VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Bebras rašė:
Labas rytas suraitytas! Ar kavos puodas jau padarytas?
Jau pachmielas padarytas, vodkė ir stakanas sulčiu, viskas norma...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 10d. |
Nerūkau | 10m. | 1mėn. | 3d. |
Audronis rašė:
Artaz rašė:
<...>Perku pas draugą/dilerį. Neperku katės maiše - visada galima paragauti.
Supratau, galvojau turi kokia patikrintą viešą vietelę, kur galima drąsiai arbatą pirkti...
Pasimėgauji ir juoda matau, o man kažkaip nebelimpa nei juoda, nei balta. Žalia, pu-erh (abi), kartais koks oolong. Gal nedaaugau dar...
jis oficialiai prekiauja, bet be parduotuvės, tik ofisas.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 9mėn. | 2d. |
Nerūkau | 16m. | 9mėn. | 14d. |
Bebras rašė:
Ė, tai čia nėr kofemanų, visi arbatiniai? :) Kiek kartų esu bandęs mest kavą ir pereit prie arbatos...tai be šansų. Su arbata teištvėriau ilgiausiai vos mėnesį. Neee be kavos kaip dalbanūtas vaikštau. O šiaip jei kokią galiu gert tai tik juodą stiprią arbatą nu tokią jau arčiau į čefyro pusę :D
Aš kofemanas, tik kavos šiuo metu negeriu :) Pliurindavau ją didžiuliais kiekiais ir visai ne vaikiško stiprumo. Jei neišgerdavau ryte didelio puodo tirštos kavos, tai plyšdavo galva, vaikščiodavau, kaip zombis. Dėl vaistų vartojimo trumpam teko jos atsisakyti. Atsisakiau. Po gana neilgo laiko supratau, kad neatsimenu kada skaudėjo galvą, o be kavos visai galiu gyventi. Atradau arbatą, dabar ją pumpuoju kibirais... Mes juk kitaip negalim ;)
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 0mėn. | 19d. |
Nerūkau | 19m. | 1mėn. | 5d. |
Darbe gedulas. Ryte arbatinį radau sugedusį... Kofemanams pypiec :)
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 9mėn. | 2d. |
Nerūkau | 16m. | 9mėn. | 14d. |
Jei netoli yra normalesnė degalinė, tai kofemanams lengviau, ten dar neblogos kavos galima gauti, o ką arbatininkams tokiu atveju daryti...
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 0mėn. | 19d. |
Nerūkau | 19m. | 1mėn. | 5d. |
Audronis rašė:
Jei netoli yra normalesnė degalinė, tai kofemanams lengviau, ten dar neblogos kavos galima gauti, o ką arbatininkams tokiu atveju daryti...
Apačioj yr automatas. Jau sukišau ten centus. ten beje ir arbatos yra :)
Tokiais atvejais priklausomybė nuo kavos visu gražumu ir iššoka.
Aš ją (tą kofemaniją) kaip naminį žvėrelį laikau. Stengiuos šert saikingiau, kontroliuot, kad neimtų ten šeimininkaut, baldų tipo griaužt. Na bet savo ji irgi pasiima :)
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Darbe gedulas. Ryte arbatinį radau sugedusį... Kofemanams pypiec
labas rytas, argi čia bėda?
Kad negedėt keliese, reik išruošti pasiuntinį į artimiausią prekybos centrą ir nupirkt naują arbatinį.
Skanaus ir maonaus savaitgalio
Neprisijungęs
Sveiki iš ryto. Bet aš tai vyrai neįkertu kuom tas perėjimas prie arbatų geresnis nei kavos vartojimas. Kiek pamenu iš senų vadovėlinių žinių tai arbata turi net daugiau kofeino nei kava. Tai gaunas tas pats "šė" tik kitoj rankoj. Vienu žodžiu, jūsų arbatiniai forumiečiai įkvėptas šiandien ryte jobtelėjau pusčefyrio... nu suėjo neblogai tvajumat, bet pastoviai tokio gėrimo negalėčiau gert. Na retkarčiais paįvairinti skonių paletę gal ir vertinga patirtis O dabar ant stalo jau garuoja kava, tad nieko nelaukiant makt ar kažkaip ten panašiai
Neprisijungęs
tas kofeinas turi kitokią stuktūrinę formulę ir veikia kitaip ir ilgiau. Bet tai čia kaip kam patinka. lšgeriu ir kavos, pagal nuotaiką ir aplinkybes.
Neprisijungęs
Artaz rašė:
tas kofeinas turi kitokią stuktūrinę formulę ir veikia kitaip ir ilgiau. Bet tai čia kaip kam patinka. lšgeriu ir kavos, pagal nuotaiką ir aplinkybes.
