VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Ar riboti išgėrusių narių rašymą forume?
Ne, nereikia. Jie man netrukdo. | 64% - 11 | |||||
Taip, jų žinutes reikia šalinti. | 0% - 0 | |||||
Tegu rašo atskiroje temoje, kad netrukdytų kitiems. | 35% - 6 | |||||
Balsai: 18 |
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 15d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 1d. |
Išgėrusių forumo narių varinėjamos temos kartais gali būti priimtinos ne visiems. Antra vertus, visi mes čia tokie patys, tik vieni geria, o kiti ne; vieni turi priklausomybę, o kiti ne. Todėl noriu paklausti jūsų nuomonės šiuo klausimu.
Pažaiskime demokratiją: išreikškime nuomonę, balsuokime ir prašysime Admino, kad sutvarkytų taip kaip nutarėme.
Neprisijungęs
O kaip teisiškai suprasti sąvoką "išgėręs forumo narys"? Kaip apibūdinti sąvoką "išgėręs forumo narys"? Kas nustato jo girtumo laipsnį? Ar forumo administratorius ateina pas "išgėrusį forumo narį" į svečius ir matuoja metrologiškai patikrintu alkotesteriu girtumo laipsnį? Kokiais LR teisės aktams neprieštaraujančiais veiksmais, metodais ir priemonėmis forumo administratorius įrodo, kad vienas ar kitas forumo narys yra "išgėręs"??
Neprisijungęs
Bebras rašė:
O kaip teisiškai suprasti sąvoką "išgėręs forumo narys"? Kaip apibūdinti sąvoką "išgėręs forumo narys"? Kas nustato jo girtumo laipsnį? Ar forumo administratorius ateina pas "išgėrusį forumo narį" į svečius ir matuoja metrologiškai patikrintu alkotesteriu girtumo laipsnį? Kokiais LR teisės aktams neprieštaraujančiais veiksmais, metodais ir priemonėmis forumo administratorius įrodo, kad vienas ar kitas forumo narys yra "išgėręs"??
O kam tos metrologijos? Pats gi sakai kad mes čia su vidiniu jausmu: "Я ух издали нутром чую" :D
Neprisijungęs
Marijus rašė:
O kam tos metrologijos? Pats gi sakai kad mes čia su vidiniu jausmu: "Я ух издали нутром чую"
Žodžiu, prisipažink, kad grybą supjovei mielasai. Trink tą savo sukurtą temą lauk
Neprisijungęs
Aha, stringa kažkas, nepasileidžia apklausa. Parašiau Adminui kad sutvarkytų :(
Neprisijungęs
Gi prisimeni Marijau anam forume buvo iniciatyva su tais balsavimais ir kuom baigėsi??... Kas pasikeitė??... Vistiek bus ir geriančiu ir negeriančiu, o suvaryti i kažkokius "rezervatus" na ką žinau ar jau Adminas veikti daugiau neturi ką gyvenime, kad gainioti visus tai ten tai šen...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Gi prisimeni Marijau anam forume buvo iniciatyva su tais balsavimais ir kuom baigėsi??... Kas pasikeitė??... Vistiek bus ir geriančiu ir negeriančiu, o suvaryti i kažkokius "rezervatus" na ką žinau ar jau Adminas veikti daugiau neturi ką gyvenime, kad gainioti visus tai ten tai šen...
Jo jo, pamenu. Buvo :D
Kažkas be ryšio ten gavosi.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 6d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 30d. |
Marijus rašė:
Išgėrusių forumo narių varinėjamos temos kartais gali būti priimtinos ne visiems. Antra vertus, visi mes čia tokie patys, tik vieni geria, o kiti ne; vieni turi priklausomybę, o kiti ne. Todėl noriu paklausti jūsų nuomonės šiuo klausimu.
Pažaiskime demokratiją: išreikškime nuomonę, balsuokime ir prašysime Admino, kad sutvarkytų taip kaip nutarėme.
