VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Egle rašė:
jiems negėda, nieko tokio, užtai man gėda už senio ir jaunėlio Bush'ų kriminalinius veiksmus žmonijos atžvilgiu...teisiogine to žodžio prasme jaučiu diskonfortą, jei atsitiktinai pamatau jų veidus kokiam tv, antipatija...uij..
Apie jų prezidentavimo laikais nuveiktus darbus nieko nesakau ir net nenoriu gilintis, kalba ėjo tik apie prasigėrimą ir asmeninę gyvenimo dramą... Bet tam tikrų atitikmenų galima rasti ir pas mus Lietuvoje kaip tarkim aktorius, renginiu vedėjas Mikalauskas, atrodo nebegeria apie 17 ar net daugiau metų, o savo laiku ant kortos buvo pastatyta ir šeima ir karjera ir sveikata...
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 4d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 28d. |
Pasiklydes rašė:
Viktorija rašė:
Na niekaip nesuprantu tos prasigerti "sėkmingai" sėkmės formulės.
Nėra jokios formulės, prie progos jei dar nesi girdėjusi Viktorija pasidomėk buvusio JAV prezidento G. Bush`o jaunėlio gyvenimo istorija iki kokio lygio buvo nusigėręs, tada sustojęs ir ko pasiekė ir žinomiausio visų laikų aktoriaus A. Hopkins`o gyvenimo drama, kur jis buvo nusiritęs ir kokios pasaulinės šlovės pelnė jau daugybę dešimtmečiu metęs gerti... Tai ir yra mano supratimu "sėkmingo" prasigėrimo pavyzdžiai pasauliniu mąstu, kai prasigėrimas netai kad nesukliudė, bet dar ir padėjo užkariauti ar rinkėjų ar gerbėjų kai kurių širdis..
Šios dvi asmenybės beje niekad neslėpė ir neslepia, nejaučia gėdos dėl to juodojo savo gyvenimo tarpo...
Nesupratau. Kame čia moralė? Sėkmės istorijos ar sektinas pavyzdys? Dasigerti iki apsimyžimo ir poto padaryti karjerą?
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Nesupratau. Kame čia moralė? Sėkmės istorijos ar sektinas pavyzdys? Dasigerti iki apsimyžimo ir poto padaryti karjerą?
Čia nėra jokios moralės, čia tau ne pasakėčios, o REALUS GYVENIMAS. Gali vadinti iš dalies tai sėkmės istorijomis, nors tie žmonės bent interviu kiek esu girdėjęs nelaiko to kažkokia "sėkme", o greičiau vidiniu kažkokiu kritiniu lūžiu kuris apvertė aukštyn kojomis visa gyvenima... O jų pasiekimai tiesiog daug ka stulbina sužinojus, kad būta jau praktiškai ties visiško žlugimo ir išprotėjimo riba. Bet deja deja yra daug ir kitokiu istorijų ir net pas mus Lietuvoje toli neieškant...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 20d. |
nuostabu kaip muzika padeda susitikt ir atsisveikint su palengvėjimu. Iš to paties koncerto Delta Spirit.
nuo 16.20 minutės visiškai gražiai, dėstau savo buvusiam alkoholikui tėvui ir savo visiems buvusiems tėvams šioje visatoje !
https://www.youtube.com/watch?v=LnXykVncR3g
galvoju kodėl toks rezonansas su šiuo biču..
Neprisijungęs
<..>
It's true
I build this for you
A house fit for two
Is too small for you
<..>
Delta Spirit - House Built For Two
https://www.youtube.com/watch?v=cLMHHItD-AQ
Neprisijungęs
beveik jaučiu romo skonį ir norą patvarkyt savaip, kaip seniau..wow, ką gali muzika
Neprisijungęs
pagyvenau su šiuo gabalu valandą ir įkėliau čia, noriu kad tie alkoholikai, kurie supranta angliškai paklausę, pajustų visą tą skausmą ir pyktį, kurį jaučia jų sūnūs ir dukros..wow..nuvažiavo stogas..
Neprisijungęs
po vieną dieną, perkusijos padeda išgyvent..
