VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 25d. |
Metus daugiadienius gėrimus , atsirado noras gyvent. Po kol kas pristabdytas reikalas su sveika mityba , bet ateities planuose tvarkysiuosi ir tai. Manau iki vidutinio gyvenimo vidurkio da temsiu.
Neprisijungęs
Nerūkau | 25m. | 7mėn. | 12d. |
Čia tipo Vilniečiai gali į svečius?
Pasiklydes rašė:
Nieko pariuke, per Kalėdas galėsi duoti kaip reikiant, bus daug laisvų dienu, aš jau organizuoju po truputuka čia Vilniuje toki mini susibėgimą pagėrima, kad linksmiau oi lyyylia...
Neprisijungęs
Smiltis123 rašė:
Čia tipo Vilniečiai gali į svečius?
Na ne pas mane juk viskas vyktu, yra sostinėje daug jaukiu vietu kur ramiai galima pagerti...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mėn. | 25d. |
Noriu mostelt Vilniaus senamiescio kavos, o kada susitikms beja?
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 9mėn. | 1d. |
Nerūkau | 16m. | 9mėn. | 13d. |
Pasiklydes rašė:
Kažkaip jau net ta arbata pasidarė be skonio, nie velnio nepailsėjau per nakti, nugara taip ir liko skaudėti nuo vakar tampymosi... Jooo, tada supranti kad tau jau seniai ne dvidešimt ir netgi ne trisdešimt, o norint kažka užsidirbti reikia draskytis sukandus dantis, Paskui jau pagersiu nuo dūšios.. ... Kagis, pirmyn už Tėvyne!!!.. :D
Jei ne paslaptis, Pasiklydes, kas per darbas? Čia šiaip smalsauju, pas mus provincijoj, darbai nesimėto, už porą dienų šimto niekas nemoka...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 20d. |
Nerūkau | 0m. | 5mėn. | 7d. |
Eglužė grįžo Kaip sekės? Varau žolių arbatos pasidarysiu
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mėn. | 25d. |
Veronika rašė:
Eglužė grįžo
Kaip sekės? Varau žolių arbatos pasidarysiu
gerai sekėsi, po naujako prasideda dešimties antibiotikų šėlsmas, daktarėlis sako, dafai, tiek laukei dar palauk, nenoriu aš tavo šeimai šventes gadint ir mirkt..suprask kad bus reikalų. O šiaip faina keliaut..ypač po tiek metų.Saulė pasitiko Lietuvoj, ko daugiau norėt. Nu nebent vėl keliaut..eee varau diiirbt o bože vėluosiu jei dar..
skanaus, o katrų žolių?
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Jei ne paslaptis, Pasiklydes, kas per darbas? Čia šiaip smalsauju, pas mus provincijoj, darbai nesimėto, už porą dienų šimto niekas nemoka...
Jokia paslaptis, kad Kalėdiniu laikotarpiu Vilniuje užsidirbti per keleta dienų 100 eurų tikrai įmanoma, aišku jei nesi nepataisomas tinginys atgrubnagis arba iš rankų nepaleidžiantis ištisai išmaniojo telefono... Pora merginų grynai išvarė už tai . Vyksta beprotiška šventinė prekyba šiuo metu ir su turimais pajėgumais daug kas nespėja suktis, negelbsti nei žadami geresni priedai premijos, žmonės tiesiog pervargsta ir "krenta" kaip lapai... Tiesiog reikia papildomų žmonių. Aš dar spėjau i ta šventinį karavana "įšokti", ilgai dvejojau, nes draskytis po 12 valandu per pamaina (būna dieninės, būna naktinės) su 2 pertraukomis po 10 min. ir pietu pertrauka 30 min. tai ne kiekvienas tiesiog ištveria... Aš sukandęs dantis laikausi dar...
