VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 18d. |
Nerūkau | 0m. | 5mėn. | 5d. |
Nida rašė:
Veronika rašė:
Artaz rašė:
Pardon. Pas mane ne visi postai atskrenda į tel. (nežinau kur čia bėda). Aš paskutiniais metais rūkiau (ir rūkiau daug) tik kai gėriau, poto dar ~savatė ir baigiu. Kažkaip atidirbta.Ufff, tau geriau, aš rūkau daug, pastoviai...
kiek tas daug-nes aš nežinau ar daug , ar mažai-pakelio užtenka 2-3 d.
Nu, vienas juokas čia pas tave Pakelis per dieną man
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 7d. |
Nerūkau | 10m. | 1mėn. | 0d. |
jei negeri, ~pok./dieną.
jei geri, ~2-3pok./per parą.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 23d. |
Tara rašė:
Manau, kad alkoholikais tampama dėl apsimetinėjimo – bandome būti stipresniais nei esame iš tiesų.
Ne , neteisinga teorija , kap tik blaivūs dar daugiau pasiekiam. Rūkantys pritars , kad ryte kava be cigaretės ne kava.Užsitaisai kvapnios kavos, išsineši į terasą , kavos aromatas tarsi paildo tą ryto vėsos ir bundančios dienos harmonija, pirmas gurkšnis ir prisidegi cigarete , pirmas dūmas susimaišo su kavos aromatu plius gaivus ryto oras. Kas gali būt ryte maloniau ? Aš nerūkau čia man vienas draugas taip dar vaizdingiau nupasakoja ir dar tetrališkai , kap koks aktorius pademonstruoja. Jis saikingai išgeriantis , kas vakara įstūmes John Deere į boksa įsipila po stikline Alitos brenduko , dulkėms nuplaut. Nu ir bendrauk su tokiu , kad kiekviena sykį veda į pagunda. Šį kartą pritarsiu Pasiklydusiam , šis nors normaliai kartais įvardija ką gerią , o tai kai išgirsti ar randi parašyta , kad ten visokie viskiai ar dar biesai žino kas tai tik to lūkesčio likučiai , kad dar gyvenime nori paragaut to gėrimo. O realia laka viska kas dega. Na gerai šio dienų tema rūkymas , tad nepamirškim ryto , kavos ir cigaretės . Ir dar svarbu nepamiršt , kad su kiekviena cigarete trumpėja laikas praleidžiamas šioje žemėje , kito gyvenimo nėra. Žodžiu rūkai cigarete kali vinį į karstą. Geros dienos.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
<...> Rūkantys pritars , kad ryte kava be cigaretės ne kava.Užsitaisai kvapnios kavos, išsineši į terasą , kavos aromatas tarsi paildo tą ryto vėsos ir bundančios dienos harmonija, pirmas gurkšnis ir prisidegi cigarete , pirmas dūmas susimaišo su kavos aromatu plius gaivus ryto oras. Kas gali būt ryte maloniau ? <...>
Jeigu, ryte nėra cigarietos prie puodo kavos, tuomet diena prasideda be ryto
Tiesiog nuo pietų... ir su panika laive
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 8mėn. | 22d. |
Veronika rašė:
žvejys rašė:
<...> Rūkantys pritars , kad ryte kava be cigaretės ne kava.Užsitaisai kvapnios kavos, išsineši į terasą , kavos aromatas tarsi paildo tą ryto vėsos ir bundančios dienos harmonija, pirmas gurkšnis ir prisidegi cigarete , pirmas dūmas susimaišo su kavos aromatu plius gaivus ryto oras. Kas gali būt ryte maloniau ? <...>
Kad kava su cigarete yra ne kava supratau tik metęs rūkyti. Kol rūkiau buvo neatskiriami dalykai. Nikotinas užmuša ir kavos skonį ir kvapą. Dabar jau keletas metų kava yra kava
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 23d. |
Dėl to ir šiais metais pasistačiau pavėsine , kad galėčiau saulei tekant ramiai pasėdėt prie kavos puodelio. Kas liečia mano pažadus mest kava ir saldumynus , čia kaip su alkoholiu slidus reikalas. Užsistatau sau tiksla kartais viskas nuo šios minutės negersiu kavos ar nesuvalgysiu nė vieno saldainio , bet kur tau viskas gaunasi automatiškai su pirmu gurkšniu ateina mintis , o ką pasižadėjai, nu ką viskas ne gi spjausi lauk, ragai. Taip ir su tuo gėrimu būt , užeitų noras ir ragai. Galiu praeit milijona minesotų , šimtus reabilitacijos centrų , palūščiau pirmai rimtai progai , neturiu valios prieš tą skonį. Skaudžiai kito paskutinis pasijuokimas grupė , atvirumą ilgam uždariau joje, geriau patylėsiu. Artėja atostogos pavažinėsiu toliau. Ką išmokau tai sąžiningai pripažinti savo klaidas.
