?
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mÄ—n. | 12d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 11d. |
AÄiÅ« nuoÅ¡irdus visiems už palaikymÄ… labai gerai, kai yra kur kreiptis, kas tave supras ir neteis
Äiut nesužlugÄiau savo dviejų metų darbo, nežinau gal todÄ—l prieÅ¡ artÄ—jant atsiskaitymo momentui po truputį pradÄ—jau linkt link atsipalaidavimo vakarais su vyno taure (žinau, kad tai nepasiteisinimas), bet buvo taip ir ne kitaip...jÅ«sų ir kitų gerų žmonių dÄ—ka (pasirodo pasauly yra gerų žmonių
) viskas baigėsi puikiais rezultatais ir vėl žingsnis po žingsnio kabinuos į blaivybę...
Neprisijungęs
Audroni man rodo kazkas netaip, as del Viktoro turiu žiniu jos geros...
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 14d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 26d. |
Įdomu naujienos apie Viktorą, papasakok. Galima į AŽ, jei manai, kad viešai nereikia skelbti.
Neprisijungęs
Gal kas žino, kaip sekasi Tarai? Gyvas dar?
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mÄ—n. | 12d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 11d. |
Marijus rašė:
Nida rašė:
Blemba.... Nida, esi saugÄ™s, laisvas, savarankiÅ¡kas žmogus. Niekas negali tau primesti kažko primesti. Tai kiti to galbÅ«t norÄ—tų, gal bÅ«t į tave įkabintos begalÄ—s jų lÅ«kesÄių, bet juk tavo gyvenimas duotas tik tau paÄiai. Tu turi privilegijÄ… bÅ«ti laisva.
Taip, tai fu...k kaip nelengva, ypaÄ tais monentais kai bÄ—dos sugriÅ«na į krÅ«vÄ…. TaÄiau dažnai tai bÅ«na tik iliuzija, kuri nori tave iÅ¡laikyti priklausomybÄ—se.
Būk laisva!
Teks mokytis ne tik blaiviai gyventi mąstyti, bet ir išmokt būti laisva. Oi Marijau, sunkus kelias manęs laukia...
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
Laikausi gerai, pardaviau dūšia AA, paskutiniu metu net kodas pasidarė neveiksmingas. Blaivus ~8 mėnesiai, laisva valia niekada neesu tiek ilgai išbuvęs be alko. Yra du skirtingi dalykai NEGERTI ir GYVENTI BLAIVIAI, panašu kad aš pradedu gyventi blaiviai ir man tas pradeda patikti.
Malonu, kad prisimeni, gražios tavo eilės...
prisimenu ir aÅ¡ tave - maiÅ¡taujanÄiÄ… sielÄ…....
Neprisijungęs
Tara rašė:
Vienišas Vilkas rašė:
Laikausi gerai, pardaviau dūšia AA, paskutiniu metu net kodas pasidarė neveiksmingas. Blaivus ~8 mėnesiai, laisva valia niekada neesu tiek ilgai išbuvęs be alko. Yra du skirtingi dalykai NEGERTI ir GYVENTI BLAIVIAI, panašu kad aš pradedu gyventi blaiviai ir man tas pradeda patikti.
Malonu, kad prisimeni,gražios tavo eilės...
prisimenu ir aÅ¡ tave - maiÅ¡taujanÄiÄ… sielÄ…....
Apkabinu, Tara, stipriai stipriai, ir labai džiaugiuosi už tave Dėkoju, kad atsiliepei.
