VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#5326 2016-01-19 10:46:30

antonimas
Senbuvis
Registravosi: 2016-01-06
Žinutės: 192

Blaivus  2m.  2mėn.  18d. 

Re: Paplepėkim...

na man taip pat.bent jau šiuo metu ramiai praverčiu puslapius,o parduotuvėje net neinu į tą pusę...bet ne dėl to,kad bijau susivilioti,o tiesiog neinu,nevartau ir tiek...sunkiausia buna tada,kau susiduri su spaudimu prie stalo sėdint...aišku kai galimybės leidžia išvengiu aš tokių pasisėdėjimų,bet kartais tai būna neišvengiama...tada ir prasideda spektaklis...gal su sveikata kas negerai,gal tada eik prie kito stalo ir pan. aišku visa tai vyksta juko forma,nepiktybiškai,bet vis tiek tas toks perdėtas dėmesys,na bent jau man sunkiausia jį atlaikyt...

Neprisijungęs

2016-01-19 10:46:30

Google

#5327 2016-01-19 10:55:38

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  4mėn.  20d. 
Nerūkau  0m.  5mėn.  7d. 

antonimas rašė:

<...> tada ir prasideda spektaklis...gal su sveikata kas negerai,gal tada eik prie kito stalo ir pan. aišku visa tai vyksta juko forma,nepiktybiškai,bet vis tiek tas toks perdėtas dėmesys,na bent jau man sunkiausia jį atlaikyt...

Viduje, savy, priimk tvirtą apsisprendimą. Kai pasakysi: aš negeriu, tiesiog, išeis iš tavo vidaus tai labai tvirtai. Jeigu bent vienas, mažas, kaip blusiukas abejojimas... Tuomet baigta. Už stalo sėdintys labai greit tai pajaučia... Ir, didelė tikmybė, kad būsi nulaužtas.

Neprisijungęs

#5328 2016-01-19 12:38:01

antonimas
Senbuvis

na taip Veronika esi visiškai teisi...daug dirbu su savimi...beje manau,kad čia tik mano blaivybės pradžioje taip sunku su tais spaudimais,po to su kiekviena diena,savaite jaučiuosi vis tvirtesnis psichologiškai,ir pasitikėjimas grįžta palaipsniui.manau po to į tuos spaudimus visai kitaip reaguosiu...bent jau aš taip manau,o kaip bus pamatysim:)

Neprisijungęs

#5329 2016-01-19 12:45:20

antonimas
Senbuvis

o kad sėdintieji greitai pastebi tavo abejones,tai čia labai taiklus pastebėjimas...wink

Neprisijungęs

#5330 2016-01-19 14:21:48

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  8mėn.  25d. 

Jeronimas rašė:

Norėčiau pasidalinti savo tokiu pastebėjimu:kai vartau kokio nors prekybos centro kainų leidinį,vis dar atkreipiu dėmesį į gėralų kainas.Nors skaitiklis artėja prie 3 metų,bet akys užkimba.Dabar galvoju,ar aš skaičiuoju kiek sutaupiau ar dar senas įprotis gnybia į užpakalį.Parduotuvėj ramiai praeinu pro gėralų skyrių,o leidinys kažkaip nepraslysta pro akis.Na o kaip jums?

Įpratau , pradžioj pasinaudojau patarimu aplenkt alkoholio lentynas ir nekreipt į jokias reklamas dėmesio. Šiaip kas liečia reklamą tai mane kartais suintriguoja vakare reklama per tv , tas apledijes baltos butelis , šmėkšteli mintelė "o gal", bet tik trumpai.

Neprisijungęs

#5331 2016-01-22 06:38:25

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  5mėn.  7d. 

Žvejau, su pusmečiu wink

Neprisijungęs

#5332 2016-01-22 06:57:43

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  5mėn.  7d. 

Oj, tema ne ta sveikinimams. Va ką reiškia pradėt rašto darbus be reikiamo kiekio kavos sad
Admin perkelk, prašau.

