VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Naujų metų sutikimas padarė savo. Tik dabar kai praėjo 9 blaivios dienos, pasijaučiau geriau ir įjungiau kompą. O taip tai nesinorėjo nieko- nei gerti nei negerti.
Neprisijungęs
Blaivus | 2m. | 1mėn. | 17d. |
na man jau šiandien lyg ir 16 diena blaivybės...nuėjau šiandien jau į sporto klubą pajudėt...miegu lyg irgi neblogai,visas juodulys jau praeity,jei aišku vėl nepasiduosiu.žinau viena,kad kuriam laikui praėjus vėl viskas atrodys,kad čia per daug sureikšminu,galbut bėdos jokios čia nėra ir vėl viską pabandyt iš naujo...galbut gerti tik alų ar silpnesnius gėrimus,bet manau jau patirtį atkryčių esu sukaupę didelę,tad jau žinau,kur rizika didžiausia paslyst,ir busiu tam pasiruošęs!!!
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 12d. |
antonimas rašė:
<...>.žinau viena,kad kuriam laikui praėjus vėl viskas atrodys,kad čia per daug sureikšminu,galbut bėdos jokios čia nėra ir vėl viską pabandyt iš naujo...galbut gerti tik alų ar silpnesnius gėrimus,bet manau jau patirtį atkryčių esu sukaupę didelę,tad jau žinau,kur rizika didžiausia paslyst,ir busiu tam pasiruošęs!!!
Kai tvirtai įsisąmonini, kad negali būti jokių "tik alus", "tik silpni gėrimai", "nemaišau", "tik šį kartą, nes negaliu atsisakyti" ir pan., tai viskas einasi gerokai paprasčiau. Jei tik kažkur pasąmonėje lieka kirbėti nors menkiausias "o gal", tai tik didelė tikimybė, kad gali paslysti net ir toje vietoje, kur net neatrodė, kad gali būti slidu...
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 11mėn. | 17d. |
Nerūkau | 19m. | 0mėn. | 3d. |
antonimas rašė:
na man jau šiandien lyg ir 16 diena blaivybės...nuėjau šiandien jau į sporto klubą pajudėt...miegu lyg irgi neblogai,visas juodulys jau praeity,jei aišku vėl nepasiduosiu.žinau viena,kad kuriam laikui praėjus vėl viskas atrodys,kad čia per daug sureikšminu,galbut bėdos jokios čia nėra ir vėl viską pabandyt iš naujo...galbut gerti tik alų ar silpnesnius gėrimus,bet manau jau patirtį atkryčių esu sukaupę didelę,tad jau žinau,kur rizika didžiausia paslyst,ir busiu tam pasiruošęs!!!
Šaunu. Bet ir ateity bus visokiausių situacijų ir minčių ir nebūtinai tik gerų... Ar negalvoji į kokį psichologą ar savitarpio pagalbos grupę kreiptis? Vienam gali būt per sunku..
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 6mėn. | 17d. |
Man taip pat 16 diena, jauciuosi pakiliai. Siandien vyro gimtadienis, tai su vaikais nuejom i kino teatra, pavalgem kinieciu restorane, namuose atsigerem giros😆 tiesa, vyras parduotuvej zvilgtelejo i vyna, bet as papurciau galva, sakydama ni, ni, ni😁😁😁
antonimas rašė:
Neprisijungęs
TarpZemesIrDangaus rašė:
Man taip pat 16 diena, jauciuosi pakiliai. Siandien vyro gimtadienis, tai su vaikais nuejom i kino teatra, pavalgem kinieciu restorane, namuose atsigerem giros😆 tiesa, vyras parduotuvej zvilgtelejo i vyna, bet as papurciau galva, sakydama ni, ni, ni😁😁😁
:D Čia ką? Diena kokia ypatinga?
Neprisijungęs
„Jei tik kažkur pasąmonėje lieka kirbėti nors menkiausias "o gal", tai tik didelė tikimybė, kad gali paslysti net ir toje vietoje, kur net neatrodė, kad gali būti slidu..."
