VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 8d. |
alikas rašė:
<...>,nenusimink,taip visada nebus ir taip bus ne visada..
gražu, ačiū, jei nieko prieš, aš irgi įsidedu kišenėn žodžius, man irgi reikia..
Neprisijungęs
Neliūdėk Vilke, čia tau bus geras sukrėtimas pradėti gyventi blaiviai. Mano viena draugė kai buvo patekusi į avariją girta, atėmė teises 3 metams. Bent jau 2 metus negėrė nei lašo. Vaikščiojo į darbą pėsčiomis, pradėjo sveikuolišką gyvenimą, sugalvojo dar mokytis ir pabaigė magistrą, kurio vis nesugebėjo baigti. Po pusės termino kreipėsi į advokatus, surašė normalų prašymą ir teises grąžino anksčiau laiko, t.y. po 1,5 metų. Aišku reikėjo praeiti alkoholikų kursus, ir teises naujai išlaikyti. Aišku dabar kai praėjo bent 5 metai, tai vėl viskas grįžo į savo vėžes dėl gėrimo. Bet girta prie vairo nebesėda.
Laikykis.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 3d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 21d. |
alikas rašė:
<...> Vien negert neiseina man, <...>
Kai išsiblaiviau, blaiviu veidu atsitrenkiau į visą purvą, nuo kurio bėgau... Slėpiausi brendžio butelio dugne... Vien negert, man neužtenko ir neužtenka. Jeigu nedėčiau pastangų savo žaizdų lopymui, labai greit, neištvėrus skausmo vėl prisiliuobčiau. Smegenys juk žino, ir žinos iki gyvenimo galo, kokia anestezija veiksminga... Bėda ta, kad ta anestezija tik pridaro daugiau skylių sieloje, kuo toliau, tuo didesnių.
Neprisijungęs
Ačiū visiems už žodžius, man jie labai reikalingi...
Jaučiuosi prastai, bijau, kad gali visgi būti kažkas sulaužyta, teks ieškoti pagalbos, o tai nenoriu niekur iš namų...
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
Ačiū visiems už žodžius, man jie labai reikalingi...
Jaučiuosi prastai, bijau, kad gali visgi būti kažkas sulaužyta, teks ieškoti pagalbos, o tai nenoriu niekur iš namų...
sulaužyta - čia apie savo kaulus? ir kaip čia nepaaiškėjo iš karto, rašei, kad sulėkė visos tarnybos, tai ir greitoji turėjo būti.
Neprisijungęs
Matyt, šokas + alkoholis visų negerumų iškart pajust neleido Vilke, mauk pas daktarus. O kaip galva, nes smūgis tai turėjo būt nemenkas.
Neprisijungęs
Buvo ir greitoji, bet aš tuo metu atsisakiau važiuoti į ligoninę. Šiandien matomai baigėsi visos anestezijos ir šokas išgaravo, tai pajutau viską visu gražumu... Smūgis buvo stiprus, o aš esu maža, tai sėdžiu praktiškai "ant vairo" mašinoje. Galva lyg ir nieko, kad ir kvaila, bet vis dar ant pečiu, ačiū angelui sargui...
Neprisijungęs
O naktį, bent užmigai?
Neprisijungęs
Veronika rašė:
O naktį, bent užmigai?
Kažkiek taip, bet atsigulti, apsiversti, atsikelti - skausmas oj oj oj...
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
Veronika rašė:
O naktį, bent užmigai?
Kažkiek taip, bet atsigulti, apsiversti, atsikelti - skausmas oj oj oj...
VV savo el.paštą žiūrėjai?
Neprisijungęs
Veronika, vėliau atsakysiu, dabar važiuoju siuntimo ir pas traumatologus.
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
Veronika, vėliau atsakysiu, dabar važiuoju siuntimo ir pas traumatologus.
Sėkmės, mieloji. Gydykis. Parašyk, kaip sekės.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 8d. |
Kaip einasi Vilke, kaip kauliukai?
