VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Veronika rašė:
Nu, plym, jaučiuosi bjauriai
Gėrimas aplink nuo pat ryto... Užkniso juodai. Jau kaip parašyčiau sakinį apie savo savijautą, tai adminas turbūt be perspėjimo ištrenktų lauk. Stengiuos atsiribot kiek įmanoma, bet kai iš kampų kas pusvalandį: nu, tai gal apsigalvojai
Varau į mišką... šiandien gal šeštą kartą.
Ojė. Mane kažkas saugo nuo girtų žmonių. Išgėrusius galiu toleruoti tam tikrą laiką, bet girtų... ni,ni, jei pakliūčiau į tokią situaciją (kai geriama nuo ryto ir savaime aišku neblaivėjama) aš per mišką varyčiau kuo toliau namų kryptim ir ne dėl tų vadinamų "gundymų", o dėl to, kad namatyčiau tų durnų girtų debošų. Veronika, kaip Eglė sako, išmiegok savo bėdą, o jei rytoj tas pats, veik
.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 12d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 30d. |
Prie miško, vakarui, išsirašiau sau papildomą relaksacinį paketą 70 km. kelionės po rajono gražias vietas. Maloniai nusistekenau ir į lovytę. Labanakt.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Prie miško, vakarui, išsirašiau sau papildomą relaksacinį paketą
70 km. kelionės po rajono gražias vietas. Maloniai nusistekenau ir į lovytę. Labanakt.
JĖĖĖĖĖ, maladiec, ir tau labanakt ir gero ryt ryto naujo ir savo .
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
Ojė
. Mane kažkas saugo nuo girtų žmonių. Išgėrusius galiu toleruoti tam tikrą laiką, bet girtų... ni,ni, jei pakliūčiau į tokią situaciją (kai geriama nuo ryto ir savaime aišku neblaivėjama) aš per mišką varyčiau kuo toliau namų kryptim ir ne dėl tų vadinamų "gundymų", o dėl to, kad namatyčiau tų durnų girtų debošų. Veronika, kaip Eglė sako, išmiegok savo bėdą, o jei rytoj tas pats, veik
.
Viktorija, būna taip, kad nuo pačių artimiausių žmonių nekažkur pabėgsi... Kolkas... Bėgimas ne namų kryptim gavosi, o atvirkščiai Iš pradžių pasiutau, bet paskui visai linksmai gavosi. Bėda - tai jų, ne mano (ačiū Dievui, bent jau šiandien ir jau keturis mėnesius).
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mėn. | 21d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 20d. |
Veronika rašė:
Viktorija rašė:
Ojė
. Mane kažkas saugo nuo girtų žmonių. Išgėrusius galiu toleruoti tam tikrą laiką, bet girtų... ni,ni, jei pakliūčiau į tokią situaciją (kai geriama nuo ryto ir savaime aišku neblaivėjama) aš per mišką varyčiau kuo toliau namų kryptim ir ne dėl tų vadinamų "gundymų", o dėl to, kad namatyčiau tų durnų girtų debošų. Veronika, kaip Eglė sako, išmiegok savo bėdą, o jei rytoj tas pats, veik
.
Viktorija, būna taip, kad nuo pačių artimiausių žmonių nekažkur pabėgsi... Kolkas... Bėgimas ne namų kryptim gavosi, o atvirkščiai
Iš pradžių pasiutau, bet paskui visai linksmai gavosi. Bėda - tai jų, ne mano (ačiū Dievui, bent jau šiandien ir jau keturis mėnesius).
kaip reik sustot gert nebegaliu daugiau-nebesinori gyvent
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 17d. |
Noriu vienumos, ir noriu ir kažkaip išssisukinėju, nes reikia tada susikurti viziją ką ir kaip norėčiau nuveikt, kryptį bent jau užsiduot..
bet pasirinkti būti vienai, tai man panašiai kaip į ne patį šilčiausią baseiną įbrist, netraukia,ir dar tas pirmas jausmas įsibridus, poto tai gyvybės atsiranda.
Su vienatve aplinkybių dėka kaip ir viskas kiek kitaip, priimu.
Šeštadienis, jaučiu kad įbrisiu į vienatvę,bent jau pusdieniui, jei vyras nenorės prisijungti ir kad viskas būtų pagal mane (nes visą savaitę jis uždavė toną, ir jaučiu kaip nebenoriu, noriu savo tono) nesu asketas, bet šį kartą kaip ir išeičių nedaug.. nežinau ar mane depresija jama ar aš ją, koks skirtumas.
p.s kas čia darosi, rašau į skyrelį, bet nieko neparašau apie jausmus...
