VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 12d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 30d. |
Bebras rašė:
iš savo varpinės laikausi realizmo krypties – nuo gėrimo ir durnos galvos jau neišsivaduosiu.
Žinok, tokia kryptis - nieko gero. Tu save programuoji tam.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Bebras rašė:
iš savo varpinės laikausi realizmo krypties – nuo gėrimo ir durnos galvos jau neišsivaduosiu.
Žinok, tokia kryptis - nieko gero. Tu save programuoji tam.
Negaliu nei nepritarti nei pritarti, čia labiau penas diskusijai, gan platūs horizontai čia atsiveria. Matai, Veronika, ta kryptis, kuri tu sakai nieko gero, atsirado iš skaudžios daugiametės patirties. Daug kas buvo išbandyta ir per ilgus metus susiformavo toks požiūris – geriau žvirblis rankoj nei briedis ar bizonas ten kažkur tyruose. Arba kitaip sakant – gyventi ir puoselėti tikslus remiantis realiom savo galimybėm, o ne išgalvotom.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 1d. |
Bebre, žmogiškosios galimybės dar toli gražu neišstudijuotos. Pasirodo, kad jų vis daugėja, ir daugėja. Todėl neapribok savęs paties nusistatytom galimybėm.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Matai, Veronika, ta kryptis, kuri tu sakai nieko gero, atsirado iš skaudžios daugiametės patirties.
Пусть битва проиграна, но флаг не спущен, и оружие не брошено в грязь, и ты не бежишь с позором, потому что нечем бежать.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mėn. | 14d. |
Bebras rašė:
ta kryptis, kuri tu sakai nieko gero, atsirado iš skaudžios daugiametės patirties. Daug kas buvo išbandyta ir per ilgus metus susiformavo toks požiūris
Kai pats sakai, kad esi "didysis pesimistas-nihilistas", tai kyla abejonių, kiek realistiškas tavo realizmas, ir koks požiūris kad ir į realiai prastą padėtį. Nesakau, kad reikia išsišiepus kartoti "viskas bus gerai", bet negatyvas irgi nieko neišsprendžia. Gausis paklodė, bet pacituosiu lyg tyčia šiandien FB užmatytą žurnalisto Dovydo Pancerovo mintį:
"Daug žmonių taptų sėkmingesniais, įveiktų daugiau kliūčių ir pasiektų daugiau tikslų, jei suprastų, kad jie nėra vien tik kieti arba nekieti. Visi žmonės būna ir tokie, ir tokie.
Ačiū Die, man teko bendrauti ir draugauti su daug neeilinių asmenybių arba žmonių, kurie patyrė neeilines situacijas. Būtent iš jų supratau, kad žmonės nėra nei kieti, nei minkšti - yra tik jų poelgiai. Kartais kieti, kartais skysti, kartais išvis jokie.
Jie žino: jei vieną dieną pasidavei silpnumo akimirkai ir kažko nepadarei, tai dar nereiškia, kad ir kitą dieną nepadarysi. Jei šiandien pralaimėjai, tai nereiškia, kad ryt negali tapti didvyriu.
So, jei šiandien neišlaikei egzo, nemetei rūkyti, nepradėjai bėgioti, nesusitvarkei stalo, tai nereiškia, kad esi nevykėlis ir tau neduota įveikti šitų dalykų.
Realiai, visi gali ir visi įveiktų, jei iš nesėkmių mokytųsi ne savigraužos, bet galvotų, ką gali padaryti geriau per kitą bandymą."
