VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 21d. |
Jaučiu , kaip lėtėja vasaros maratono tempas , bet vėl išlenda kita yla , potraukis išgert . Jaukauju netraukia. Tik labai pykstu ant saves nes sėdžiu jau tris valandas prie kompo ir neprisiverčiu eit dirbti , kas bus toliau?
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 5d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 29d. |
žvejys rašė:
Jaučiu , kaip lėtėja vasaros maratono tempas , bet vėl išlenda kita yla , potraukis išgert . Jaukauju netraukia. Tik labai pykstu ant saves nes sėdžiu jau tris valandas prie kompo ir neprisiverčiu eit dirbti , kas bus toliau?
Reikia susiimti. Ir treniruoti save: šią savaitę trys valandos prie kompo, kitą savatę - didink iki keturių.. Ne viskas iš karto. Aš, pavyzdžiui, pasiekiau lygį - galiu ne tik sėdėti prie kompo, bet ir gulėti po pusdienį net be kompo..
Neprisijungęs
Bandau pizityviai vertint. Kažkur skaičiau, kad būtent šuns kakutis-gera trąša. Tai aš viską susirenku ir po rožėm savo pakasu. Nu ir žydi jos pas mane gražiau už tos kaimynės Ir nesakau kodėl. Tyčia
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 16d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 3d. |
Iškaimo rašė:
Bandau pizityviai vertint. Kažkur skaičiau, kad būtent šuns kakutis-gera trąša. Tai aš viską susirenku ir po rožėm savo pakasu. Nu ir žydi jos pas mane gražiau už tos kaimynės
Ir nesakau kodėl. Tyčia
Šaunuolė. O aš matai kokia, kerštautoja
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 21d. |
Iškaimo rašė:
Bandau pizityviai vertint. Kažkur skaičiau, kad būtent šuns kakutis-gera trąša. Tai aš viską susirenku ir po rožėm savo pakasu. Nu ir žydi jos pas mane gražiau už tos kaimynės
Ir nesakau kodėl. Tyčia
tu panaši į sodriai rausvos spl rožę iškamo rimtai, toks pirmas įspūdis, bandau įsivaizduot toliau, Veronika man kažkodėl balta tulpytė, aš alyvinė alyva..per kelias sekundes, nežaisdavot asociacijų žaidimų?
aš mėgstu mamą pakirkint, vasarą su vyru prie upės pradėjom, koks šeimos narys su kokiu prieskonininiu augalu susijęs..rinkom, juokėmės, paskui nesutarėm, sakau davai mamos paklausiam kas jai..mano mama tai tokia faina tokiuose dalykuose, kažkaip myli mane matyt perdaug ir pasitiki, tai jei rimtu veidu ko nors klausiu, kokių nesamonių tai įsitraukia, irgi prašnekėjom, pabaiga : nu jau ne Egle, klausyk jau man tai visokiom petražolėm, kai jūs čia čia visi čiobreliai, vienas tai tikrai be konkurencijos, tai mano tėvas tikrai krienas..
Neprisijungęs
Egle rašė:
<...> Veronika man kažkodėl balta tulpytė <...>
Tu čia mane labai nudailinai Ačiū. Manau labiau panėšėju į lavongėlę
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mėn. | 25d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 24d. |
Veronika rašė:
Egle rašė:
<...> Veronika man kažkodėl balta tulpytė <...>
Tu čia mane labai nudailinai
Ačiū. Manau labiau panėšėju į lavongėlę
mėginu jus įsivaizduot dabar visas, pačiai darosi įdomu į kokią gėlę aš galėčiau būt panaši? negaliu įsivaizduoti-gal tokios net nėra
Neprisijungęs
Nida, tu besiskleidžiantis, sodriai raudonas amarilis Nu rimtai... Aksominis... Kaip tavo balsas
Neprisijungęs
man Eglė13 visų spalvų bijūnai
Nida jazminas
Neprisijungęs
Aš noriu būt bijūnas Rožinis.