Daug kartų pasitvirtinę Audronio žodžiai...
Neprisijungęs
Audronis rašė:
antonimas rašė:
<...>.žinau viena,kad kuriam laikui praėjus vėl viskas atrodys,kad čia per daug sureikšminu,galbut bėdos jokios čia nėra ir vėl viską pabandyt iš naujo...galbut gerti tik alų ar silpnesnius gėrimus,bet manau jau patirtį atkryčių esu sukaupę didelę,tad jau žinau,kur rizika didžiausia paslyst,ir busiu tam pasiruošęs!!!
Kai tvirtai įsisąmonini, kad negali būti jokių "tik alus", "tik silpni gėrimai", "nemaišau", "tik šį kartą, nes negaliu atsisakyti" ir pan., tai viskas einasi gerokai paprasčiau. Jei tik kažkur pasąmonėje lieka kirbėti nors menkiausias "o gal", tai tik didelė tikimybė, kad gali paslysti net ir toje vietoje, kur net neatrodė, kad gali būti slidu...
As ir taip galvoju,bet padarai pora alaus ir bum..pagalvoji ai pizdu,nieko nenutiks isgersiu ir psio,o paskui vel kablys kita diena. Dabar kai negeriu po nauju ,ypac sunku nebegert kai draugas gryzo is uzsienio,tas vis ciesina dv padarom nu,tai vakar sedejom kavinei ,tas vienas geria ,o as vandeni ir sako ,bl jauciuos kaip pijokas vienas geriu tai bande ciesint,kad prisijungciau,bet isejo atsisakyt..tai pirmos 2 savaites jog negerciau turbut nuo 18metu
Neprisijungęs
D0natas rašė:
<...>Dabar kai negeriu po nauju ,ypac sunku nebegert kai draugas gryzo is uzsienio,tas vis ciesina dv padarom nu,tai vakar sedejom kavinei ,tas vienas geria ,o as vandeni ir sako ,bl jauciuos kaip pijokas vienas geriu :D tai bande ciesint,kad prisijungciau,bet isejo atsisakyt..tai pirmos 2 savaites jog negerciau turbut nuo 18metu :D
Bent jau pradžioje reikėtų vengti vietų kur geriamas alkoholis. Jei jau reikia kažkur nueiti pasėdėti, tai geriau rinktis vietą, kur alkoholio nėra arba bent jau jis ne pagrindinis „patiekalas“.
Neprisijungęs
Nu tas tiesa,bet jai pirmom dienom kaip sunkiausia manau dar atsisakyt alko ,tu buni ten kur geria ir jai pavyksta tau atsisakyt,manau puikiai sekas na cia bent mano nuomone,labai didziavaus vakar savim
Neprisijungęs
D0natas rašė:
Nu tas tiesa,bet jai pirmom dienom kaip sunkiausia manau dar atsisakyt alko ,tu buni ten kur geria ir jai pavyksta tau atsisakyt,manau puikiai sekas :D na cia bent mano nuomone,labai didziavaus vakar savim :D
Atsimenu kaip didžiavausi, kai po kelių mėnesiu negėrimo baliuje išgėriau porą stikliukų ir neužsikabinau... Oho :). Ir po to dar kelis mėnesius negėriau. Paskui po truputi pradėjau ir karuselė vėl pradėjo suktis, kaip ir anksčiau...
Na nereikia daryti iš savęs didvyrio ir lįsti ten kur pavojinga. Kad tampyti katiną už ūsų? Ar tokiu būdu bandai savo ištvermę? Neabejoju, kad tau pasiseks ir dar kokį kartą ar kelis. Bet priklausomybė nėra toks paprastas dalykas, kad vieną kartą atsisakius pasitrauktų. Ji labai kantri, puikia moka išlaukti ir išlaukia labai ilgai. O paskui smogia ir paslysti "lygioje vietoje"...
