VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#4151 2015-09-16 14:24:24

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  8mėn.  29d. 
Nerūkau  16m.  9mėn.  11d. 

Re: Paplepėkim...

Tai, kad nebandau aš nei gero, nei blogo įžvelgti tavo parašymuose. Ir kabliukų jokių neieškau, perskaitau kas parašyta ir pasitikslinu jei ko nesupratau (tikriausiai esu pakankamai nesupratingas, nes iš pirmo karto beveik niekada nesuprantu). Bent jau aš prieš išsiųsdamas žinutę visuomet paspaudžiu mygtuką Peržiūra ir kelis kartus perskaitau ką parašiau... Dėl viso pikto. Dažnai randu ką pataisyti...

Neprisijungęs

2015-09-16 14:24:24

Google

#4152 2015-09-16 14:47:54

Virgilijus
Vartotojas
Registravosi: 2015-08-26
Žinutės: 132

Audronis rašė:

O tai forume gali rašyti tik šventieji, o tie kurie išgeria ar bando kapstytis jau nebeturi teisės? Tik pakėlėm galvą nuo mišrainės ir jau jaučiamės geresniais už juos? Ką ir kiek rašom, tą ir turim...

tą ir turite. Kad neliktumėte be mano indėlio - man skaniausia - Spanguolinė

Neprisijungęs

#4153 2015-09-16 15:10:24

Audronis
Senbuvis

Virgilijus rašė:

tą ir turite.<...>

O tai tu ne forumo dalis? Turėjau omeny visus rašančius...

Neprisijungęs

#4154 2015-09-16 15:31:31

Virgilijus
Vartotojas
Registravosi: 2015-08-26
Žinutės: 132

Audronis rašė:

Virgilijus rašė:

tą ir turite.<...>

O tai tu ne forumo dalis? Turėjau omeny visus rašančius...

Dalis, bet nesimėgaujanti paragavimais. todėl ir be skaitiklio

Neprisijungęs

#4155 2015-09-16 15:38:53

Audronis
Senbuvis

Virgilijus rašė:

Dalis, bet nesimėgaujanti paragavimais. todėl ir be skaitiklio

A, tai visi, kurie su skaitikliais, pagurkšnoja karts nuo karto? O kur rūkymo skaitikliai, tai dar ir dūmą patraukia tikriausiai?

Neprisijungęs

#4156 2015-09-16 15:47:52

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Virgilijus rašė:

Dalis, bet nesimėgaujanti paragavimais. todėl ir be skaitiklio..

Vis vat noras kažkokio arogantiško "kitoniškumo", matai jis ragauja bet nesimėgauja, gurkšnoja, sustoja tam kartui, bet be skaitiklio, tai jau iš esmės čia kažkas kitaip, NIEKO čia kitaip gerbiamasis nėra ir nereikia čia lia lia... Paprastas banalus noras GERTI, tik vat norisi viską kažkaip "įvynioti" i kažkoki gražesni ipakavimą nei pas kitus... Kita vertus kodėl man ar kažkam kitam ragaujančiam turi būti gėda ar nepatogu jei faina išgerti, palėbauti, pachmieliuka padaryti?... Nematau ko čia gėdytis.. smile

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#4157 2015-09-16 16:46:09

Bebras
Senbuvis
Registravosi: 2015-06-17
Žinutės: 794

Egle13 rašė:

<...> Asmeniškai man labai sveika pasiskaityti, kaip kitiems sekasi gerti. Atgaivina prisiminimus (kaip ir tau Veronika wink ), atitolina visokias juodas pagundas.

