VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 15d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 27d. |
Iškaimo rašė:
Dėkui už patarimus, jūs, žinoma, teisūs. Tik mano gėrimas buvo kitoks. AŠ ir taip kompanijose negerdavau. Liedavau viena pasislėpusi. Tie kaimyniški pasipirtinimai man niekad nebuvo problema. Ir nesvarbu kaip bus. Svarbu, kad dabar gerai jaučiuosi. Išprotėčiau, jei nuolatos bijočiau ko nors. Šiuo atveju bijočiau pradėt gert ☺<...>
Nuliūdinsiu tave, bet nesi išskirtinė, man taip pat geriau būdavo gerti vienam. Manau, kaip ir kokiai 80 % čia rašančių. Buvo keli sabutylnikai su kuriais ramiai išgerti būdavo galima, nereikėdavo ten kokio pokalbio palaikyti ir atsitraukti nuo rimto darbo - gėrimo. Įspėjama ne apie užgėrimą būtent baliaus metu, o bendrai apie santykį su alkoholiu. Kuo daugiau jo turėsi šalia savęs, priedo gerai tuo metu jausdamasi (pirtelė), tuo didesnis šansas, kad neužilgo draugiškai su vyru sveikatą taisysi...
Beje, aš nebijau visko nuolatos. Paprasčiausiai esu atsargus ir su laiku tai tampa įpročiu. Kaip rusai sako "Бережонного Бог бережот" (Besisaugantį Dievas saugo).
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Iškaimo rašė:
žvejys rašė:
Duok dieve ilgam Iškaimo.
Negalvoju ilgam ar trumpam.Tiesiog gyvenu
Planuoti reikia ir galvoti reikia kitaip gyvenimas ko vertas?
Tai kad aš gert pradedu begalvodama. Gyvenimo prasmės neberandu tada. Man galvot negalima. Aš turiu tiesiog gyvent taip, kaip pavyksta...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 9d. |
nenusimink draugyte, vakaras pats įneša daugiau painiavos mintyse padarei pirtelę, neišgėrei ko papuola ir tai labai daug .
Neprisijungęs
As irgi nebenoriu gert,jauciu kad viskas slysta is po koju,nezinau ne ko griebtis
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 4d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 22d. |
mogiedrius rašė:
As irgi nebenoriu gert,jauciu kad viskas slysta is po koju,nezinau ne ko griebtis
Sveikas, Mogiedriau
Aš griebiausi pirmiausiai šitų Sveikimo įrankių rinkinys; SOS įrankių lagaminėlis
Kiek vėliau, pajungiau dar daugiau pagalbos sau.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mėn. | 5d. |
mogiedrius rašė:
Jau pradžią padarei-parašei, kad nenori... Žingsnelis po žingsnelio iš to liūno, pirmyn...
Neprisijungęs
Sveikas prisijungęs, mogiedrius. Jei jau esi čia, tai padarei didelį žingsnį į blaivų gyvenimą. Veronika įdėjo nuorodas į gerus pagrindus, dar siūlyčiau pasiskaityti temą Kaip išlikti blaiviam. Mūsų patarimai. Toliau viskas tavo rankose, rašyk, klausk, čia tave bent jau supras...
Neprisijungęs
Blaivus | 8m. | 10mėn. | 21d. |
Sveiki, as cia antra karta, pirma karta uzsiregistravau pries pora metu su ugnele jog atsisakysiu tu velnio lasu jau nebepamenu kiek tada laiko isbuvau nevartojus alkoholio gal dvi savaites gal daugiau po to aisku vel isgerinejau savaitgaliais tai iseidavo su saiku tai neapskaicuodavau. Pati save ir apgaudinedavau kad mokausi saikingai gerti juk tik savaitgaliais ir tik kartais neapskaiciuoju o kam nepasitaiko. Visa tai ziauri saviapgaule pamenu kai nusprendziau nevartot buvau tokia kupina entuziaszmo dabar noreciau but atsargesne jungiu skaitliuka ir bandau kovot:)pastebejau jog per du metus forumo dalyviai pasieke puikiu rezultatu smagu:)
Neprisijungęs
Sveika, Snaige. Aš irgi iš antro karto kabinuosi
Neprisijungęs
Sveika sugrįžus, snaige. Smagu, kad neprapuolei ir radai ryžto vėl prie mūsų prisijungti :) Nėra taip paprasta su tuo gėrimu, turint priklausomybę apie jokį kontroliuojamą gėrimą nėra nei kalbos. Jei ne vieną, tai kitą kartą vis tiek bus "kablys". Na, bet svarbiausia, kad vėl esi čia ir kabiniesi iš naujo...