Neprisijungęs
aš irgi norėjau ) būti bijūnu, bet toks nekaltas žaidimėlis..Veronika ką nors sugalvosim dėl bijūnų, bus progų
Neprisijungęs
Niu gerai. Tiek to. Būsiu tulpė. Tik jos baisiai greit vysta
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mėn. | 25d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 24d. |
Veronika rašė:
Nida, tu besiskleidžiantis, sodriai raudonas amarilis
Nu rimtai... Aksominis... Kaip tavo balsas
supratau-būsiu amarilis
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mėn. | 17d. |
Egle rašė:
man Eglė13 visų spalvų bijūnai
Nida jazminas
Eglučiuk, nustebinai - kodėlgi aš bijūnai? Greičiau jau esu pakalnutė-konvalija Pasislėpus po lapais, nežymi, bet su stipriu kvapu
Neprisijungęs
Telefonas suskambo net naktį, rytas ir laukianti diena manau nevienam šia naktį buvo , o jei ne , tai ką . Jei vakarykščius įvykius perskaitėm kap statistinį vienetą , tai ar susimąstėm kokio visuomenė gyvenam ? ką gero (saugumo prasme ) galiu duot. Jei nieko tai nieko ir nelauk. Nužudyta žurnalistė , straipsnį parašyta pažiūrėkit , koks jos buves vagis , žudiks ir visa kita , o kur buvot anksčiau nematėt , ar vėl tas pats abejingumas sužaidė. Nužudytos keturios moterys ir ką vėl tas pats būkit budrūs , būkit detektyvais ir jei įtartinas priduokit. Labi gera terpė save išsiaukštinti keliems nomenklatūriniams biurokratams. O nusikaltėliai vėl pasiteisns teisme "kaltas alkoholis", lyg tas alkoholis būtų gyvas padaras ir įlystų į žmogaus vidų ir dirbtų velnius. Tai tik pamąstymas, nekaltinimas. Trumpiau būčiau išsireiškias , " kap šauksi , taip atsilieps".
Neprisijungęs
Jau tampa standartinė situacija keliatas lavonų ir pagautas nusikaltėlis (žudikas) girtas arba apsvaiges nuo narkotikų. Kodėl man tai aktuali ši tema . Nes vieną kartą prisigėriau pas kaimyna ir nutrūkau , be sąmonės paršliuožiau namo ir ryte atsibudau savo lovo , eidamas naktį matyt griuvau kruvinos rankos , subraižytos , nuo rankų veidas , tai būtų baika , bet svarbiausia susapnavau sapną ir tikroviška , kad nudūriau kaimyną, net persižegnojau (ko niekad nedarau) kai pamačiau jį lauke, bet tas siaubingas sapnas mane persekioja iki šiandienos. Du dalykai man kelia siauba tai šis sapnas , kai norėjau nusižudyt girtas ir trečias sublokuosiu du į vieną tai kai girtas vos nepraradau teisių ir kai prašvilpiau pro radarą viršydamas greitį gerokai virš 140km/h (leistinas buvo 50). Dabar galiu šokinėt kėdė lyg kropelis iš laimės , kad blaivas ir nėr problemų , bet kai pagalvoji kiek nedaug trūko ir būt viskas aukštyn galvą apsiverte.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
... bet kai pagalvoji kiek nedaug trūko ir būt viskas aukštyn galvą apsiverte.
argi tai blogai - aukštyn galva?
Neprisijungęs
Jei meilė- ištikimybė ir pasiaukojimas tai nieko gyvenyme nemylėjau.Jaučiuosi apstulbęs.Blyn,savanaudis egoistas.
Neprisijungęs
alikas rašė:
Jei meilė- ištikimybė ir pasiaukojimas tai nieko gyvenyme nemylėjau.Jaučiuosi apstulbęs.Blyn,savanaudis egoistas.
Tam, kad kažką mylėti, pirmiausia turi mylėti save.
Kaip tu gali kažkam duoti tai ko pats neturi.
Ir jokiais būdais nesudėti vilčių į partnerį.
Mol, jis ateis ir gyvenimas taps rožinis, bei duos tau tai, ko tau trūksta, ar sutvarkys tavo vidines problemas.
