VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Pasiklydes rašė:
Tai gal DamoÄka namus pradÄ—tum tvarkyti, o ne apie "pazorus" durniu stumdytum? KodÄ—l aÅ¡ ir darba pragÄ—rÄ™s (atleido iÅ¡ paskutinio irgi pagal straipsnius už pravaikÅ¡tas, dar ten girtas esu sugadinÄ™s turto Å¡iek tiek tai iÅ¡skaiÄiavo) ir sveikata dabar nekokia, ir motina prakeikÄ— per pati gimtadieni beveik, kad toks sÅ«nus tai gÄ—da visai giminei ir pinigu tik centai net duonos nÄ—ra, bet kažkodÄ—l nemiegojÄ™s su skausmais per 48 valandas ir grindis iÅ¡veiÄiau keturiomis su skuduru ir kibiru ir rankomis primyžtus kelis džinsus ir treningines kelnes iÅ¡skalbiau ir apvemta patalynÄ™ pakeiÄiau ir Å¡iukÅ¡les iÅ¡neÅ¡iau (vien alaus buteliu bambaliuose apie 30 vnt + skarbonkes dar panaÅ¡iai tiek pat) o tu Äia kažkokiose depresÅ«chose? Va tau ir atsakymas, negulÄ—k kaip mazgotÄ— surauktu snukiu, o eik DIRBK ir tvarkykis.
Gal ir tavo tiesa ,bet dar nenoriu....
Neprisijungęs
Kaip man patinka Å¡ita vartotojiÅ¡ka visuomenÄ—, kuriai esmiu esmÄ— - Norai. FantasiÅ¡kai parodaksalus dalykas. Ai dar apie savo Teises, o ne pareigas mÄ—gsta dar kalbÄ—ti. Bet Noras tai visagalis dalykas... To noriu, ano nenoriu... Na tai ir drybsok lovoje ir graužkis, dÄ—liokis ka ten girta pridarei ko nepameni, ka prisimeni.. Koks man dabar skirtumas ka girtas ten pamenu ko nepomniu??? ÄŒia tipo kažkokia man reikÅ¡mÄ™ turi?? Absurdas. Nors Äia juk irgi variantas tie drybsojimai ir nieko neveikimai. ÄŒia turbÅ«t netgi tokių atsiras kurie labai pagirs jog Äia geriau nei eiti pachmielo.... Manau tam tikrai atvejais net negeriau, o blogiau. Tik jis man seniai jau nepadeda toks principas, nei ta lova su pagalve ir kaldra ir akys tik kyÅ¡o, nei tas televizorius kiaura parÄ…... Tik bÅ«tinai veikla ir "iÅ¡neÅ¡a" iÅ¡ tos tragiÅ¡kos bÅ«senos nes taip tik arba virvÄ— akyse ant kaklo ar bonkÄ— rankose arba ir tas ir tas..
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Kaip man patinka Å¡ita vartotojiÅ¡ka visuomenÄ—, kuriai esmiu esmÄ— - Norai. FantasiÅ¡kai parodaksalus dalykas. Ai dar apie savo Teises, o ne pareigas mÄ—gsta dar kalbÄ—ti. Bet Noras tai visagalis dalykas... To noriu, ano nenoriu... Na tai ir drybsok lovoje ir graužkis, dÄ—liokis ka ten girta pridarei ko nepameni, ka prisimeni.. Koks man dabar skirtumas ka girtas ten pamenu ko nepomniu??? ÄŒia tipo kažkokia man reikÅ¡mÄ™ turi?? Absurdas. Nors Äia juk irgi variantas tie drybsojimai ir nieko neveikimai. ÄŒia turbÅ«t netgi tokių atsiras kurie labai pagirs jog Äia geriau nei eiti pachmielo.... Manau tam tikrai atvejais net negeriau, o blogiau. Tik jis man seniai jau nepadeda toks principas, nei ta lova su pagalve ir kaldra ir akys tik kyÅ¡o, nei tas televizorius kiaura parÄ…... Tik bÅ«tinai veikla ir "iÅ¡neÅ¡a" iÅ¡ tos tragiÅ¡kos bÅ«senos nes taip tik arba virvÄ— akyse ant kaklo ar bonkÄ— rankose arba ir tas ir tas..