O aš tebemaištauju
Neprisijungęs
panaÅ¡u, kad visi Äia, netoliese
Smagumėlis Tara, džiaugiuos už tave, kad tau sekas net neabejojau Taip ir tpliau, ir tik pirmyn
Neprisijungęs
Blaivus | 1m. | 11mÄ—n. | 1d. |
sveiki visiems bendraminÄiams;) Å¡tai aÅ¡ ir vÄ—l Äia,buvau jau Å¡imtadienį blaivybÄ—s paminÄ—jÄ™s,bet po to vÄ—l prasidÄ—jo iÅ¡gÄ—rinÄ—jimai, gimÄ— dukra,visokie paÅ¡ventimai ir pan. viskas lyg ir buvo puse bÄ—dos,neužlakdavau daugiadienių, bet va Å¡venÄiau šį savaitgalį savo 35-metį,ir vÄ—l užsikabinau tris geras dienas...ir vÄ—l baliaus per daug nepamenu,vÄ—l atsikeliu ryte visas girtas,iÅ¡ karto iÅ¡maukiau likuÄius viskio,ir vÄ—l nieko nepamenu,na jÅ«s patys viskÄ… žinot. žodžiu kÄ… Äia besiplÄ—siu,Å¡iandien ryte vÄ—l iÅ¡gyvenau bele kokiÄ… antrÄ… iÅ¡ eilÄ—s depresijÄ… rytinÄ™,įdienojus ji truputį sumažėja,bet iki kito ryto...
žodžiu ir vÄ—l Ä…Å¡ Äia su jumis,ir labai noriu tikÄ—ti,kad jau jÅ«sų nebepaliksiu;)
Neprisijungęs
Sveikas sugrižęs, antonimas. Suprantu, kaip tau negera iš naujo pradėti, bet svarbiausia, kad sugrįžai ir vėl bandai kabintis. Su pirma blaivia diena tave.
Neprisijungęs
kÄ… dar norÄ—jau pridurti,kad kuo toliau tuo jau darosi juokingi prisiekinÄ—jimai mano žmonai,kad nu jau nebegersiu,tiek pavedÄ™s ir savo Å¡eimÄ… ir save,kad labai sunku tikÄ—ti,kad vÄ—l nepalysiu...na bet jeigu prarasiu tikÄ—jimÄ… bus ne koks galas...tad esu nusiteikÄ™s rimtiems pasikeitimams,bus toks atspirties taÅ¡kas dukros gimimas, 35 metai (aÅ¡ tikiuosi)...beje ir savo 3 mÄ—nesių dukrytei vakar pažadÄ—jau,kad ji nebematys girto tÄ—Äio,juk jei ir jÄ… nuvilsiu,tai kas iÅ¡ viso tada man svarbu ir kas tada aÅ¡ per bÅ«tybÄ—...
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Sveikas sugrižęs, antonimas. Suprantu, kaip tau negera iš naujo pradėti, bet svarbiausia, kad sugrįžai ir vėl bandai kabintis. Su pirma blaivia diena tave.
Dėkuj Audroni.na taip vėl viską iš naujo patirti tą patį jau nežinau kokį n-tąjį kartą nėra lengva, bet žinau,kad retai kam pavykta lengvai laimėti kovą su alkoholiu,privalau nepasiduoti...
Neprisijungęs
Sveikas, antonime.
Iš karto rišti visiems laikams, vienetams pavyksta. Priklausomybė klastinga, visais įmanomais būdais ji bandys savo dozės išsireikalauti... Pati tiek kartų griuvau ir kėliaus, bet niekada nenustojau ieškoti ir vėl bandyti. Bent man, siekti blaivybės kur kas smagiau ir lengviau, nei kovoti su alkoholiu. Vienaip ar kitaip nuo kovos jėgos vieną dieną išsenka...
Svarbiausia, kad grįžai, neprarask vilties ir tikėjimo savimi. Taip, mūsų gyvenimas sudėtingas, bet pravėrus pragaro vartus jis tampa nepakeliamas.
Žingsniuojam
Neprisijungęs
antonimas rašė:
Dėkuj Audroni.na taip vėl viską iš naujo patirti tą patį jau nežinau kokį n-tąjį kartą nėra lengva, bet žinau,kad retai kam pavykta lengvai laimėti kovą su alkoholiu,privalau nepasiduoti...
Ir aÅ¡ daug kartų žadÄ—jau. ŽadÄ—jau visiems ir artimiesiems, ir pats sau. Bjauriausia buvo tai, kad pats tikÄ—jau tuo kÄ… sakau. Ir taip iki sekanÄio užragavimo, o po jo vÄ—l viskas iÅ¡ naujo, tik likdavo vis mažiau tikinÄių mano žodžiais... O man vis atrodÄ—, kad stikliukas ar du per baliukÄ… prie kompanijos nieko blogo nepadarys. Iki to laiko, kol man nepaaiÅ¡kino, o aÅ¡ pagaliau supratau, kad negaliu sau leisti iÅ¡gerti nÄ— mažiausio laÅ¡elio, nes jis po kurio laiko mano pažadus ir vÄ—l pavers niekais.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Sveikas, antonime.
