VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 21d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 8d. |
Labas rytas Lietus už lango, įtariu Kalėdų senis plaukios su baidare šiemet
Nidulička, tau sureliai ir kavytė. Pusryčių taip ir nepriprantu valgyti. Ryte kava ir cigarieta
Neprisijungęs
Labas rytas.Nesugalvoju,ką pasidaryt pusryčiams.Gal kas turit kokį pasiūlimą?
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 1mėn. | 0d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 29d. |
Veronika rašė:
Labas rytas
Lietus už lango, įtariu Kalėdų senis plaukios su baidare šiemet
Nidulička, tau sureliai ir kavytė. Pusryčių taip ir nepriprantu valgyti. Ryte kava ir cigarieta
Labas Veronika, nelenda šiandien nei kavytė, nei sūreliai... na gal vėliau kavytė ir cigaretė...vyksta pokyčiai, kurių seniai laukiau ir atrodė, kad susitaikiau, bet pasirodo, kad kūnas nedraugauja su smegenim ir stresuoja sau atskirai
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 1mėn. | 0d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 29d. |
būtų rimta proga užgert, matysim kaip bus toliau
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 26d. |
Lietus toliau merkia miškus , sodus , laukus. Puikus reikaliuks. Ypač sodams , kuo daugiau vaismedžiai, gaus vandens tuo geriau žiemos ir sukaups reikiama stiprybe pavasario atsigavimui ir būsimam derliui. Pas žmonis yra sugedes pasirinkimo ir gero produkto atskyrimo , žinoma tai daro nevisi, dauguma , ypač didmiesčių. Jei obuolys tai kažkodė atrodo , kad jei jis natūralus tai jis turi būt įpuves , dėmiuotas, nelygių formų, ar dar kažkokių defektų , ne jo išvaizda turi žadinti apetitą, o ne valgyti užsimerkus. Dar vienas dalykas , kartais tai man pasakius atsiranda tuoj "kytrolius " ir vaizdžiai tai palygina su moterim , na nežinau ar taip reik gyvenime viską matuot tik anuo galu. Nors dauguma net nežino , kad tas pats obuolys ka tik nuskytas (kalbu apie vėlyvuosius) yra neskanus , sprangus , nes jame daug krakmolo , jis turi pastovėt mėnesį du , jokio skirtumo lauke ar sandėlį , nuo to išvaizda nepasikeis , nei dydis , žinoma jei nesuspus ar suvys ir jame krakmolas pamažu virsta cukrumi. Kokie mineralai ar vandens kiekis (sultingumas) dominuoja jame tai vėl priklauso nuo veislės. Panašiai kaip mums , kokios bebūtum išvaizdos , vieniems maistas eina į kūną , kitiems ne, o cukraus (saldumynus) patriguminam visi numete gert , nes organizmas priprates prie didesnio alkoholio koncentrato kūne ir turi tai išlaikyti , bet kurį laiką (jei neteisingai mąstau pataisykit, tam ir forumas). Pirkėjas visad teisus ko nori to ir gauna, jei nori nekokybiškų prekių jas ir siūlo , kad ir iš kitos šalies įveštų, ten taip pat ne dangui auga . Jei nori nešvarių vištų kiaušinių tai ir gauna ir moka velniškus pinigus už neplautus , tarp kitko kaip atskirti ar šviežias ar senas , galima tik nusipirkus ir išvirus. Kiekvienam kiaušinį yra oro tarpelis , kuo didesnis tuo kiaušinis senesnis . Šiaip Alikai geras mano mėgstamas pusryčių pasiūlymas , virtas kiaušinis su rupia juoda duona , pjauni griežinėliais virtą kiaušinį ir dedi ant duonos , o ar su svietu , druska ar majonezu tai kiekvieno skonio reikalas. Neapsigaukit pirkdami, turėkit kantrybės begalinėse PC eilėse, nepamirštam pasirūpinti kalėdaičiais , esu plepys o ne mokytojas tai ir manau supratot, noriu tik ryte su jumis visais kavos atsigert ir pakalbėt , o paskui paiimti žemą startą ir bėgte per visą dieną. Geros dienos.
Neprisijungęs
Nida rašė:
būtų rimta proga užgert, matysim kaip bus toliau
Niū, mieloji, laikomės, laikomės Užgėrimas palengvins kaip nors dabartinį tavo stresą? Varom miškan, pastaugt
Neprisijungęs
Labas rytas, visiems
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mėn. | 22d. |
Labas rytas, visiems kas gyvas
Bebre, gal sūrelio?
Neprisijungęs
Labas rytas, ir pachmielas padarytas...