Kai butelys isvarto tavo gyvenima,kiekvienam atrodo ,kad jo bedos yra rimtesnes negu kitu. Kiekvienas zmogus savotiskas savanaudis. Cia taip pat kaip su nuotraukomis,juk pirmiausia ieskai saves ir jeigu atrodai puse bedos ,tai sakai ,kad nuotrauka gera, apie kitus "kreivai " isejusius maziausiai jaudiniesi
Neprisijungęs
Dama rašė:
Kai butelys isvarto tavo gyvenima,kiekvienam atrodo ,kad jo bedos yra rimtesnes negu kitu. Kiekvienas zmogus savotiskas savanaudis.
O aš niekada tuom altruizmu ir netikėjau, kiekvienam savos problemos svarbiausios ir tegul nekliedi kad yra kažkaip kitaip. Tik paprastai tokie turi pilnas kišenes ivairiausiu patarimų, išvedžiojimu, moralizavimų ir replikų su paprastai pabaiga "Tu juk viska supranti ir žinai", nors iš esmės rūpinasi tik savo subine visų pirma... Šiaip manau jau po kokios savaitės kitos tų tokiu jau dideliu tų "butelio išvartimų" jau nebejausi ir nematysi taip juodai, be abejo jei neužpilsi vėl per Kalėdas ir Naujaka, ten kaip sykis ilgieji savaitgaliai, che che che...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Dama rašė:
Kai butelys isvarto tavo gyvenima,kiekvienam atrodo ,kad jo bedos yra rimtesnes negu kitu. Kiekvienas zmogus savotiskas savanaudis.
O aš niekada tuom altruizmu ir netikėjau, kiekvienam savos problemos svarbiausios ir tegul nekliedi kad yra kažkaip kitaip. Tik paprastai tokie turi pilnas kišenes ivairiausiu patarimų, išvedžiojimu, moralizavimų ir replikų su paprastai pabaiga "Tu juk viska supranti ir žinai", nors iš esmės rūpinasi tik savo subine visų pirma... Šiaip manau jau po kokios savaitės kitos tų tokiu jau dideliu tų "butelio išvartimų" jau nebejausi ir nematysi taip juodai, be abejo jei neužpilsi vėl per Kalėdas ir Naujaka, ten kaip sykis ilgieji savaitgaliai, che che che...
Nepokstau kaip burtininkas,dar pribursi netycia :)Tai va kad visi mes daugiau maziau protingi ir viska puikiausiai zinom,visas pasekmes ir vis elgiames kaip slidininkai,"paslystame"
Neprisijungęs
AÅ¡ netikiu jokiais "slidÄ—jimais", jokiais atkryÄiais ar silpnumo akimirkomis, ai tipo "taip gavosi netyÄia"... Gerti tarsi nenorÄ—jau, bet... Paprastas labai banalus noras gerti ir pilimas toliau, nereikia Äia vaidinti kažkokiu "žertvų", pakÄ™sti to negaliu... Jau prisižiÅ«rÄ—jau prisiklausiau N- kartų, kai prigeriu tai tipo viskas aiÅ¡ku, kaip jie (jos) tai ten visokios aplinkybÄ—s, silpnumo akimirkos, netektys Å¡eimoje, tarsi pas mane jų nÄ—ra, lÄ—tinio atrkyÄio sindromai ir t.t.... O dÄ—l pokÅ¡tų... Ä®domumo dÄ—lei vat paskaiÄiuosiu kiek per Å¡ventes KalÄ—dines forumo dalyviu pragers praÅ¡iks savo tuos skaitiklius... Tik va dilema kiti bÅ«na dingsta, skaitikliu nenusiima, ten po Naujako atsiranda pachmielni ant Triju Karaliu, labai bus sunku susekti, che che che...
