VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 15d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 2d. |
Nida rašė:
gavau rytojui pakvietimą į gimtadienį "kur alkoholis liejasi laisvai"-pažadėjau atvykti...lyg ir pasitikiu savimi, bet bijau, kad nepalūžčiau...hm važiuosiu su mašina, bet ją visada galimą palikt...galvoju kokią priežastį sugalvot kodėl negeriu??? kad turiu priklausomybę tikrai nesiskelbsiu...
Pasakyk, kad negeri ir viskas. Bet tai turi jausti tvirtai viduje ir tai turi atsispindėti balse. Jeigu išmurksi tuos žodžius, aplinkiniai greit prikirps ir įkalbės.
O ko pati nori? Paklausk savęs viduje tyliai. Nebūtina rašyti Atsakyk pati sau
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mėn. | 24d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 23d. |
Veronika rašė:
Nida rašė:
gavau rytojui pakvietimą į gimtadienį "kur alkoholis liejasi laisvai"-pažadėjau atvykti...lyg ir pasitikiu savimi, bet bijau, kad nepalūžčiau...hm važiuosiu su mašina, bet ją visada galimą palikt...galvoju kokią priežastį sugalvot kodėl negeriu??? kad turiu priklausomybę tikrai nesiskelbsiu...
Pasakyk, kad negeri ir viskas. Bet tai turi jausti tvirtai viduje
ir tai turi atsispindėti balse. Jeigu išmurksi tuos žodžius, aplinkiniai greit prikirps ir įkalbės.
O ko pati nori? Paklausk savęs viduje tyliai. Nebūtina rašytiAtsakyk pati sau
šiandien tvirtai galiu pasakyt, kad ne-dar baimės jausmas nedingo po paskutinio užgėrimo, dar smegenys primena, kad prisimink kuom viskas pasibaigė paskutinį kartą...
Neprisijungęs
Tai ir viskas. Kai sakysi visiems, kad negeri, mintimis prisimink kaip jauteis tuomet, per užgėrimą, po užgėrimo... Nebūtina kiekvienam aiškinti, kodėl? Tiesiog - tu taip nusprendei. Ir taškas
Neprisijungęs
Nida rašė:
gavau rytojui pakvietimą į gimtadienį "kur alkoholis liejasi laisvai"-pažadėjau atvykti...lyg ir pasitikiu savimi, bet bijau, kad nepalūžčiau...hm važiuosiu su mašina, bet ją visada galimą palikt..
Varyčiau be mašinos ir pagerčiau su gera nuotaika smagioje kompanijoje, puiku savaitgali žada, geras oras, galima gerai pabaliavoti...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Nida rašė:
gavau rytojui pakvietimą į gimtadienį "kur alkoholis liejasi laisvai"-pažadėjau atvykti...lyg ir pasitikiu savimi, bet bijau, kad nepalūžčiau...hm važiuosiu su mašina, bet ją visada galimą palikt..
Varyčiau be mašinos ir pagerčiau su gera nuotaika smagioje kompanijoje, puiku savaitgali žada, geras oras, galima gerai pabaliavoti...
prieš gerus metus taip ir būtų buvę, bet dabar situacija kitokia, kai išgeriu anksčiau šokt norėjau, o dabar depresija atsliūkina ar kaltės jausmas kam vėl prisigėriau...
Neprisijungęs
Tada sėdėsi, kimši maista ir spoksosi nutysusia seile kaip kiti svaigsta ir linksminasi...
Neprisijungęs
Nida rašė:
Pasiklydes rašė:
Nida rašė:
prieš gerus metus taip ir būtų buvę, bet dabar situacija kitokia, kai išgeriu anksčiau šokt norėjau, o dabar depresija atsliūkina ar kaltės jausmas kam vėl prisigėriau...
Nida,graziai išsidabink,skaniai pavalgyk,susirask idomių pašnekovų,o gal net gi bus tokių pat negeriančių kaip tu..pabūsi ten tiek,kiek tau atrodytų reikia ir namo:)
Neprisijungęs
katyte rašė:
Nida rašė:
Pasiklydes rašė:
Varyčiau be mašinos ir pagerčiau su gera nuotaika smagioje kompanijoje, puiku savaitgali žada, geras oras, galima gerai pabaliavoti...prieš gerus metus taip ir būtų buvę, bet dabar situacija kitokia, kai išgeriu anksčiau šokt norėjau, o dabar depresija atsliūkina ar kaltės jausmas kam vėl prisigėriau...