Neprisijungęs
Viskas turi pradžią ir turi pabaigą... Atostogos gėris, laukai gėris, miškas gėris... Dar kelios valandos palaimos ir kelionė namo...
Neprisijungęs
Laba diena, kurį laiką nerašiau buvo šioks toks apmąstymų metas. Suicidinės nuotaikos kuriam laikui praėjo, jaučiuosi kiek geriau, o ir galva truputį blaivesnė pasidarė. Lieka pagrindinis klausimas - kas toliau? Priėjau išvados, kad pirmoji ilgesnė blaivybė po tų visų minesotų buvo nekokybiška. Na taip, tada ilgesnį laiką išbuvau sausas, bet priklausomybė transformavosi į kitą - pavadinkim ją bendriniu pavadinimu virtualusis pasaulis. Jame ir kiūtodavau dienų dienas kol atėjo ta diena x kai vėl užgėriau. Ir tai nenuostabu, nes per tą laiką dažnai svajojau apie išgėrimą. Na o dabar eina antra savaitė, bandau iš naujo blaivėti ir kažkodėl būtent šiandien vėl apniko panašūs norai - patingėti, pagerti, pabūti vienatvėje, įnikti į virtualų pasaulį, nuo visų atsiskirti, pasvarstyti apie išėjimą iš gyvenimo. Čia turbūt viskas gana paprasta - aš sakykim bėgu nuo paties savo gyvenimo ir nuo savo problemų, kurių ne taip jau ir mažai. Sakykim nepriimu nei savo gyvenimo toks koks jis yra, nei savęs tokio koks aš esu. Kaip su tuo kovoti? Neturiu žalio supratimo. Vienas iš efektyvesnių metodų man yra dienotvarkės planavimas ir vykdymas. Taip pat psichoterapija, tik ten labai jau brangiai lupa, deja tai ne mano kišenei. Tarp kitko šiek tiek bandau koreguoti mitybą. Jokių drastiškumų tik vienas vienintelis pakeitimas - rytais užvalgyti ką nors lengvo, kad ir pvz. bananą. Vietoj pvz. riebios keptos kiaušinienės su šlapianka, batonu ir dviem sintetiniais padažais. Yra šioks toks efektas - iki vidurdienio nebesijaučiu mieguistas kai tuo tarpu po riebių pusryčių reikėdavo kelių puodelių kavos kad užmušti mieguistumą. Gal tiek, nežinau kyla kažkoks poreikis išsikalbėti nes paprasčiausiai nežinau kuria kryptimi eiti toliau blaivėjant.
Neprisijungęs
Labas, Bebre. Jau ir pasigedau tamstos personažo. Gerai laikaisi
Aš dėl psichoterapeuto. Jei esi draustas soc.draudimu, tai tau priklauso 20 nemokamų konsultacijų per metus poliklinikoj. Bent jau man tai pasisekė su psichologe, ir 5 metus pas ją lankiausi, nemokėdams nė cento. Galėdavau net savaitgali jai skambint, kai užeidavo noras užverst kanopas.
Neprisijungęs
dar yra jūra su savo jodais, galima organizuotis ilgs pasivaiksčiojimus kolegėle.Būčia tavo mieste, pasikalbinčiau pražygavimui.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 1d. |
Bebras rašė:
Sakykim nepriimu nei savo gyvenimo toks koks jis yra, nei savęs tokio koks aš esu. Kaip su tuo kovoti?
Bebre, nereikia su niekuo kovoti. Kažkoks beprasmiškas ir nelabai protingas dalykas kovoti su savęs nepriėmimu. Juk tu visada būsi „tu“ ir niekada nebūsi niekas kitas. Tai kaip galima su tuo kovoti? Kažkaip ne ta kryptimi tavo sprendimų paieškos eina.
Akivaizdus pavyzdys yra tai, kaip pasirinkus teisingą kryptį ir įdėjus netgi minimaliai pastangų, gavai neblogą rezultatą. Turiu omeny, kad atradai ir savo kailiu patyrei, kaip baisių pusryčių pakeitimas vaisiais, padarė įtaką tavo gyvenimui. Atkreipk dėmesį - ne virškinimui, bet gyvenimui. Tavo vietoje mane pagautų azartas žengti dar kokį nors žingsnį. Juk tokie atradimai ne tik malonūs, bet jie gerina gyvenimo kokybę. Galima pasiekti, kad pasikeistų tavo mintys, vertybės, dabartinis supratimas apie daugelį dalykų. Bet tai reikalauja nemažai žinių ir valios.