Neprisijungęs
Dama rašė:
Pasiklydes rašė:
Dama rašė:
Nepokstau kaip burtininkas,dar pribursi netycia :)Tai va kad visi mes daugiau maziau protingi ir viska puikiausiai zinom,visas pasekmes ir vis elgiames kaip slidininkai,"paslystame"
O del to kad gyveni vienas , tik dar geriau, kaltes jausmas tik pries save , nebesuki galvos , tai gal ir jiems negera , reikia kalbetis , o nezinai ka.Ir tada galvoju busiu savimyla
Neprisijungęs
Dama rašė:
O del to kad gyveni vienas , tik dar geriau, kaltes jausmas tik pries save , nebesuki galvos , tai gal ir jiems negera , reikia kalbetis , o nezinai ka.
PrieÅ¡ save JOKIO kaltÄ—s jausmo nÄ—ra, o prieÅ¡ kitus teisintis nesiruoÅ¡iu. Kai girtas buvau prisidirbÄ™s ir teisme anuomet teisÄ—jas paklausÄ— kaip pasiaiÅ¡kinsi, kaip pasiteisinsi?? Nori tikÄ—k nori ne, Vilniaus apylinkÄ—s teisme tiesiai iÅ¡rėžiau - Niekaip. Kas padaryta tas padaryta, byloje yra visa medžiaga, todÄ—l laukiu JÅ«sų sprendimo. Ir viskas. Prisminiau JÄ—zaus žodžius iÅ¡ Naujo Testamento kaip vienam veikÄ—jui kuriam ten blogai viskas irgi baigÄ—si, Jis pasakÄ— - Ka darai, daryk greiÄiau... O jÅ«s pastebÄ—jau ypaÄ moteriÅ¡kÄ—s užsiimate vistiek kažkokie emocine dvasine "masturbacija", vis reikia knaisiotis, kapstytis, analizuotis, gailÄ—tis, verkti... Kam jums to reikia nesuprantu???
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 7mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 12d. |
Na kodÄ—l, Pasiklydes, psichologinÄ—s kanÄios ir depresÅ«cha yra realÅ«s dalykai. Man po gerų pagÄ—rimų irgi ne tik sveikatos trÅ«kdavo, bet dar ir dūšioj bÅ«davo prikakinta. Ir taip Å«kiÅ¡kai prikakinta, kad vietos sau nerasdavau. Pirmas reikalas – pachmielas, paskui – savÄ™s pielavojimas pachmielinantis, tada dar stipriau „pasipachmielini“ ir po sekanÄio atsiÄiÅ«chinimo viskas iÅ¡ naujo. Koks ten tvarkos darymas, juk reikia sveikatÄ… ir dūšiÄ… gelbÄ—ti kuo greiÄiau. UžgÄ—rimai pas mane ne savaitgaliniai buvo, į pabaigÄ… aÅ¡ blaivus praktiÅ¡kai ir nebuvau... Tiesa tie psichologiniai dalykai, po kokio mÄ—nesio gÄ—rimo pasislÄ—pdavo kažkur labai giliai kamputyje, o jei sugebÄ—davau bent kokiÄ… savaitÄ™ tik lengvam apsineÅ¡ime iÅ¡bÅ«ti, po geresnio užpylimo vÄ—l iÅ¡lįsdavo į pavirÅ¡ių.
Moterys, pats gi supranti, jos daugeliu atveju daug dvasiÅ¡kesnÄ—s už vyrus, jausmai pas jas aukÅ¡Äiau visko, jokie logiÅ¡ki bandymai kÄ… nors paaiÅ¡kinti neveikia. Tai visai normalu, kad jos bÅ«tent tÄ… savo bÅ«senÄ…, o ne fizinius negalavimus po užgÄ—rimų ir kelia į pirmÄ… vietÄ….