Aš tai demokratiją taip suprantu, kad galima sakyti ką nori. Ir demokratija dar ir yra, kad kiekvienas turi teisę pasirinkti ką skaityti ir ar apskritai skaityti.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 17d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 4d. |
Artaz rašė:
<...> Aš tai demokratiją taip suprantu, kad galima sakyti ką nori. <...>
Artaz, tas ką nori, gali peržengti visas ribas. Turi būti padorumo ribos.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 22d. |
Vien atėjus į šį forumą , jau yra pripažįstama , kad nori keist gyvenimą. Manau tokių "didvyrių" kuriems trūksta dėmesio esam prisiklausia per gyvenimą sočiai. Kada rašo žmonės lipantys iš pragaro , nesvarbu kaip ar blaivūs iš pirmos dienos ar atkrentantys ir vėl besikeliantys , tokius postus smagu ir verta skaityt. Jei rašo n metų , kad geria , tai klausimas ką jis čia veikia ir koks tikslas. Jokių įstatymų ar ko nors kito nepritaikysi , nes čia tik netikri vardai ir asmenybės , jei nori įžeist kitą reik suprast , kad tai darydamas tampi durniaus vietoj. Mano nuomone jei , kam nors girtam rašyt smagu tegul , tik klausimas kaip nustatyt ar jis girtas , o gal turi kokia kita problemą.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
.... Jokių įstatymų ar ko nors kito nepritaikysi , nes čia tik netikri vardai ir asmenybės , jei nori įžeist kitą reik suprast , kad tai darydamas tampi durniaus vietoj. Mano nuomone jei , kam nors girtam rašyt smagu tegul , tik klausimas kaip nustatyt ar jis girtas , o gal turi kokia kita problemą.
Tai faktas, kad netikri vardai. Aš irgi taip galvoju. Negi tikras normalus bebras rašytų į tokį forumą? Antraip tuoj mes jiems ką nors pritaikytume!
Neprisijungęs
Apklausa aktyvi bus iki sekmadienio, sausio 24d. vakaro.
Manau kad visi aktyviausi jau pasisakė, kažkokių lemtingų pasikeitimų nebebus, bet ir tie kas nepasisakė dar turi laiko.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Tai faktas, kad netikri vardai. Aš irgi taip galvoju. Negi tikras normalus bebras rašytų į tokį forumą? Antraip tuoj mes jiems ką nors pritaikytume!
Nebūčiau toks užtikrintas. Juk nežinai kas anam gale klaviatūros. Pvz. pasitaiko atvejų, kad papūga išmoksta net kelis tūsktančius žodžių. Tada kodėl gi negalėtų tikras bebras ar kokia ondatra su letena paukšėti per klavišus? Šeimininkas tik gramatiką sutvarko postuose, sudeda taškus kablelius kur reikia
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Vien atėjus į šį forumą , jau yra pripažįstama , kad nori keist gyvenimą.
žvejys rašė:
Jei rašo n metų , kad geria , tai klausimas ką jis čia veikia ir koks tikslas.
Išgliaudžius Žvejo mintis gaunasi kažkas panašaus į taip vadinamą kognityvinį disonansą - "vien atėjus į forumą pripažįstama, kad nori keist gyvenimą, bet jei rašo kad geria tai klausimas ką čia veikia"
Žvejy, ar žinai kokia yra ilgalaikės remisijos (išbuvimo blaiviu) nuo alkoholizmo statistika? 5 - 10 proc! Tai reiškia, kad surinkus 20 besigydančių nuo alkoholizmo žmonių grupę, tik 1 -2 žmonės išliks blaivūs ilgiau nei metai. Apsidairyk ir forume tas pats - kiek čia tų aktyvių narių? 20 - 30 ne daugiau. O iš viso narių forume beveik 500. Kur jie visi dabar yra? Daugybė žmonių bando kabintis, bet taip ir neužsikabina. Ir niekas nežino jų istorijų. Tik aš ir Pasiklydes vis dar bandom kažką rašyti, kažkaip kabintis, nors ir nesiseka metai iš metų.
O blokavimais, ribojimais nieko nepasieksit. Čia jums ne Šiaurės Korėja.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mėn. | 26d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 25d. |
Bebras rašė:
žvejys rašė:
Vien atėjus į šį forumą , jau yra pripažįstama , kad nori keist gyvenimą.
žvejys rašė:
Jei rašo n metų , kad geria , tai klausimas ką jis čia veikia ir koks tikslas.