Delta Spirit, Salt in the wound
https://www.youtube.com/watch?v=odmVtJ5-pxM
<..>
WHY am I here?
oh, WHAT should I do?
well, IS this the point I'm trying to prove?
<..>
CHAINS, are they really there?
Is this just in my HEAD?
Well, I'll just stay in bed
<..>
Neprisijungęs
Sia minute smalsiai laukiu gal zvejys ar veronika uzves diskusija apie ka nors
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 15d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 2d. |
alikas rašė:
Veronika, nusitauškusi per dieną mauna į miego karalystę Sorry, rytoj anksti keltis.
Labanakt.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 20d. |
alikas rašė:
Žvejys taip pat ne ką gali padiskutuot , rytas už vakarą protingesnis. Tad kas ryte anksti kels nepraloš.
Neprisijungęs
https://www.facebook.com/WWW.YEG0B.C0M/ … 725378166/
p.s patyrusi Viliokė anot vieno žmogaus
Neprisijungęs
Kažkas šlykštaus. Pasigert iki "outo" nesinori, nes žinau kaip bus bloga po to. Išgerti šiek tiek nėra prasmės, nes per maža dozė nenugesina beprasmybės jausmo.
Kur save kišt? Į kokią skylę sulįst, kad nejaust to bjauraus nevilties jausmo?...
Nors gal ir žinau... netvarka šeimyniniam gyvenime, betvarkė darbiniuose santykiuose, negalėjimas susitaikyt su savimi... Ir vaikščiok į Minesotas, AA ar psichologus-niekas nepasikeis. Vokrug da okolo - yra problema, ją užpili tam kartui spiritu. Užpili - niekas vis tiek nesisprendžia, tik blogiau darosi... Bet tai kaip tas problemas išspręst? Vyro nepakeisi, vaiko neperauklėsi ir naujo nepasigimdysi, meilužio nuo jaunesnės neatmuši, o darbdavio irgi nepakeisi, nes tau 40 ir nesi niekam įdomi, turi sukąst dantis ir pamiršt, kad gali daugiau, negu nekvalifikuotas darbas. Nebent... turėčiau iš džiaugsmo šokinėt ant vienos kojos, kad gimiau ne Ruandoj...
Ne veltui Bebras į mišką eina. Visada TEN numirt norėjau...
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 4d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 28d. |
Gerti ir keisti aplinką - tuščias reikalas.
Pasikeisk pati: pakeisi vidų > pasikeis aplinka.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
<...>Nebent... turėčiau iš džiaugsmo šokinėt ant vienos kojos, kad gimiau ne Ruandoj... <...>
Aš manau, labai daug nuo mūsų pačių priklauso. Ką norim matyt, tą ir matom... Gal prieš porą savaičių stovėjau sankryžoj, Savanorių pr. prie buvusios akluškės. Tame rajone gyvena daug neregių/silpnaregių. Pasuku galvą, šaligatviu lėtai eina du senukai. Vienas aklas su neregio lazdele, jam pareguliuoja kur eiti kitas, regintis. Abu išsišiepę šnekučiuojasi... Taip šviesu pasidarė ir gėda man viduje, kad nesidžiaugiu tuo ką turiu, o priimu tai - kaip savaime suprantamą dalyką
Pavyzdžiui - regėjimą. Užsiciklinu ties tuo, ko man reikėtų, o ne ties tuo, ką jau gavau.
Neprisijungęs
Tai taip, ir aš matau sėdinčius invalido vežimėliuose. Ir žinai kokia pirma mintis į galvą atplaukia? - kaip jie taip gali kankint save ir kitus? Nusižudyčiau tą pačią dieną. Manau, kad fizinė negalia nėra blogiau už psichinę...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mėn. | 16d. |
Iškaimo rašė:
Tai taip, ir aš matau sėdinčius invalido vežimėliuose. Ir žinai kokia pirma mintis į galvą atplaukia? - kaip jie taip gali kankint save ir kitus? Nusižudyčiau tą pačią dieną. Manau, kad fizinė negalia nėra blogiau už psichinę...