Neprisijungęs

#5333 2016-01-22 07:19:52

alikas
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-07
Žinutės: 359

Vakar su sūnum nuėjom prie upės.Užšalus visai.Pasirodo,gyvenu netoli upės smile Kai įsisuku į visokius reikalus,nebematau nieko. Vasarą važiuodavau į kitą miestą tam,kad pabūt prie tos pačios upės kuri teka netoli manęs.Jo kartais neižvelgiu dalykų,kurie yra čia pat po nosim,o vis ieškau kur toliau. Ten,matai,gražiau.

Nėra to blogo kas neišeitu į gerą.

Neprisijungęs

#5334 2016-01-22 07:26:29

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  5mėn.  7d. 

Nesijausk vienišas, Alikai smile Panašiai ir aš elgiuos.
Praeitą rudenį į smegenus įsirėžė vienos pakeleivės pastebėjimas. Reikia galvoti/sakyti: gera čia/ten kur aš esu. O ne pastoviai sukti: visur gerai kur mūsų nėra.

Neprisijungęs

#5335 2016-01-22 07:41:19

alikas
Senbuvis

Veronika rašė:

Nesijausk vienišas, Alikai smile Panašiai ir aš elgiuos.
Praeitą rudenį į smegenus įsirėžė vienos pakeleivės pastebėjimas. Reikia galvoti/sakyti: gera čia/ten kur aš esu. O ne pastoviai sukti: visur gerai kur mūsų nėra.

Bandžiau ilgą laiką apgaut save ,kad gera ten kur esu.Savęs neišeina apgaut.Nei ten gera buvo nei ten ką.Man gera būna kai ką nors keičiu,verčiu aukštyn kojom,kad tik nebūtu rutinos.Žygiais ,o ne žodžiais męs tėvynę mylim.Pameni,Veronika smile Kai tik viskas apsispakajina,nusistovi baigta.Neberandu sau vietos ir vėl pirmyn.Gal todėl nė viena moteris šalia manęs nebūna laiminga . Nagi moteriškės paplepėkit kogi norit iš mūsų,vyrų smile

Neprisijungęs

#5336 2016-01-22 07:56:39

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  5mėn.  7d. 

alikas rašė:

<...> Nagi moteriškės paplepėkit kogi norit iš mūsų,vyrų smile

Aš tai noriu besąlygiškos meilės, pritarimo, supratimo, lepinimo. Noriu, kad ryte mano ausis pasiektų panašūs žodžiai: mieloji, tu šiandien nuostabiai atrodai... arba: mhmmm, kaip skaniai pagaminai vakarienę... Net juokas paėmė (kažkas iš fantastikos srities) lol. Šiaip, tai baisiai nekenčiu: viskas normaliai; tu visada graži tai kam sakyt; tai jeigu gyvenu su tavim, tai reiškia myliu mad Bent man, nesuprantami vyrams savaime suprantami dalykai lol

Neprisijungęs

#5337 2016-01-22 08:25:40

Egle13
Senbuvis
Registravosi: 2015-03-23
Žinutės: 590

Blaivus  10m.  9mėn.  21d. 

Veronika rašė:

alikas rašė:

<...> Nagi moteriškės paplepėkit kogi norit iš mūsų,vyrų smile

Aš tai noriu besąlygiškos meilės, pritarimo, supratimo, lepinimo. Noriu, kad ryte mano ausis pasiektų panašūs žodžiai: mieloji, tu šiandien nuostabiai atrodai... arba: mhmmm, kaip skaniai pagaminai vakarienę... Net juokas paėmė (kažkas iš fantastikos srities) lol. Šiaip, tai baisiai nekenčiu: viskas normaliai; tu visada graži tai kam sakyt; tai jeigu gyvenu su tavim, tai reiškia myliu mad Bent man, nesuprantami vyrams savaime suprantami dalykai lol

Labas rytas smile
Tuos pačius žodžius parašyčiau. Mums, moteriškėms, tiek nedaug reikia - truputį pagyrimo, truputį įvertinimo, o kartais nors pastebėjimo, kad esame smile

♐ Sagittarius ♐

Neprisijungęs

#5338 2016-01-22 08:46:36

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  8mėn.  25d. 

"(Ne)Galiu tylėt,(Ne)Galiu mylėt" , spektaklis subalansuotas moterims , bet tinka ir vyrams. Auksinė frazė"Jei dykumų smėlis būtų pinigai , vis tiek aš juos praleisčiau. "

Neprisijungęs

#5339 2016-01-22 09:05:03

Egle13
Senbuvis
Registravosi: 2015-03-23
Žinutės: 590

Blaivus  10m.  9mėn.  21d. 