Esam čia surašę keletą patarimų Kaip išlikti blaiviam. Mūsų patarimai. Paisiskaitinėk, gal kiek aiškiau pasidarys...
Neprisijungęs
Na kaip pariuke, gerai užgėrei, patiko???
Neprisijungęs
gėriau nedaug, bet gėriau. Nepatiko.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Tai kam daryt, tai kas nepatinka ir nebūtina? Bukas aišku klausimas, bet taip yra... Juk gali šį tą pakeis savo gyvenime.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
pariuke rašė:
Tai kam daryt, tai kas nepatinka ir nebūtina? Bukas aišku klausimas, bet taip yra... Juk gali šį tą pakeis savo gyvenime.
O kodėl persivalgo ir vemia bulikai? Arba kodėl anoreksikai nevalgo kol numiršta? Manai jie nori tokie būt? O lošėjai? Jie irgi nenori pralošt viso savo gyvenimo, bet eina į lošimo namus autopilotu.
Žmogaus smegenys toks kompiuteris, kur taip paprastai nepaspausi "instal new windows version" kad po to gautum švarią versiją be jokių virusų, klaidų ir senų nereikalingų failų...
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
......................
Žmogaus smegenys toks kompiuteris, kur taip paprastai nepaspausi "instal new windows version" kad po to gautum švarią versiją be jokių virusų, klaidų ir senų nereikalingų failų...
Ir dėl to neverta nieko keist?
Kur pasakyta, kad viską įmanoma padaryt vienu "reset" paspaudimu? Kur pasakyta, kad bus lengva ir paprasta ir kad viskas iškarto?
Juk ir čia rašau: bent šį tą pakeiskit, bent truputį... O ne šnai, imam naują lapą ir viskas :)
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Juk ir čia rašau: bent šį tą pakeiskit, bent truputį... O ne šnai, imam naują lapą ir viskas
Manyčiau kai kurie ir kai kurios net šį tą pakeisti jau nebesugeba.. Ir ar ne tau Marijau tai geriau žinoti ir eilini karta nesuvesti visko į tą visagalį NORĄ. Maždaug jei pokyčiai pas žmogų gyvenime nevyksta, simple as 2+2, vadinasi žmogus to NENORI... Gal jau gana to marazmo..
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Marijus rašė:
Juk ir čia rašau: bent šį tą pakeiskit, bent truputį... O ne šnai, imam naują lapą ir viskas :)
Manyčiau kai kurie ir kai kurios net šį tą pakeisti jau nebesugeba.. Ir ar ne tau Marijau tai geriau žinoti ir eilini karta nesuvesti visko į tą visagalį NORĄ. Maždaug jei pokyčiai pas žmogų gyvenime nevyksta, simple as 2+2, vadinasi žmogus to NENORI... Gal jau gana to marazmo..
Kažką čia painioji. Apie norus nieko čia nerašiau.
Neprisijungęs
Nieko nepainioju. Gerai, kas iš to "bent truputį" pakeitimo? Daug prasmės? Daug rezultatų pavyksta pasiekti?.. Jau geriau šnai ir naujas lapas
Neprisijungęs
Su tais keitimais ir norais aš taip pasakysiu. Norėti ir keisti turi galimybę tie, kurie turi bent jau apysveikę psichiką ir sugeba dar kažką jausti. Tiems, kurie beveik nieko nejaučia, norėti ir kažką aplamai keisti yra beveik neįmanoma.
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Nieko nepainioju. Gerai, kas iš to "bent truputį" pakeitimo? Daug prasmės? Daug rezultatų pavyksta pasiekti?.. Jau geriau šnai ir naujas lapas
Šis tas pavyksta, jei po truputį ir nuosekliai. O šnai ant naujo lapo dažniausiai yra infantilo svajonės arba lūzerio atsikalbinėjimai.
