VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
KÄ… tik perskaiÄiau vienÄ… knygÄ… ir uzsigeidziau pacituoti:
''Bet kokia priklausomybÄ— randasi iÅ¡ pasÄ…moningo atsisakymo susidurti akis į akį su savo sakausmu ir prasiverzti pro jį.Kiekviena priklausomybÄ— prasideda iÅ¡ skausmo ir baigiasi skausmu.Kad ir nuo ko bÅ«tume priklausomi-nuo alkoholio,maisto,įteisintų ar nelegalių narkotikų,nuo kito asmens-jÅ«s naudojatÄ—s tuo dalyku ar asmeniu,kad paslÄ—ptumÄ—t savo skausmÄ….TodÄ—l praÄ—jus pradiniam susizavÄ—jimuiintimÅ«s santykiai ima kelti tiek daug skausmo.TaÄiau ne santykiai yra Å¡io skausmo priezastis.Jie tiktai IÅ KELIA jumyse jau tÅ«nantį skausmÄ….Tai bÅ«dinga visoms priklausomybÄ—ms.Visos priklausomybÄ—s galiausiai pasiekia stadijÄ…,kai jos tampa nebeveiksmingos,ir tada imate jausti savo skausmÄ… dar aÅ¡triau nei pirmiau.''
iš knygos
Eckhart Tolle
''Å ios akimirkos jÄ—ga''
Neprisijungęs
Labas rytas SaulutÄ— Å¡vieÄia, kavytÄ— garuoja...
"BÄ—ganÄios su vilkais" Å¡alia
Semsiuosi iš jos išminties ir stiprybės...
Neprisijungęs
Vilke, pavydžiu Tau to jausmo skaitant "BÄ—ganÄias ...). AÅ¡ iki pabaigos perskaiÄiau tik iÅ¡ treÄio karto, bet buvo verta palaukti, nes pirmus du kartus skaitydama bandžiau iÅ¡siraÅ¡inÄ—ti man svarbias mintis į sÄ…siuvinį. RaÅ¡iau, raÅ¡iau, kol supratau, kad jau perraÅ¡inÄ—ju visÄ… knygÄ…
. Man knygos kažkokiu mistiniu bÅ«du papuola reikiamu laiku ir reikiamoj vietoj. TreÄiÄ… kartÄ… perraÅ¡inÄ—ti jau nereikÄ—jo, kažkaip savaime gavosi "paste -copy" tiesiai i smegeninÄ™
.
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
Vilke, pavydžiu Tau to jausmo skaitant "BÄ—ganÄias ...). AÅ¡ iki pabaigos perskaiÄiau tik iÅ¡ treÄio karto, bet buvo verta palaukti, nes pirmus du kartus skaitydama bandžiau iÅ¡siraÅ¡inÄ—ti man svarbias mintis į sÄ…siuvinį. RaÅ¡iau, raÅ¡iau, kol supratau, kad jau perraÅ¡inÄ—ju visÄ… knygÄ…
. Man knygos kažkokiu mistiniu bÅ«du papuola reikiamu laiku ir reikiamoj vietoj. TreÄiÄ… kartÄ… perraÅ¡inÄ—ti jau nereikÄ—jo, kažkaip savaime gavosi "paste -copy" tiesiai i smegeninÄ™
.
Ir aÅ¡ skaitysiu iÅ¡ treÄio karto, pirmus du neįveikiau nÄ— treÄdalio... Matyt, ne laikas buvo ir nereikÄ—jo. Ä®tariu, kad treÄias kartas nemeluos
Dar Å¡iandien nusipirkau Louann Brizendine "Moters smegenys". Vien autorÄ—s iÅ¡analizuotų ir panaudotų mokslinių darbų sÄ…raÅ¡as sudaro treÄdalį knygos Ä®domu, ar Å¡iame gyvenime sugebÄ—siu jÄ… įveikti?
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 18d. |
AÅ¡ esu prie pradÄ—jusių skaityti, bet neįveikusių "BÄ—ganÄių su vilkais". Matyt dar nesubrendÄ—lÄ— esu tokiai knygai...
Neprisijungęs
Veronika rašė:
AÅ¡ esu prie pradÄ—jusių skaityti, bet neįveikusių "BÄ—ganÄių su vilkais". Matyt dar nesubrendÄ—lÄ— esu tokiai knygai...