žvejys rašė:

"(Ne)Galiu tylėt,(Ne)Galiu mylėt" , spektaklis subalansuotas moterims , bet tinka ir vyrams. Auksinė frazė"Jei dykumų smėlis būtų pinigai , vis tiek aš juos praleisčiau. "

Oijjj, be abejo, su didžiausiu malonumu wink

♐ Sagittarius ♐

Neprisijungęs

#5340 2016-01-22 11:09:34

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  9mėn.  1d. 
Nerūkau  16m.  9mėn.  13d. 

žvejy, jau pusmetį negėrei, sveikinu.

Neprisijungęs

#5341 2016-01-22 12:06:30

antonimas
Senbuvis

sveikinimai ir nuo manęs,pusmetis jau tikrai šis tas!!!! deja pusmečio pats niekada nebuvau ištraukęs...sad

Neprisijungęs

#5342 2016-01-22 17:09:06

TarpZemesIrDangaus
Naujokas
Registravosi: 2015-03-01
Žinutės: 14

Blaivus  9m.  7mėn.  18d. 

Prisidedu prie sveikinimu,  Zvejy su pusmeciu!!!

Neprisijungęs

#5343 2016-01-22 17:13:15

admin
Administratorius
Registravosi: 2011-12-09
Žinutės: 272
Tinklapis

Prašome gerbti save ir kitus, rašydami žinutes naudokite lietuviškas raides.

Neprisijungęs

#5344 2016-01-22 18:04:25

TarpZemesIrDangaus
Naujokas
Registravosi: 2015-03-01
Žinutės: 14

Blaivus  9m.  7mėn.  18d. 

Gyvenime esu rasius daugybeje forumu, nu ir niekam niekada neuzkliuvo tos raides. Nedarykit tragedijos del kazkokiu tai raidziu, esme yra blaivybes siekimas!!!!  Po truputi pradedu suprasti kodel siame forume tiek mazai aktyviu nariu:)))))

P.S Zvejy   Nepasiduok!

admin rašė:

Prašome gerbti save ir kitus, rašydami žinutes naudokite lietuviškas raides.

Neprisijungęs

#5345 2016-01-22 18:09:20

admin
Administratorius
Tinklapis

Už administratoriaus įspėjimų ignoravimą, nepagarbą ir taisyklių nesilaikymą gali būti apribotas naudojimasis forumu.

Forumo taisyklių:

2.1. Forume privaloma tvarkinga lietuvių kalba, naudojant visus lietuviško raidyno simbolius bei skyrybos ženklus. Stenkitės, kiek įmanoma laikytis Lietuvių kalbos gramatikos taisyklių. Jei dėl kokių nors priežasčių naudojamas kompiuteris neturi lietuviškos klaviatūros, galima pasinaudoti Virtualia lietuviška klaviatūra ir nukopijuoti parašytą tekstą į forumą.

Neprisijungęs

#5346 2016-01-22 19:24:10

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

admin rašė:

Už administratoriaus įspėjimų ignoravimą, nepagarbą ir taisyklių nesilaikymą gali būti apribotas naudojimasis forumu.

Forumo taisyklių:

2.1. Forume privaloma tvarkinga lietuvių kalba, naudojant visus lietuviško raidyno simbolius bei skyrybos ženklus. Stenkitės, kiek įmanoma laikytis Lietuvių kalbos gramatikos taisyklių. Jei dėl kokių nors priežasčių naudojamas kompiuteris neturi lietuviškos klaviatūros, galima pasinaudoti Virtualia lietuviška klaviatūra ir nukopijuoti parašytą tekstą į forumą.

Oi. Nu ir ir gyvuokit su savo gramatikos taisyklėm. Norisi bendraut laisvai. Man iš telefono lietuviškai rašyt yra kas veikt. Kol be klaidų įtaikau į mygtukėlį, tris kartus ištrinu. Praeina noras rašyt dėl to. Sėkmės gyvuojant. Yra kitų forumų, net...... dėl "ė" ar "š". Vaikų darželis.

