VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 25d. |
na tai tada dar aš antrą einu pasidaryt...ojetau
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 18d. |
Veronika rašė:
Labas, NB7 kavos? ;)
Labas rytas, ačiū už arbatą. Jau atvėso, bet pats kaltas. Nieko išgersiu su dribsniais ir jogurtu :D
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 20d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 7d. |
NiekoBlogo7 rašė:
<...> ačiū už arbatą. Jau atvėso <...>
Rytoj į termosiuką padarysiu. Iki pietų bus karšta
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 18d. |
Veronika rašė:
NiekoBlogo7 rašė:
<...> ačiū už arbatą. Jau atvėso <...>
Rytoj į termosiuką padarysiu. Iki pietų bus karšta ;)
Bus super, pasistengsiu nevėluoti labai :)
Neprisijungęs
jei nėra termoso po ranka, tai prisileidi vonią ir keliesi puodą arbatos į vandenį ir būni, tik ką išbandytas efektyvus būdas pergudrauti savo skeptiškumą ("ai ką tos žolės, ką tos arbatos ir vonios)
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 25d. |
Sveiki iš ryto, artėja metų šventė. Daugelis susimąsto , ką gero nuveikiau šiais metais , ką gero dovanojau kitam ar padėjau šalia esančiam žmogui. Gerdamas niekad nemąstai kaip tu atrodai iš šalies , kokia nuomonė aplinkinių , šeimos narių, o gal juos visus skaudini savo elgesiu? Kiek sutinku žmonių įvairiose vietose ,kad ir čia forume, daugelis kartoja "aš netikintis ir dievas man yra svetimas" , gal ir teisūs , čia sprest kiekvienam asmeniškai. Nesu tyrinėjas ir tikrai nesiruošiu gilintis į įvaires religijas ar kitką kur yra minimas dievas ar kažkokiu būdu pateikiamas , kaip vienintelė išeitis . Bet tai nesvarbiausia , man kažkaip užstrigo tai , kad visur pateikiamos gerosios savybės , nežudyk, nevok, negerk, nerūkyk ir kitos , svarbiausia bandoma žmonėse įskiepyt pagrindinį ir patį galingiausia ginklą prieš visą blogį, vienybe. Ko labiausia mus ir trūksta . Vieningi ir geri būnam gal minimum pusdienį ir visikas baigiasi spūstyse (kamčiuose) , PC aikštelėse ,eilėse prie kasų, kažkas parašė ne taip kaip aš norėčiau ir t.t.. Man kartais sukelia juoką , kai girdžiu apie pabėgėlius , kad visi priims bus tolerantiški , kokie gali būt jei patys tautiečiai pjaunasi , kap šunys dėl geresnės vietos stovėjimo aikštelė ar sugeba gražius žestus rodyt kamčiuose. Blaivybė , blaivus gyvenimas tai netik alkoholio nevartojimas , bet ir pačio žmogaus vidaus pasikeitimas , priimti kitą tokį koks yra. Man pačiam tai didelis išūkis , bet kuris laikas bandau keist savo požiūrį į aplinką, į mane supančius žmones. Geros dienos.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 9d. |
Nerūkau | 9m. | 10mėn. | 2d. |
žvejys rašė:
Sveiki iš ryto, artėja metų šventė. Daugelis susimąsto , ką gero nuveikiau šiais metais , ką gero dovanojau kitam ar padėjau šalia esančiam žmogui. Gerdamas niekad nemąstai kaip tu atrodai iš šalies , kokia nuomonė aplinkinių , šeimos narių, o gal juos visus skaudini savo elgesiu? Kiek sutinku žmonių įvairiose vietose ,kad ir čia forume, daugelis kartoja "aš netikintis ir dievas man yra svetimas" , gal ir teisūs , čia sprest kiekvienam asmeniškai. Nesu tyrinėjas ir tikrai nesiruošiu gilintis į įvaires religijas ar kitką kur yra minimas dievas ar kažkokiu būdu pateikiamas , kaip vienintelė išeitis . Bet tai nesvarbiausia , man kažkaip užstrigo tai , kad visur pateikiamos gerosios savybės , nežudyk, nevok, negerk, nerūkyk ir kitos , svarbiausia bandoma žmonėse įskiepyt pagrindinį ir patį galingiausia ginklą prieš visą blogį, vienybe. Ko labiausia mus ir trūksta . Vieningi ir geri būnam gal minimum pusdienį ir visikas baigiasi spūstyse (kamčiuose) , PC aikštelėse ,eilėse prie kasų, kažkas parašė ne taip kaip aš norėčiau ir t.t.. Man kartais sukelia juoką , kai girdžiu apie pabėgėlius , kad visi priims bus tolerantiški , kokie gali būt jei patys tautiečiai pjaunasi , kap šunys dėl geresnės vietos stovėjimo aikštelė ar sugeba gražius žestus rodyt kamčiuose. Blaivybė , blaivus gyvenimas tai netik alkoholio nevartojimas , bet ir pačio žmogaus vidaus pasikeitimas , priimti kitą tokį koks yra. Man pačiam tai didelis išūkis , bet kuris laikas bandau keist savo požiūrį į aplinką, į mane supančius žmones. Geros dienos.