Pirmiausia tu turi atiduoti visą save, nelaukiant grąžos,kitaip sakant nesavanaudiškai pasiaukoti.
Na o toliau mažais žingsneliais į šviesią ateitį....
Neprisijungęs
alikas rašė:
aš gerai pagalvočiau tavo vietoje alikai, prieš nuspręndžiant paaukot save dar kartą..
Neprisijungęs
Kai įsijungia blaivus protas,viskas daug maž atsistoja į vietas.Nuo ryto dirbu prie namo,stengiuos susikaupti,truputi gaunas.Suprantu,kad esu giliame atkrytyje.Sulaiko,kad nemažai jau laiko negeriu ,gaila stažo.Ne iš vieno teko girdėti ,kad negėrus apie 10 metų vyksta kažkokie perversmai.Visą tai dabar patiriu ant savo kailio.Šią minutę jausmų maišatis.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 14d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 0d. |
alikas rašė:
Kai įsijungia blaivus protas,viskas daug maž atsistoja į vietas.Nuo ryto dirbu prie namo,stengiuos susikaupti,truputi gaunas.Suprantu,kad esu giliame atkrytyje.Sulaiko,kad nemažai jau laiko negeriu ,gaila stažo.Ne iš vieno teko girdėti ,kad negėrus apie 10 metų vyksta kažkokie perversmai.Visą tai dabar patiriu ant savo kailio.Šią minutę jausmų maišatis.
Kažko nesuprantu, alikas. 10 metų ir vis atkryčiai, vis perversmai? Kažkas čia ne taip. Negalima gi visko vien ta abejotina atkryčio teorija aiškinti. Čia kaip koks savęs programavimas kad viskas pasaulyje yra su alkoholio vartojimu susiję.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
alikas rašė:
Kažko nesuprantu, alikas. 10 metų ir vis atkryčiai, vis perversmai? Kažkas čia ne taip. Negalima gi visko vien ta abejotina atkryčio teorija aiškinti. Čia kaip koks savęs programavimas kad viskas pasaulyje yra su alkoholio vartojimu susiję.
Keletą metų tik džiaugiaus,kad negeriu,nieko nesprendžiau,tik AA susirinkimai ir viskas.Problemos kaupėsi,dar pradėjo lyst iš praeities,laukiau gal savaime išsispręs .O šiamet nebeturėjau kur trauktis, reikėjo kažką daryt.Krūvis nemenkas,o pabėgt nebėra kur.Bėgdavau butelin nuo pat paauglystės . Įpratau , atprast nelengva.Gal per daug nojinu, kai parašau lengviau.Buvau įpratęs viską savyje laikyt,tas pasidarė nepakeliama. Viskas po truputi tvarkosi,gal tik ne taip greit kaip noriu.Va tau irprogramavimas ar kaip ten.
Neprisijungęs
pamtysi Alikai, sutvarkysi b8sto klausimą, nuo pečių nusiris didelis krūvis, žinau tą spaudimą smegenyse, kai gyvenamojo ploto ir stogo virš galvos klausimas kybo ant plauko, aš paleidau ir peržengiau savo gėrimo ribas būtent tada, kai netekau per gaisrą savo namų, daigtų, viso ko materialaus ir prie ko buvau smarkiai prisirišus,dar kaip tyčia draudimas prieš kelias savaites buvo pasibaigęs, tai patikėk kaimynai, kuriems irgi žala padaryta buvo, negailėjo ir neglostė, dar visokie formalumai, pradžioj net apklausose teko jaunai mergaitei dalyvaut, bo automatiškai tapau įtariamoji, tėvai grąžė rankas ir raudojo,kai priteisė daugiau nei šimtą pem tūkstančių senais pinigais, tavo situacija kiek kitokia, bet stresas manau ne ką mažesnis. Laukiu tavūjų įkurtuvių
p.s taip ir negrįžau į buvusius namus, net sapnuose durys uždarytos.
Neprisijungęs
bet per paskutinį sapną tų sudegusių namučių durys jau buvo praviros, atsibudau ir wouč...mhm
Neprisijungęs