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 9d. |
Sveika Snaige , prisiregistravom beveik tuo pačiu metu , o rezultatas matos ant skaitliuko. Taip pat neiškenčiau ne pabandes , na paeksperimentuot. Ka gi po viena diena ir būtinai blaivia, sėkmės.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Sveika, Snaige. Aš irgi iš antro karto kabinuosi
Ir atrodo viska suprantam ir zinom ir sast vel ant to paties paslystam,ryzto ir tau linkiu:)
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Sveika Snaige , prisiregistravom beveik tuo pačiu metu , o rezultatas matos ant skaitliuko. Taip pat neiškenčiau ne pabandes , na paeksperimentuot. Ka gi po viena diena ir būtinai blaivia, sėkmės.
Aciu uz palaikyma:)
Neprisijungęs
Malonu,kad priemet atgal,nes ryzto tikrai Audroni reikejo,nes geda kad vilciu nepateisinau ir gan ilgai degustacija usiemiau
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 9d. |
sveikutė snaige, kuo daugiau mūsų ryžtąsi eiti šalin nuo alkoholio juo geriau Visiems iš to, laimim visi
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 2d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 19d. |
snaigė rašė:
Malonu,kad priemet atgal,nes ryzto tikrai Audroni reikejo,nes geda kad vilciu nepateisinau ir gan ilgai degustacija usiemiau
Nu žinok metusių gert pažįstu labai daug, bet tik vienam iš jų pavyko iš pirmo karto. :)
Neprisijungęs
Kazkaip paskutiniu metu pastebejau jog kuo reciau geriu tuo greiciau prisigeriu t.y. mazesnes dozes reikia, gal cia liga taip progresuoja ar ir jums taip budavo?
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 2d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 19d. |
snaigė rašė:
Kazkaip paskutiniu metu pastebejau jog kuo reciau geriu tuo greiciau prisigeriu t.y. mazesnes dozes reikia, gal cia liga taip progresuoja ar ir jums taip budavo?
Nežinau, čia tik daktarai pasakytų apie ligos progresavimą. Aš galiu tik padasakot tik kaip man prieš galą būdavo. Kai sėsdavom gert aš labai greit apsinešdavau. Ir akivaizdžiai, bes visi sakydavo, kad, mol, tam jau nepilt. Dažnai ir lūždavau kokiai valandai kitai... Paskui asigaudavau ir varydavau iki galo su ištvermingiausiais. Tik ne tokiais kiekiais kaip jie. Po mažiau.
Dėl to man ilgai atrodė, kad aš ne alkoholikas, juk taip nedaug, palygint geriu...
Neprisijungęs
Nebeleidzia i kobkrecia zinute atrasyt,tai rasau padrikai:)as turbut optimiste Marijau, juk ir loterijos bilieta pirkdama tikiuosi laimeti,nors galinybes islosti milijona ir is pirmo karto mest gert turbut tolygios:)aciu uz palaikyma:)
Neprisijungęs
Tai būna , paskutiniu metu vėl buvau pasiilges to skonio ir to rėženčio ir deginančio plius šalto ir to cinkt į makaule. Kad ir dabar sėdžiu prie kompo ir papučiu ir užuodžiu acetoną , taip būna , vieną karta sakau namie pauostyk ką užuodi , matyt galvojo kad gėriau , papūčiau sako nieko jokio alkoholio neužuodžiu , bet man užsiuodė acetonas . Na būna.
Neprisijungęs
Mieloji, reik daug pastangų įdėt. Tikrai daugiau nei kol įsipratinom gert
Neprisijungęs
žvejys rašė:
<...> Kad ir dabar sėdžiu prie kompo ir papučiu ir užuodžiu acetoną , taip būna , vieną karta sakau namie pauostyk ką užuodi , matyt galvojo kad gėriau , papūčiau sako nieko jokio alkoholio neužuodžiu , bet man užsiuodė acetonas . Na būna.
Klausyk, žvejy, tu nejuokauk, tau su cukrum viskas gerai? Šiaip tai čia cukralige kvepia... Kai acetono kvapas burnoj... Rytoj pas daktarą mauni.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Tai būna , paskutiniu metu vėl buvau pasiilges to skonio ir to rėženčio ir deginančio plius šalto ir to cinkt į makaule.<...>
žvejy, gal tau reikėtų kažokį kitą būdą pamėginti? Aš rimtai... Kažkas nesusiklijuoja tau...
Neprisijungęs
Juokauji, o taip būna?
Na prieš savaite buvau pas daktare , po keturių mėnesių pertraukos , tai "pabaudai" pasiuntė darytis kraujo tyrimus , pagal pilna programa, na nieko blogo nerado . Bet tai ką rašiau man būna dažnokai. Šiaip dabar šiuo momentu baigiu puse kilo saldainių suraityt.
Neprisijungęs
Na kad tai nera lengva jau isitikinau,man sunkiausia turbut bus nepamirst kuom sergu ir kad negalima nei laso, labai noreciau si syki geresniu rezultatu sulaukti nu viska po zingsniuka,gera,kad yra kam isipasakoti
Neprisijungęs