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Na kodÄ—l, Pasiklydes, psichologinÄ—s kanÄios ir depresÅ«cha yra realÅ«s dalykai. Man po gerų pagÄ—rimų irgi ne tik sveikatos trÅ«kdavo, bet dar ir dūšioj bÅ«davo prikakinta..
O tai paaiškink jei dar prisimeni, kas tas "prikakinimas i dūšia" yr?? Gal kažko nepagaunu kad i tai nusispjauti?? Kaip suprantu nei tu nei aš nesame tos emocingos moteriškos lyties būtybės..
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Audronis rašė:
Na kodÄ—l, Pasiklydes, psichologinÄ—s kanÄios ir depresÅ«cha yra realÅ«s dalykai. Man po gerų pagÄ—rimų irgi ne tik sveikatos trÅ«kdavo, bet dar ir dūšioj bÅ«davo prikakinta..
O tai paaiškink jei dar prisimeni, kas tas "prikakinimas i dūšia" yr?? Gal kažko nepagaunu kad i tai nusispjauti?? Kaip suprantu nei tu nei aš nesame tos emocingos moteriškos lyties būtybės..
Na jeigu moterimi gimiau , tai ja ir esu.Todel gal ir negalime vienas kito suprasti.Bet pasisneketi apie nieka mums netrukdo.Juk taip
Neprisijungęs
Prisiminiau Äia AA pasaulinÄ™ istorija ir dokumentika ir vaidybinius filmus, ten juk AA grupÄ—s ilga laika buvo "vyriÅ¡kos", na juk ir įkÅ«rÄ—jas Bilas ir Bobas juk vyrai... IÅ¡gerinÄ—janÄios moterys ten ilgÄ… laikÄ… nesilankÄ—, nes tipo jos geria "kitaip", jų niekas ten nesupras, pas jas emocinis alkoholizmas, problemos Å¡eimoje, pogimdyvinÄ—s depresijos, PMS visokie ir t.t. Tik po kurio laiko jau ir moterys įsiliejo i ta AA judÄ—jimÄ…, bet net Lietuvoje Äia gi buvo kiek bandymų steigti tas vien moterų grupes, nes prie vyrų jos vistiek nenori pasakotis, nu vienžo jos vistiek yra "kitokios", eksliuzyviniai variantiai, che che
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Prisiminiau Äia AA pasaulinÄ™ istorija ir dokumentika ir vaidybinius filmus, ten juk AA grupÄ—s ilga laika buvo "vyriÅ¡kos", na juk ir įkÅ«rÄ—jas Bilas ir Bobas juk vyrai... IÅ¡gerinÄ—janÄios moterys ten ilgÄ… laikÄ… nesilankÄ—, nes tipo jos geria "kitaip", jų niekas ten nesupras, pas jas emocinis alkoholizmas, problemos Å¡eimoje, pogimdyvinÄ—s depresijos, PMS visokie ir t.t. Tik po kurio laiko jau ir moterys įsiliejo i ta AA judÄ—jimÄ…, bet net Lietuvoje Äia gi buvo kiek bandymų steigti tas vien moterų grupes, nes prie vyrų jos vistiek nenori pasakotis, nu vienžo jos vistiek yra "kitokios", eksliuzyviniai variantiai, che che
Cia ne moterys kaltos, o visuomenes poziuris,ta prasme pacios liaudies. Juk pijokas vyras dar puse bedos, nu bet jau moteris ...tai tas pat kaip kokia istvirkele.
Neprisijungęs
Dama rašė:
Cia ne moterys kaltos, o visuomenes poziuris,ta prasme pacios liaudies. Juk pijokas vyras dar puse bedos, nu bet jau moteris ...tai tas pat kaip kokia istvirkele.