Galim steigti "BÄ—ganÄių su vilkais" pradinukių klubÄ…
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mÄ—n. | 10d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 8d. |
Vienišas Vilkas rašė:
Veronika rašė:
ir aÅ¡ susidomÄ—jau, norÄ—Äiau į jÅ«sų klubÄ…, bet pirmiau reikia knygÄ… įsigyt
Neprisijungęs
Nida rašė:
Vienišas Vilkas rašė:
Veronika rašė:
ir aÅ¡ susidomÄ—jau, norÄ—Äiau į jÅ«sų klubÄ…, bet pirmiau reikia knygÄ… įsigyt
Ha, gretos auga KÄ… rinksime prezidente? ViktorijÄ…, ji kieÄiausia, jau perskaitÄ—
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mÄ—n. | 10d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 8d. |
Vienišas Vilkas rašė:
Nida rašė:
Vienišas Vilkas rašė:
Galim steigti "BÄ—ganÄių su vilkais" pradinukių klubÄ…ir aÅ¡ susidomÄ—jau, norÄ—Äiau į jÅ«sų klubÄ…, bet pirmiau reikia knygÄ… įsigyt
Ha, gretos auga
KÄ… rinksime prezidente? ViktorijÄ…, ji kieÄiausia, jau perskaitÄ—
balsuoju -už
Neprisijungęs
Ir aš imuosi rimtos literatūros
2013 m. Nobelio laureatÄ—s Alice Munro "Brangus gyvenime" (iÅ¡ bibliotekos) ir 2015 m. Nobelio laureatÄ—s S.AleksijeviÄ 4 knygos iÅ¡ interneto (rusiÅ¡kai).
O detektyvai irgi nedingsta
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mÄ—n. | 7d. |
Viktorija rašė:
.
Vi noramaliai, aÅ¡ tai crazy ,skaiÄiau ir raÅ¡iausi komentarus, lyginau BÄ—ganÄiÄ… su Vilkais ir Dvylika žingsnių (AA) knygas (kas man Å¡ovÄ—?) ..subraukyta ir suraÅ¡inÄ—ta pieÅ¡tuku kur pirmas kur antras žingsniai ) prieÅ¡ atiduodant vienam žmogui paskaityt turÄ—jau gražaus laiko trinti komentarus, paskui nusibodo atodaviau
) tai žmogus atsargiai manęs klausia paskui kas tie 1Ž ir t.t..ai sakau neklausk. Bet ir turėjau laiko ir užsispyrimo kai pagalvoji. Blaivaus gyvenimo pradžia buvo tikrai keista..bzzz..
Neprisijungęs
viena vertingiausių ir gražiausių knygos vietų yra apie Å ešėlį, berods kaulais, skeletais spintoj ir oda vadinamų..kaip jį suprasti, priimti, integruoti..prilipo Estes vizija, juk bÅ«dų yra tikrai ne vienas...praktiniai stebuklai, jei skaityÄiau antrÄ… syk bÅ«tų didesnis tÅ«sas..pirmas kartas buvo smalsus savo mitologine puse..nors galima ir taip tiems kas apskritai mÄ—gsta skaityt..man Å¡i knyga buvo pirmos lentos ant tilto į Å¡amaniÅ¡kÄ… pasaulį.
p.s šiaip Estes yra ir FB ir aktyviai bendrauja galite užkalbinti..
Neprisijungęs
jei rimtai ir atvirai tai aÅ¡ jauÄiausi kaip jaunas berniukas įžengÄ™s į moters pasauly, nes aplinkoj kurioje gyvenu moteriÅ¡kumas kažkaip dusinamas sakyÄiau. PravÄ—riau duris į kitokį pasaulį, buvo ir svetima ir traukÄ—.Gabalais priÄ—miau idÄ—jas ir tik po kelerių metų jos paÄios pasivijo ir įsiliejo.
Neprisijungęs
Gal ką nors veža tokios http://www.knyguklubas.lt/sielos+aritmetika.html ir panašios knygos?
Galit parekomenduoti ko nors panašaus?
Neseniai perskaiÄiau " Vienuolį kuris pardavÄ— ferari" bet neužkabino...
Neprisijungęs
rekomenduoju
https://www.knygos.lt/lt/knygos/zmogus- … cgodHvsLrQ
išparduota, bet yra bibliotekos. Ta proga prisiminiau kolegą, kuris mano egzempliorių vis pamiršta grąžinti.
Neprisijungęs
Virgilijus rašė:
rekomenduoju
https://www.knygos.lt/lt/knygos/zmogus- … cgodHvsLrQ
išparduota, bet yra bibliotekos. Ta proga prisiminiau kolegą, kuris mano egzempliorių vis pamiršta grąžinti.
Prisijungiu prie Virgilijaus ir dar šitą siūliau. Geros
http://www.patogupirkti.lt/knyga/Zmogus … ktine.html
Surijus abi
Neprisijungęs
AÄiukas biÄiuliai.
