VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Nerūkau | 25m. | 4mėn. | 8d. |
alikas rašė:
Smūgis po smūgio.Ką tik sužinojau dar vieną žinią.Viešint nenoriu ,tik labai skauda.Jaučiuos visiškas bejėgis ką nors pakeist ,nebent savo požiūrį.Blyn kada viskas baigsis.Nieko,kaip nors ižgyvensiu.Tikiu,kad ryt bus geriau:|
Tai gal pasidalink privačia žinute?
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 16d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 3d. |
Smiltis123, o jis pats nori mest gert? Ar tie susilaikymai tik dėl artimųjų ir savo laikinos ramybės?
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Smiltis123, o jis pats nori mest gert? Ar tie susilaikymai tik dėl artimųjų ir savo laikinos ramybės?
Sako,kad nori.Ir aš dar tikiu.Į šį užgėrimą(kol kas tik dienos,bet manau,kad po paros ar dviejų turėtų būt pratęsimas)žiūriu kaip į pamoką,kaip į savo galimybių pervertinimą.Nes aš tiesiog buvau sakiusi,kad skaičiau ir taip pat manau,kad paragavimų pas jį būt negali.
Nieko daryti neverčiu ir net neprašau.Radau psichologą:nori eik,nori ne.Kažką pasakoju,ką šitam forume išskaičiau:nori išgirsk,nori ne.
Neprisijungęs
Smiltis123 rašė:
Sako,kad nori.Ir aš dar tikiu.Į šį užgėrimą(kol kas tik dienos,bet manau,kad po paros ar dviejų turėtų būt pratęsimas)žiūriu kaip į pamoką,kaip į savo galimybių pervertinimą.Nes aš tiesiog buvau sakiusi,kad skaičiau ir taip pat manau,kad paragavimų pas jį būt negali.
Nieko daryti neverčiu ir net neprašau.Radau psichologą:nori eik,nori ne.Kažką pasakoju,ką šitam forume išskaičiau:nori išgirsk,nori ne.
Bet, jeigu lankė Šičko kursą, pas Vasilijų Ivanovičių, tai kaip ir pats turėjo žinot, kad turi negert, nei lašo... Sorry Smiltis123, manau jis pats dar nepasiruošęs su visu šitu užbaigt. Gal klystu. Nenoriu tavęs skaudint, bet... manau, jis dar turi viltį išmokt gert.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 27d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 9d. |
Smiltis123 rašė:
Jeigu tai būtų tik alus,Audroni.:( Alus pas jį tik užsigėrimui :( Paskutinį kart alum romą užsigerdinėjo.Gurmanas toks vat matai... :)
<...>
Aš ir nesakiau, kad pažįstamas alumi apsiribojo, sakiau, tik, kad pradžia tokia buvo. Paskui jau ėjo viskas iš eilės, nors sakė, kad nelabai pamena ką gėrė ir veikė...
Niekada nebandžiau detokso, nors gėriau ne dienomis, o savaitėmis. Tikriausiai tai geras dalykas, atkočioja tave, baisių pagirių nebūna, o jei ir būna, tai trumpai. Ko negerti? Pagėrei savaitėlę, pasilašinai ir vėl, kaip naujas. Gali ramiai toliau gerti...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 21d. |
alikas rašė:
Smūgis po smūgio.Ką tik sužinojau dar vieną žinią.Viešint nenoriu ,tik labai skauda.Jaučiuos visiškas bejėgis ką nors pakeist ,nebent savo požiūrį.Blyn kada viskas baigsis.Nieko,kaip nors ižgyvensiu.Tikiu,kad ryt bus geriau:|
Laikykis Alikai , tikiuosi smūgiai ne patys pačiausi. Atsiremk ir pats kur nors ir įsikibk stipriai. Siunčiu Tau stiprybės, jei tik tai įmanoma.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Smiltis123 rašė:
Jeigu tai būtų tik alus,Audroni.
Alus pas jį tik užsigėrimui
Paskutinį kart alum romą užsigerdinėjo.Gurmanas toks vat matai...
<...>Aš ir nesakiau, kad pažįstamas alumi apsiribojo, sakiau, tik, kad pradžia tokia buvo. Paskui jau ėjo viskas iš eilės, nors sakė, kad nelabai pamena ką gėrė ir veikė...
Niekada nebandžiau detokso, nors gėriau ne dienomis, o savaitėmis. Tikriausiai tai geras dalykas, atkočioja tave, baisių pagirių nebūna, o jei ir būna, tai trumpai. Ko negerti? Pagėrei savaitėlę, pasilašinai ir vėl, kaip naujas. Gali ramiai toliau gerti...