Nu kad taip ir yra, juk tu tai grynai pasileidusi..
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Dama rašė:
Nu kad taip ir yra, juk tu tai grynai pasileidusi..
Kad ir ka tu besakytum, mes visviena toje pacioje barikados puseje
Neprisijungęs
Dama rašė:
Kad ir ka tu besakytum, mes visviena toje pacioje barikados puseje
Oi ne Madamuška, aš išvis jokiu barikadu ir apkasų pusėje nesu, nes su niekuom nekovoju ir net su buteliuku pas mane Taika...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
O tai paaiškink jei dar prisimeni, kas tas "prikakinimas i dūšia" yr?? Gal kažko nepagaunu kad i tai nusispjauti?? Kaip suprantu nei tu nei aš nesame tos emocingos moteriškos lyties būtybės.. ;)
Daug ten visko susimaišę – nusivylimas, gÄ—da, savigrauža ir t.t. AÅ¡ gi diedas, net pavadinimų kai kurių nežinau ;) Bet kaip ir sakiau, Äia viskas po "Å¡viežio" didesnio užgÄ—rimo, normaliau pagÄ—rus kelias savaites, Å¡itie dalykai pradingdavo ir likdavo tik vienas – dar. Nesvarbu ko, nesvarbu kada, nesvarbu kaip, svarbu bÅ«tų su laipsniais.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mÄ—n. | 17d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 3d. |
Audronis rašė:
Pasiklydes rašė:
O tai paaiškink jei dar prisimeni, kas tas "prikakinimas i dūšia" yr?? Gal kažko nepagaunu kad i tai nusispjauti?? Kaip suprantu nei tu nei aš nesame tos emocingos moteriškos lyties būtybės.. ;)
Daug ten visko susimaišę – nusivylimas, gÄ—da, savigrauža ir t.t. AÅ¡ gi diedas, net pavadinimų kai kurių nežinau ;) Bet kaip ir sakiau, Äia viskas po "Å¡viežio" didesnio užgÄ—rimo, normaliau pagÄ—rus kelias savaites, Å¡itie dalykai pradingdavo ir likdavo tik vienas – dar. Nesvarbu ko, nesvarbu kada, nesvarbu kaip, svarbu bÅ«tų su laipsniais.
O šits šiknagraužis kartais ne "izmienos" vadinasi?
Neprisijungęs
Ai nu dabar truputi aiÅ¡kiau kas tas "Å¡iknagraužis" yr, kaip supratau Äia kokteilis visa KO po stipresnio pagÄ—rimo... DÄ—kavoju už iÅ¡aiÅ¡kinimÄ… ir džiaugiuosi kad tokio nelabai jauÄiu dabar..
O dėl "priš....o" i dūšią tai iš ano Forumo pamenu Evuoldėlis iš Šiauliu pasakė taip, kad gyvenime nepamiršiu, jis pas mus toks lyrikas būdavo prie bajerio.... Tai atrodo skambėjo taip - "Kai nebegert pradėjau tai pastebėjau įdomių pasikeitimų, kuo mažiau myžu i kelnes tuo anos švaresnės, o ir kiti pasikeitimai dar malonesni, kuo mažiau sau šiku i dūšia, tuo man lengviau ant vidaus..."
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Ai nu dabar truputi aiÅ¡kiau kas tas "Å¡iknagraužis" yr, kaip supratau Äia kokteilis visa KO po stipresnio pagÄ—rimo... DÄ—kavoju už iÅ¡aiÅ¡kinimÄ… ir džiaugiuosi kad tokio nelabai jauÄiu dabar..<...>
Nežinau aÅ¡ Äia iÅ¡ savo pusÄ—s pasakiau, kaip bÅ«davo. Moterys gal visai kÄ… kitÄ… turÄ—jo omeny ir paÄios iÅ¡aiÅ¡kins, pasijuokusios iÅ¡ mano papasakojimų...