Nida,graziai išsidabink,skaniai pavalgyk,susirask idomių pašnekovų,o gal net gi bus tokių pat negeriančių kaip tu..pabūsi ten tiek,kiek tau atrodytų reikia ir namo:)
taip ir planuoju, o grįžus inormuosiu kaip sekėsi
Neprisijungęs
Būtinai. Lauksiu tavo pergalės
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 26d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 8d. |
Nida rašė:
gavau rytojui pakvietimą į gimtadienį "kur alkoholis liejasi laisvai"-pažadėjau atvykti...lyg ir pasitikiu savimi, bet bijau, kad nepalūžčiau...hm <...>
Dėl atsisakymo tvirtumo ir viso kito tau jau susakė, o aš dar pasikartosiu... Kai nustojau gerti, būdamas tuose retuose baliuose į kuriuos išsiruošdavau, pastebėjau, kad yra labai nemažai žmonių, kurie išgeria labai simboliškai (mums nuo to nelengviau ;) ) arba visai negeria (šitie mums tinka). Anksčiau tikrai tokių nebūčiau pastebėjęs, nes būčiau tarp tų, kuriems „alkoholis liejasi laisvai“.
Neprisijungęs
Na, vistiek faini tie pijokėliai . Prie namų turim tokį parkelį, kur jie renkasi. Šiandien keliauju sau namo, girdžiu, kad kažkas mane kviečia. Aha, tokia stipriai pavargusi porelė negali atsukti bambalio, reikia pagalbos. Atsukau ir man buvo primygtinai pasiūlyta prisijungti
. Kai mandagiai atsisakiau, tai net įsižeidė, išsitraukė stiklinę, suprask iš bambalio gerti nereikės
. Klausiu kodėl tokiu gėriu nori dalintis, sako, kad geram žmogui negaila
. Labai pralinksmėjau gavusi tokį komplimentą
. Ir dar gavau pažadą, kad jei kas mane parkelyje bandytų nuskriausti, galiu drąsiai kreiptis į juos. Na faina, geru už gerą atsilygina
.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 20d. |
atsukai bambalį? nu Viktorija tu duodi..
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mėn. | 19d. |
Viktorija rašė:
Na, vistiek faini tie pijokėliai
. Prie namų turim tokį parkelį, kur jie renkasi. Šiandien keliauju sau namo, girdžiu, kad kažkas mane kviečia. Aha, tokia stipriai pavargusi porelė negali atsukti bambalio, reikia pagalbos. Atsukau ir man buvo primygtinai pasiūlyta prisijungti
. Kai mandagiai atsisakiau, tai net įsižeidė, išsitraukė stiklinę, suprask iš bambalio gerti nereikės
. Ir dar gavau pažadą, kad jei kas mane parkelyje bandytų nuskriausti, galiu drąsiai kreiptis į juos. Na faina, geru už gerą atsilygina
.
Nematau tam veiksme nei gėrio, nei pagalbos. Jei tiems žmogams lemta prasigerti jie tai sėkmingai padarys ir be tavo sumačijimo
Neprisijungęs
O aš skaitau labai teisingai pagelbėjo jiems, atsuko butelaiti negi sunku jei jie ten kankinasi nesigauna atsidaryti, o kas ten prasigers ar ne ne tavo sušiktas Pumpi reikalas, žiūrėkis savęs, aš irgi padėčiau atkimšti ir dar už kompanija patraukčiau alaus juk toks dabar gražus fainas oras, saulutė šviečia išgerti kviečia...
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Nida rašė:
gavau rytojui pakvietimą į gimtadienį "kur alkoholis liejasi laisvai"-pažadėjau atvykti...lyg ir pasitikiu savimi, bet bijau, kad nepalūžčiau...hm <...>
Dėl atsisakymo tvirtumo ir viso kito tau jau susakė, o aš dar pasikartosiu... Kai nustojau gerti, būdamas tuose retuose baliuose į kuriuos išsiruošdavau, pastebėjau, kad yra labai nemažai žmonių, kurie išgeria labai simboliškai (mums nuo to nelengviau
) arba visai negeria (šitie mums tinka). Anksčiau tikrai tokių nebūčiau pastebėjęs, nes būčiau tarp tų, kuriems „alkoholis liejasi laisvai“.
tai va aš jau ir po baliaus, liaudis kultūringa (inteligentai) geria stikliuką per keturis kartus, aš tokią porciją išgerdavau per du, praktiškai laižo, nenusišneka viskas ok, bet man liūdna buvo, nes pasijutau visiška ligone siūlyt niekas ir nesiūlė, kai pasakiau, kad su auto, o ir šeimininkė žinojo mano bėdą, nors paskutinis užgėrimas pas ją namuose ir prasidėjo...nusprendžiau, kad geriau tokiuose susitikimuose man dar per anksti lankytis, nes blogai jaučiuosi-savęs gailiuosi, kad nemoku ir negaliu tvarkingai su kompanija pasėdėt
Neprisijungęs
Sveikiju Nidulička
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Sveikiju
Nidulička
Ačiū
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
Viktorija rašė:
Na, vistiek faini tie pijokėliai
. Prie namų turim tokį parkelį, kur jie renkasi. Šiandien keliauju sau namo, girdžiu, kad kažkas mane kviečia. Aha, tokia stipriai pavargusi porelė negali atsukti bambalio, reikia pagalbos. Atsukau ir man buvo primygtinai pasiūlyta prisijungti
.