Neprisijungęs
Na taip, žmogiškosios galimybės neišstudijuotos, čia kaip sakant no doubt niekas dėl to ir nesiginčija. Puikus to įrodymas yra U.Bolto pasiektas 100m bėgimo rekordas 9.58 sek nors kai kurie mokslininkai tuo laiku teigė, kad per tiek laiko nubėgti neįmanoma nes tipo matematiškai apskaičiuota, kad žmogaus anatomija ir biomechanika leidžia bėgti ne greičiau nei iki 9.60 sek. Bet mes ne apie tai juk. Kalba eina apie tai, kaip adekvačiai nusistatyti SAVO galimybių ribas. Mano nuomone, alkoholikui pavojinga kelti per aukštus sau tikslus, nes jų nepasiekimas sukelia įtampą, nepasitenkinimą ir veda į atkrytį. Kur kas išmintingiau būtų tenkintis lengviau pasiekiamais tikslais ir net neartėti prie jokių ten savo galimybių ribų. Bent jau blaivybės pradžioje. Gal po kokių trijų metų blaivybės ir galima pabandyti kelti sau didesnius reikalavimus, bet tai slidus kelias.
O apie kovinę dvasią, pralaimėtą mūšį bet ne karą, nepasidavimą nesėkmėms...hmm nelabai yra ką pridurti. Čia jau kiek per stipriai užlenkta, tik jau nesakykit, kad einat per gyvenimą buldozeriu ir visos kliūtys tykšta į šalis. Gaunasi kaip tam seriale Ksena...nelabai įtikinantis vaizdas. Įtikinamiau, kad paašarojat kur nors slapta į padušką įsikniaubusios ir glaudžiat po pažastim pliušinį meškį
Dar truputį apie nihilizmą. Tai yra grynai filosofinis požiūris į gyvenimą, kuriame sakykim mažokai prasmės, nes yra gal tik kelios varomosios jėgos - maitinti savo ego, išgyventi ir daugintis. Nu gal dar kokia meilė seilė yra, bet į mano požiūrį tai neįsipaišo, nes nelabai žinau kas per velns ana yr
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Mano nuomone, alkoholikui pavojinga kelti per aukštus sau tikslus, nes jų nepasiekimas sukelia įtampą, nepasitenkinimą ir veda į atkrytį. Kur kas išmintingiau būtų tenkintis lengviau pasiekiamais tikslais ir net neartėti prie jokių ten savo galimybių ribų.
Iš dalies sutinku. Dideli tikslai gali demotyvuoti. Man priimtiniau ne konkretus galutinis tikslas, o sistemos ir įpročio kūrimas. Kaip alkoholikui – negerti visą gyvenimą arba negerti šiandien, taip ir su kitais tikslais – 15 minučių pajudėti, sutaupyti 1 eurą, užkalbinti vieną nepažįstamą žmogų, bet kasdien. Vis dėlto, kažkur mintyje turi būti ir pats tikslas kaip orientyras.
Bebras rašė:
tik jau nesakykit, kad einat per gyvenimą buldozeriu ir visos kliūtys tykšta į šalis. Gaunasi kaip tam seriale Ksena...nelabai įtikinantis vaizdas. Įtikinamiau, kad paašarojat kur nors slapta į padušką įsikniaubusios ir glaudžiat po pažastim pliušinį meškį
Jei ne ašarojanti mergaitė, tai būtinai Ksena, ir atvirkščiai? Manau, esminis skirtumas tas, ar ta mergaitė tik meškinui guodžiasi, kaip nėr gyvenimo, ar vis dėlto kartais nusišluosto ašaras ir nors pirštą pajudina, kad jai mažiau ašaroti reikėtų.
