VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 22d. |
Praeis Bebre, viskas bus gerai. Gal darbas neteikia malonumo , gal kokia veikla turi bet vis atidėlioji , gal vakarais neišeini pasivaikščiot, gal trūksta bendravimo ir dar daug klausimų galėčiau vardinti, kažkada taip pat lysdamas iš tokios būsenos taip mąsčiau , bet lipau per save , ryte nenorėjau nieko dirbt , išvažiuodavau į miesta pasivaikščiodavau aišku prisipirkdavau visko ko reik ir ko nereik (turiu priklausomybe pirkimams) . Vakare norėdavau žiūrėt tv ,kėliausi ir ėjau pasivaikščioti arba ką nors konstruodavau dirbtuvikėse, laikui bėgant ta būsena dingo. Renkiesi pats.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 22d. |
manau, kad yra galimybė, jog savaime per kelis metus pasitrauks depresija, jei atsisakysi alkoholio...nemažai tokių istorijų..man asmeniškai nepasitraukė niekas savaime, reikia traukt.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 17d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 4d. |
Bebras rašė:
Tik klausimas, o kada ta su*ikta saulė nušvis, iš kur toks užtikrintumas <...>
Ilgiausiai trukęs blogas periodas buvo aštuonios dienos. Bebre, žmonių išgyvenamų blogumų tarpusavy nepamatuosi. Aš depresijos neturiu, ačiū Dievui. Bet depresinės nuotaikos periodai būna sunkūs. Kartais net būt sunku, rankos kalatojas kaip po gėrimo, bet praeina, nesitęsia amžinai.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 6d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 30d. |
Iškaimo rašė:
Jūs sakot, jūs žinot, turbūt praeis, nes viskas kada nors praeina. O jums nebūna, kad norisi verkt, bet negali. Lyg ašarų nebūtų...
Ech...sunkus pirmadienis nusimato.
Niekada taip nebūna. Visada pavyksta sėkmingai išsiverkti. Tik va, jei, pasitaiko, pasidažęs verkiu į pagalvę, visą išteplioju tušu.
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Iškaimo rašė:
Jūs sakot, jūs žinot, turbūt praeis, nes viskas kada nors praeina. O jums nebūna, kad norisi verkt, bet negali. Lyg ašarų nebūtų...
Ech...sunkus pirmadienis nusimato.Niekada taip nebūna. Visada pavyksta sėkmingai išsiverkti. Tik va, jei, pasitaiko, pasidažęs verkiu į pagalvę, visą išteplioju tušu.
neverta šaipytis Artaz, nepadės nei tau nei verkiančiam žmogui.
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Iškaimo rašė:
Ech...sunkus pirmadienis nusimato.Niekada taip nebūna. Visada pavyksta sėkmingai išsiverkti. Tik va, jei, pasitaiko, pasidažęs verkiu į pagalvę, visą išteplioju tušu.
Nepavyksta išsiverkti tavo ištepliotai sielai Artaz, nepavyksta, tebesikankina nabagė... pagailėtum savęs.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 6d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 30d. |
Vienišas Vilkas rašė:
Artaz rašė:
Iškaimo rašė:
Nepavyksta išsiverkti tavo ištepliotai sielai Artaz, nepavyksta, tebesikankina nabagė... pagailėtum savęs.
No jo... Kai "išsikankins", tai, kaip kiti, pulsiu į depresijas ir neviltį... Užtenka ir be manes tų stradal'ščikų..
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 15d. |
Egle rašė:
manau, kad yra galimybė, jog savaime per kelis metus pasitrauks depresija, jei atsisakysi alkoholio...nemažai tokių istorijų..man asmeniškai nepasitraukė niekas savaime, reikia traukt.
Pažystamas reikalas, stumi ta jausmą kaip užsispyręs jautis i kalną. Tik dabar galiu pasakyti, kad kartais jau pavyksta pasiekti kalno viršūne ir pasijusti geriau. O būna, kad tas akmuo rieda i prarają su tokiu greičiu, kad vėl ilgai tenka lipti žemyn ir atsisėdus ant jo, gerokai pailsėti, sukaupti jėgas ir drąsą, ir vėl pajudėti i viršų. Kiek pradžioje reikia pastangų kas karta įtikinėti save, kad kylam, ridenam, nes verta. Dabar jau žinau, kad verta ir ramiu veidu, ramia galva, kimbu i ta akmenį su tokia jėga ir jis jau kalno viršuje. Ir tokiu šviesesnių dienų vis daugiau :). Norisi visko iškart, bet reiks viska lipdyti po mažą sukę, tokią mažą, kad net sunku pajus ar čia geriau kažkiek ar dar vis tas pats šūdas . Atsiprašau už sūdą :).