Iš karto rišti visiems laikams, vienetams pavyksta. Priklausomybė klastinga, visais įmanomais būdais ji bandys savo dozės išsireikalauti... Pati tiek kartų griuvau ir kėliaus, bet niekada nenustojau ieškoti ir vėl bandyti. Bent man, siekti blaivybės kur kas smagiau ir lengviau, nei kovoti su alkoholiu. Vienaip ar kitaip nuo kovos jėgos vieną dieną išsenka...
Svarbiausia, kad grįžai, neprarask vilties ir tikėjimo savimi. Taip, mūsų gyvenimas sudėtingas, bet pravėrus pragaro vartus jis tampa nepakeliamas.
Žingsniuojam
AÄiÅ« Veronika už palaikymÄ…...tikrai taip,Å¡i priklausomybÄ— klastinga labai,ir po kiekvieno nesÄ—kmingo bandymo,aÅ¡ tuo vis labiau įsitikinu,bet tuo paÄiu jau aÅ¡ labai gerai žinau ko galima laukt ir kokios mintys suksis pvz. po savaitÄ—s,po mÄ—nesio ,ar po 100 dienų blaivybÄ—s, kokie pavojai gali tykoti...ir jau aÅ¡ tam bÅ«nu pasiruošęs...o dÄ—l kovos su alkoholiu,taip teisybÄ— reikia kažkaip pakreipt mÄ…stymÄ…, kad ne kovoti, o tiesiog gyventi blaiviai, laisvai...
Neprisijungęs
Audronis rašė:
antonimas rašė:
Ir aÅ¡ daug kartų žadÄ—jau. ŽadÄ—jau visiems ir artimiesiems, ir pats sau. Bjauriausia buvo tai, kad pats tikÄ—jau tuo kÄ… sakau. Ir taip iki sekanÄio užragavimo, o po jo vÄ—l viskas iÅ¡ naujo, tik likdavo vis mažiau tikinÄių mano žodžiais... O man vis atrodÄ—, kad stikliukas ar du per baliukÄ… prie kompanijos nieko blogo nepadarys. Iki to laiko, kol man nepaaiÅ¡kino, o aÅ¡ pagaliau supratau, kad negaliu sau leisti iÅ¡gerti nÄ— mažiausio laÅ¡elio, nes jis po kurio laiko mano pažadus ir vÄ—l pavers niekais.
Va va bÅ«tent, kad tas laÅ¡elis kurį laikÄ… gal ir nieko labai nepamaiÅ¡ys,bet kažkada tai tikrai užgÄ—rimas vÄ—l pasikartos,ir nežinia su kokiomis pasekmÄ—mis šį kartÄ…...Äia ir yra didžiausia apgaulÄ—,kuriÄ… aÅ¡ ganÄ—tinai vÄ—lai supratau...o tie pakartotiniai begaliniai bandymai vÄ—l ir vÄ—l iÅ¡ naujo pradÄ—t blaivybÄ—s keliÄ… žiauriai vargina,sukelia nemažą depresijÄ…...
Neprisijungęs
antonimas, ar bent mėginai pasinaudoti patarimais „Kaip išlikti blaiviems“? Bandei kažkur pagalbos kreiptis?
Neprisijungęs
Audronis rašė:
antonimas, ar bent mėginai pasinaudoti patarimais „Kaip išlikti blaiviems“? Bandei kažkur pagalbos kreiptis?
na galvoju pabandyti nueiti ten Kaišiadorių g. SOS susirinkimus...kažkodėl anuos kartus vis neišdrįsdavau,manau, kad dabar jau pribrendo tikrai reikalas...galvoju dar eiti pabandyti užsikoduoti,draugas va užsikodavo metams,o po to savaime nebegėrė...manau kodavimas tai sėkmingai pradžiai yra neblogas reikalas...
Neprisijungęs