VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 4m. | 4mėn. | 0d. |
Nerūkau | 8m. | 7mėn. | 29d. |
o aš puikiausiai leisdavau laisvadienius su darbo kolegėmis, prie vyno taurės ar alaus bokalo, dabar išsisukinėju, stengiuos bendraut tik su tais , kurie mažai vartoja arba iš vis nevartoja...
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 26d. |
O dabar visi , kurie rašė kad nepatinka samagono kvapas ar skonis ir parašykit sąžiningai , be apgaulės ir be baimės. Ar tiesa parašėt?
Kodėl taip parašiau, ogi todėl kad sąžiningumas yra pirmas žingsnis į blaivybe. Taip man per tiek metų blaivaus gyvenimo siekimo tiek nekantraus skonio pasitikrinimo jis tampa nebeviliojantis. Bet būna momentų , kad kyla klausimas , o gal?
Tiek metų gertą viskas kas dega ir su keliatu metų pasiekt tokį lygį , kad alkoholis neviliotų. Nejuokinkit.
Pasiklydes pasidomėk , kaip atsiranda tavo mėgstamas alus ir iš ko gaminama ta trauktinė ir kiti tavo minimi gėrimai . Tai samagonas , jei pats gamini , kap sumuštinis žinai ką dedi ir koks bus skonis.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mėn. | 26d. |
anuka ilgamečiai gėrėjai prisipažinkit, o gal ?! xi xi..bzzz..
Neprisijungęs
žvejys rašė:
O dabar visi , kurie rašė kad nepatinka samagono kvapas ar skonis ir parašykit sąžiningai, be apgaulės ir be baimės. Ar tiesa parašėt? Pasiklydes pasidomėk , kaip atsiranda tavo mėgstamas alus...
Taip, absoliučia tiesa pasakiau, KVAPAS toks bjaurus kad vien nuo minties apie tas brogas tampyti pradeda, tuos visus samogonščikus uždaužyčiau negyvai, mat dar dedasi kultūrinio "paveldo" saugotojai, naminukės šūdinukės... Negerdavau nepirkdavau nei sau nei kitiems, o mane pažystantys visi žinojo, kad apie ta gėrala esu labai kategoriškos nuomonės, man savotiškai net viskis kažkuom atsiduoda ta smarve tai ir jo negeriu praktiškai...
O kas jau dėl to alaus?... Esmių esmė vanduo, apyniai, salyklas... Apie alaus gėrimus nekalbu. Man apyniai labai patinka, tas jų kartumas ir laipsniukai kai per boškę trenkia taip apsvaigsti maloniai, va dabar 7 ryto jau iš balkono pasiimsiu šalta butelaiti pyvasiaus ir lyk lyk lyyyyyk...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 10d. |
Nerūkau | 10m. | 1mėn. | 3d. |
koks dar salykas šiais laikais ir dar in LT.. Koncentratas + gazirofkė.
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Aš dirbau ten, kur alų gamina. Žinokit būna, kad salyklą pridegina. Tada visas miestas kvepia duona. Jokių miltelių ten nesu mačiusi. Sidrą tai tikrai gamina iš obuolių sulčių ir kriaušinį ir braškinį
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Artaz rašė:
Aš dirbau ten, kur alų gamina. Žinokit būna, kad salyklą pridegina. Tada visas miestas kvepia duona. Jokių miltelių ten nesu mačiusi. Sidrą tai tikrai gamina iš obuolių sulčių ir kriaušinį ir braškinį
Utena. Žinau, buvęs.. O ir dabar dar būna "pakviapia"?
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 26d. |
Artaz rašė:
Teisingai rašai , kas kaip nori tas taip ir gali suprast. Neatsiras tokio vadovo kuris atskleis savo verslo užkuliusius , Padaro taip , kad patys darbininkai dirba ir neįkerta kas vyksta. Galiu pateikt paprasta pavyzdį su kaimišku sūriu , jei jį spausi iš natūraliai surauginto pieno (rūgsta 1-1,5 paros) , rūgapienį pakaitinus dadėjus saldžios grietinės , gausi saldų, natūralų , gelsva sūrį (svečiams) , bet iš to biznio nepadarysi . Paprasčiausia procesas labai ilgas. Greitasis būdas nugrieptas pienas pašildomas , truputis rūgščios druskos (3-5 val.) ir rūgapienis , nugriepta grietinė maišoma su aliejumi be jokio priemaišų (pigiausiu tech.) pakaitinama ir truputis cukraus , pakaitinus rūgapienį sumaišoma ta masė , dėl lipnumo galima truputį krakmolo dadėt , tvirtesnis sūris gausis. Žinoma pirmu ir antru atveju reikia sūrį slėgti , o rezultatas nežinant gamybos proceso gaunasi panašus , tik antras greitesnis ir mažesnis pieno kiekis susinaudoja. Tai manau , kad ir alkoholio gamybo svarbu gauti produktą kokybiška, greita ir pigų.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Artaz rašė:
Teisingai rašai , kas kaip nori tas taip ir gali suprast. Neatsiras tokio vadovo kuris atskleis savo verslo užkuliusius , Padaro taip , kad patys darbininkai dirba ir neįkerta kas vyksta. Galiu pateikt paprasta pavyzdį su kaimišku sūriu , jei jį spausi iš natūraliai surauginto pieno (rūgsta 1-1,5 paros) , rūgapienį pakaitinus dadėjus saldžios grietinės , gausi saldų, natūralų , gelsva sūrį (svečiams) , bet iš to biznio nepadarysi . Paprasčiausia procesas labai ilgas. Greitasis būdas nugrieptas pienas pašildomas , truputis rūgščios druskos (3-5 val.) ir rūgapienis , nugriepta grietinė maišoma su aliejumi be jokio priemaišų (pigiausiu tech.) pakaitinama ir truputis cukraus , pakaitinus rūgapienį sumaišoma ta masė , dėl lipnumo galima truputį krakmolo dadėt , tvirtesnis sūris gausis. Žinoma pirmu ir antru atveju reikia sūrį slėgti , o rezultatas nežinant gamybos proceso gaunasi panašus , tik antras greitesnis ir mažesnis pieno kiekis susinaudoja. Tai manau , kad ir alkoholio gamybo svarbu gauti produktą kokybiška, greita ir pigų.