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 9mėn. | 1d. |
Nerūkau | 16m. | 9mėn. | 13d. |
Pas mus tokių darbų nesimato ar tu sukandęs dantis dirbsi, ar ne... Daug kas seilę pavarvintų apie tokias pajamas išgirdęs, sostinė yra sostinė. Ok, nebesitrukdom, darbuojamės toliau :)
Neprisijungęs
Na nereikia norėti, kad visur būtų tiek darbų kaip sostinėje, tegul tie seilių "varvintojai" atlekia ir padirba čionais vietoj to, kad ten sėdėtu ant Minimumo kokioje Jonavoje.. Labai daug iš tikrųjų dabar čia suvažiavusiu iš Šalčininku, Ignalinos, Molėtų, Pabradės,Vievio, Elektrėnu ir kuo toliau tuo jų bus daugiau...
Neprisijungęs
Nu ką, valgom pavėluotus pietus...šalia pietų porą sakinių:
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad ir toje sostinėje pinigais nelyja. Ypač jei neturi savo būsto - tada arba nuoma, arba paskola būstui. Nuomos kainos kosmosas, už minimalią sumą gauni tik pelėsinę skylę. Vienu žodžiu, važiuokit į Vilnių tie, kurie turit paklausią profesiją ir planuojatės pirkti ten būstą. Jei būčiau nepylęs diena iš dienos, tai ir aš būčiau pasilikęs sostinėj gyvent. Bet gal ir gerai, kad nepasilikau, neprilipo man Vilnius, žmonių krūvos, visi lekia kaip akis išdegę, mažai žalumos. Pas mus ramiau, jūra, vėjukas, medžiai, raslabūcha. Gal tik prie Akropolio panašiai kaip Vilniuj - stovėjimo aikštelė sausakimša, kamščiai, pypinimai.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Bet gal ir gerai, kad nepasilikau, neprilipo man Vilnius, žmonių krūvos, visi lekia kaip akis išdegę, mažai žalumos..
Na Vilnius mano gimtasis miestas, esu Vilniaus Universiteto absolventas ir širdis visada mano liks čionais, nors kas ten žino kur gyvenimas dar nuves... Darbu čionais PILNA ir net nereikia mandru profesiju ir kvalifikacijų, kad gautum kokius 400-500 eur "i rankas", bet reikia smarkiai dirbti, su gėrimais jau čia neprasisuksi... Tiktais galiu pastebėti, kad kaip akis išdegęs aš niekur nelakstau, nebet iki parduotuvės uždarymo lieka 15 min., o pas mane baigiasi namuose alus..
Žalumos man užtenka, neturiu automobilio tai dar mažiau problemu.. Būsto irgi nesinuomoju ir nevadinčiau jo pelėsine skyle, iki Centro 15 min. visuomeniniu, kuklus paprastas kambarėlis ~10 kv. m., nedidelė mano virtuvėlė, balkonas, kiek čia vienam žmogui tereikia...
Neprisijungęs
Tikrai,kiek čia vienam žmogui tereikia. Gyvenu provincijoj, vadinamam kolektyviniam sode,pasistačiau karkasinį namelį,vidui su viskuo 27 kv.m. visi patogumai,vidus dar neirengtas,šalia statau namelį mamai,bus 15kv.m. sklypas 4.5 aro telpa namukai,vyšnios,trešnės,mašina ir dar daržui liko.Iki Maxsimos 700 m,iki darbo 600 m.Išėjau nemokamų atostogų iki sausio 4,turiu dar truputį santaupų,įrenginėsiu toliau namukus.Kiek čia vienam tereikia :)Kai negeri.Kai gėriau tai visada sėdėjau skolose,gėrimas nepigiai kainuoja,ypač jo pasėkmės.
Neprisijungęs
alikas rašė:
Tikrai,kiek čia vienam žmogui tereikia. Gyvenu provincijoj, vadinamam kolektyviniam sode,pasistačiau karkasinį namelį,vidui su viskuo 27 kv.m. visi patogumai,vidus dar neirengtas,šalia statau namelį mamai<...>
Teisingai, kiek čia vienam žmogui tereikia...kiekvienam po namą. Gyvenu senam 2 kamb.bute, viskas nutriušę, lupinėjasi, trupa, byra, langai seni, durys, grindys, baldai, balkonas, radiatoriai, gyvatukai, elektros instaliacija, vamzdynai, virtuvė, vonia ir t.t. Mano skaičiavimais reikia minimum 5000 € kapitaliniam remontui. Tai čia tik remontui be apstatymo. Jeigu su apstatymu tai gaunasi dar 5000 € Tai iš kur gaut 10K€?? Gal ten toj provincijoj labai geri atlyginimai?