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
Kad kava su cigarete yra ne kava supratau tik metęs rūkyti. Kol rūkiau buvo neatskiriami dalykai. Nikotinas užmuša ir kavos skonį ir kvapą. Dabar jau keletas metų kava yra kava
Niekad rimtai nerūkiau, bet ir tos patirties užtenka pritarti Pumpučiui.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mėn. | 23d. |
Veronika rašė:
žvejys rašė:
aš ryte prie jokių kavų negaliu rūkyt savo noru, nerūkau išvis iki pietų, nes pykina ..einu skaitiklio nunulint..bet vakare visose pavėsinėse parūkyčiau..
Neprisijungęs
Bebre kaip tu šiandien gyveni?
Neprisijungęs
prisiminiau dėl to rūkymo, dar seniau buvau Londone pas tokį endokrinologą dėl skydliaukės, jis toks garbaus amžiaus ir kaip teko pastebėt senieji anglai turi specifinį humoro jausmą ir atsipūtimą, sako vat Egle dė rūkymo, tu nemesk greitai..čia jau kai įsivažiuosi į gydymą bus lengviau, nes dabar kai tau staigiai reikia antinksčių veiklą sužadint (o pas mane jie vos vos) tai nikotinas, kava nu ir visi tie stimuliuojantys staigiai pakelia, bet greitai ir crash'as( nuosmūkis) , be to tas vadinkim taip energijos gavimas per stimiliantus yra vistiek avansu, pasiimi daugiau nei priklauso..taip alini...aš nesiteisinu dėl cizų..pvz man brolis identiškos genetikos ir problematikos kaip aš, bet jis manau gali bet ką mest..monster, bet ką meta kas trugdo sveikatai..nu darbo tik ne, bet ten taip susistygavęs, telefonai atjungti po 17val, savaitgaliai neduok die apie darbą, darbe griežtai tik darbas, pats darbas tik darbiniškas..eliminavęs bet kokią galimybę perstresuot ir mudu dabar sėdim vienam ofise..ir jis mane moko ir moko ir moko...jaunėlis.
Neprisijungęs
užvakar nusipirkom tokius išmaniuosius laikrodžius, dėl vaistų gėrimo, su priminimais, žadinimais, pulso matavimais..aš jau šiandien to laikrodžio nebeturiu, pamečiau, ir man sunku paaiškint broliui kaip aš jį galėjau pamest..ten toks dizainas užsegimo, kad atsiseginėjo pačią pirmą dieną, gal aš daug gestikuliuoju rankom..nu aš nežinau kodėl..mačiau kad kažkas ne to, bet nieko nedariau..ir mano broliui nariurlich klausimas: tai kodėl kai pamatei kad jis atsiseginėja, neprisirišai jo (laikrodžio) ar ką?
ir tai yra du vieno lizdo pauksčiai, kuriems indentiškai yra su sveikata..bet požiūris į dalykus dabar yra išsiskyręs visai...
Neprisijungęs
Egle rašė:
<...> pvz man brolis identiškos genetikos ir problematikos kaip aš, bet jis manau gali bet ką mest..monster, bet ką meta kas trugdo sveikatai..nu darbo tik ne, bet ten taip susistygavęs, telefonai atjungti po 17val, savaitgaliai neduok die apie darbą, darbe griežtai tik darbas, pats darbas tik darbiniškas..eliminavęs bet kokią galimybę perstresuot ir mudu dabar sėdim vienam ofise..ir jis mane moko ir moko ir moko...jaunėlis.
Baltai pavyzdžiu, tokiems žmonėms, mokėjimo susistyguoti
Įdomu, tai įgimta, ar išsiugdyta?
Neprisijungęs
Egle rašė:
Bebre kaip tu šiandien gyveni?