O tai ką tie geriantys tokio ypatingo parašo, kad net juodas (!) pagundas atitolina. Geria žmonės ir tiek, tame nėra jokios mistikos. Aš pvz. kai geriu, rašau kad na kaip faina, kad va sėdžiu gamtoj, vėjukas pučia, saulytė šviečia, rankoj kokteiliukas...pasaka, gyvenimėlis. Tai čia kaip tik gali sustiprinti pagundą išgert kenčiantiems nuo susilaikymo big_smile Tiesiog manau, tam tikrai daliai veikėjų per anksti sparnai pradėjo dygti, nes demonizuoja geriančius būk tai patys metų metus nebūtų maudęsi tam pačiam srutų katile su tais vadinamaisiais geriančiaisiais...hmm

Neprisijungęs

#4158 2015-09-16 16:53:58

Pasiklydes
Senbuvis

Čia "šalutinis" blaivybės efektas, pašiepti ir pasityčioti iš geriančiųjų, vis krizenant i saują, "oi kaip gerai kad va aš jau nebegeriu, tai ne tie durniai niekaip susitvarkyti nesugeba...".. smile  Bet įdomiausia būna kai tie "protingieji" (kai kurie) ima ir prisigeria tarsi nei iš šio nei iš to, va čia tada aš raitausi iš juoko negyvai... big_smile

Neprisijungęs

#4159 2015-09-16 17:21:57

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  5mėn.  23d. 

Klausykit, kai kurie pastaruoju metu girti keliais aukštais tyčiojatės iš kitų, tai kaip tai vadinti ? gal paglostyti ir užjausti, kad va liga tokia...kas dažniau prisijungia spėja perskaityti visokiausių šlykštynių...abipusiškai juk...

“I don’t care what you shake, just shake something”.

Neprisijungęs

#4160 2015-09-16 17:59:57

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Aš irgi pasijaučiau nesmagiai, kai buvo parašyta, kad čia - "geriančių buveinė".
Pati svetainė vadinasi "būk blaivus". Tai aš ir stengiuosi būti blaivi. Vadintusi "esu blaivus", tai gal ir nerašyčiau. Aš čia tam, kad jūs, metų metais negeriantys, padėtumėt ir man užmiršt laipsnius. Nu ir kas, kad pajuokaujam, pasidalinam praeities nuotykiais, bet... VISI ČIA ESANTYS NENORI BŪT GIRTI. Įskaitant Pasiklydusį. Truputis supratimo ir tolerantiškumo-tai, ko iš čia tikiuosi pirmiausia. O po to jau pagalbos. Pvz. Veronika. Net man girtai paskambino. Ir jei ne tas skambutis, bučiau dar labiau pasigėrusi.
Be to. Tam yra skirelis "girtos naktys". Blaivininkai ten per prievartą nekviečiami, jei jau taip erzina pavėpus kažkokia Iškaimo. Vot :-P

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#4161 2015-09-16 18:04:32

Egle
Senbuvis

iškaimo, ar gi tie kas negeria esti kažkaip įsipareigoję užjausti visus geriančius??? tai atsitinka laisva valia....

Neprisijungęs

#4162 2015-09-16 18:14:12

Iškaimo
Senbuvis

Egle rašė:

iškaimo, ar gi tie kas negeria esti kažkaip įsipareigoję užjausti visus geriančius??? tai atsitinka laisva valia....

Žinoma, kad niekas nieko nėra įsipareigojęs. Aš galvoje turėjau tai, kad - jei parašau išgėrus, tai turiu suprast, kad ne ten pataikiau, kad įžeidžiau sugebančių negert jausmus, kad išvis esu "ne v temu".
Taigi ir esu čia tam, kad turėčiau pavyzdį kaip kiti iš šito šūdo išlipo... ar lipa.

Neprisijungęs

#4163 2015-09-16 18:17:17

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

Spirito pagalba pavyko visiškai išvalyti automobilinių tepalų dėmę iš naujutėlaičių džinsų (kur jokie kiti blagiai tokie kaip kaip feiriai ir lockai "nepaėmė"smile). Savaitgalį atradau langų valiklį su alkoholiu, tas tai buitį palegvino stipriai. Dar girdėjau, kad prieš darant pedikiūrą kojas reika pamirkyti aluje, bet dar nebandžiau. Ką čia visi blogis, blogis. Geriausias gėris naudojant pagal paskirtį big_smile.