Pradėjus skaityti ir pasirodė, kad skaitau prezidento naujametinę kalbą liaudžiai. Galima buvo dar pradėti: "Brangūs forūmiečiai, štai ir artėja prie pabaigos 2015-ieji. Ką jie mums atnešė, kaip juos pragyvenom?... "))
Neprisijungęs
neliūdna )
Neprisijungęs
Vienas kaušas arbatos jau suvartotas, reikia matyt pakartoti...
Neprisijungęs
Labas rytas, puodelis kavos
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Labas rytas, puodelis kavos
Labas rytas,kava garuoja, bundame
Neprisijungęs
Sveiki iš ryto , po darbų , kava garuoja . Dar vis geriu kava nors arbatą , kai pagalvoju būt ir neblogai , bet dar vėliau . Įdomu Audroni , kaip ten su tomis parduotuvikėmis PC kur siūlo arbatą , kavą , ar jos taip pat nekažkas?
Šį rytą bedirbdamas pamąsčiau , kas mane labiau atvedė į blaivybe ar blogėjanti sveikata, ar noras keistis , ar dar kas nors , o gal paprasčiausiai pavydas. Visad pavydėjau ir tuo pačiu svajojau , ryte pabust ir nesprukt iš kambario , kad negirdėčiau "girtuoklis, latras" , "kiek velnie dar gersi" , tą turiu be baimės atsikeliu . Visad norėjau turėt savo ūkį ir ryte apeit , turiu. Norėjau ir pavydėjau kitiems traktoriuko , šiais metais nusipirkau. Turėt savo verslą su pastoviais pirkėjais , turiu.Apie ką girtas svajojau dabar gan per trumpą laiką , jau turiu. Visad svajonė gimdavo pirmą, po to pagalvodavau apie kaimynus ir imdavau pavydėt, girtam atrodė tai nepasiekiamas kosmosas. Blaiviam , kap du pirštus apsysiot. Žinoma svajonėse reik turėt ir saugiklių , nes kitą kartą velnias žino kur gali nublūdyt.Kas liečia šį forumą tai aš pavydžiu žmonėms lengvai gaunantiems blaivybe , ta prasme , kai paskaitinėju nei jokių parkių dėl prisiminimų dėl skonio , nei ko , iš šono žiūrint , jų visai netraukia . Vadinasi dar pavydą ir svajones nedėsiu į stalčių. Geros dienos.
Neprisijungęs
Labas rytas
Kava su kūčiukais
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mėn. | 21d. |
Vienišas Vilkas rašė:
Labas rytas
Kava su kūčiukais
Labas rytas. O kūčiukai iš kur? Ar ne ankstoka jiems?
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
Labas rytas. O kūčiukai iš kur? Ar ne ankstoka jiems?
Iš mamos maximos
Neprisijungęs
Kadangi ryte prisijungti nespėjau, tai sveiki iš pietų. O ir tie pietūs jau pavėluoti, baigia atvėsti Paėdu ir einu plikytis kavos
Neprisijungęs
Pirmas puodas arbatos jau i trasa, o vėliau bus matyti, bet matyt ne paskutinis tai tikrai, rytc!..
Neprisijungęs
Labas rytas Kam kavytės?
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
Labas rytas
Kam kavytės?
Labas rytas, aš jau maišau savo krūzą. Šįkart pasidariau kavos šmakalą - malta be cukraus + tirpi 3 in 1. Visai nieko šiaip. Ragaujam
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mėn. | 29d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 28d. |
Egle13 rašė:
Labas rytas
Kam kavytės?