Neprisijungęs
Na va, pusdienį pabendravau su medikais Padarė kelias krūtinės ląstos, kelių sąnarių, nosies rentgeno nuotraukas, pilvo organų echoskopiją, dar siuntė loro konsultacijai. Įtaria lūžusius šonkaulius, atšokusias kremzles. Tiksliau bus aišku, kai nuotraukas aprašys rentgenologai. Nosis nelūžusi, kelių girnelės sveikos, pilvo organai nepažeisti, vandenys niekur nesikaupia. Gavau nuskausminamųjų ir linkėjimą pakentėti, kol viskas sugis. Taigi man pasisekė, sakyčiau. O pagal savijautą tai tikrai ten kažkas lūžę, tai kentėti teks.
Ačiū labai visiems už rūpestį
Neprisijungęs
O, mieloji, laikykis. Kauliukai sugis, dar reikės ir dūšelę susilopyt Tik neužsidaryk dabar savy (jeigu gali ir nori) rašyk, antraip nuraus stogą nuo savigraužos (pagal save sprendžiu).
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mėn. | 4d. |
Vienišas Vilkas rašė:
Na va, pusdienį pabendravau su medikais
Padarė kelias krūtinės ląstos, kelių sąnarių, nosies rentgeno nuotraukas, pilvo organų echoskopiją, dar siuntė loro konsultacijai. Įtaria lūžusius šonkaulius, atšokusias kremzles. Tiksliau bus aišku, kai nuotraukas aprašys rentgenologai. Nosis nelūžusi, kelių girnelės sveikos, pilvo organai nepažeisti, vandenys niekur nesikaupia. Gavau nuskausminamųjų ir linkėjimą pakentėti, kol viskas sugis. Taigi man pasisekė, sakyčiau. O pagal savijautą tai tikrai ten kažkas lūžę, tai kentėti teks.
Ačiū labai visiems už rūpestį
Ojojoj
Neprisijungęs
Veronika rašė:
O, mieloji, laikykis. Kauliukai sugis, dar reikės ir dūšelę susilopyt
Tik neužsidaryk dabar savy (jeigu gali ir nori) rašyk, antraip nuraus stogą nuo savigraužos (pagal save sprendžiu).
Kauliukai tikrai sugis, kur jie dėsis, o vat dūšelę sulopyti tikrai bus sunkiau... Gerai tu sakai, negaliu užsidaryti, bet aš tokia ir esu - sulindusi visa į save ir nieko nenoriu ten įsileisti, sunkiai einu į kontaktą su svetimais žmonėmis.
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
<...> bet aš tokia ir esu - sulindusi visa į save ir nieko nenoriu ten įsileisti, sunkiai einu į kontaktą su svetimais žmonėmis.
Gyvenime nėra nieko statiško, viskas kinta
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Vienišas Vilkas rašė:
<...> bet aš tokia ir esu - sulindusi visa į save ir nieko nenoriu ten įsileisti, sunkiai einu į kontaktą su svetimais žmonėmis.
Gyvenime nėra nieko statiško, viskas kinta
Pritariu
Neprisijungęs
Kaip šiandien mūsų Vilkė jaučiasi?
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Kaip šiandien mūsų Vilkė jaučiasi?
Nelabai...
Neprisijungęs
Skauda kūnelį. O kaip dūšia?
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Skauda kūnelį. O kaip dūšia?
Skauda viską.
Neprisijungęs
O aš manau, kad tavęs Vienišas Vilke nereikia užjausti. Reikia, kad tu kuo stipriau suprastum alkoholio žalą. Susiimk ir daryk rimtą postūmį gyvenime link blaivybės.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
O aš manau, kad tavęs Vienišas Vilke nereikia užjausti. Reikia, kad tu kuo stipriau suprastum alkoholio žalą. Susiimk ir daryk rimtą postūmį gyvenime link blaivybės.
Neužjausk. Manau, šiame forume nėra nė vieno žmogaus, kuris nesuprastų apie alkoholio žalą. Ačiū už patarimą, gal galėtumei pasidalinti savo patirtimi, kaip tu keliauji link blaivybės? Būčiau dėkinga.
Neprisijungęs