Neprisijungęs

#4164 2015-09-16 18:17:29

Egle
Senbuvis

ai iškaimo, manęs neapleidžia nuojauta, kad tu apgaudinėji save ir šiek tiek manipuliuoji..esi tam kad turėtum pavyzdį ir kaip tau tie pavydžiai? labai pavyzdingi?..krauni ant kitų blaivybės reikalus..ir viskas..

Neprisijungęs

#4165 2015-09-16 18:27:23

Egle
Senbuvis

Iškaimo rašė:

Egle rašė:

Žinoma, kad niekas nieko nėra įsipareigojęs. Aš galvoje turėjau tai, kad - jei parašau išgėrus, tai turiu suprast, kad ne ten pataikiau, kad įžeidžiau sugebančių negert jausmus, kad išvis esu "ne v temu".
Taigi ir esu čia tam, kad turėčiau pavyzdį kaip kiti iš šito šūdo išlipo... ar lipa.

nepyk žmogau, bet vėsus dušas, mums visiems reikalingas, kad neužsiliūliuot amžiams..

Neprisijungęs

#4166 2015-09-16 18:30:19

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  4mėn.  18d. 
Nerūkau  0m.  5mėn.  5d. 

Bebras rašė:

O tai ką tie geriantys tokio ypatingo parašo, kad net juodas (!) pagundas atitolina. Geria žmonės ir tiek, tame nėra jokios mistikos. Aš pvz. kai geriu, rašau kad na kaip faina, kad va sėdžiu gamtoj, vėjukas pučia, saulytė šviečia, rankoj kokteiliukas...pasaka, gyvenimėlis. Tai čia kaip tik gali sustiprinti pagundą išgert kenčiantiems nuo susilaikymo big_smile Tiesiog manau, tam tikrai daliai veikėjų per anksti sparnai pradėjo dygti, nes demonizuoja geriančius būk tai patys metų metus nebūtų maudęsi tam pačiam srutų katile su tais vadinamaisiais geriančiaisiais...hmm

Bebre, po to fainumo, visada ateina blogumas. Ir nedera, man, apie tai pamiršti wink Čia ne mistika, o alkoholinė realybė.

Neprisijungęs

#4167 2015-09-16 18:31:15

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

Egle rašė:

Labai man nelabai tas žodžių junginys "įsipareigoję užjausti", o ir pati užuojautos emocija man nelabai:/. Veiksmas - padėti - nepadėti, tai jau kažkoks judėjimas ir veiksmas, bent man.

Neprisijungęs

#4168 2015-09-16 18:32:05

Pasiklydes
Senbuvis

Iškaimo rašė:

VISI ČIA ESANTYS NENORI BŪT GIRTI. Įskaitant Pasiklydusį. Truputis supratimo ir tolerantiškumo-tai, ko iš čia tikiuosi pirmiausia...

Iš ko čia taip nusprendei??.. Visai neprastas man prikolas pagerti kartas nuo karto, nors nesakau kad blaivi būsena mane erzina, matyt aš ieškau pusiausvyros, kažkiek pabūnu blaivas, kažkiek gatavas... big_smile

Neprisijungęs

#4169 2015-09-16 18:55:35

Iškaimo
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Iškaimo rašė:

VISI ČIA ESANTYS NENORI BŪT GIRTI. Įskaitant Pasiklydusį. Truputis supratimo ir tolerantiškumo-tai, ko iš čia tikiuosi pirmiausia...

Iš ko čia taip nusprendei??.. Visai neprastas man prikolas pagerti kartas nuo karto, nors nesakau kad blaivi būsena mane erzina, matyt aš ieškau pusiausvyros, kažkiek pabūnu blaivas, kažkiek gatavas... big_smile

Tai pats ir atsakei. Tavęs čia nė nebūtų, jei kad ir tos pusiausvyros neieškotum. Laktum ir nesuktum jaknų. Kaip kaimynas mano - nevažiuoja karvių melžt, kol žmona "fleškutės" nenuperka. Ir negirdėjau, kad jis kažkokios pusiausvyros ieškotų. Pas jį net minties nėra, jog gal galima bandyt negert...