Išgliaudžius Žvejo mintis gaunasi kažkas panašaus į taip vadinamą kognityvinį disonansą - "vien atėjus į forumą pripažįstama, kad nori keist gyvenimą, bet jei rašo kad geria tai klausimas ką čia veikia"
Žvejy, ar žinai kokia yra ilgalaikės remisijos (išbuvimo blaiviu) nuo alkoholizmo statistika? 5 - 10 proc! Tai reiškia, kad surinkus 20 besigydančių nuo alkoholizmo žmonių grupę, tik 1 -2 žmonės išliks blaivūs ilgiau nei metai. Apsidairyk ir forume tas pats - kiek čia tų aktyvių narių? 20 - 30 ne daugiau. O iš viso narių forume beveik 500. Kur jie visi dabar yra? Daugybė žmonių bando kabintis, bet taip ir neužsikabina. Ir niekas nežino jų istorijų. Tik aš ir Pasiklydes vis dar bandom kažką rašyti, kažkaip kabintis, nors ir nesiseka metai iš metų.
O blokavimais, ribojimais nieko nepasieksit. Čia jums ne Šiaurės Korėja.
Šauniai tu čia Bebriuk pavarei
Neprisijungęs
Bebre , bebre, tu švaistai brangų laiką iš mąstydamas ką parašiau , o tu vieną kartą imk ir perskaityk , jei nesupratai , tai ir palik ramybė. Nelabai supranti kas yra ta statistika ir kaip ji atsiranda , kaip ji apdorojama. Šiaip dėl savo privatumo aš čia viešinu faktus kuriuos dauguma mane pažystantys žino, o kita jau mano reikalas. Pamąstyk vieną , kiek sulaukei skambučių per savo gyvenimą su klausimu "ar jūs blaivus " arba kažkas panašaus. Aš nė vieno. Kas žino kad aš blaivus , o seniau smarkiai gėriau , artimieji ir šeimos nariai ir aš pats.Daugiau niekas, tai kur ta statistiką? . Jau baigiasi mano buvimas šiame forume laikas, ne dėl to kad mane visi kritikuoja ar kitaip juokiasi , bet paprasčiausiai blaivus gyvenimas paėmė viršų ir aš taip įprantu gyvent. Kiekvieną diena čia šūkaliodamas , kad faina gyvent ir esu blaivas, žeisiu daugelį žmonių kuriems sunku šia minute , o gal žmogus kaip aš kažkada, dvejoja ar žudytis ar ne, tai slidus reikalas. Pamenu tą situacija , kiek tereikėjo iki to nedidelio žingsnio , visai nedaug. Kai matai , kad žmonėms smagu gyvent , jie džiaugiasi , moka vertinti mažus iš šono gan nereikšmingus dalykus , mintis , kad šiam pasaulį nereikalingas, tik didėja. Dabar paimkim kitą dalyka , kasdieninį rašymą , kad vienintelė išeitis paxmielo darymas. Tai man primena kasdienines rietenas versle, vieni uždirbą iš to pačio ,kiti sėdi juodam bankrote. Kodėl, todėl kad pirmasis prieš pirkdamas įdeda daug juodo darbo , prieš darydamas pasisemia patirties iš šalies ir jam sekasi , o antras dar nepradėjas jau rėkauja , kad viską žino ir yra kietas, rezultatas aiškus. Taip ir čia jei būčiau rašes prieš dešimt metų ši tam forume , tai lygiai taip kaip rašliavoja , dabartiniai užgėria veikėjai ir rezultatas būtų nulis . Dabar įdedu daug pastangų į tą reikalą (blaivybe) ir man sekasi. Vėl gryšiu prie tos minėtos statistikos , tie kas rekomendavo šį forumą man juos sutinku ir jie gyvena blaiviai ir daug metų . Šiuo metu Audronis ir Marijus viską puikiai parašo , tai kam dar kartotis iš šalies. Mano pamąstymai yra tokie , o juos priimti ar ne tai kiekvieno asmeninis reikalas.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Nelabai supranti kas yra ta statistika ir kaip ji atsiranda , kaip ji apdorojama.
Iš kur jau tu čia taip viską žinai? Mokiausi aš tą statistiką, kaip ir turbūt kiekvienas univerą baigęs žmogus. Žinau kaip ir iš kur ji atsiranda, kas yra statistinis patikimumas, Gauso kreivė ir t.t. Nejaugi paskaitėlę pravest? Gydymosi nuo alkoholizmo sėkmingumo statistiką turi priklausomybių centrai, kai ten gulėjau, turėjau progą ir laiko detaliai su ja susipažinti.
