VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 14d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 0d. |
alikas rašė:
....
Keletą metų tik džiaugiaus,kad negeriu,nieko nesprendžiau,tik AA susirinkimai ir viskas.Problemos kaupėsi,dar pradėjo lyst iš praeities,laukiau gal savaime išsispręs .O šiamet nebeturėjau kur trauktis, reikėjo kažką daryt.Krūvis nemenkas,o pabėgt nebėra kur.Bėgdavau butelin nuo pat paauglystės . Įpratau , atprast nelengva.Gal per daug nojinu, kai parašau lengviau.Buvau įpratęs viską savyje laikyt,tas pasidarė nepakeliama. Viskas po truputi tvarkosi,gal tik ne taip greit kaip noriu.Va tau irprogramavimas ar kaip ten.
Visai ne noinimas čia, tu tiesiog daliniesi kuo gyveni. Esam labai už tai dėkingi. Tik va niekaip nepagaunu kiek laiko tu jau blaivas. Sorry, kad taip kamantinėju, bet jei būtum įsijungęs skaitiklį, visiems būtų aiškiau.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 21d. |
Veronika rašė:
Namai – mūsų vidinio pasaulio atspindys, atliepiantis vaikystės patirtis.
Manau, bus įdomu. Eglute, Alikaiapie namus...
http://psichika.eu/blog/namai-musu-vidi … -patirtis/
mano vaikystės, viso gyvenimo širdies namai, sapnų ir sbiaubiakų namai- tai mano senelių namai..o visos kitos patirtys, ypač paskutinųjų dešimt metų, tai kova už būvį -namų klausimas. Dabar aš myliu erdves kuriose būnu, bet iki tam tikro laipsnio, namų kūrybos džiaugsmą, tokia mano profesija, kad sublimuoju ) bet irgi jaučiuosi atsisublimavus, bet tarp kito šiandien ryte atsikėlus sukau mintis aplink vieną sklypą vyro tėviškėj, apie laisvos energijos idėją, visokių gandų prisiklausiau neva jau yra į rinką paleista free energy plasma kažkokie divaisai...tai galvojau kaip aš čia jungsiu, kaip atsijungsiu nuo kitų tinklų, kaip aš tame trisdešimt arų daržą gamtinės žemdirbystės darysiu, kaip aš vištas kurių nevalgysiu iki gyvos jų galvos auginsiu...žodžiu..brrr...po tokių svajonių būtina atsijungt ir prisijungt į čia ir dabar
)
aš gal ne į temą Veronika, straipsnį būtinai perskaitysiu vėliau, kai pabusiu, pamačiau kad ten su psichologija surištas ir išjungiau, oi ne ne dabar, grūzas įjungt galvą, anksti, rytas..ačiukas, poto, dabar atmazkės einu pas jus kavos
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 16d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 3d. |
Man namai - skaudi sritis... Jeigu pradėjau pamažu skaitinėti, gilintis, mažu oda pradėjo augti
Neprisijungęs
man tai įšlikę atminty senelio pasakojimai, kaip jie iš sibiro grįžę namą statė, tą kuriame gyvenome, aš klausinėdavau, kaip pasaką prieš miegą sekdavo ir visą laiką daugmaž vienodai man tai būdavo svarbu ir pataisydavau jei kur nuklysdavo...ir mėgdavau paklausinėt, o šitą langą irgi tada idėjot, o kaminą, o duris...
)
o kodėl skaudi tema Veronika, atsiprašau jog smalsauju?
Neprisijungęs
Egle rašė:
man tai įšlikę atminty senelio pasakojimai, kaip jie iš sibiro grįžę namą statė, tą kuriame gyvenome, aš klausinėdavau, kaip pasaką prieš miegą sekdavo ir visą laiką daugmaž vienodai
man tai būdavo svarbu ir pataisydavau jei kur nuklysdavo...ir mėgdavau paklausinėt, o šitą langą irgi tada idėjot, o kaminą, o duris...
)
o kodėl skaudi tema Veronika, atsiprašau jog smalsauju?
Dar ne dabar Biskį vėliau paatvirausiu...
Neprisijungęs
uij, ok visas pasaulio laikas tavo
Neprisijungęs
per stipriai liūdna.
Neprisijungęs
Egle rašė:
per stipriai liūdna.
Kas atsitiko?
Neprisijungęs
laikas rašė:
Egle rašė:
per stipriai liūdna.
Kas atsitiko?
tiesiog stebiuosi kai kurių žmonių elgesiu..
Neprisijungęs
Egle rašė:
tiesiog stebiuosi kai kurių žmonių elgesiu..
Pabandyk tik stebėti.
Nu kaip nepriklausomas stebėtojas.
Žiūrėk, gal ką įdomaus pastebėsi...