Neprisijungęs
Saule rašė:
<...> Man priimtiniau ne konkretus galutinis tikslas, o sistemos ir įpročio kūrimas. <...>
Va čia jau užkabinta esmė. Būtent, ir tai juk ne kažkokių grand siekių kūrimas, ne kardinalių pokyčių siekimas, ne drastiškas elgesys. Tai elementariausias teigiamų įpročių kūrimas o iš jų jau gaunasi mini sistemėlė. Kaip pėvėzė - Miegas - vienodas gulimosi kėlimosi režimas. Darbas - darbų planavimas iš anksto, susistatymas pagal prioritetus. Poilsis - ne šiaip koks kasdienis drybsojimas prie teleko, o turiningas poilsis, sužinoti, išmokti patirti ką nors naujo. Mityba - bent jau nepersivalgyti ir valgyti neskubant, gerai sukramtant. Soc. gyvenimas - blaivybės pradžioje ėjimas į susirinkimus. Fizinis aktyvumas - bent jau minimali pramankšta. Vidinė būsena - bent jau nesinervinti dėl menkiausių smulkmenų. Ar galėčiau pagrįsti savo pavyzdžiu? Faktas kaip blynas, kažkada viską tą dariau ir visai gerai sekėsi. Po to užmečiau ir grįžau prie sau įprasto apsileidimo. Tad gerų įpročių sistemėlė ir jos laikymasis gali tapti stipriu blaivaus gyvenimo pagalbininku.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Faktas kaip blynas, kažkada viską tą dariau ir visai gerai sekėsi. Po to užmečiau ir grįžau prie sau įprasto apsileidimo.
Va dėl to ir manau, kad reikalingas galutinis tikslas - kai užknisa rutina, kai apsileidi, paslysti, pasiduodi pagundoms ar dar kas atsitinka, kad būtų priminimas, dėl ko tai darai ir ko sieki.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 1d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 25d. |
O aš jaučiuosi labai gerai, kaip įvykdęs savęs perkrovimą.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Vėjau! Išgėręs rašai? Tik nemeluok. Niekas nepadės, jei pats nenorėsi, kad padėtų. Bebras nenori gert. Ir Pasiklydęs nenori gert. Netgi po keleta dienų negeria
Jei čia atsikraustei, tai nesi taip visiškai beviltiškai nusivylęs. Tiki, kad kažkas kažkaip gali padėt. Arba visi kartu
Prajuokinai tu mane Iškaimo, tu turbūt struktūrose esi dirbusi??? TOP postas !!!! Vajas po tavo posto turbūt „užrišo“ visam likusiam gyvenimui. Nu negaliu nepaklausti: iš kur tu ištraukei, kad Bebras su Pasiklydusiu gerti nenori?? Pasiklydęs geria jau ketvirta diena, nei šortus skalbia nei postus rašyto, parsiras ryt - poryt visas suskydęs ir keiks čia mus visus ir visą pasaulį. Bebras negeria, bet labai abejoju ar tikrai gerti nenori...
Iškaimo, tu pati gerai pasiskaityk savo postą, gal ir tau pavyks „užrišti“... žinai Iškaimo, perduok savo vyrui užuojautą nuo manęs, vargsta turbūt žmogus, tu turbūt rytą namuose pradedi nuo instrukcijos: „shag na lieva ili na prava, streliaju na porozhenie“...
Neprisijungęs
Bebras su Paklydusiu nebūtų net suradę šito "bukblaivus" , jei neturėtų pasąmonėj noro nustot gert. Net neįsijungtų interneto, jei tik laktų ir negalvotų ką daro.
Taip, aš paprastas Lietuvos "runkelis". Didžioji dauguma net neskaito mano nuomonės, nes aš-tupa kaimo alkoholikė. Juk yra protingi, su dviem aukštaisiais, su disesniu IQ alkoholikai. Jie viską žino geriau. O tokie provincialai, tai išvis nieko neraukia. Pvz., kaimiečiai visokie, kurie rašydami vietoj "u", parašo "ū". Iš jūsų visų, esu tūpiausia ir kvailiausia. Ir dar trolinu, kaip čia kažkas nusprendė. Ir eikit jūs, kai ne kurie, ten kur nors... Nebenoriu daugiau čia rašyt, nes yra genijų, kurie vislą žino ir viską supranta.
Gal gersiu, o gal ir ne. Išsiaiškinsiu su savimi.
Sėkmės jums visiems.