Gyvenu visai gerai, Egle. Per porą dienų jau nepilnai atsičiūchinau po paskutinio užragavimo. Šiandien vėl mintys pradeda suktis apie tai kaip čia ko nors stipresnio paragavus. Užburtas ratas.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Šiandien vėl mintys pradeda suktis apie tai kaip čia ko nors stipresnio paragavus. Užburtas ratas...
Tikra tiesa. Gelbsti dabar tik tai kai visai nebėra už ka pagerti, piniginėje 10 euro centu, bet taip pagalvojau dabar gamindamas pusryčius, jei tai būtu ne centai, o raudona kupiūra 10 eurų???... Ar padėtų nors kokios mano pastangos susilakyti nenubėgus alaus??... Man atrodo kad deja niekas nesulaikytų... Iš vienos pusės ir laukiu ir bijau kada perves triženkli skaičiu iki kablelio i sąskaita, kritinės būna pirmos 48 valandos, jei per jas kažkaip sugebi susivaldyti, paskui jau lengviau, bet jei ne - AMEN...
Neprisijungęs
Egle rašė:
užvakar nusipirkom tokius išmaniuosius laikrodžius, dėl vaistų gėrimo, su priminimais, žadinimais, pulso matavimais..aš jau šiandien to laikrodžio nebeturiu, pamečiau, ir man sunku paaiškint broliui kaip aš jį galėjau pamest..<..>..
netikiu savo tikėjimu, šiandien pamečiau ir vaistų dėklą. Prie raktų toks buvo prisegamas, tai atsisuko ir dingo..aš nieko nedarau specialiai, nei tuos raktus trankau, tikrai pamenu kaip gerai užsukau...ir dar gavau pravardę iš hebros -lėšų švaistymas..
Neprisijungęs
Egle rašė:
Egle rašė:
užvakar nusipirkom tokius išmaniuosius laikrodžius, dėl vaistų gėrimo, su priminimais, žadinimais, pulso matavimais..aš jau šiandien to laikrodžio nebeturiu, pamečiau, ir man sunku paaiškint broliui kaip aš jį galėjau pamest..<..>..
netikiu savo tikėjimu, šiandien pamečiau ir vaistų dėklą. Prie raktų toks buvo prisegamas, tai atsisuko ir dingo..aš nieko nedarau specialiai, nei tuos raktus trankau, tikrai pamenu kaip gerai užsukau...ir dar gavau pravardę iš hebros -lėšų švaistymas..
Viskas Dievaus valioje.
Neprisijungęs
velnio Pumputi
Neprisijungęs
Egle rašė:
velnio Pumputi
Tebūnie. Esmė tame, kad ne mudviejų. Tiesa?
Neprisijungęs
mudu kalbam iš skirtingų tikėjimo sistemų, tai kas mano tiesa, nebūtinai tavoji, o pagal manąją ne, netiesa..bet dėl visa ko, prisegu parašą-taika Pumputi..
Neprisijungęs
Egle rašė:
mudu kalbam iš skirtingų tikėjimo sistemų, tai kas mano tiesa, nebūtinai tavoji, o pagal manąją ne, netiesa..bet dėl visa ko, prisegu parašą-taika Pumputi..
Aš neieškau tiesos. Tik tikiu, kad šalia manęs yra dar kažkas. Gal tai pavadinti LIKIMU?
Neprisijungęs
plym Pumputi, kam tau tas klaustukas gale..kaip galvoji taip, geriau papasakok kaip tau sekasi, su kuo tu bendrauji..galbūt natūraliai, pagal asmeninę patirtį ir gausis konsesusas savaime..
Neprisijungęs
Egle rašė:
plym Pumputi, kam tau tas klaustukas gale..kaip galvoji taip, geriau papasakok kaip tau sekasi, su kuo tu bendrauji..galbūt natūraliai, pagal asmeninę patirtį ir gausis konsesusas savaime..
Papasakosiu. Kitur.
Neprisijungęs
viskas gerai, Pumputi..
Neprisijungęs
Egle rašė:
viskas gerai, Pumputi..
Joo.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 29d. |
Nerūkau | 16m. | 9mėn. | 11d. |
Pumputis rašė:
Egle rašė:
Papasakosiu. Kitur.
Kodėl ne čia? Kompanija per prasta? Lygis per žemas? Bet skaityti kitų pasakojimus tinka? Kaip cekavai kaimynkai per rakto skylutę...
Neprisijungęs