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 21d. |
Jei būčiau turėjes namuos alkoholio , kas žino būčiau prisigėres . Tokio durna savijauta ir dar tas noras visad nelaiku.
Neprisijungęs
Žvejy, man padeda girdėta patirtis. Galiu pasidalinti. Tiesiog iš lėto pasverti ir sulyginti gėrimo ir blaivybės pliusus ir minusus. Visada savęs paklausiu, ką gero gausiu išgėrus? Ar tikrai išspręs mano vidinį ar išorinį konfliktą išsikirtimas? Bent koleikas šitas man veikia.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 21d. |
Veronika žinau , bet žinai aš kaip tas mažas lialiukas , pagalvoju ir užsimanau .
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Veronika žinau , bet žinai aš kaip tas mažas lialiukas , pagalvoju ir užsimanau .
Nea, aš žinau, kad tu kaip stiprus vyras, pagalvoji, ir tau tas noras praeina
Neprisijungęs
Nerūkau | 25m. | 4mėn. | 8d. |
Galvoju...Tiesiog galvoju...Alkoholikai prisigeria,paskui jiems blogai,tada jų dar gaili...Maždaug,jam(jai)blogai,reikia palaikymo.O jie paskui dar ir pikti ant viso pasaulio.Bet kažkodėl nieks negaili žmonių,esančių šalia alkoholikų.Gal ir jiems kartais reikia to pagailėjimo?O gal čia tokių nėra?Gal čia aš tokia vienintelė ir nepakartojama?
Kaip jaučiuosi šią minutę?O gi suknistai.Jaučiu kaip senka tolerancijos ir diplomatijos atsargos.
Galvoju,kodėl čia turiu kažką aiškinti suaugusiam žmogui?Neturiu.Ir neaiškinu.Gal širdy ir faina,kad "net" po trijų mėnesių blaivybės šiandien mėgaujasi detoksu, bet kita vertus supranti,kad tai buvo TIK trys blaivybės mėnesiai...
Neprisijungęs
Smiltis123 rašė:
Galvoju...Tiesiog galvoju...Alkoholikai prisigeria,paskui jiems blogai,tada jų dar gaili...Maždaug,jam(jai)blogai,reikia palaikymo.O jie paskui dar ir pikti ant viso pasaulio.Bet kažkodėl nieks negaili žmonių,esančių šalia alkoholikų.Gal ir jiems kartais reikia to pagailėjimo?O gal čia tokių nėra?Gal čia aš tokia vienintelė ir nepakartojama? :)
Kaip jaučiuosi šią minutę?O gi suknistai.Jaučiu kaip senka tolerancijos ir diplomatijos atsargos.
Galvoju,kodėl čia turiu kažką aiškinti suaugusiam žmogui?Neturiu.Ir neaiškinu.Gal širdy ir faina,kad "net" po trijų mėnesių blaivybės šiandien mėgaujasi detoksu, bet kita vertus supranti,kad tai buvo TIK trys blaivybės mėnesiai...
Ką? Jis vėl užgėrė? :(
Labai garai su tais gailėjimųsi pastebėjai. Paradoksas, bet tas toks alkoholikų gailėjimas ir yra jų didžiausias priešas :(
Neprisijungęs
Jooo,Marijau,ir vėl Pervertino savo galimybes.Kažkur čia skaičiau apie tai,kaip po kurio laiko blaivybės biški paragauja-nieko.Kitą kart-vėl tipo biškį.Bet ... gavosi I believe i can fly...Na,tegul pasimoko.Jei pasimokys.
Jokio gailesčio.Aš nepyliau.
Neprisijungęs
Smiltis123 rašė:
Jooo,Marijau,ir vėl :( Pervertino savo galimybes.Kažkur čia skaičiau apie tai,kaip po kurio laiko blaivybės biški paragauja-nieko.Kitą kart-vėl tipo biškį.Bet ... gavosi I believe i can fly...Na,tegul pasimoko.Jei pasimokys.
Jokio gailesčio.Aš nepyliau.
Šaunuolė! Deja taip ir būna... Na bet gi tu pati žinai. Žinai ir ką toliau daryt. Nebekartok klaidų, ryžto ir stiprybės tau!
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Smiltis123 rašė:
Jooo,Marijau,ir vėl
Pervertino savo galimybes.Kažkur čia skaičiau apie tai,kaip po kurio laiko blaivybės biški paragauja-nieko.Kitą kart-vėl tipo biškį.Bet ... gavosi I believe i can fly...Na,tegul pasimoko.Jei pasimokys.
Jokio gailesčio.Aš nepyliau.Šaunuolė! Deja taip ir būna... Na bet gi tu pati žinai. Žinai ir ką toliau daryt. Nebekartok klaidų, ryžto ir stiprybės tau!