Neprisijungęs
Nu mes su vyru kaime gyvenam. Abu su profesijom, aš su aukštesniuoju. Dirbam mieste už 15 km. Per abu išeina 700 €/mėn pajamų. Ir... tapetų niekaip neįperku kelinti metai... Nu pragerdavau 100 € dar... Antras mėnuo kai nesiskolinu iš mamos...
Neprisijungęs
Labai mano didelis atlyginimas.400 naujų pinigų.Turėjau truputį žemės kaime,pardaviau papigiai,pradžiai užteko.Prablaivėjęs dirbau statybose,įgyta patirtis labai praverčia dabar.Mamos namukui pardaviau jos butą,irgi papigiai,kad greičiau būtu.Sausio mėn.gulėjau ligoninėje,nežinojau kur eit kai išleis,nupirkęs sklypą ten buvo nedidukas vasarnamis,truputi apšildžiau ir gyvenau.9 kv.m..Pirmą naktį nakvojau prie 4 žvakių.Pasirodo šildo Paskui juodas darbas-gamykloj,po darbo kasiau tranšėjas,klojau vamzdžius,paskui pamatai,sienos,stogas,pagalbinis dirbo 12 dienų,visa kitą pats.Labai tikėjau ,kad galiu,labai norėjau kad kuo greičiau turėt namus,kur būtų gera pareit.Rudeniop nuvažiavo stogas,teko pavaikčiot į dieninį ligoninės skyrių,tada įtrūko kojos raiščiai,galvojau amen iki žiemos nespėsiu,kad būtų šilta.Dar mamos insultas dasidėjo.Dabar liko apdaila,sėdžiu šiltai
Dabar kai rašau ,atrodo ,kad buvo nesunku,o tada buvo visokių minčių.Blaivybė man nėra ,kad tik negert,kažkas daugiau.Mokinuos gyvent,atlaikyt visokias audras,nepasiduot.Tikiu,kad viskas bus gerai,kitais metais noriu susitvarkyt asmeninį gyvenymą,dabar toj vietoj dar labai daug įtampos.Tai va,kai tvrtai žinau,ko noriu visada pasiekiu.Verklent ir dejuot apsikbinus buteli ...nebeidomu.Į domu gyvent
Biški gaila,kad sveikata nebetokia,kaip buvo,bet nieko.Kai pabunu tarp jaunimo,atsigaunu.Ipač tarp jaunesnių moteriškių
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 7mėn. | 18d. |
Iškaimo rašė:
Nu mes su vyru kaime gyvenam. Abu su profesijom, aš su aukštesniuoju. Dirbam mieste už 15 km. Per abu išeina 700 €/mėn pajamų. Ir... tapetų niekaip neįperku kelinti metai... Nu pragerdavau 100 € dar... Antras mėnuo kai nesiskolinu iš mamos...
Mama Tavim didžiuojasi manau :), šaunuole.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 25d. |
Audronis rašė:
Pasiklydes rašė:
Kažkaip jau net ta arbata pasidarė be skonio, nie velnio nepailsėjau per nakti, nugara taip ir liko skaudėti nuo vakar tampymosi... Jooo, tada supranti kad tau jau seniai ne dvidešimt ir netgi ne trisdešimt, o norint kažka užsidirbti reikia draskytis sukandus dantis, Paskui jau pagersiu nuo dūšios.. ... Kagis, pirmyn už Tėvyne!!!..
Šiaip Audroni esi teisus nesimėto už tokias sumas , nebent konkretų darbą už tam tikra suma , o atlikimo laikas nesvarbu svarbu kokybė.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 9mėn. | 21d. |
VV, gal special planų turi šiandien'ai, kad ankstyva?