Neprisijungęs
O tai jau Å¡eima Äia afigienas privalumas? Turiu du briedžius namie, abu nervina, Ä—st praÅ¡o o dirbt nieko nenori. MeilÄ—s visos iÅ¡garavo, negaliu net žiÅ«rÄ—t. Kitas užaugo, 20 metų kuilys, šūdÄ… mala. Tik tiek kad negeria nÄ— vienas. DarbÄ… turiu, bet į jį susuktu snukeliu einu, nes ne savo rogÄ—se sÄ—džiu. Nieko dirbt nesinori, viskÄ… per sukastus dantis darau. O gÄ—da dÄ—l iÅ¡gÄ—rimų, kai prisicirkinau, niekur nedingo. Juk nepamirÅ¡o žmonÄ—s... Ir dar prisirijau kaip parÅ¡as. BÅ«Äiau geriau Pasiklydusiam nusiuntus. Wtf
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mÄ—n. | 19d. |
Nerūkau | 0m. | 3mėn. | 6d. |
Pasiklydes rašė:
<...> negulÄ—k kaip mazgotÄ— surauktu snukiu, o eik DIRBK ir tvarkykis.
ÄŒia tai jo PasiklydÄ™s, kad ir kiek tu geri, bet kaip suraitai sakinius... UžsiraÅ¡iau ir ant Å¡aldytuvo priklijavau, kad kiekvienÄ… rytÄ… perskaityÄiau ir neužsimirÅ¡Äiau
Neprisijungęs
Nu. Anomalija kažkokia tas Nuklydęs
Neprisijungęs
Jokia Äia anomalija. Å iandien ryte atsikÄ—lÄ™s nes visai nemiegojau ir taip ir bežiÅ«rint kaip visad darbo dienomis "Laba ryto" laida apžvelgiau kambari įdÄ—miu žvilgsniu, paskui virtuve, įlindau i balkona, tai sakyÄiau dar pastarasis Å¡iandien ir sulauks mano didesnio dÄ—mesio nes buvo metama daug kas kas mane siutino labiausiai nustojus gerti tam kartui, o visur kitur net nepasakytum kad praeita savaitgali diena nakti buvo pilama, lÄ—baujama, buvo grindys nuvemtos, batai iÅ¡spardyti, buteliai pakampÄ—se, nieko to nÄ—ra ir iÅ¡kart nuotaika kiek kitokia.... Mane erzina Å¡velniai tariant kai ar geriant ar besiÄiuchinant ar jau prablaivÄ—jus dabar madinga tinginiauti, nieko neveikti voliotis lovoje ir tai pateikiama kaip "SavÄ™s palepinimas", tipo paskyriau laiko Sau... AtsipraÅ¡au nuo kada tinginystÄ—s ir suÅ¡iktos depresuchos, savÄ™s graudenimai tapo dÄ—mesio sau sinonimu? Klijuokit ant savo Å¡aldytuvu ka norite, skersa dÄ—jau, bet bent jau vieÅ¡ai nereikia savų Å¡itu gulinÄ—jimu tinginysÄiu iÅ¡ serijos "Nieko dabar nesinori" kažkaip "ivynioti" i kažkokias gražias patrauklias formas. Man sveikata irgi neatsistatÄ— deja deja.... Bet mano nuomonÄ— Äia griežta - Nieko nesinori ir niekas nerÅ«pi tik lavonui karste...
Neprisijungęs
Aš tai netingėdavau, tik ne tvarkytis, o ieškoti pachmielo. O kai padarydavau pacmieliuką, tokį truputi stipresnį, ir turėdavau dar, tada nuotaika pagerėdavo ir galėdavau šį tą nuveikti dėl tvarkos. Bet nebūtinai, nes dažniausiai atsirasdavo svarbesnių reikalų...
Neprisijungęs