O šiaip, tai sveikinu su nemažai blaivių dienų
Neprisijungęs
paširdžiuose ramybė, mistinis vakaras..going Home...jaučiuosi rami, kaip man tai patinka, nors ir visumuje "amerikietiški kalneliai" , bet visgi kai nusileidi žemyn, palengvėjimas..
Neprisijungęs
Jaučiuosi ramiai, kas būna gan retokai mano padangėje. Darbinga diena buvo nuo pat labo ryto iki vėlaus vakaro. Tiesiog nebuvo kada galvoti apie savo kompleksus ir save graužti.
Kas liečia nemokamą psichoterapiją tai nežinojau, kad kažkiek ten priklauso procedūrų. Bet ar nebus taip, kad pasirinkus tas nemokamas įtrauks į kokią nors įskaitą. Bijau tų įskaitų.
Pasivaikščiojimai pajūriu...čia apskritai ilgą laiką buvo viena mano pagrindinių pramogų. Gal vadinčiau tai buvimu gamtoje. Tai ir ėjimas mišku, pajūriu, prie molo ar ant skardžių. Dabar ant "senatvės" aptingau, retokai apsilankau gamtoje. Dabar visokie išmanieji atsirado, laiką suryja. Postus vakarais irgi per smartfoną rašau. Negana to, nusipirkau naują smartfoną, dabar biškį gailiuosi, galėjau kur prasmingiau panaudoti lėšas. Nu bet čia jau nukrypau nuo temos.
Gyvenimo kokybė. Man patiko idėja apie minčių, vertybių ir supratimo keitimą. Kiek atsimenu psichoterapijoje dirbome panašia kryptimi, bet tuo metu aš viską atmesdavau ir sėkmingai grįžau prie senojo požiūrio ir gyvenimo būdo. Iš tikrųjų tai labai sunku save perlaužti. Tačiau įmanoma, tik reikia vidinio motyvo. Supratimo dėl ko save laužti, kas norima tuo pasiekti. Azartas ką nors keisti - taip, jis karts nuo karto išlenda kai įkrentu į pozityvesnę vidinę būseną. Sakykim šiandien, na aš vėl apie tą mitybą. Šiandien neprisikirtau vakarienei. Nieko "sveiko" nevalgiau, tik keletas blynelių vakarienei. Bet esmė ta, kad ties tais blyneliais ir sustojau, toliau neprisikirtau, nes vakarienei mėgstu prisiėsti daug mėsos, daug bulvių ir daug padažų. Ir visą tą turinį užgerti kava prieš einant miegoti. Ir tada apsunkus nudribti miegoti. Apie miego kokybę net kalbėti neverta - ištisinė nemiga. O dabar didelio apsunkimo nesijaučia, gal net numigti pavyks
Neprisijungęs
Pasiilgau psich-ės, pasiilgau klubo, jus turėjau per atostogas visada šalia. Nu nerealno man pasisekė, tiek aplink žmonių su kuriais galiu kartu eit... Nors ir šeimynykščiai toliau pila по полной программе galiu išlikt blaivi, nors ne visada rami... Bet, kaip sako: pirmiausiai išsigelbėk pats...
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 1d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 25d. |
Veronika rašė:
Pasiilgau psich-ės, pasiilgau klubo, jus turėjau per atostogas visada šalia. Nu nerealno man pasisekė, tiek aplink žmonių su kuriais galiu kartu eit... Nors ir šeimynykščiai toliau pila по полной программе galiu išlikt blaivi, nors ne visada rami... Bet, kaip sako: pirmiausiai išsigelbėk pats...
Perskaičiau "pasiilgau psichės, pasiilgau klubo..." > galvoju: "kūkį psichių klubą lanko?". Gal ir man tokio paieškoti? ))
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Veronika rašė:
Perskaičiau "pasiilgau psichės, pasiilgau klubo..." > galvoju: "kūkį psichių klubą lanko?". Gal ir man tokio paieškoti?