Žinok,aš kažkada jam taip ir sakiau:kaip pas tave viskas paprasta:pagėrei,nuvežė į detoksą,atkočiojo,susimokėjai kosmosą ir vėl kaip naujas.Iki sekančio karto.Kodėl tada negert?Ne gyvenimas,o avietės.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Smiltis123 rašė:
Nieko daryti neverčiu ir net neprašau.Radau psichologą:nori eik,nori ne.Kažką pasakoju,ką šitam forume išskaičiau:nori išgirsk,nori ne.Bet, jeigu lankė Šičko kursą, pas Vasilijų Ivanovičių, tai kaip ir pats turėjo žinot, kad turi negert, nei lašo... Sorry Smiltis123, manau jis pats dar nepasiruošęs su visu šitu užbaigt. Gal klystu. Nenoriu tavęs skaudint, bet... manau, jis dar turi viltį išmokt gert.
Kartais ir aš taip pagalvoju...Kad gal ir nepasiruošęsKad viskas gyvenime per daug paprasta.Bet tokios mintys aplanko tik tada,kai užgeria.O tada pagalvoju,kad kaltas pyktis-o jis blokuoja mastymą.O viskas kas blokuoja mastymą yra blogai.
Neprisijungęs
Tu čia turi omeny savo pyktį?
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Taip,savo
Neprisijungęs
Smiltie 123, kodėl tu tuos žvėrelius šaudai?
atsiprašau, aš į hobi skiltį klausimą taikiau, bet pastrigo internetas.
Neprisijungęs
Smiltis123 rašė:
Veronika rašė:
Taip,savo
Bet tu turi teisę jį jausti. Tik tikiuosi ne ant savęs... Kaltini? Ne save?
Neprisijungęs
Egle rašė:
Smiltie 123, kodėl tu tuos žvėrelius šaudai?
atsiprašau, aš į hobi skiltį klausimą taikiau, bet pastrigo internetas.
Eglut,dar nešaudau,dar leidimo neturiu.Bet turiu minčių išsilaikyti.Ginklai man nuo vaikystės ne svetimi.O kas link šaudymo,tai labai faina stebėti gyvūnus,faina klausytis ir spėlioti kas ateina,faina,kai susitinka žvilgsniai,bet...taip surėdytas gyvenimas...
Neprisijungęs
rimtai, kiekvienam savo..aš irgi gyvūnus valgau, nors vorus,vabalus ,muses išnešu į balkoną.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Smiltis123 rašė:
Veronika rašė:
Taip,savo
Bet tu turi teisę jį jausti. Tik tikiuosi ne ant savęs... Kaltini? Ne save?
Oi,tikrai ne ant savęs.Aš juk nepyliau.O galvoti,kad kažką ne taip padariau ar pasakiau,ir tai sužadino norą gert-manau kvaila.Jei jau nori gert,tai priežastim gali būt ir Zimbabvės nepriklausomybės diena:)Švęsiu(liūdėsiu) vien todėl,kad...tiesiog planuoju(negaliu) ten nuvykti
Neprisijungęs
Egle rašė:
rimtai, kiekvienam savo..aš irgi gyvūnus valgau, nors vorus,vabalus ,muses išnešu į balkoną.
Mėgsti žvėrieną?
Neprisijungęs
nuoširdžiai nežinau.
Neprisijungęs
Smiltis123 rašė:
Aš ir sakau,Pasiklydęs,kad negali būti jokių truktelėjimų...
Šitos istorijos nereikia laikyti absoliučia aksioma visiems ir visoms, juolab kai supranti viduje giliai širdyje kad vistiek bus tu paragavimu ir truktelėjimų gyvenime ir niekur nedingsi... Gali save minkyti "laužyti" kontroliuoti, drausti pats sau ir vistiek galutiniam variante tas pats. Problematika didžioji yra SAIKAS ir deja visame kame, netik alkoholio vartojime... Jei susigražinti saiką tai jokiu problemu dideliu aš išvis nematyčiau ir toliau sau vartojant..
Neprisijungęs
Ačiū už palaikymą.Jaučiuos dar stipresnis. Kantrybės mokina gyvenymas,neskubėt ,apgalvot ,nedaryt staigių judesių. Jo,kiekviena gauta pamoka kažkaip sustiprina,priverčia kitaip pažvelgt į save, į aplinkinius. Teistas teisto teist negali.
Neprisijungęs
jau ir pačiam viduj taikiau galvojasi, ania, jo išiesų kritiškai svarbu, kai užgriūna ekstremalūs rūpesčiai, išbandymai, nepagilint, nepablogint situacijos dar labiau kokiom nesąmonėm..