Neprisijungęs
Jūs abu jau ne pirmą kartą ką nors kietai suskeliat, bet gal tai ir gerai, nes skatina šypsojimąsi, o aš retokai šypsausi mat esu toks biškį rūgena Vienas sako, kad Bebras nenori gerti, kitas abejoja ar tikrai nenori. Aš jau ir pats pasimečiau, kaip ten su tuo gėrimu. Reiks ta proga išgert kavos su pienu
O jei rimčiau, tai jau eina trečia blaivi diena, bet dar tebeskauda galvą, gavosi stiprokas apsinuodijimas. Noriu ne tai, kad „gerti ar negerti.“ Manau gėrimas tik pasekmė kai ko gilesnio. Noriu išmokti kitaip gyventi. Tada ir gerti nereikės.
P.S. Iškaimo, neimk taip giliai į širdį.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mėn. | 13d. |
Iškaimo rašė:
.....Taip, aš paprastas Lietuvos "runkelis". Didžioji dauguma net neskaito mano nuomonės....
Tikrai tikrai skaito! Nebūk tokia jautruolė.
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mėn. | 16d. |
Bebras rašė:
Jūs abu jau ne pirmą kartą ką nors kietai suskeliat, bet gal tai ir gerai, nes skatina šypsojimąsi, o aš retokai šypsausi mat esu toks biškį rūgena
Vienas sako, kad Bebras nenori gerti, kitas abejoja ar tikrai nenori. Aš jau ir pats pasimečiau, kaip ten su tuo gėrimu. Reiks ta proga išgert kavos su pienu
O jei rimčiau, tai jau eina trečia blaivi diena, bet dar tebeskauda galvą, gavosi stiprokas apsinuodijimas. Noriu ne tai, kad „gerti ar negerti.“ Manau gėrimas tik pasekmė kai ko gilesnio. Noriu išmokti kitaip gyventi. Tada ir gerti nereikės.
P.S. Iškaimo, neimk taip giliai į širdį.
Turbut bus atbulai Bebrai. Pirmiau turetum mesti gerti, o paskiau jau ir gyvenimas prades keistis.
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
Turbut bus atbulai Bebrai. Pirmiau turetum mesti gerti, o paskiau jau ir gyvenimas prades keistis.
Mano patirtis parodė, kad vien tik negerti neužtenka. Gyvenimas pats savaime keistis nepradės jei aš dėsiu nulį pastangų net ir negerdamas.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Bebras su Paklydusiu nebūtų net suradę šito "bukblaivus" , jei neturėtų pasąmonėj noro nustot gert. Net neįsijungtų interneto, jei tik laktų ir negalvotų ką daro.
Taip, aš paprastas Lietuvos "runkelis". Didžioji dauguma net neskaito mano nuomonės, nes aš-tupa kaimo alkoholikė. Juk yra protingi, su dviem aukštaisiais, su disesniu IQ alkoholikai. Jie viską žino geriau. O tokie provincialai, tai išvis nieko neraukia. Pvz., kaimiečiai visokie, kurie rašydami vietoj "u", parašo "ū". Iš jūsų visų, esu tūpiausia ir kvailiausia. Ir dar trolinu, kaip čia kažkas nusprendė. Ir eikit jūs, kai ne kurie, ten kur nors... Nebenoriu daugiau čia rašyt, nes yra genijų, kurie vislą žino ir viską supranta.
Gal gersiu, o gal ir ne. Išsiaiškinsiu su savimi.
Sėkmės jums visiems.
Iš Kaimo, nenuvertink savęs, aš tau rimtai sakau TOP postas! Juokas ima antra diena, man patinka tavo postai. Tik jau tu pati nelabai juokus supranti??? Pakankamai rimtus postus rašome, visai neblogai ir pajuokauti. Neprapulk Iškaimo, kaip gi mes gyvensime be seklio Morkos???
Kai baigsi aiškintis su savimi, parašyk ką nutarei...