Ačiū,Marijau
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 27d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 9d. |
Smiltis123 rašė:
<...>Kažkur čia skaičiau apie tai,kaip po kurio laiko blaivybės biški paragauja-nieko.Kitą kart-vėl tipo biškį.<...>
Nebūtinai... Pažįstamas po blaivių metų trūktelėjo alaus iš butelio ir atsigavo po paros. Sakė nelabai ką ir atsimena, nors pagal sveikatos būklę, tai pasilinksmino labai neblogai.
Neprisijungęs
Smiltis123 rašė:
Kažkur čia skaičiau apie tai,kaip po kurio laiko blaivybės biški paragauja-nieko.Kitą kart-vėl tipo biškį. Bet... gavosi I believe i can fly...
Asmeniškai pažystu vyra, kodavosi ne karta net ne Lietuvoje, važiavo pas pačius Dovženkos tiesioginius pasekėjus koduotojus... Negėrė apie 2 metus, truktelėjo per viena baliu 100 gramu, atrodo nieko... Po kurio laiko vėl truktelėjo irgi kažkaip nieko, nei "kablio" nei ka... Ir viena karta taip truktelėjo, toks buvo skrydis, toks I believe i can fly, toks buvo touch the sky, kad atsibudo pririštas diržais durnyne prie lovos apsimyžęs... Absoliučiai nieko neprisiminė išskyrus ta pirma gurkšni, o toliau sustabdė po keletos paru juodo gėrimo tik psichiatrai su sanitarais... Buvo toks geras palyginimas, tarsi pasiutusi šuni laikai ant grandinės su antsnukiu ir atrodo lyg ir nieko, šuo kaip šuo, bet pabandyk atlaisvinti ir pamatysi kas bus tuomet...
Neprisijungęs
Smūgis po smūgio.Ką tik sužinojau dar vieną žinią.Viešint nenoriu ,tik labai skauda.Jaučiuos visiškas bejėgis ką nors pakeist ,nebent savo požiūrį.Blyn kada viskas baigsis.Nieko,kaip nors ižgyvensiu.Tikiu,kad ryt bus geriau:|
Neprisijungęs
Bėda viena nevaikšto... Jau kai pradeda virst š...s, tai vienas po kito. Alikai, bet visada taip nebus. Tikrai prašviesės. Laikykis.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Smiltis123 rašė:
<...>Kažkur čia skaičiau apie tai,kaip po kurio laiko blaivybės biški paragauja-nieko.Kitą kart-vėl tipo biškį.<...>
Nebūtinai... Pažįstamas po blaivių metų trūktelėjo alaus iš butelio ir atsigavo po paros. Sakė nelabai ką ir atsimena, nors pagal sveikatos būklę, tai pasilinksmino labai neblogai.
Jeigu tai būtų tik alus,Audroni. Alus pas jį tik užsigėrimui
Paskutinį kart alum romą užsigerdinėjo.Gurmanas toks vat matai...
Aš kažkaip manau,kad negali pas tokius žmones būti "paragavau".Nes paskui tiesiog gaunasi taip,kaip gaunasi...Lankomės pas psichologą(psichoterapeutą)Jis detoksą anksčiau darydavo.Man kažkaip labai įstrigo jo pasakymas,kad kai paskambindavo jam,jis visada klausdavo kelinta para.Ir kai pasakydavo,kad pirma,jis atsakydavo,kad dar po paros skambink.Maždaug,kad jei jau pradėjo,tai turi dvi paras minimum atgert,kad po kelių dienų nebūtų pakartojimo.Maniškis šian baigė mėgautis detoksu.Tai vat ir galvoju kaip čia toliau bus...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Smiltis123 rašė:
Kažkur čia skaičiau apie tai,kaip po kurio laiko blaivybės biški paragauja-nieko.Kitą kart-vėl tipo biškį. Bet... gavosi I believe i can fly...
Asmeniškai pažystu vyra, kodavosi ne karta net ne Lietuvoje, važiavo pas pačius Dovženkos tiesioginius pasekėjus koduotojus... Negėrė apie 2 metus, truktelėjo per viena baliu 100 gramu, atrodo nieko... Po kurio laiko vėl truktelėjo irgi kažkaip nieko, nei "kablio" nei ka... Ir viena karta taip truktelėjo, toks buvo skrydis, toks I believe i can fly, toks buvo touch the sky, kad atsibudo pririštas diržais durnyne prie lovos apsimyžęs... Absoliučiai nieko neprisiminė išskyrus ta pirma gurkšni, o toliau sustabdė po keletos paru juodo gėrimo tik psichiatrai su sanitarais... Buvo toks geras palyginimas, tarsi pasiutusi šuni laikai ant grandinės su antsnukiu ir atrodo lyg ir nieko, šuo kaip šuo, bet pabandyk atlaisvinti ir pamatysi kas bus tuomet...
Aš ir sakau,Pasiklydęs,kad negali būti jokių truktelėjimų...
Neprisijungęs