Neprisijungęs
Labai bijau likt vienas.Iš tos baimės šliejos prie bet ko, kas parodo nors kiek dėmesio,bet tuo pačiu pradedu tyrinėt ar nėra grėsmės mano saugumui.Žmonėms tai nepatinka vėl lieku vienas,keikiu save už tai,bet būna vėlu.Lieku vienas...Ratas užsidaro,ateina pyktis ant savęs ir kitų .Paguoda butelys.Ankščiau.Dabar stengiuos nutraukt tą ratą,pakolkas nepavyksta. Vėl likau vienas. Liūdna,mintis truputi pasisuka apie butelį,bet čia ne išeitis.
Neprisijungęs
Jaučiuosi šį rytą ryžtingai. Nutariau mest...valgyt. Viskas, nebegaliu. Nuo gėrimo svoris užaugo ir net nebando krist. Imuosi kraštutinių priemonių. Išsivalysiu nuo visko, nes vis dar jaučiuosi "nešvari".
Tai skanios kavos man ir jums visiems, kas ką geriat
Neprisijungęs
tai kad tu išvis mažo ūgio kaip nepilnametė, kur jau ka mesti..
Neprisijungęs
alikas rašė:
Labai bijau likt vienas.Iš tos baimės šliejos prie bet ko, kas parodo nors kiek dėmesio,bet tuo pačiu pradedu tyrinėt ar nėra grėsmės mano saugumui.
Esi išalkęs artumo ir šilumos. Tai manau, normalu.
Žmonėms tai nepatinka vėl lieku vienas,keikiu save už tai,bet būna vėlu.Lieku vienas...Ratas užsidaro,ateina pyktis ant savęs ir kitų .Paguoda butelys.Ankščiau.Dabar stengiuos nutraukt tą ratą,pakolkas nepavyksta. Vėl likau vienas. Liūdna,mintis truputi pasisuka apie butelį,bet čia ne išeitis.
Nekeik savęs dėl to ir nekeik savęs dėl nieko. Alikai, matyt esi vertas geresnės pakeleivės ir geresnių draugų
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 21d. |
Kaip jaučiasi žmogus tokia apsiniaukusia ir lytinga diena? O jei dar vakar vartojo iki pergalės , o jei gėrė jau pusmetį? kokia savijauta. žinau baisi. Man ruduo asocijuojasi su buvusiu laiku, su košmarais. Vakar pareidamas iš pasivaikščiojimo su šunium , apėmė gailestis , gailestis dėl pradingusio gyvenimo . Dvidešimt su virš metų dingo iš mano gyvenimo, gal netiksliai išsireiškiau , visiškai jie neišsitryne , buvo ir gražių akimirkų , gražių pasisėdėjimų. Būtų jei būtų , dabar yra kitaip ir dabartis pakeitė gyvenimo trajektorija visiškai kita linkme. Tai netik atsisakymas alkoholio , bet mitybos pakeitimai , greitesni ir rezultatyvesni sprendimai . Tai yra gerai. Alkoholio trauka , kaip trauka saldumynams ar kitam nesveikam maistui , o nuo to ir stambėjimas. Viršsvoris taip pat liga , jei kurį laiką laikaisi dietų ar badauji (ko nerekomenduoja nė vienas dietologas) , tai stambėjimą sukeliančios ląstelės apmiršta ir tyko reikiamo momento ,kai žmogus vėl pratrūksta ir vėl ima maitintis nesveikai ir jos sudidesnėm atsargom kaupia sau reikalingas atsargas , dėl to ir kai kurį laiką susitvarkai ir sveikai maitinies sulieknėji , bet po kurio laiko vėl pradėjus valgyt beleką atšoka svoris su pridėšku. Tai tas pats ir su alkoholiu manau jei kurį laiką nevartoju ir sugebu išlikt blaivas , tai kai atkrentu tai gal pirmą diena ir blogą būna , bet po kurio laiko ,pvz. savaitės dviejų tas noras smogia dar stipresnis , po to vėl kartojasi po 1-1,5 mėnesio , dabar po trijų . Tai stiprus potraukis alkoholiui. Ten smulkūs būna ir kas savaite, mintis švysteli ir digsta. Bet didieji potraukiai , kai stovi PC prie alkoholio lentynos ar degalinė žiūri kokia degtine pirkt. Taip man buvo šį savaitgalį , tokias dilemas reikėjo spręst, ką rinktis , pasirinkau cola ir šaltą , nu manau iš dviejų blogybių vieną .
Neprisijungęs