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
VV, gal special planų turi šiandien'ai, kad ankstyva?
Aha, turiu, su švabra prasisukti Kai 10x10x3 - yr ką veikt
Ir dar apsiprekinti, turėsiu ratus su nuosava vairuotoja, reik paišnaudot
Neprisijungęs
alikas rašė:
Turėjau truputį žemės kaime,pardaviau papigiai,pradžiai užteko.Prablaivėjęs dirbau statybose,įgyta patirtis labai praverčia dabar.Mamos namukui pardaviau jos butą,irgi papigiai,kad greičiau būtu...
Va tu blogai ir darai, kad tik viska greičiau ir papigiai, tai visa gyvenima taip ir liksi ubago durnelio vietoje... Neprisimeni ka Kysai pasakė Ostapas Benderis, kai jau tas spirgėjo, oi kaip čia greičiau tas visas kėdes gauti..??
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
alikas rašė:
Turėjau truputį žemės kaime,pardaviau papigiai,pradžiai užteko.Prablaivėjęs dirbau statybose,įgyta patirtis labai praverčia dabar.Mamos namukui pardaviau jos butą,irgi papigiai,kad greičiau būtu...
Va tu blogai ir darai, kad tik viska greičiau ir papigiai, tai visa gyvenima taip ir liksi ubago durnelio vietoje... Neprisimeni ka Kysai pasakė Ostapas Benderis, kai jau tas spirgėjo, oi kaip čia greičiau tas visas kėdes gauti..??
Gyvenimas-kova .Kartais norėdamas laimėt karą turiu pralaimėt mūšį.Neaišku kur bastyčiaus belaukdamas brangaus pirkėjo,odabar jau sėdžiu šiltam namely-savam.Ne nuomojamam.Ir mamai liko tik įrengt.Ir nesuku galvos,kiek kas mėnesį reikia mokėt uš šildymą .Irnedirbt jau galiu .Gyvent savo malonumui.Gal ir mašiną pasikeisiu,jei panorėsiu.Ponuliui už butą tikriausiai šventa dvasia apmoka ir valgyt nuperka ir t.t.
Neprisijungęs
alikas rašė:
<...>Irnedirbt jau galiu .Gyvent savo malonumui.<...>
Skaitau ir neįkertu. O tai iš ko gyvent, jei nedirbt...na nebent pamiškėj kokioj gyvenant gal ir galima kažką užsiaugint, susimedžiot, susižvejot, prisigrybaut, prisiuogaut, malkų prisikapot...bet ar to užtenka pragyvenimui?
Neprisijungęs
alikas rašė:
Tikrai,kiek čia vienam žmogui tereikia. Gyvenu provincijoj, vadinamam kolektyviniam sode,pasistačiau karkasinį namelį,vidui su viskuo 27 kv.m. visi patogumai,vidus dar neirengtas,šalia statau namelį mamai,bus 15kv.m. sklypas 4.5 aro telpa namukai,vyšnios,trešnės,mašina ir dar daržui liko.Iki Maxsimos 700 m,iki darbo 600 m.Išėjau nemokamų atostogų iki sausio 4,turiu dar truputį santaupų,įrenginėsiu toliau namukus.Kiek čia vienam tereikia :)Kai negeri.Kai gėriau tai visada sėdėjau skolose,gėrimas nepigiai kainuoja,ypač jo pasėkmės.
Alikai, koks tu šaunuolis...
Tyliai savyje pasvajoju - vietoj 10x10 trijų aukštų "dvaro" nusipirkti sklypuką, pasistatyti mažulytį patogų nameliuką, vyrą pasiūsti velniop, vis vien jau visai susvetimėjome - ir gyventi ramiai su vilkais ...
Kas ten pasakė, kad svajoti reikia atsargiai - jos turi savybę išsipildyti ...
Neprisijungęs
Kai nauja šviesa viršum gimtinės
ir mane užklupo tarp kitų,
aš vis viena palikau auksinės
rąstų trobeliūkštės poetu ...
S.Jeseninas
Neprisijungęs