Bebras rašė:
Su tais keitimais ir norais aš taip pasakysiu. Norėti ir keisti turi galimybę tie, kurie turi bent jau apysveikę psichiką ir sugeba dar kažką jausti. Tiems, kurie beveik nieko nejaučia, norėti ir kažką aplamai keisti yra beveik neįmanoma.
O va čia jau tobula iliustracija tavo NORŲ NENORŲ temai.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Bebras rašė:
O va čia jau tobula iliustracija tavo NORŲ NENORŲ temai.
Aš kalbu ne apie norą, o apie gyvenimo, savęs ar savo elgesio keitimą. Egzistuoja tokie žmonės, kurie turi blankų afektą jei išvis žinai kas tai per dalykas. Dar kiti vapščie net to blankaus neturi, tiesiog jokių jausmų neturi. Dažnai tokie piktnaudžiauja psichoaktyviom medžiagom - alkoholiu, narkotikais ir ilgainiui tampa nuo jų priklausomi. Žmonėms, kurie nieko nejaučia kažką pakeisti beveik nėra galimybės, nes jie neturi jokios vidinės varomosios jėgos. Tai žmonės, kurie kaip tušti kibirai, kaip vaikščiojančios amebos. Na nežinau, kokį aiškesnį palyginimą tau duot.
Džiaukis, blaivininke, kad tau pasisekė.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Šis tas pavyksta, jei po truputį ir nuosekliai. O šnai ant naujo lapo dažniausiai yra infantilo svajonės arba lūzerio atsikalbinėjimai..
Tikiuosi neįsižeis mūsų mylimas ir gerbiamas Audronis, bet man kažkaip šviečiasi jog Jo atveju būtent ir buvo įgyvendinta infantilo svajonė... Šnai nuo naujo lapo, naujas gyvenimas..
P.s.: Jei klystu, pataisys pats kolega.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Aš kalbu ne apie norą, o apie gyvenimo, savęs ar savo elgesio keitimą. Egzistuoja tokie žmonės, kurie turi blankų afektą jei išvis žinai kas tai per dalykas. Dar kiti vapščie net to blankaus neturi, tiesiog jokių jausmų neturi. Dažnai tokie piktnaudžiauja psichoaktyviom medžiagom - alkoholiu, narkotikais ir ilgainiui tampa nuo jų priklausomi. Žmonėms, kurie nieko nejaučia kažką pakeisti beveik nėra galimybės, nes jie neturi jokios vidinės varomosios jėgos. Tai žmonės, kurie kaip tušti kibirai, kaip vaikščiojančios amebos. Na nežinau, kokį aiškesnį palyginimą tau duot.
Džiaukis, blaivininke, kad tau pasisekė.
Na džiaugiuosi, girtuokli. Ypač retkarčiais :)
Bebre, kad tu žinotum kaip artima tai, apie ką tu šneki. Neneigiu aišku kad esi vienintėlis toks ir unikalus, bet tai nereiškia kad kits negali turėt panašių jausenų. Žinotum mano sieliūkštės padugnes, kaži ar kiltų noras siūlyt beatodairiškai džiūgaut. Kainuoja ta jausmų, gyvenimo aistros anemija. Nesugebėjimas santykyje išlikt kainuoja...
Viena tik galiu pasakyt, man blaivam su tuo tvarkytis yra nesulygimai lengviau, na bent dabar. Pradžioj buvo tokio š... , kad oj... Rašiau ten biski apie tai istorijose.
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Tikiuosi neįsižeis mūsų mylimas ir gerbiamas Audronis, bet man kažkaip šviečiasi jog Jo atveju būtent ir buvo įgyvendinta infantilo svajonė... Šnai nuo naujo lapo, naujas gyvenimas.. :)
P.s.: Jei klystu, pataisys pats kolega.
Tambovo Vilkas jums kolega, kolega. :)
Kažką čia labai jau lėkštai krapštote. Nesiklijuoja kol kas.
Neprisijungęs