Nematau tam veiksme nei gėrio, nei pagalbos. Jei tiems žmogams lemta prasigerti jie tai sėkmingai padarys ir be tavo sumačijimo
Oi jau ta lemtis .... . Kiek pamenu tos pačios AA pamatinis akmuo yra "padėdamas kitam padedi sau", su kuo visiškai sutinku. Na, bet ne apie tai. Gal kas žinote kokį misterį properį, kuris galėtų sutvarkyti namus už mane (ne patvarkyti, o sutvarkyti:D). Čia taisyklė "kažko nedaryti tik po vieną dieną" dulkėms negalioja. Varau veikti, kautis su bardaku , tiek išoriniu, tiek ir su vidiniu
. OOO jau ta lemtis....
P.S. o kas yra sėkmingai prasigerti .
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
P.S. o kas yra sėkmingai prasigerti
.
Pažystų taip vadinamo "sėkmingo prasigėrimo" pavyzdžiu.. Nei jie sau karjera susigadino, nei namus prarado, nei skyrybos nei finansai kažkaip ypatingai suprastėjo, jokių skolų, o ir pagal išvaizda ir sveikatos būklę net nepasakytum kad gerdavo diena dienon non stop... Tai retesni aišku pavyzdžiai, bet tikrai ir jie patys pripažysta, kad buvo laiko tarpas kad kaip reikiant "sudurniavo", bet padarė išvadas atsisakė svaigalų, dabar ten paatapo sveikuoliai, sportininkai,vegetarai veganai, va vienas pažystamas ruošiasi net Vilniaus maratone bėgti pilna distancija 42 km, o sakė kai gerdavo tai vos iki kiosko alaus nušliauždavo keliasdešimt metrų...
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
<...>varau veikti, kautis su bardaku
, tiek išoriniu, tiek ir su vidiniu
. OOO jau ta lemtis....
P.S. o kas yra sėkmingai prasigerti.
pasiutimas Viktorija gero laiko..
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mėn. | 19d. |
Viktorija rašė:
.....P.S. o kas yra sėkmingai prasigerti
.....
Prasigerti tai su alkoholio pagalba pasiekti kapus,o sekmingai tai pro konteineri.
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
Prasigerti tai su alkoholio pagalba pasiekti kapus,o sekmingai tai pro konteineri.
O tu isitikinęs, kad ir blaivus būdamas nepasieksi viena karta kapu???...
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
Viktorija rašė:
.....P.S. o kas yra sėkmingai prasigerti
.....
Na niekaip nesuprantu tos prasigerti "sėkmingai" sėkmės formulės.
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
Na niekaip nesuprantu tos prasigerti "sėkmingai" sėkmės formulės.
Nėra jokios formulės, prie progos jei dar nesi girdėjusi Viktorija pasidomėk buvusio JAV prezidento G. Bush`o jaunėlio gyvenimo istorija iki kokio lygio buvo nusigėręs, tada sustojęs ir ko pasiekė ir žinomiausio visų laikų aktoriaus A. Hopkins`o gyvenimo drama, kur jis buvo nusiritęs ir kokios pasaulinės šlovės pelnė jau daugybę dešimtmečiu metęs gerti... Tai ir yra mano supratimu "sėkmingo" prasigėrimo pavyzdžiai pasauliniu mąstu, kai prasigėrimas netai kad nesukliudė, bet dar ir padėjo užkariauti ar rinkėjų ar gerbėjų kai kurių širdis.. Šios dvi asmenybės beje niekad neslėpė ir neslepia, nejaučia gėdos dėl to juodojo savo gyvenimo tarpo...
Neprisijungęs
jiems negėda, nieko tokio, užtai man gėda už senio ir jaunėlio Bush'ų kriminalinius veiksmus žmonijos atžvilgiu...teisiogine to žodžio prasme jaučiu diskonfortą, jei atsitiktinai pamatau jų veidus kokiam tv, antipatija...uij..
Neprisijungęs