Netiesa, kofeinas yra visada toks pats ir struktūra tapati. Jo daugiau būna (pagal masės dalį) tik lyginant vienodas mases pilnai išdžiovintų arbatžolių ir kavos miltelių.
Daugiau https://goo.gl/aTG4Y4
Neprisijungęs
Virgilijus rašė:
Artaz rašė:
Netiesa, kofeinas yra visada toks pats ir struktūra tapati. Jo daugiau būna (pagal masės dalį) tik lyginant vienodas mases pilnai išdžiovintų arbatžolių ir kavos miltelių.
Daugiau https://goo.gl/aTG4Y4
Taip. Buvau neteisus. Reikės pasiskaityti.
Bet povrikis skirtingas. Kava kažkaip iškart mūša į žvalumą, o arbata taip lengvai, subalansuotai..
Neprisijungęs
kaip geriame kavą ar arbatą mes negeriame tiesiog kofeino tirpalo vandenyje. Yra daugybė kitų medžiagų turinčių tonizuojantį poveikį.
Beje, aukščiau nurodytoje nuorodoje pasakyta, kad vidutiniškai , ne kavasiusės ir ne čefyro atvejais puodelyje kavos yra daugiau kofeino nei puodelyje arbatos. Neatmesčiau ir pojūčius veikiančio įsitikinimo, kad kava tonizuoja labiau.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 21d. |
Nerūkau | 0m. | 5mėn. | 8d. |
Iškaimo, sveikinimai
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mėn. | 26d. |
Sveikinimas didelis kaip mėnesis ***
Neprisijungęs
Ačių, mergaitės už sveikinimus 😊 Aš jums irgi jau mini siurprizus supakavau, tik išsiųst nepritaikau laiko. Gėda...
Nu žinokit prisidirbau vakar, kad nežinau dabar ką daryt. Pati debilė esu, negaliu. Durna visai. Katilą kūrent susiruošiau, o netraukia, slėgis lauke žemas.Tai aš tik pyst degaus skysčio ant malkų, tada iš pečiaus ugnis tik pyst man į snukį 😨
Kad ant lūpų pūslės iššoko tai dar nieko, bet nusvilo kuokštas plaukų ir likau be... antakių!!! 😢 Ataugs kažin...O per kiek laiko? Atrodau kaip kiaulė....
Neprisijungęs
tai gerai, kad gražus veidelis sveikas liko. oi. Turėtų ko nors būti gydančio nuo nudegimų..ajaj..
Neprisijungęs
saulyte sveikinimai, septyni mėn, šaunumas
Neprisijungęs
Egle rašė:
saulyte sveikinimai, septyni mėn, šaunumas
oi aštuoniukė
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 9mėn. | 22d. |
IsKaimo, Saulyte, sveikinimai!
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 9mėn. | 22d. |
Vargsyte, IsKaimo Zenkliai
savo menesiuka atzymejai
Yra toks purskaliukas su saltalankiu. Labai greitai uzgydo. Pavad. neprisimenu, vaistinej pasiklausk. O antakius, kai prades dygti, ricina patepk-greiciau uzaugs. Svarbu, kad zaizdu nebutu ir pusliu-kitka galima nusipiesti
Neprisijungęs
IšKaimo, užjaučiu.
Puikus preparatas nuo nudegimų nusvilimų yra purškalas Panthenol
Neprisijungęs
Iš kaimo su mėnesiu,šaunuolė.O dėl antakių nenusimink,kol ženisies ataugs:)
Neprisijungęs
priauginami antakiai
Neprisijungęs
Dėkui už palaikymą, bet šiandien antakių neturėjimas svarbiau už visokias sukaktuves. Net mintis praslydo išgert alaus, nes sako, kad nuo jo barzda greičiau želia. Tai, sakau, gal ir jie greičiau ataugs... Nu ir dar " grifka" nudegė... Pipec kaip atrodau... Dar kad nors girta tą pečių būčiau kūrus, tai žinočiau ką kaltint. Viskas. Vyrui pasakiau, kad eisiu miegot su "pufaike", bet pečiaus nebekurensiu. Arba kraustysiuos duagiabutin. Vot 😬
Neprisijungęs
) nu klausyk Artai, fainiai, va ką reiškia laimingas vyras, visokių dalykų jei reikia gaus.
Iškaimo, saulele papopink, palepink save už du, nedrįsk skriaust..aš vaikystėj buvau nusikirpus blaikstienas ir dar broliui nukirpus, ir flamasteriu kūną išpaišius.
Neprisijungęs