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 28d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 10d. |
Bebras rašė:
<...>Aš irgi jau kokia savaitė neišlendu iš tos depresijos, aš jos nekenčiu bl. Šiandien visą rytą vėl tos mintys apie savižudybę, nusibodo man tai iki kaklo. Toks įspūdis, kad visą likusį suknistą gyvenimėlį mane persekios ta jobana depresija
Iškentėk, Bebre, negali taip tęstis amžinai, bent jau lengviau turėtų pasidaryti. Kažkiek, nors tik truputi, bet vis tiek lengviau... Ruošeisi apsilankyti pas specus, gal dabar, kaip tik tam laikas?
Neprisijungęs
NiekoBlogo7 rašė:
<..> Norisi visko iškart, bet reiks viska lipdyti po mažą sukę, tokią mažą, kad net sunku pajust ar čia geriau kažkiek ar dar vis tas pats šūdas <..>.
žinok man panašiai, turiu artimiausiu metu vienam žmogui suformuluoti kaip jaučiuosi, ypač iš psichologinės pusės. Ir ..sunku pajust kas ir kur man geriau imant paskutinius dešimt metų, kad ne blogiau jau dabar tai faktas, nes pakanka informacijos apie savas ligas..bet kas tiksliai pagerėjo? ..tai vis atsiremiu į pasimetimą ir abejones, kad dauguma klausimų matau, jaučiu save ir pasaulį visgi per ligos akinius, tik dirbtinai persukinėju vairą, nes tai skaudina...tai kas pagerėjo? tada galbūt daug kas pats savaime ir nepagėrėjo, ta pati būklė, bet aš "dirbu" sizifo darbą..gerai, kad bent suprantu ir savęs nekaltinu ir kantriai iriuosi su gydymu priekin.
Neprisijungęs
bijausi tik vieno, kaip tam žmogeliui paveikslėlio apačioje:
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Tik klausimas, o kada ta su*ikta saulė nušvis, iš kur toks užtikrintumas. Aš irgi jau kokia savaitė neišlendu iš tos depresijos, aš jos nekenčiu bl. Šiandien visą rytą vėl tos mintys apie savižudybę, nusibodo man tai iki kaklo. Toks įspūdis, kad visą likusį suknistą gyvenimėlį mane persekios ta jobana depresija
Nušvis. Kada nors. Aš 5 metus jau taip gyvenu. Supjaustyti riešai. Pakeliai išgertų raminančių su alkoholiu. Dar nulankstytos pakabos vonioj bandant pasikart. Ir niekas neišeina. Nes išsigąsti. Arba darai su mintim, kad būsi išgelbėta.
Viena tik žinau - visas blogis praeina. Sunku iškęst. Baisiau už danties skausmą. Bet... praeina kada nors.
Aš kantrybės tik neturiu. Noriu visko čia ir dabar. Bet dažnai nėra iš ko rinktis....
Neprisijungęs
Gerai jaučiuos.Palindau po dušu,pavalgiau,prisirūkiau,paklausiau linksmos muzikos,lendu lovon.Gyvenymas puikus.Dabar.Akaip bus ryt-pamatysim
Neprisijungęs
Kaip sako "nutrūko vadžios ir vėl iš pradžių" , artėjant šventėms vėl atslenka mintys "būt gerai " , "o gal šaltos". Šį vakarą bevaikščiodamas su šunium vijau mintį kuri kankino gal pusdienį, kažkaip pasiilgau rupios ruginės naminės duonos , lašišos ir citrinos , pasaka nesumuštiniai gaunas, o dar labiau po šimgramio šaltos degtinės. Net vaizdelį susimaketavau , per kalėdas išeinu iš pirtelės po gero garo cerkiuką šaltos degtinės , kuri nurėžia ir po kelių sekundžių cinkt į smegenine ir sumuštinuka su duona ir lašiša su citrina. Pirma kalėdų ryta visad būdavo kepta antis ir savos gamybos vaisių vynas . Vat kavilas tradicijas turiu , dabar jau kelinti metai pabėgu nuo to , bet mintys tos pačios prieš šventes . Pamenu taip pernai buvo ir užpernai ir dar jau artėja pusmetis kap negeriu vėl matyt velniukas ugnį manį kuria .
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 15d. |
žvejys rašė:
Kaip sako "nutrūko vadžios ir vėl iš pradžių" , artėjant šventėms vėl atslenka mintys "būt gerai " , "o gal šaltos". Šį vakarą bevaikščiodamas su šunium vijau mintį kuri kankino gal pusdienį, kažkaip pasiilgau rupios ruginės naminės duonos , lašišos ir citrinos , pasaka nesumuštiniai gaunas, o dar labiau po šimgramio šaltos degtinės. Net vaizdelį susimaketavau , per kalėdas išeinu iš pirtelės po gero garo cerkiuką šaltos degtinės , kuri nurėžia ir po kelių sekundžių cinkt į smegenine ir sumuštinuka su duona ir lašiša su citrina. Pirma kalėdų ryta visad būdavo kepta antis ir savos gamybos vaisių vynas . Vat kavilas tradicijas turiu , dabar jau kelinti metai pabėgu nuo to , bet mintys tos pačios prieš šventes . Pamenu taip pernai buvo ir užpernai ir dar jau artėja pusmetis kap negeriu vėl matyt velniukas ugnį manį kuria .