žvejys rašė:
Taip ir čia jei būčiau rašes prieš dešimt metų ši tam forume , tai lygiai taip kaip rašliavoja , dabartiniai užgėria veikėjai ir rezultatas būtų nulis . Dabar įdedu daug pastangų į tą reikalą (blaivybe) ir man sekasi.
Dabar apie tas pastangas dėl blaivybės. Dėl pastangų sutinku. Pažiūrėkit, kiek realiai tų vadinamųjų blaivių forumiečių deda realias pastangas blaivybei palaikyti - vaikšto į susirinkimus, lanko psichoterapines grupes ar individualiai, gulasi į Minesotą ar naudoja kitus metodus blaivybei išlaikyti? Kiek jų? Audronis su Marijum jau dinozaurai istorijos tėkmėje, jie gali sau leisti gyventi ir nieko nedarydami. Kalbu apie kitus. Vienintelė Veronika vaikšto 2 k. sav. į psichoterapinę grupę. Visi kiti tik plepa, blevyzgoja forume iš tuščio į kiaurą, todėl nuolat atkritinėja. Todėl aš manau, kad forumas ne tik, kad nepadeda išlikti blaiviam, bet dar ir trukdo! Nes tas dalyvavimas forume taip užliūliuoja, kad naivuoliai galvoja, kad blevyzgodami apie kavą ir š.dą išliks blaivūs vien forumo dėka.
Neprisijungęs
Šiaip parašysiu gal ne to temo , bet noriu pratest diskusija. Forumas yra vienas iš bendravimo būdų , o bendravimas yra būtinas . Niekas taves nesupras, kaip tik tas kas turi panašia problemą.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Šiaip parašysiu gal ne to temo , bet noriu pratest diskusija. Forumas yra vienas iš bendravimo būdų , o bendravimas yra būtinas . Niekas taves nesupras, kaip tik tas kas turi panašia problemą.
Kaip sako žmonės - būkim biedni, bet teisingi. Apie tą bendravimą: pažiūrėk koks forumo skirsnis ir temos yra pačios aktyviausios? Ogi Laisvalaikis ir įvairenybės > Apie viską > Paplepėkim. Tai aš ir su bobute laiptinėj galiu paplepėt apie viską, apie orą, norą ir porą kaip tvorą. O dabar pažiūrėk į forumo skirsnį "Keliai į blaivybę", t.y. ten kur turėtumėm rašyti daugiausiai. Daugelis postų užsibaigia praeitų metų rudenį. Spėju, niekam neaktualūs tie keliai į blaivybę. Panašus efektas matomas ir taip visų mėgstamam "delfinariume" - kai įkeliamas prasmingas turiniu straipsnis, komentarų vienetai. O kai įkeliamas straipsnis iš serijos kaip tralialia pupa pasididino sėdmenis ar pasidarė tatoo bikini zonoje, tai oooi kiek komentaarų - šimtai!
Neprisijungęs
Bebras rašė:
<...> Todėl aš manau, kad forumas ne tik, kad nepadeda išlikti blaiviam, bet dar ir trukdo! Nes tas dalyvavimas forume taip užliūliuoja, kad naivuoliai galvoja, kad blevyzgodami apie kavą ir š.dą išliks blaivūs vien forumo dėka.
Nelygu, kaip forumas yra naudojamas (asmeniniams tikslams). Ir čia ne forumo kaltė, jei žmogus įlenda tik pablevyzgoti Daug informacijos, ji vienoj vietoj, susisteminta, naudinga (mano nuomonė). Man, bent pačioj pradžioj, forumas sunaudojo tą laiką vakarais, kuomet iki blaivybės pradžios prisigerdavau. Man jis padėjo ir dabar padeda
Ir tu Bebre padedi, ir Pasiklydęs, ir Audronis, ir Marijus, ir merginos. Čia esam vieni dėl kitų
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Čia esam vieni dėl kitų
Abejočiau. Įrodyk kuom tu man tokia svarbi be fyti myti..
Neprisijungęs
Net nesistengsiu
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Net nesistengsiu :)
Tai nuo atsakomybės OUT???
Neprisijungęs