tai nieko nuostabaus: jei tai biznis, tai reikia gaminti kuo pigiau ir greičiau. Ir keista būna, kai žmonės, pirkdami picą už 3€ nori joje rasti tikrą sūrį ir kokybišką mėsą. Ir pilnai suprantu gamintoją: o kam stengtis?
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mėn. | 26d. |
Žvejy, sveikas sulaukęs trijų
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 21d. |
Nerūkau | 0m. | 5mėn. | 8d. |
Žvejy, su 3 mėnesiukais
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 4mėn. | 0d. |
Nerūkau | 8m. | 7mėn. | 29d. |
su trejetuku Žvejuk
Neprisijungęs
Labas rytas suraitytas! Ar kavos puodas jau padarytas?
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 9mėn. | 22d. |
Bebras rašė:
Garuoja! (Kava - pupelės:Paulig, roasted, dark!) БУДЕШЬ?
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
Bebras rašė:
Garuoja! (Kava - pupelės:Paulig, roasted, dark!) БУДЕШЬ?
Būdū būdū Tarp kitko kalbant apie pupeles, tai man kaip senam užkietėjusiam kofemanui pupelės tapo nauju atradimu. Ilgą laiką gerdavau maltą kavą ir nesenai atradau pupeles. Skonių skirtumas akivaizdus - net brangi malta kava iš pakelio skoniu nusileidžia ką tik kavamale sumaltoms kad ir pačioms pigiausioms pupelėms, kurių pavadinimas pavyzdžiui būna iš serijos "sun hui chai" ar koks nors kitas nesuprantamas. Kofemanai - rekomenduoju pupeles! Belenkokias
Neprisijungęs
originaliame anekdote apie Brezneva buvo
sun chuj v chaj
skanios kavos
Neprisijungęs
Aš tai "шыканул": užpirkau arbatos už ~70€. Gal iki naujako užteks..
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Aš tai "шыканул": užpirkau arbatos už ~70€. Gal iki naujako užteks..
kiek puodelių (150-200 ml)?
kokia arbata?
Neprisijungęs
juodo ir žalio pu-erh'o ir šiek tiek prabangaus diānhóng.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 9mėn. | 2d. |
Nerūkau | 16m. | 9mėn. | 14d. |
Kur pirkai? Ir ką? Tiksliau prašom :)
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 21d. |
Nerūkau | 0m. | 5mėn. | 8d. |
Aš ir prisipirkau arbatos visą maišą įtariu, persimesiu prie arbatos grįžus į LT
Neprisijungęs
Ė, tai čia nėr kofemanų, visi arbatiniai? Kiek kartų esu bandęs mest kavą ir pereit prie arbatos...tai be šansų. Su arbata teištvėriau ilgiausiai vos mėnesį. Neee be kavos kaip dalbanūtas vaikštau. O šiaip jei kokią galiu gert tai tik juodą stiprią arbatą nu tokią jau arčiau į čefyro pusę
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Kur pirkai? Ir ką? Tiksliau prašom
pu-erh šu "blyną", berods ten 357g
pu-erh šen' "te ča" berods 150g
nu ir atkeliavųsi din' chun' vykųsi siunta. Iš brangesnių (100g/20€).
Perku pas draugą/dilerį. Neperku katės maiše - visada galima paragauti.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Ė, tai čia nėr kofemanų, visi arbatiniai?
Kiek kartų esu bandęs mest kavą ir pereit prie arbatos...tai be šansų. Su arbata teištvėriau ilgiausiai vos mėnesį. Neee be kavos kaip dalbanūtas vaikštau. O šiaip jei kokią galiu gert tai tik juodą stiprią arbatą nu tokią jau arčiau į čefyro pusę
Reikia laiko priprasti ir , patikėk, gera arbata kalbAsina visai neprastai. Vienas bičas gerai pasakė: blaivas išgėręs arbatos daraisi dar blaivesnis.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 9mėn. | 2d. |
Nerūkau | 16m. | 9mėn. | 14d. |
Artaz rašė:
<...>Perku pas draugą/dilerį. Neperku katės maiše - visada galima paragauti.
Supratau, galvojau turi kokia patikrintą viešą vietelę, kur galima drąsiai arbatą pirkti...
Pasimėgauji ir juoda matau, o man kažkaip nebelimpa nei juoda, nei balta. Žalia, pu-erh (abi), kartais koks oolong. Gal nedaaugau dar... :)
Neprisijungęs