Taip gundančiai čia surašei viską, skaičiau ir seiles rijau. Keista, bet nebuvo liūdesio ar kartelio, kad ne visa programą galėčiau praeiti ;). O tai gyvas įrodymas, kad dabar ir be degtinės tas sumuštinis ar ta antis pradeda teikti pasitenkinimą, o visa tai užgerčiau rugilės gira :D
Neprisijungęs
Nusibodo negert.Per vasarą išsprendžiau daug susiksupusių problemų,dabar jau lengviau ir vėl gryžta mintis gal jau galiu aplaistyt savo pasiekimus.Niekas nepasikeitė.Atsidūriau tam pačiam taške kur ir buvau kai pirmą kartą pasigėriau prieš labai daug metų.Protas sako durniau gi puikiai žinai kuom viskas baigsis.Jaučiuos klaikiai.Paskaitau ką rašot,kaip jaučiatės,truputį palengvėja.Gerai,kad turiu savo patirtį.Po trijų metų negėrimo buvau užgėręs.Tas irgi sulaiko.Bandysiu nugalėt save nueisiu į AA susirinkimą.Labai bijau,kad nedingtų viskas,ką susikūriau.Kag jį kur galas kaip herova.
Neprisijungęs
Ačiū kolektyvas už palaikymą. Šiandien savijauta jau pusė velnio. Ta proga kavos su sūreliu
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mėn. | 18d. |
Bebras rašė:
Ačiū kolektyvas už palaikymą. Šiandien savijauta jau pusė velnio. Ta proga kavos su sūreliu
Ir toliau palaikau, mintyse. Tu tik laikykis
Neprisijungęs
Puiku Bebre.
Buvau apleides forumą , bet vėl mintys gryšta ir šventės ant nosies , vėl lenda piktas kirminas.
Neprisijungęs
alikas rašė:
Nusibodo negert.Per vasarą išsprendžiau daug susiksupusių problemų,dabar jau lengviau ir vėl gryžta mintis gal jau galiu aplaistyt savo pasiekimus.Niekas nepasikeitė.Atsidūriau tam pačiam taške kur ir buvau kai pirmą kartą pasigėriau prieš labai daug metų.Protas sako durniau gi puikiai žinai kuom viskas baigsis.Jaučiuos klaikiai.Paskaitau ką rašot,kaip jaučiatės,truputį palengvėja.Gerai,kad turiu savo patirtį.Po trijų metų negėrimo buvau užgėręs.Tas irgi sulaiko.Bandysiu nugalėt save nueisiu į AA susirinkimą.Labai bijau,kad nedingtų viskas,ką susikūriau.Kag jį kur galas kaip herova.
alikas rašė:
<..>Nepasiduok,kad ir kas benutiktu
Alikai, tai tavo žodžiai, skirti man, kuriuos tuoj pat skaitau, kai kyla negeros mintys
Neprisijungęs
alikas rašė:
<...>.Per vasarą išsprendžiau daug susiksupusių problemų,dabar jau lengviau ir vėl gryžta mintis gal jau galiu aplaistyt savo pasiekimus.<..>.
per geri ir brangūs taviškiai pasiekimai, kad aplaistyt "krauju"..galima juk atšvęst juos kitaip? įkurtuvėmis..
dailiomis, draugams
Neprisijungęs
radau prie ryto kavų visokių dalykų internete, bet vienas užkliuvo, nori alikai tau perskaitysiu:
Jūs turite teisę į tiesiog poilsį. Jūs nesate atsakingas už viską, kas neveikia ir neprivalote tvarkyti. Jūs neturite stengtis prisidėti prie kitų laimės ir neprivalote to daryti. Nes dabar tai laikas jums!
Neprisijungęs
upss pasitaisau
noriu tau perskaityti, o ne nori tau perskaitysiu nes taip sakyti neetiška. Išlindo.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 17d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 4d. |
alikas rašė:
<...> Kag jį kur galas kaip herova.
Alikai, kaip tu?
Neprisijungęs
Įdomu , kaip čia yra jei noriu išgert tai nuotaiką kyla ar leidžiasi , kad visad girdžiu "nuotaika , kaip amerikoniški kalneliai". Šiandien , kažkaip diksta tą mintis , kad per šventes išėjus iš pirtelės lauks padėkliukas su mano mėgstamais lašišų sumuštiniais ir šaltos degtinės šimgramis.
Neprisijungęs