Neprisijungęs
Kas keliaus šiandiena iš šaldiklio dar neaišku , kas ryto aišku . Ar per kalėdas vyno butelį atnešiu iš sklepo neaišku , kad negersiu tai aišku. Lengvas šventinis pasimetimas. Pirkinių aišku neišvengiamai bus , nes senukai skelbia paskutinį išpardavimą, sąrašas pirkinių neaiškus , kad važiuosiu tai aišku ir kad vantų pirksiu tai aišku. Negalvokit , kad tinginys esu ir pats nesusirišu , tik vis tempėjas gumos esu , na ryt , nu ryto , lapai nukrito ar praėjo laikas , na kitamet. Avižinis kisielius šiandien bus užraugtas, avižos tai grūdinė kultūra , labai vertinga. Procesas paprastas . atsineši avižų , pasiimi gan retoka rėtį ir išsijoji , po to perleidi per traiškytuvą , jei neturi jo tai pasiimi kūgį ir lentelės pats sutraiškai , kuo smulkiau tuo skaniau valgysis. Traiškytas pasiimi tankesnį rėtį ir vėl persijoji jau dabar jau traiškytas avižas ir gautus miltus supylus į dubenį užpylus šilto virinto vandens , užtiesus merliuku pastatai šitai , laikas rūgimo priklauso nuo to kokį mėgstat , jei rūgstesnį ilgiau pvz. jau šį rytą užraugti , jei švelnesnį vakare, čia jau skonio reikalas. Kalėdos tai ne pilnas vežimukas iš PC , bet šeimo gaminimas maisto kartu pats procesas. Tradiciškai pirmą Kalėdų rytą aišku bus dovanos (ko labiausiai nemėgstu) , o ypač jų pirkti, po to seka mano kepta ir marinuota antytė su obuoliais , reiks ko gero atnešti ir vyno buteliuką iš sklepo. Turiu jo dešimties, šešių ir gal kokių penkių metų senumo , nustojau jį gaminti kai pamačiau kad negaliu saves kontroliuoti , bet dėl šeimos jį atnešiu , beje jei ką jo stiprumas dabar bus ko gero apie aštuonis laipsnius . Bet svarbiausia tai mano kaip ir padėka šeimai už pagalba ūkį, už neblogus šiais metais pasiektus rezultatus. Ištraukime iš atminties viską ka mokė tėvai ir gaminkim maistą namuos , nors per šventes ir mažiau nervų reiks palikt PC, nu nebent ten susitikti ir pabendrauti norisi su seniai matytu pažystamu. Kad nepamiršti kalėdaičių. Ramios dienos.
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
Labas rytas, visiems kas gyvas
Bebre, gal sūrelio?
Labas rytas, sūrelis neprošal, dar lovoj guliu ir maigau smartfoną. Reiks keltis kavos...
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Kas keliaus šiandiena iš šaldiklio dar neaišku , kas ryto aišku . Ar per kalėdas vyno butelį atnešiu iš sklepo neaišku , kad negersiu tai aišku.
Man dėl rytojaus irgi neaišku kas iš prekybos centro atkeliaus į mano šaldytuvą. Ar tiktai limonadas, sultys ar kažkoks rimtesnis gėrimas...
Neprisijungęs
žvejys rašė:
... po to seka mano kepta ir marinuota antytė su obuoliais...
Dieve, skaitau ir dūsauju: na ir iš kur gi atsiranda tokie faini maistą gaminantys vyrai... Tur būt ir numirsiu gyvai nepabendravusi nė su vienu. Aachchch...
Žvejau, ačiū kad aprašei kaip ten tas avižas grūsti. Bandysiu pasidaryti avižinį kisielių. Neskanus tur būt. Žiūrėsim...
Neprisijungęs
Nerūkau | 25m. | 4mėn. | 13d. |
Egle,ir man faina maista gaminantys vyrai
Kad nenumirtum tokio nepazinusi reiks supazindint Na,per koki susitikima :)Tiesa,jis gamina tik zuvi ir mėsa...Bet..Gamina
Egle13 rašė:
žvejys rašė:
... po to seka mano kepta ir marinuota antytė su obuoliais...
Dieve, skaitau ir dūsauju: na ir iš kur gi atsiranda tokie faini maistą gaminantys vyrai...
Tur būt ir numirsiu gyvai nepabendravusi nė su vienu. Aachchch...
Žvejau, ačiū kad aprašei kaip ten tas avižas grūsti. Bandysiu pasidaryti avižinį kisielių. Neskanus tur būt. Žiūrėsim...
Neprisijungęs
Vyriškas kolektyvas šiame forume labai pasyvus . Yra ir visai nemažai , nežinau sutinku daug ir diskutuojam daug visur forumuose, susitike žvejybo , feizbuke...... . Kažkada turėjom verslą rūkytą žuvį, bet galingieji įvedė įstatymus , jog realiai to daryt neapsimokėjo , nors ir patiems dūryt pirkėjus nusibodo , dar kitas dalykas aklholis taip pat pakišo koja. Kiekviena sėkminga šventė ar festivalis daudavo didžiulį pelną, bet dalis būdavo pralaktą. Bala nematė tos praeities, žiūrėkim ką turim šiandien, o šiandien turim kūčias ir reik pasiruošt vakaro pasisėdėjimui. To ir linkiu forumiečiams pasiraitojus rankoves "patarškiti" bliūdais . Linksmos dienos.