))
Du kart savaitėj investuoju į savo blaivybę Vienas apsilankymas pas priklausomybių psichologę ir vieną kart grupinė psichoterapija Neuromedoj. Koleikas man gerai
Neprisijungęs
Jaučiuosi gan ramiai. Naktimis dažnai jaučiuosi ramiai. Naktis priduoda savotiško jaukumo. Tamsu, tylu, pragyventa dar viena nelengva diena, greitai šiaušiu į lovą ir miegot. Nors esu gan uždaras, kartais ateina dienų kai labai norisi su kažkuo pabendrauti. "Maniškė" dažnai manęs visai nesiklauso ką sakau, kalba tik apie save ir savo problemas. Tėvai užsiėmę savo rūpesčiais. O daugiau neturiu su kuo pašnekėti. Tada bent forume išsirašau. Dabar jau su nerimu laukiu ryto, nes rytais apninka visai kitokia vidinė būsena, suima begalinis beviltiškumas. Sakyčiau ateina savęs suvokimo būsena. Ar galėtų būti bent menkiausia viltis? Na aš save guodžiu taip - kol esu fiziškai ir protiškai bent kažkiek įgalus - t.y. judinu rankas, kojas, mąstau su galva, tol galiu kažką pakeisti savo gyvenime. Baisiausia neįgaliesiems, kurie turi protinę ar fizinę negalią. Va jie jau beveik nieko patys negali pakeisti.
Neprisijungęs
Nebijok būt su savim.. Tu sau esi pats geriausias draugas. ir tavo vidinė būsena priklauso tik tau. Gal vertėtų kokią knygą pradėt skaityt apie meilę sau?
Nepyk ant savo draugės, nes ji tavęs nesupranta.
Neprisijungęs
Aš turbūt numirsiu nuo karščio Šalto vandens, per šitas dienas, išleisiu pusės metų normą... Dabar mane užmėtysite akmenimis. Noriu vėsos...
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Aš turbūt numirsiu nuo karščio
Šalto vandens, per šitas dienas, išleisiu pusės metų normą... Dabar mane užmėtysite akmenimis. Noriu vėsos...
Nemirk Veronika, bandyk kondišiną nusipirkti...
Neprisijungęs
Tara rašė:
Veronika rašė:
Aš turbūt numirsiu nuo karščio
Šalto vandens, per šitas dienas, išleisiu pusės metų normą... Dabar mane užmėtysite akmenimis. Noriu vėsos...
Nemirk Veronika, bandyk kondišiną nusipirkti...
Tai, kad mašinoj, kondiškė yra. Bet, kai įsėdi, ant vairo neįmanoma rankų nulaikyt nuo karščio, tada kondiškę paleidi ledinę, atvėsti, žiū jau reik išlipt, išlipi, karščio smūgis... šiandien jau susišiaušus visa vaikštau nuo tamperatūrų kaitos... Namie propelerio ir šalto dušo užtenka
Neprisijungęs
Veronika rašė:
<<<< Namie propelerio ir šalto dušo užtenka
Na tada viskas gerai, tik būk atsargi su tuo propeleriu - nepersišaldyk, žinai kad mes alkoholikai saiko neturime...
Neprisijungęs
Tara rašė:
Veronika rašė:
<<<< Namie propelerio ir šalto dušo užtenka
Na tada viskas gerai, tik būk atsargi su tuo propeleriu - nepersišaldyk, žinai kad mes alkoholikai saiko neturime...
Ir dar, jautrūs labai...
Neprisijungęs
Tokio įsiučio priepolio jau senokai nejutau . Mačiau reklaminį stendą su "socialine" reklama - žmogeliuko kojos su numerėliu ant didžiojo piršto ir prierašu, kad mat nuo nelegalaus alkoholio šiemet jau mirė 150 žmonų. Nežinau, kaip Jūs, kolegos, bet aš tą suprantu kaip legalaus alkoholio reklamą ir ne taip jau paslėptą. Parašiau oficialų skundą atitinkamai institucijai, tegul dirba svoločiai. Kad vaizdingiau būtų, pasiūliau įdėją (nemokamą
), nufotkinti tūkstančius porų kojyčių - įvairių "išmierų"
, su paskaičiavimu kiek per metus išguldo puikusis LEGALUS, gintarinio skonio ir kvapo produktas. Kodėl jis gintarinio skonio, man irgi paslaptis, bet jei yra valgančių žvyrą, tai gal kas kramsnoja ir gimtaro gabalus
. Tik nesakykit, kad kovoju su vėjo malūnais, yra skundas, privalo būti atsakymas, kuris irgi yra skundžiamas
. Neperkaitau, bet jei jau net aš dirbu antraeilį darbą, tegul dirba ir kiti nors savo tiesioginį arba eina na. Ufff. Jau geriau
.
Neprisijungęs
Vikute, tu ne su vėjo malūnais susirašinėji, o su matrica its time to decide Neo..
he he..
Neprisijungęs