Labas Eglyt, aš jungiuosi kavos
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Egle13 rašė:
Labas rytas
Kam kavytės?
Labas rytas, aš jau maišau savo krūzą. Šįkart pasidariau kavos šmakalą - malta be cukraus + tirpi 3 in 1. Visai nieko šiaip. Ragaujam
Nu, duodi... O ko tokį šamurliaką darei? Maltos kavos per mažai turėjai?
Neprisijungęs
Labas rytas Ir aš atitipenu prie jūsų su kavos puodu
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
Bebras rašė:
Egle13 rašė:
Labas rytas
Kam kavytės?
Nu, duodi... O ko tokį šamurliaką darei? Maltos kavos per mažai turėjai?
Biure baigėsi cukrus...o taip norisi maltos saldžios kavos. Pradėjau sukti galvą ką čia dabar daryt - pas kaimynus eit skolintis nenoriu. Pasičiumpu 3 in 1 pakelį, o ten rašo "sudedamosios dalys: cukrus 62%..." Kitaip sakant beveik vienas cukrus tuose 3 in 1 pakeliuose, kavos tik pėdsakai. Na tai galvoju ir naudosiu kaip cukrų, che che! Ir susikniošiau tą turinį į maltą kavą, visai padorus šamurliakas gavosi...
Skonis keistokas, bet...sueis
Neprisijungęs
Sveiki iš ryto, kava be cukraus , tai tampa mano gyvenimo dalimi ir iš vis stengiuosi mažiau naudot cukraus ir druskos. Su maistu kiek sunkiau, sakiau susitepsiu du sumuštinius ir gatava , bet ne kertu gal jau kokį penktą. Sunku. Bet vėl turiu svajone , kada nors kai galutinai susitvarkysiu su alkoholiu ir manes jis nevilios savo skoniu. Svajonė yra reikalinga , tam kad įspirtum sau į subine ir pradėtum dirbti , o dirbti su savimi dar turiu ir labai daug. Vakare prisigerdavau ryte , sau kartodavau , viskas šiandien negersiu , bet kur tau vakaras dar toli , o vakare vėl tas pats . Vis svajodavau , kad bus viena diena kai tai pradėsiu tvarkyt , tas pats ir su maistu ar kava. Vis rašau svajonės , svajonės , na gal aš čia ne tiksliai išsireiškiu, gal tiksliau būtų prioritetai. Ir juos mėgstu užsirašyt , kaip ir darbus, susirašau juos pagal reikšmingumą ir tai darau ryte , diena darbų srautas atima visus planus ir juos paprasčiausiai užmiršti. Vakare susumuoji dienos nuveiktus darbus ir norisi poilsio. O planuoti reikia , nes jei pats neplanuosi ką veiksi , tai tavo gyvenimą suplanuos kiti. Tad vienos svajonės įvykdomos greitai pvz. pirkimai ar pardavimai, kitos kaip potraukis šaltai degtinei ar sveikai mitybai užima daug laiko ir pastangų.
Daugelis galvoja , kad pamokslauju ar noriu pasirodyt koks išsimokslines ar koks durnas. Ne paprasčiausiai noriu ryte pasikalbėt , išsipasakot , nes šiaip kasdien to daryt paprasčiausiai neturiu kur, man tai padeda. Dalis tų minčių yra ne mano , gal tik perfrazuotos savaip ,jos išgirstos per įvairius seminarus ar iš gyvai žmonių pasakotų savo istorijų.
Skanios ryto kavos ar arbatos ir geros dienos.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
<..>Daugelis galvoja , kad pamokslauju ar noriu pasirodyt koks išsimokslines ar koks durnas. Ne paprasčiausiai noriu ryte pasikalbėt , išsipasakot , nes šiaip kasdien to daryt paprasčiausiai neturiu kur, man tai padeda. Dalis tų minčių yra ne mano , gal tik perfrazuotos savaip ,jos išgirstos per įvairius seminarus ar iš gyvai žmonių pasakotų savo istorijų.
<....>.
gal dėl to, kad tu į savo pasisakymus mėgsti įpinti liepiamąją nuosaką (pagalvokime, prisminkime, susimąstykime ir ect.) , o daug žmonių tiesiog " alergiški" liepiamajai nuosakai, tai ir gaunasi konflikčiuks. gal čia kviečiantys daryti tą ar aną draugiški kreipiniai..nežinau, o kaip tau pačiam atrodo?
Neprisijungęs