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#5347 2016-01-22 20:16:07

admin
Administratorius
Tinklapis

Iškaimo rašė:

Oi. Nu ir ir gyvuokit su savo gramatikos taisyklėm. Norisi bendraut laisvai. Man iš telefono lietuviškai rašyt yra kas veikt. Kol be klaidų įtaikau į mygtukėlį, tris kartus ištrinu. Praeina noras rašyt dėl to. Sėkmės gyvuojant. Yra kitų forumų, net...... dėl "ė" ar "š". Vaikų darželis.

Be savo poreikių iškėlimo, nes „sunku rašyti“ ar „aš noriu šitaip“, dar yra ir kiti forumiečiai bei svečiai skaitantys forumą. Jei negerbi savęs ir savo kalbos, tai reikia gerbti bent kitus.

Jei jau kalbant apie nustojimą gerti, tai savęs disciplinavimas yra puikus būdas padedantis tvarkytis su šia priklausomybe. Taisyklių laikymasis ir tvarkingas rašymas „Būk blaivus“ forume galėtų būti puikia saviugdos priemone. Niekas nereikalauja neįmanomo, rašymo idealiai, be klaidų, bet kai net nėra jokio noro tai daryti ir reikalaujama įvesti savas taisykles, tai niekas neverčia dalyvauti nepatinkančio forumo veikloje.

Dėkoju už supratingumą.

Neprisijungęs

#5348 2016-01-22 20:33:25

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

admin rašė:

Iškaimo rašė:

Be savo poreikių iškėlimo, nes „sunku rašyti“ ar „aš noriu šitaip“, dar yra ir kiti forumiečiai bei svečiai skaitantys forumą. Jei negerbi savęs ir savo kalbos, tai reikia gerbti bent kitus.

Jei jau kalbant apie nustojimą gerti, tai savęs disciplinavimas yra puikus būdas padedantis tvarkytis su šia priklausomybe. Taisyklių laikymasis ir tvarkingas rašymas „Būk blaivus“ forume galėtų būti puikia saviugdos priemone. Niekas nereikalauja neįmanomo, rašymo idealiai, be klaidų, bet kai net nėra jokio noro tai daryti ir reikalaujama įvesti savas taisykles, tai niekas neverčia dalyvauti nepatinkančio forumo veikloje.

Dėkoju už supratingumą.

Tiek to. Taisyklių nenoriu įvest. Tegu jos būna, bet norėtųsi šiek tiek lankstumo. Man dabar svarbiausia nustot gert ir nenusižudyt, o ne stengtis iš penkto karto įrašyt "ž" žodis "saviŽudybė". Kartais jaučiuosi kaip "supermamų"  forume. Ilgai kaupiau, kol pratrūkau. Atsiprašau. Tikrai ne mano čia teritorija, kad pradėčiau reikšt pretenzijas. Aplamai, ačiū, kad esate, nes čia radau sau artimų dūšelių smile

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#5349 2016-01-22 20:58:10

alikas
Senbuvis

Ačiū moteriškėms,kurios atsakė į mano klausimą.Pasirodo kiek nedaug Jums reikia smile Dabar apie kitus dalykus. Negeriu dėl savęs, į forumą rašau irgi dėl savęs.Kas gerdamas rašo,dėkingas tam,kad man primena koks buvau.Kas daug metų negeria rašo,irgi tiems dėkingas, jie gali tiek metų negert tai ir man gal pavyks.Kiekvienas parašydamas atiduodat man dalelę savęs . A jei be išvedžiojimų tai vienoj gi pelkėj sėdim, ne iš gero gyvenymo čia rašau.Koks man skirtumas ar ten pagal taisykles kas rašo ar ne. Kai reikia perskaitau.Svarbu nuo dūšios.Taigi ir givenyme tas pats-visokių žmonių yra visokių reikia. Kas čia bebus jei bus visi vienodi. Tas pats kaip sriuba be druskos. Na gal ne į tą temą rašau,ką jau padarysi.

Neprisijungęs

#5350 2016-01-22 22:03:52

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  9mėn.  1d. 
Nerūkau  16m.  9mėn.  13d. 

Veronika rašė:

<...>arba: mhmmm, kaip skaniai pagaminai vakarienę... <...>