Neprisijungęs

#4170 2015-09-16 19:03:23

Pasiklydes
Senbuvis

Šiaip šituos forumus aš atradau ne ieškodamas kaip negerti, kaip čia blaiviai gyventi, tikrai ne... Ieškojau informacijos apie SAV (Standartinius alkoholinius vienetus), kiek ten suaugęs vyras išgeria, kiek moteris kai dar NORMA, kiek jau pavojinga, kiek jau rizikinga, skaičiavau dėliojau, žiūriu kad kažkaip kartais perdaug, per vakara išgeriu kartais ir savaitės nepavojinga kieki, hmmm... tada žiūrinėjau kaip čia gerti mažiau ir rečiau ir tik tuomet pastebėjau kad kažkokie čia kodavimai torpedos yra, kažkoks AA, Šičko, kažkokie žmonės renkasi kur išvis negeria, vienas negeria 5 metus, kitas 8 metus, o blemba vienas ir 15 metu, niu kosmosas... big_smile Matyt daugiau vedamas smalsumo, nes praėjo nuo to laiko beveik 10 metų ir aš vistiek nelabai tikiu, kad gyvenime gyvensiu visai visai be alaus.. smile

Neprisijungęs

#4171 2015-09-16 19:15:36

Iškaimo
Senbuvis

Aš ieškojau informacijos apie priklausomybes, mane į šitą forumą atsiuntė depresijosklubas.lt.
Išvada - nei Tu, nei aš, neieškojom informacijos apie Higso bozono daleles arba ne apie Kardashian nėštumus. Juk alkoholis kėlė vienokius ar kitokius klausimus, ar ne? smile

Neprisijungęs

#4172 2015-09-16 19:21:28

Pasiklydes
Senbuvis

Na aš atradau pradžioje kita foruma ir ji radau tiesiog per Google, o šita jau daug vėliau, ten jau kita istorija, kėlė klausimų gėrimo kiekis ir dažnumas, mesti gerti net nesiruošiau... smile

Neprisijungęs

#4173 2015-09-16 19:31:23

Iškaimo
Senbuvis

Nuuuu... galbūt galbūt... Kas ten žino kaip pas kiekvieną smegenai dirba smile

Neprisijungęs

#4174 2015-09-16 20:31:42

Egle13
Senbuvis
Registravosi: 2015-03-23
Žinutės: 590

Blaivus  10m.  9mėn.  19d. 

Bebras rašė:

Egle13 rašė:

<...> Asmeniškai man labai sveika pasiskaityti, kaip kitiems sekasi gerti. Atgaivina prisiminimus (kaip ir tau Veronika wink ), atitolina visokias juodas pagundas.

Visks gera yra smile Bent aš nieko nedemonizuoju, nieko nekritikuoju. Kokie sparnai?! Visi esam toje pačioje barikadų pusėje. Šiandien negeri, o rytoj trenks šlapimas (persiprašau) į smegenis ir bus pirmyn. Ir teks rašyti į "girtos naktys kaip lakštutė..."smile

♐ Sagittarius ♐

Neprisijungęs

#4175 2015-09-16 20:46:25

Bebras
Senbuvis
Registravosi: 2015-06-17
Žinutės: 794

Egle13 rašė:

<...>Visi esam toje pačioje barikadų pusėje. Šiandien negeri, o rytoj trenks šlapimas (persiprašau) į smegenis ir bus pirmyn. Ir teks rašyti į "girtos naktys kaip lakštutė..."smile

Būtent tai ir norėjau pasakyti, tik gal kiek per sudėtingai išsireiškiau big_smile

Neprisijungęs

Forumo apačia