Abi radau bibliotekoje.
LÄ—ksiu pasiimti.
Neprisijungęs
uijei kaip mane visgi hipnozituoja smagiai tavo avataras ) turiu prisipažint.
o Erich Fromm "Turėti ar būti" ar "Meilės menas" skaitei?..
mano visų laikų knygos, gal jos nÄ—ra tokios tipiÅ¡kos savipagalbos, bet padÄ—jo tai konkreÄiai- Elis Miller "Gabaus vaiko drama" ir visos kitos Å¡ios autorÄ—s kiek tik iÅ¡leista lietuviÅ¡kai.
p.s Leonora..sielos aritmetika, taigi Äia ta moteris iÅ¡ Ibizos..buvai gal ten?
Neprisijungęs
Nu, ir aš pradėjau laukti purių, baltų, švelnių snaigių
Neprisijungęs
Egle rašė:
uijei kaip mane visgi hipnozituoja smagiai tavo avataras
) turiu prisipažint.
o Erich Fromm "Turėti ar būti" ar "Meilės menas" skaitei?..
mano visų laikų knygos, gal jos nÄ—ra tokios tipiÅ¡kos savipagalbos, bet padÄ—jo tai konkreÄiai- Elis Miller "Gabaus vaiko drama" ir visos kitos Å¡ios autorÄ—s kiek tik iÅ¡leista lietuviÅ¡kai.
p.s Leonora..sielos aritmetika, taigi Äia ta moteris iÅ¡ Ibizos..buvai gal ten?
Puiku, kad patinka.
AÄiÅ«, neskaitytos.
VienÄ… radau internete.
PerverÄiau, atrodo mano skonis.
Ps. Nebuvau Ibizoje, bet tai viena iÅ¡ mano mažyÄių svajonių.
Vienų laikų jos knyga man labai padėjo.
ManyÄiau, kad bÅ«tų labai faina ten pabuvoti, bet...
O gal paprasÄiau bÅ«tų susikurti IbizÄ… Äia...?
Neprisijungęs
laikas rašė:
O gal paprasÄiau bÅ«tų susikurti IbizÄ… Äia...?
nežinau, tau geriau žinot ) oi negaliu
Neprisijungęs
Egle rašė:
oi negaliu
O Äia kaip suprasti?
"Oi negaliu"- iš juoko, ar " oi, negaliu" - nes kažko negaliu?
Neprisijungęs
Erich Fromm "Žmogaus širdis" knyga parašyta prieš penkiasdešimt metų, bet šių dienų asmeninių ir visuotinių aktualijų kontekste, mane asmeniškai užkabino, pastatė į žinojimo ir savęs informavimo sąlygas. Vien tai, kad Fromm'as buvo filosofas bei psichoanalitikas paskatino pasiimti ir pasiskaityti.
YpaÄ užgriebÄ— skyrius apie narciziÅ¡kumÄ…. , kaip charakterio orientacijÄ… į destruktyvumÄ…. Tapo aiÅ¡kiau kas su manim ir kitais žmonÄ—mis vyksta.
Ši psichoanalitinė knyga, kaip pagalbos ranka, jau įsipykusiai psichoterapijai paskutiniu metu mano gyvenime. Nuoširdžiai rekomenduoju kada nors atsiversti.
Neprisijungęs
Egle rašė:
Erich Fromm "Žmogaus širdis" knyga parašyta prieš penkiasdešimt metų, bet šių dienų asmeninių ir visuotinių aktualijų kontekste, mane asmeniškai užkabino, pastatė į žinojimo ir savęs informavimo sąlygas. Vien tai, kad Fromm'as buvo filosofas bei psichoanalitikas paskatino pasiimti ir pasiskaityti.
YpaÄ užgriebÄ— skyrius apie narciziÅ¡kumÄ…., kaip charakterio orientacijÄ… į destruktyvumÄ…. Tapo aiÅ¡kiau kas su manim ir kitais žmonÄ—mis vyksta.
Ši psichoanalitinė knyga, kaip pagalbos ranka, jau įsipykusiai psichoterapijai paskutiniu metu mano gyvenime. Nuoširdžiai rekomenduoju kada nors atsiversti.
Supratau vieną paprastą tiesą,kad visų blaivybės pradžia nebuvo,lengva.Taigi susidariau knygų , vertų perskaityti sąrašą ir einu į parde ieškoti
Neprisijungęs
knygynas vs bakalėja , jei ką perskaitysi įdomaus, brūkštelk.
Neprisijungęs