Neprisijungęs
Iškaimo, aš irgi šią svetainę suradau paleidusi paiešką kažką panašaus į „mesti gerti", o ne „kaip dar išgerti". Tai tuo klausimu manau tu teisi, kad jei žmogus rado šią svetainę, tai ieško blavybės.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Iškaimo, aš irgi šią svetainę suradau paleidusi paiešką kažką panašaus į „mesti gerti", o ne „kaip dar išgerti". Tai tuo klausimu manau tu teisi, kad jei žmogus rado šią svetainę, tai ieško blavybės.
Žinoma, kad Iškaimo teisi. Mano patirtis tokia kaip ir sako pariuke – per internetą ieškojau pagalbos ir atradau alkoholikų forumą (kitą, bet dabar tai ne esmė) kuriame esu dar nuo 2007 m. Būtent per tą forumą tada patekau į aa judėjimą, į pirmąjį gyvenime aa susirinkimą mane palydėjo žmogus iš forumo. Bandžiau kabintis, nepavyko. Po metų visiškai pasitraukiau iš aa, forumo ir tik jau po penketo metų pertraukos vėl grįžau į forumą, tik jau beveik viską praradęs. Tąkart forumo narių dėka išdrįsau nueiti vėl ir į aa ir net į Minesotą, ją visą praėjau ir jau pavyko užsikabinti gerokai ilgiau. Bet vėl kritau ir jau atsiradau šitame forume, manau ateis laikas ir pavyks vėl užsikabinti už blaivybės. Forumas labai svarbus ramstis.
Neprisijungęs
Ačiu bet aš auchogolikas. Nebūsiu laimingas NIEKADOS
Neprisijungęs
Vėjus rašė:
Visi mes tokie čia Pvz. Ir aš nesijaučiu laiminga,bet kai mėnesį ar du pragyvenu blaiviai, tai nors kuriam laikui pasijaučiu laimingesnė, pradedu džiaugtis, kad ir paprasčiausiais gyvenimiškais dalykais.O dar du metai atgal prisigėrusi kartais galvodavau, kam aš gyvenu? Tad stenkis ir bandyk gyventi blaiviai.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 17d. |
Vėjus rašė:
Norėjai pasakyt alkoholikas. Kiek laiko negeri ir ar pirmas tavo stabdymas. Man kaip tik girtumas laimės neduoda , bet skonis ir saiko neturėjimas nugali. Būsi patikėk.
Neprisijungęs
Jaučiuosi nuostabiai Atostogos prasideda
Neprisijungęs
Vieną aplanko ypatingi jausmai, kita jaučiasi nuostabiai. Gal ir gerai jei tie pojūčiai realūs ir ne iš piršto laužti. O aš jaučiuosi klaikiai, po darbo visą vakarą pramiegojau, dabar skauda galvą, pykina, džiūsta žabtai, širdis kalatojasi, stipriai paaštrėjo sąnariai su stuburu, sėdžiu sukandęs dantis. Vistiek ima mieguistumas baisinis, nepadeda nei kava. Galvoje tuščia, neskaitant to, kad aplanko baisios mintys. Mieste šurmuliuoja trali vali festivaliai, o aš nieko nenoriu, nebent užmigt ir nebepabust. Štai tokia ta blaivybė. Gerti irgi nebenoriu. Nusibodo ta kankynė, dėjau turbūt jau ant visko!
Neprisijungęs
Bebras rašė:
<....> O aš jaučiuosi klaikiai, po darbo visą vakarą pramiegojau, dabar skauda galvą, pykina, džiūsta žabtai, širdis kalatojasi, stipriai paaštrėjo sąnariai su stuburu, sėdžiu sukandęs dantis. Vistiek ima mieguistumas baisinis, nepadeda nei kava. Galvoje tuščia, neskaitant to, kad aplanko baisios mintys. <...>
Abstinencija. Bebre, visa šita teks iškęst. Rytoj bus lengviau. Jeigu nori miego, ir miegok, džiaukis, kiti prablūdija paromis.
Neprisijungęs