Ne perkunelio nenusizudytum. Tokiose situacijose, kai kas nors tikrai visai blogai atsitinka, pasikeicia zmogaus psichika ir jis puola kabintis i gyvenima. (paradoksas ar ne?)
Neprisijungęs
Bandžiau išeit iš gyvenimo. Tik nežinojau, kad per maža dozė buvo. Bet esmė - buvau tikra, kad nebenubusiu. Keistas jausmas, atrodė, kad viskas, dabar jau nebejausiu gyvenimo. Nubudau po 2 parų... kolega darbo rado, į ligoninę išvežė. Manau laisvai pakartočiau tai dar kartą, bet tikriau.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mėn. | 16d. |
Iškaimo rašė:
Bandžiau išeit iš gyvenimo. Tik nežinojau, kad per maža dozė buvo. Bet esmė - buvau tikra, kad nebenubusiu. Keistas jausmas, atrodė, kad viskas, dabar jau nebejausiu gyvenimo. Nubudau po 2 parų... kolega darbo rado, į ligoninę išvežė. Manau laisvai pakartočiau tai dar kartą, bet tikriau.
Nei ka pasakyt... O as ruosiausi siulyti tau pakeliaut kur nors - aplinka pakeist...
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
<...> Keistas jausmas, atrodė, kad viskas, dabar jau nebejausiu gyvenimo. <...>
O jeigu ten, nepalyginamai sunkiau nei dabartinis gyvenimas? Galimybės grįžt jau nebus.
Mieloji, siunčiu skanios kavos puodelį su ryto aušros gabalėliu
Neprisijungęs
oi kaip man atsibodo gerianti ir vaistus ryjanti uošvė.. strojina visus, nėr ten žmogaus visai, tik emocinis debilas....man taip šlykštu kada yra skriaudžiami mano mylimi žmonės...veee..nusiplaut greičiau, soriukas kad taip kalbu, lyg būčiau beširdė, neatjauti likimo broliams, bet broliai pagyvenkit šalia vienas kito, pajausit realybę..
Neprisijungęs
Mažai su kuo bendrauju. Kiek čia pasirašinėju, tai ir viskas. Šiandien vis dar blogai. "Ten" nei blogai, nei gerai. "Ten" nieko nėra. Traša augalams. Net silpna, kaip norisi numirt čia ir dabar. Nenoriu nieko matyt, nieko girdėt. Galiu tik čia parašyt. Žinau, kad niekas nepadės, bet juodu ant balto įvardinus savijautą, tikiuosi rast tokių kaip aš. Dviese (trise) pasidaro lengviau. Arba tikiuosi , kad kažkas atsiras, padėsiantis patekt "ten"...
Neprisijungęs
sumauta sutrikus biochemija...
paradoksas, kuo daugiau žinai, tuo mažiau gali padėt..kuo daugiau žinai, tuo mažiau žinai kas iš to ką žinai gali padėt ir dar ta netikus geografinė padėtis gerų profesionalų atžvilgiu ir ekonominė sergančiūjų padėtis..aaa, norisi rėkt tikrai..
Neprisijungęs
bet kaip bebūtų netikę vaistai ir alkoholis apsunkina padėtį nežinau kiek kartų, neįsivaziduoju kas profesionaliai tau galėtų padėti detoksikuotis nuo vaistų..pabūsiu iš nuoširdaus liūdesio pesimiste, bet vienai iš priklausomybės nuo vaistų manau mažai šansų išsikapstyt...minesotos vplc mano uošvei bandė padėti, bet daugiau skėsčiojo rankomis..sakė vargu bau ar bepavyks ją atkabint..mažai šansų..na ir toji aišku pabėgo..
Neprisijungęs
Biochemija tai susimalus. Bet ir charakteris durnas. Nieko neprisileist, viską neigt, ir visiems rodyt, kokis esi auka. Štai kas esu. Norisi smegenis transplantuot, nes su šiomis gyvenimas ne tai, kad nekokybiškas, bet ir neįmanomas.
Kaip nustot gailėtis savęs...?
Neprisijungęs