Neprisijungęs
Labas rytas.Žvejy,tikri vyrai arba prasigėrė arba užsieny Juokauju.Manau,kad čia rašau daug todėl,kad gyvenu vienas .Kai namie bus antra pusė neberašysiu į forumą .Vienatvė slegia,mintys dažnai sukas apie gėrimą parašau,paskaitau ir palengvėja. Iš kaimo su gražiu trejetuku
Neprisijungęs
Ir man Alikai lygiai taip pat - geriausiai vienatvę užpildydavo vynelis. Nors ir su draugėmis kai būnu, vistiek geriam. Šiemet kūčioms buvau pas draugę. Pradėjome nuo 9 val ryto daryti patiekalus. Tai kol 3 valandą baigėme, tai draugė jau buvo sugėrusi vyno butelį, kad prie stalo pasėdėjome valandą ir aš išėjau namo. Bet džiaugiuosi kad susilaikiau ir prie jos neprisidėjau. O eidama namo kiek girtų mačiau. Ir daugiau moterų, o ne vyrų. O kaip jos baisiai atrodė. Iš šono žiūrint puikiai suprantu, kad negalima gerti, kad nenoriu taip baisiai atrodyti.
Neprisijungęs
Sveiki, noriu visus pasveikinti su šventėmis, dabar kūčių vakaras, net neabejoju, kad dauguma iš čia rašančių tai švenčiate vieni, ne išimtis ir aš, taip jau kartais gyvenime nutinka, kad užauginus būrelį vaikų, kūčių vakarą tenka sėdėti vienam, tiesa ryt atvyksta vaikai aplankyti, to labai laukiu, tiesiog daugeliui sunku net įsivaizduoti, kaip tai laukiama, nepagalvokite kad vaikai nusisuko ir paliko, tiesiog užaugo ir turi savo gyvenimus, jie šį vakarą su mama, esu išsiskyręs, kas mane prisimena, mano istoriją žino, tiesiog mama yra mama, ir suprantu juos, tiesiog buvo laikas kai tėvas per šventes šviesios dienos nematė, dabar situacija kita, ir santykiai kitokie, tiesiog suspaudė širdį, kad kūčių vakarą sėdžiu vienas, noriu visus pasveikinti su Šventomis Kalėdomis, pasveikinti, su Naujaisiais Metais, ir palinkėti brangiausios dovanos, kuriuos už jokius pinigus nenupirksi, to ko labiausiai norėtume, ir ko labiausia trokštame, kiekvieno norai skirtingi, tad tegul visiem skirtingai ir pildosi, ramių visiem kūčių vakaro, sėkmės brangieji.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mėn. | 2d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 14d. |
Sveikas sugrįžęs, skorpione, smagu vėl tave matyti :) Tave ir visus forumiečius sveikinu su šventėmis. Linkiu sutikti jas blaiviems.
Neprisijungęs
Sveikinu su Šv. Kalėdom visus, būkime sveiki, drūti ir laimingi
Nesimiega po per sočios Kūčių vakarienės
Neprisijungęs
Labas rytas.Su Kalėdomis Jus visus.Šviesių dienų,o jei kada aptems-stiprybės,drąsos,tikėjimo,kad nėra to blogo,kas neišeitu į gerą .Kinkau savo opeliuką ir prie jūros.Pirmos Kalėdos kada viduj gera.Kelias tolimas 300 su virš km nelekiant išaušus turėčiau būt vietoj.Gal kas kava pavaišins Palangoj ?
Neprisijungęs
Su šv. Kalėdom
Metų virsmas, dienelė ilgyn, saulės ir šviesos pamažu bus daugiau Svajonių išsipildymo, džiaugsmo, vidinės ramybės ir pasitikėjimo savimi.
Ačiū, kad esat
Neprisijungęs
Sveiki iš ryto , sveiki sulauke Šv. Kalėdų, sveikinu visus forumo dalyvius rašančius , skaitančius , pykstančius ir eilinį kartą nekantraujančius paragaut, linkėt galėčiau daug ir visko tik gero ir gražaus . Svarbiausia gyvenime turim likti žmonėmis , metima gert tai tik startas į gyvenimą, nes alkoholis sugriovė arba pastatė balansuoti ant ribos kur turi išpresti klausimą ar gyvent ar mirt. Jei man trūksta diskusijos ar jaučiuosi vienišas visad įsijungiu forumą ir čia visad randu diskutuojančių , didelis dėkui jums. Antis jau paskleidė viliuojantį aromatą po namus ir visos mintys nuvilnijo iki pečiaus . Kad ir lytinga ,bet vis tiek linksmos ir gražių akimirkų pas draugus. Geros dienos.
Neprisijungęs
Na ką, sveiki sulaukę šventų Kalėdų. Jaukių švenčių visiems
Neprisijungęs
Su Šventėm, mielieji
Neprisijungęs